Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray 2016-2017 Sezonu Genel Tartışma

valequenta

Öne çıkan mesajlar

çıkıp almıyorum diyebilir aslında, ama bunu somut bir kurala dayandırmazsa sonra CAS'da açılan davaları kaybedince tazminat ödemek durumunda kalabilir, dediğim gibi organizasyon onun katılma kurallarını koyan o, haliyle kurallarda değişiklik yapma hakkı da onda.

10 yıl önce sportif başarı organizasyona katılmaya yeterliyken
bugün sportif + finansal başarı istiyor adam senden bunu demeye çalışıyorum.

tek şampiyon olmak yetmiyor finansal olarak + da ol öyle gel diyebiliyor yani bu hakkı var.

aslında sana ceza vermiyor, sen onun şartını yerine getirmemiş oluyorsun onu demeye çalışıyorum.

eskiden tek adım sportif başarıyken, şimdi 2 adımlı bir katılma sürecine gidiyoruz, ikinci adımı yerine getirmedin diye katılmayınca bu ceza olmuyor ki, başarısızlık oluyor.

lig 10.sunun katılmaması ceza mı ?

bu FFP'nin ilerleyen yıllarda daha da sert kuralları olacağını dusunuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Avrupa kupalarına gitmek sportif basarı ile gelen bir haktır. 10. olan sportif basarıyı gostermeyip hak etmemistir. 1. olan takım bu hakkı kazanmıstır ama uefa bu hakkı ceza vermek icin elinden alabilir. Ama uefa bu hakkı sportif olmayan bir sekilde dagıtamaz.

UEFA'nın sadece sportif sıralama ile verdigi bir hakkın sportif basarı ile kazanılmadıgını iddaa etmeyin artık bu nasıl bir sacmalık ya.

Buna bir ceza gozuyle bakmayalım aslında kuluplerimizin boyle islemesi gerekiyor diyenlere de lafım yok (Bknz Mehmet Demirkol) cunku bu farklı birsey ifade etmeye calısıyor.

Diger bir gozle bakalım. Senelerce FFPye uymus bir takım dusunun. Bir sene FFP kuralarının dısına cıktı UEFA direk bu takıma gelemezsin diyor mu? Hayır. Once kendisini toparlamak icin bir sure tanıyor limitler koyuyor kucuk cezalar veriyor. Demekki FFP icinde olmak direk katılım sartı degil. Uzun sure FFP dısında olmanın cezası katılım hakkının kaybı. Yani UEFA nın ceza vermek icin kullandıgı bir mecra bu.

Ya da UEFA ben katılım hakkı kazanmazsam cezamdan dusmuyor. FFP ye bakarak cezamı kaldırmıyor. Katılım hakkı kazandıgımda onu elimden alarak cezamı kaldırıyor.

Artık bunu da anlamıyorsanız daha da anlatcak bir sey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

teknik olarak kafasına göre alıp almama hakkı var zaten uefa'nın.

ülkelere yaptırımı ama direkt yok çünkü bütün ülkeler aynı zamanda fifa üyesi. fifa alt kurumu olan bir organizasyonun, üst kuruma üye olan ülkelere karşı üst taraftan kesin yaptırımı yoksa, kendi başına uygulama hakkı yok çünkü.

ama bunu işte organizasyonlar çeşitli şartlar koyup, lisans gereksinimi olarak kural olarak koyuyor ve lisanslı herkese turnuvalarının kapısını açıyor.

bugün mesela tr'de bile profesyonel liglerdeki her takıma uefa lisansı çıkartılabilir. uefa'nın yıllık lisansı işte organizasyonlarına giriş biletidir. o biletliler arasından ya kendi seçer ya da üyesi federasyonlara seçme işini bırakır.

kupalara katılım listeleri mesela uefa'ya federasyon tarafından veriliyor, uefada o listeyi kabul ederse takımlar işte bulundukları yerlere alınıyor.

standart sistem olarak işte başarı sıralaması uygulanıyor ama ülke federasyonu isterse sabit takım gönderebilir. uefa bunu istemiyor tabii ama işte ingiltere'deki gibi bir slotun fair-play ödülü falan olmasına bir şey demiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

madcow said:

Diger bir gozle bakalım. Senelerce FFPye uymus bir takım dusunun. Bir sene FFP kuralarının dısına cıktı UEFA direk bu takıma gelemezsin diyor mu? Hayır. Once kendisini toparlamak icin bir sure tanıyor limitler koyuyor kucuk cezalar veriyor. Demekki FFP icinde olmak direk katılım sartı degil. Uzun sure FFP dısında olmanın cezası katılım hakkının kaybı. Yani UEFA nın ceza vermek icin kullandıgı bir mecra bu.

Şurası hatalı, FFP zaten 3 senelik uyumsuzluğa ceza kesiyor. 1 sene veya 2 sene aşmanın bir önemi yok, 2 sene aşıp 3. sene düzene sokarsan takip devam ediyor ama ceza yemiyorsun.

Teknik olarak City, Chelsea, Real, Barça, PSG falan bu tip takılıyor sürekli. Başları belaya girmesin diye arada yüklü satış yapıyorlar, kadro revize edip yollarına devam ediyorlar.

3 sene uyumsuz kaldıysan zaten FFP konusunu takmıyorsun diye ceza kesiyor. Bizim üç büyüklerin tamamı mesela ceza yedikleri tarihten itibaren son 3 yıllık tabloları yüzünden yediler.

edit: paragrafı yanlış araya eklemişim asdf
Sosyal ağlarda paylaş

Yani butun avrupadaki butun takımların son 3 senesinden en azından biri FFP ye uyuyor diyorsun? Emin misin?

Ceza 3. senenin sonunda baslıyor ama direk olarak alınmama olarak baslamıyor. Once 200k kesiyorlar. Sonra maas kısıtı koyuyolar sonra bilmemne yasagı koyuyorlar. Bu sekilde avrupaya katılmamaya ulasıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok işte 3 sene sadece uyarılarda bulunuluyor, 3. senede uymazsan 4. seneden itibaren ceza yemeye başlıyorsun. Ceza kimine para oluyor, kimine kota oluyor, kimine hepsi oluyor ya da işte gelme diyorlar. Şimdiye kadar farklı şekilde ceza yiyen yok.

FFP zaten yanılmıyorsam 2010 yılından itibaren faaliyete geçti ve 2013-2014 sezonuyla birlikte cezaların geleceği duyurulmuştu. Zaten o yıldan itibaren cezalar veriliyor.

Bizde bir şey olmaz, yine zırvalıyorlar diye kimse iplememişti o yüzden ağır karşılayan ülkelerden biri olduk. İtalyanlar ve Ruslarda da aynı şey oluyor işte, gelişmiş ülkelerde bir şey yok.

Bu sezon sanırım Avrupa liglerinde 100'e yakın takıma çeşitli cezalar kesildi ama sanırım banlama olayı 10-15 takımda falan kaldı. Onlarda zaten çoğunlukla bizim gibi ülkeler, büyük liglerde pek ban olmadı.

edit:

Yani bize bir şey olmayan tiplerin başında da Fiko geliyor. BJK'nin ceza yemesinin temel sebebi uyarılmasına rağmen satış olmadan bonservis harcaması yapmasıydı. Ondan sonra akıllandı da şimdi ekonomik başkan atarlarını yapabiliyor.

Tokat lazım bizim ülke yöneticilerine, yoksa akıllanmıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

Sotto said:

Ya konuyu derail edecegim ama bu UEFA kriterleri cidden her avrupa ulkesi icin bizim kadar ciddi uygulaniyor mu. Daha dogrusu dogu avrupada filan tonlarca zarar eden klup vardir diye salliyorum su an ama cidden, bi tek GS-FB-BJK mi nin mi bu kadar borcu var. Romanya'da filan yok mu hic klupler catir catir oynuyorlar avrupada.

Abi çoğu ciddiye alıyor, almayanlara cezalar yağıyor. İtalyan kulüpleri mesela ciddi ödemeler yapıyor her sene, almama vs. olayları pek olmuyor çünkü şart koyuyor; ona uymak için adamlar hızlı kararlar alıp çok şeyden vazgeçebiliyorlar.

Rusya'da alınmayan kulüpler var, ceza yeme ihtimali yüksek kulüpler var. Romanya'da cezaya kalmadan 2-3 kulüp zaten küme düşürüldü, puanları silindi. İspanya'da 3-4 kulübe lisans çıkmadı yanılmıyorsam, Malaga mesela ilk kurbanlardandı.

Büyük kulüplere bir şey olduğu zaten yok.

En çok işte İtalyan kulüpleri şuan sınırda. Fransız ve Alman kulüplerinin mali yapıları o kadar kuvvetli ki ceza yemeyi geç, incelenme ihtimalleri bile yok.

İtalya'da işte şuan cezaya en yakın kulüp Fiorentina'ydı. Onlarda işte ya Gomez gibi elden çıkardılar maaş bütçesi için acil şekilde ya da Roncaglia gibi adamlara yeni sözleşme veremediler, elden kaçırdılar ya da Rossi gibi yüksek maaşlıları kiralayıp göndermek zorunda kaldılar. Temelde geçen sene Gomez'in bize o şartlarla gönderilmesinin sebebi de maaşı bizim karşılayacak olmamızdı zaten.

Yapılanmayı da mesela tekrar satılabilir gençler üzerine ve kiralık sistemine göre kurdular. Full 20 yaş ortalamasına yatırım yaptılar. Onları parlatıp satıp, borçları kapatma yolunu tercih ediyorlar.

Roma mesela ceza yeme korkusu ile Pjanic'te kapıyı 50'ten açmasına rağmen 30'a mı ne bıraktılar. Sonra bi yatırım olayı ile ceza ihtimali bir sene daha ertelenince yüklü daldılar mal gibi ama onların durum biraz farklı, o dönem tok satıcıyı oynayamıyorlardı yani korkudan falan.

Milan falan aşırı küçüldü, yanılmıyorsam en borçlu kulüp İtalya'da ve sırf bir şekilde ŞL şansları elden gitmesin diye her sene maaş bütçesini küçültmek adına Sosa'ya kadar düştüler. Yine gelirleri yüksek diye ayaktalar ama FFP'nin üstüne çökmeye hazır beklediği tek büyük takım konumundalar sdfdssd

Gider böyle, yani evet ciddiye alınıyor başka ülkelerde de ama o ülkelerdeki takımlarda FFP'yi ciddiye aldıklarından bizim gibi ceza yemiyorlar.

Yiyenlerde yine Ruslar falan, aynı bokun soyuyuz yani.

Saol Dark aciklayici cevabin icin. Seviyorum senin Wotlarini bakma sen forumdakilere.
Sosyal ağlarda paylaş

Wot'lardan bende rahatsızım, ben yazdıklarımı ben bile üşenip okumuyorum da huy oldu. 15-16 yaşlarından itibaren yazarlık yapınca sağda solda, internette vs. lanet gibi oturdu uzun uzun yazmak.

En son çalıştığım scout firmasında haftalık raporları gönderdiğim direktörümde "ozan biraz kısaltır mısın, her detayı anlatmak zorunda değilsin" demişti :(

alışamıyorum wot'suz yazmaya sadfsda
Sosyal ağlarda paylaş

Dark haklı haklı olmasına da...

Hadi lan ben de WoT döşüyorum. Futbol forumunun en goygoydan uzak başlığını Galatasaray yapalım.

Dark haklı ama eksik. Breakeven (ya şu başabaş kuralının oricinal adını kullanmayı daha çok seviyorum. Daha karizmatik.) kuralında şunları yazmış:

İyi yolda giden kulüplere de UEFA tolerans gösteriyor. Burada sezon başında da yazmıştım. UEFA'nın başabaş politikasında 3 temel dayanağı var.

- Kadro maaş dengesi
- Oyuncu alış/satış dengesi
- Sportif gelir/gider dengesi

Birincisi bu. NŞA'da UEFA bu kalemlerin tamamını birlikte Sportif gelir/gider dengesi olarak değerlendiriyor. Yani örneklemek gerekirse:

Takımınızın toplam maaşı 100m olsun. Siz 10 yıl boyunca 100m'i isterseniz oyuncu satarak, isterseniz sportif gelirlerinizle (Maç günü hasılatı, yayın geliri ve SPORTİF OLMAK ŞARTIYLA sponsorluk) denkleştirebiliyorsanız UEFA size karışmıyor.

Türkiye'de dikkat ettiyseniz farklı kulüplere farklı şekilde cezalar uygulandı. Galatasaray'a üst sınırda maaş bütçesinin konulmasının nedeni takımın sportif gelirlerinin maaş bütçesinin çok altında kalmış olmasıydı. Beşiktaş'a bütçe sınırı konulmadan satabildiğin kadar al denilmesinin nedeni maaş bütçesinin hali hazırda düşük olmasına rağmen SPORTİF gelirinin düşük olmasıydı.

Şimdi neden bu kadar sportif dedim. UEFA takımlara hiç borcunuz olmayacak demiyor. 5m yuro'ya kadar borcunuz olabilir. Eğer fazlası olursa "injection" sınırı var. Bu injection sportif olmayan gelire denk geliyor.

The limits are:
• €45m for assessment periods 2013/14 and 2014/15
• €30m for assessment periods 2015/16, 2016/17 and 2017/18

Ancak bu injection bizim ülkemizdeki kulüpler dernek statüsünde olduğu için yapılamıyor. E doğal olarak da UEFA cezayı yapıştırıyor.

Şimdi 1+1'e gelelim.

Cezanın 1'i çekildi. Henüz çekilmemiş olan kısımla ilgili olarak:
"Settlement agreements may set out the obligation(s) to be fulfilled by the defendant, including the possible application of disciplinary measures and, where necessary, a specific timeframe. The CFCB chief investigator monitors the proper and timely implementation of the settlement agreement. If a defendant fails to comply with the terms of a settlement agreement, the CFCB chief investigator shall refer the case to the adjudicatory chamber."

Anlaşmadaki 65mlik kuralı Dursun biladerler karşıladı. Anlaşma tamam. Bu sene için anlaşma yerine getirildiği için +1'lik cezayı vermezler.

Ancak bu takımın önümüzdeki senelerde patlamaya devam etmeyeceği anlamına gelmiyor. Zaten sorun burada. Daha da kötüsü Galatasaray'ın sadece oyuncu giderleri dışında da zararları var. Bütün amatör branşlar düzenli zarar yazıyor zaten. GSStorelar bile zarar yazıyordu (ki ciddi bir rezillik). Bizim biladerler Riva-Florya'yı satarak bundan kurtulmayı düşünüyor.

Gel gelelim... Riva-Florya'nın satışı FFP konusunda Galatasaray'ın elini GÜÇLENDİRMİYOR! Çünkü bu sportif bir gelir DEĞİL! Peki Galatasaray bu durumda ne yapacak?

Sallıyorum 100m geldi. Sportif borcumuz da 90m olsun. (Rakamları rahat anlaşılabilir olsun diye bu şekilde alıyorum.) Galatasaray'ın gelecek yıllarda FFP'den kurtulmak için bu geliri sportif sponsorluk olarak göstermesi gerekiyor. Buna benzer çakallığı Man City stad ismi ile yapmayı denedi ve "loophole" suçlaması ile karşılaştı. UEFA bu durumda aynı anlaşmanın esameleri ile karşılaştırarak FFP kararı aldı. Yani... Riva-Florya'dan gelecek sallıyorum 100m'lik gelirin

"• €30m for assessment periods 2015/16, 2016/17 and 2017/18"

kuralı nedeniyle 30m'lik kısmını, Türkiye ve Avrupa'daki emsallerimiz ölçüsünde FFP'den kurtulmak için kullanabiliriz. Artan para Galatasaray'ın sportif olmayan borçlarını (banka borcu, vergi borcu vs.) kapatmak için kullanılacak.

madcow:

Tabi su da var. Eger gercekten soylenen tüzük hazırlanıp borclanan baskan cebinden oder olayını getirirlerse ozaman is baska. Ondan sonra dusunmeyiz riva mı florya mı diye. Cunku boyle olursa bu isi profesyonellerin yapması gerekir. 3 sene sonunda 50m euro takıp giden baskan olmaz o zaman da tekrar bir riva ya da floryaya ihtiyac olmaz.

Yukarda da yazmıştım. Kulüpler dernek statüsünde olduğu için cepten para koymak Türkiye'de cidden meşakkatli iş. Eskiden kulüpler borsada işlem görmedikleri için oluyodu ama artık ııh.. (Şu işe de el atmaları lazım. Kulüpler dernek statüsünde ama Sportif AŞ'ler borsada. Takımların artık net olarak dernek statüsünden acilen çıkarılması lazım.)

Hepsi bu. Fazlası değil. Bitti. Net. Galatasaray'ın sportif olmayan borçlarını kapatsak dahi bizim futbolda geleceğimizin olması için sportif sponsorluk anlaşmaları bulmamız şart.

Mesela...

Galatasaray'ı bu listede göremememiz normal. Çünkü Galatasaray'ın forma sponsoru NEF sadece 2.5m Sterlin ödüyor... Şorttaki Coca-Cola 250 bin sterlin ödüyor. Çorap sponsoru Ariston 500 bin dolar ödüyor... Bizim bu kadar komik sportif sponsorluk anlaşmalarıyla takımı çevirmeye çalışmamız imkansız. Önümüzdeki sene kazara Süperlig'in yayın haklarında bir düşüş olsa UEFA bizi bir daha kapısından sokmaz.

Daha da yazıyım mı ha? YAZAYIM MI????? Nasıl olsa sadece 3-5 kişi okuyacak. Bozayım mı mausunuzun yuvarlağını?

Sosyal ağlarda paylaş

Riva+ Florya meselesinde atlanan bi yer var. Müsadenizle arkadaşlar;

Emlak konut bu iki yer için; arsa bedelinin %80 GS'ye %20 Emlak Konut alacak şekilde protokol imzalanmış, bu protokole göre Emlak konut minimum 508m TL'lik taahhüt ediyor. En kötü GS'nin kasanına 508m tl garanti girecek burası kesin.Ama işleyiş meşakkatli olacak.

Öncelikle Emlak Konut para falan vermiyor, arsaların değerlendirilmesinde yardımcı ve garantör oluyor.Bu bağlamda fizibilite hazırlanıyor, bu arsalara neler yapılır,imar nedir?, plan/proje nedir? kaç daire kaç m2 olacak? rayiç bedeller vs. sonunda diyelim 2,5 milyar TL(konuşulan rakamlar) lik kazanç elde edilir buradan diyecekler ve ihaleye açacaklar.Genelde Emlak Konut total bedelin yarısı gibi bi oranla ihaleyi açar ki bu da 1 mlyar 250m TL cvarı olur. (sonuçta inşaat firmasının kazanacağı para 2,5milyar olacağına göre mantıklı bi bedel ödeyecek ihale için). 1,250m ihale alındığı düşünülür ve protokolde "%80 GS %20 Emlak Konut" denklemine bakılınca, GS'ye yaklaşık 1milyar TL civarı bi para gelecek.

Fakaaaat 22 Ekimde genel kuruldan onay alınınca öyle hemen 24 ekim pazartesi klubün kasasına bu para giremiyor malesef :(
Projenin Fizibilitesi, ihaleye açılması, ihalenin sonuçlanması, ihaleyi alan firmanın finansmanı bulması vs derken Riva'nın nakde çevrilmesi en az 2-3 seneyi buluyor. E peki GS bu kadar vakti var mı? tabi ki yok.
Bu yüzden kesinlikle bu geliri temlik gösterip burada gelecek meblağı kırdırmak zorunda kalacak :(
Bu büyüklükteki parayı hangi finans kuruluşu hangi %'lik şartlarla kırar orasını da finans işinden anlayan arkadaşlar yazsınlar.

PS: Florya arazisi 100 dönüm, 22 dönüm GS de 88 dönüm milli emlakda, 2034 yada 2038 kadar üst kullanım bedeli gs de, ve florya için şu anda bilinen bi imar durumu falan da yok, yukarıda yazdığım sürece buradan çıkacak aksaklıklar falan dahil değil :(
Sosyal ağlarda paylaş

Aceace said:

Okudum hepsini, bu seferde olmasa da çoğunu yazmıştım daha öncede biliyordum bende :(

Bir tek şurayı bilmiyordum ben değiştirilmiş, öğrendiğim iyi oldu.

said:
"• €30m for assessment periods 2015/16, 2016/17 and 2017/18"

kuralı nedeniyle 30m'lik kısmını, Türkiye ve Avrupa'daki emsallerimiz ölçüsünde FFP'den kurtulmak için kullanabiliriz. Artan para Galatasaray'ın sportif olmayan borçlarını (banka borcu, vergi borcu vs.) kapatmak için kullanılacak.

Eskiden bu tip arsa vs. satışlarındaki gelirin hiçbirini FFP de sportif olarak işletemiyordun. %30 koymaları iyi olmuş.

Zaten arsa satışı temelde edinilen sportif paranın sadece sportif amaçlar için kullanılmasına yol açacağı için FFP de yine bayağı rahatlama olacak ve ceza ihtimalini ortadan kaldıracaktı. Bu %30 olmadan da çok işine gelecekti ama bu da iyi, hemen hemen bir senelik lig gelirine eşit para ekstradan işlenecek.

Bu satışın tek kötü yanı sürdürülebilir gelir kaynağını kaybedecek kulüp ve küçülme ile orantılı sürdürülebilir gelir kaynağı üretilemezse zaten artık gelecek seferlerde kulübü kurtaracak bir şey kalmayacak. Onun üretilmeyeceğini de herkes biliyor. Hani aynı durum FB-BJK'de de olsa olmayacağını biliyor herkes işin kötüsü. Günü kurtarmaktan öteye gidemezler kulüpler taraftar zihniyetini korumaya devam ettikçe. Hani örneklerini de sürekli görüyoruz zaten ülke çapında :(

Diyorum ya hep, yapılanma konusunda bu ülkedeki en iyi takım net bir şekilde Başakşehir. Abdullah Avcı'nın vizyonu büyük önem taşıyor orada, ben işte bugün ŞG kovulsa Avcı getirilse mesela BJK'nin başına zerre ses çıkartmam nitekim kulübü ileri taşıyacağı çok belli bir adam vs...

Üç büyüklerinde bu tip teknik ekipler, yöneticilerle vs. yapılanmaya girip devamını getirmesi gerekiyor. Yoksa FFP sadece GS'yi vurmayacak hepsine girecek.
Sosyal ağlarda paylaş

yok yok. %30 değil. Yıllık toplam 30m. Ben o 100m'yi örnek olsun diye demiştim.

Yani çemişgezek belediyenin de Man U'nun da injection olarak koyabileceği max para 30m.

Avcı konusunda ise kesinlikle haklısın. Ama bunda Avcı'nın Başakşehir'in başında olmasının da etkisi var. Aynı vizyonu değil 3 büyüklerde, herhangi bir Anadolu kulübünde yerleştirmesi çoook zor.

Ayrıca tamamını okuyan ilk ve tek kişi olabilirsin ha :) Biz böyle karşılıklı wotlaşalım. Güzel oluyor. Hatta dur bilaare buluşalım. Ben benim iti getireyim. Ufak tefek ama köpek gibi köpek. Öyle ağzı burnu kaymışlardan köpeğe benzemeyenlerden değil. Bakalım sevebilcen mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Aceace said:

Şimdi 1+1'e gelelim.

Cezanın 1'i çekildi. Henüz çekilmemiş olan kısımla ilgili olarak:
"Settlement agreements may set out the obligation(s) to be fulfilled by the defendant, including the possible application of disciplinary measures and, where necessary, a specific timeframe. The CFCB chief investigator monitors the proper and timely implementation of the settlement agreement. If a defendant fails to comply with the terms of a settlement agreement, the CFCB chief investigator shall refer the case to the adjudicatory chamber."

Anlaşmadaki 65mlik kuralı Dursun biladerler karşıladı. Anlaşma tamam. Bu sene için anlaşma yerine getirildiği için +1'lik cezayı vermezler.

Ancak bu takımın önümüzdeki senelerde patlamaya devam etmeyeceği anlamına gelmiyor.
Ben de okudum da zaten sen de benim ilk basta dedigim ve ustune bu kadar wotlar dosenmesine sebep olan seyi UEFAdan quote alarak gostermissin. Bize cizilen limitlerin icindeyken seneye tekrar ceza almayız ama sonraki senelerde ne olur belli olmaz.

UEFA zaten 1+1 degil sadece 1 sene ceza vermis. Ceza yersek bu +1 degil ayrı bir "1" senelik ceza olur. Onun icin de tekrar inceleme sureci lazım, savunmalar anlasmalar vs. lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi en başından beri anlamadığın, anlamadığın değilde kabul etmediğin şey şu işte, KAP açıklamalarını koyduk. GS ceza almama sınırı içinde değil. Arsalar satılırsa o sınırın dışına çok rahat çıkılacak. Dursun da zaten bunu kullanıyor sürekli.

GS'nin sınır dahilinde kaldığı tek şey seninde dediğin üzere kadro harcamaları, yarı yarıyaya yakın iyileşme sağladı kulüp orada çok büyük başarı yakaladı. Ama halen giderler, harcamalar, borçlar vs. çok fazla.

@Aceace

Olur valla, bu arada sabah dalgınlıkla %30 görmüşüm onu harbi şimdi tekrar baktım euroymuş. Gerçi yine %30 civarına geliyor minimum bedelden giderse arsalar 30 milyon euroda sdfsda

Avcı'nın elindeki imkanlara göre iyi iş çıkardığını düşünüyorum işte, imkan miktarı arttırılırsa o da üst seviyeye çıkartabilir. Atıyorum İsviçre 2. liginden Dieng kovalayacağına İskandinavya'dan falan Delaney kovalattırır. Dieng gerçi şahsen bugün 3 büyüklere de transfer olabilirdi hatta ilk haberi İsviçre'de BJK ilgileniyor diye çıkmıştı ama olsun, rotasyon adamı işte.

Avcı'nın vizyonu çok hoşuma gidiyor. Lig Radyo vs. takip ediyorsanız çok sık oraya bağlanıp konuşuyor zaten. Adamın haksız olduğu tek bir konu bile yok resmen futbol görüşlerinde, örnek alınası bir adam.

Cerem Talha konusunda mesela çok hayranlık duymuştum adama. Altyapıya kadar her şeyi psikolojik olarak bile düşünüyor, çocukların ailelerine kadar hesap ediyor vs.
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

Abi en başından beri anlamadığın, anlamadığın değilde kabul etmediğin şey şu işte, KAP açıklamalarını koyduk. GS ceza almama sınırı içinde değil. Arsalar satılırsa o sınırın dışına çok rahat çıkılacak. Dursun da zaten bunu kullanıyor sürekli.
Ceza var ceza var. O limitlerin icinde ama diger yerlerden fail isek Avrupaya gitme cezası degil yine maas limit yeriz. Para cezası yeriz. Ama avrupaya gitmeme cezası yemeyiz. Mantıklı degil cunku. En ust kademeden ceza yiyip o ceza icin anlasılan limitlerde basarılı olup tekrar aynı kademeden ceza yemek. Anlamsız. Yoksa ben FFP den temizlenicez arkamıza bile bakmıycaz demiyorum. Avrupadan men cezası yemeyecegiz diyorum.

Yani soyle bir durum olması inanılmaz olmaz mı. Atıyorum sampiyon olduk ve CL ye gidicez. CL ye gittigimizde o zararlarımızın hepsi hem gelen paralarla hem de yapılan yeni hamlelerle limitlere yaklasıcak. UEFA diyorki sen CL ye gelme. E ben FFP sınırlarına giricektim sen ceza verdin giremedim cok sacma bir durum degil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Sanirim butun Galatasaraylilarda mac olsa da izlesek hevesi var bu sene. Takim canla basla goze hos gelen rezital tarzinda maclar cikariyor her hafta. Bruma, Eren, Tolga, Poldi vs hepsi keyif veriyorlar.

Taraftar ve takim su havaya girdiginde zaten diger takimlar UEFA mucadelesi verirler ancak. Ya da hakem rekabet olsun diye iste bjk maclarinda gordugumuz gibi hakem boostu gerekli
Sosyal ağlarda paylaş

madcow said:

DarKRideR said:

Ceza var ceza var. O limitlerin icinde ama diger yerlerden fail isek Avrupaya gitme cezası degil yine maas limit yeriz. Para cezası yeriz. Ama avrupaya gitmeme cezası yemeyiz. Mantıklı degil cunku. En ust kademeden ceza yiyip o ceza icin anlasılan limitlerde basarılı olup tekrar aynı kademeden ceza yemek. Anlamsız. Yoksa ben FFP den temizlenicez arkamıza bile bakmıycaz demiyorum. Avrupadan men cezası yemeyecegiz diyorum.

Yani soyle bir durum olması inanılmaz olmaz mı. Atıyorum sampiyon olduk ve CL ye gidicez. CL ye gittigimizde o zararlarımızın hepsi hem gelen paralarla hem de yapılan yeni hamlelerle limitlere yaklasıcak. UEFA diyorki sen CL ye gelme. E ben FFP sınırlarına giricektim sen ceza verdin giremedim cok sacma bir durum degil mi?

Türk mantığı ile saçma evet.

Ama uefa diyor ki sana seneler evvel bu gelir/gider ile olmaz
Sen sallamadan devam ediyorsun senelerce şamp. Ligine gidip bo16 falan giriyorsun ve halen harcamalarını azaltmak yerine arttırıyorsun.
O da diyor ki abi sen laftan anlamıyorsun bende seninle muhattap olmak yerine yazılı kural kitabına göre cezamı veririm.

Özetle senelerce uyardık şimdi bana makul açıklamalar ile gelme sallamam diyor.
Dursunlar da geçen sene işte çok iyi savunma yaptık dediği uefanın bu mantığına karşıydı.
Tayyip babadan örnek alıp 1 kişinin hatası klüplere mal edilemez dedik.
Adamlar da tecrübe yapmış, o zaman tüzüğünüzü değiştirin gibi bişi dedi muhtemelen ki bu sene dursun bakkalın en üzerinde durduğu icraat - başkanlar kendi dönemlerinde negatif bütçe yapıp kaçamaz gibi bi kural getirtmeye çalışıo gs tüzüğüne 2. Aysal vakası olmasın diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...