Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray 2016-2017 Sezonu Genel Tartışma

valequenta

Öne çıkan mesajlar

Abi zaten bisey varsa ortaya cikarmak bizim gorevimiz degil. Bisey çıkınca konusuruz iste. Yeterki ortaya cikarilmak istensin.

Ancak gs icinde oyuncu bazli bariz bir yapilanma varken bundan gsnin asla cikar saglamadigini savunmak cidden ilginc. Hayata o kadar toz pembe bakabilmek isterdim.

Feto'dan oyunculara "bu mac icin hakem okey, rakipten su oyuncular okey" mesajlari gitmemiştir asla diyebilir miyiz ?

Primlerden adama pay gittiği soyleniyor.
Adam bunu gs başarılı olsun gurur duyayim diye değil bir sekilde guc elde etmek icin yapiyordur eger yapiyorsa.

Paçaları tutusan eski futbolcular itiraflara basladi zaten dahasi gelir
Sosyal ağlarda paylaş

Abi dün CNNTürk'e çıkan adamı ben de dinledim. Futbolcu bazlı yapılanmadan bahsetti ki bu her takımda vardır illa ki ama Galatasaray'da yoğunlukta olduğundan bahsetti. Yani futbolcu bazlı bir yapıda başarı anlamında bir fayda sağlaması mümkün değil. MHK ve Federasyona yansıması lazım ki belli bir takım lehine bir şeyler yapılabilsin.

Fenerbahçe'nin durumu yöneticilerin de reddedemediği konuşmalardan mevcut ama Galatasaray'ın durumu Hakan'lar Arif'lerden oluşan futbolcu grubundan mevcut. Hali ile arada ciddi bir fark var.

Bu arada dünkü eleman Fatih Terim'in bu yapıya kesinlikle karşı olduğunu ve futbolcularına bu konuda fırça kaydığını söyledi.

Fetö'nün gücü sevdiğinden bahsetti ki; muhtemelen GS bu başarıları fetönün yapılanmasından sonra elde etmiş değil, başarılı olması sebebiyle bu yapılanma GS'ye bulaştı diye düşünüyorum.

Fenerbahçe'nin durumu bambaşka en azından konuşma kayıtları açısından kesinlikle sıkıntılı bir durum var.
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

Abi zaten bisey varsa ortaya cikarmak bizim gorevimiz degil. Bisey çıkınca konusuruz iste. Yeterki ortaya cikarilmak istensin.

Ancak gs icinde oyuncu bazli bariz bir yapilanma varken bundan gsnin asla cikar saglamadigini savunmak cidden ilginc. Hayata o kadar toz pembe bakabilmek isterdim.

Feto'dan oyunculara "bu mac icin hakem okey, rakipten su oyuncular okey" mesajlari gitmemiştir asla diyebilir miyiz ?

Primlerden adama pay gittiği soyleniyor.
Adam bunu gs başarılı olsun gurur duyayim diye değil bir sekilde guc elde etmek icin yapiyordur eger yapiyorsa.

Paçaları tutusan eski futbolcular itiraflara basladi zaten dahasi gelir

Futbolcunun dini veya manevi görüşü kendinedir. Ama bundan gerçekten sportif anlamda haksız çıkar elde ediyorsa tabii ki cezalandırılmalı. Şu anda öyle bir şey yok, sadece bu adamla ilgilendiklerini gösteren bir video var.

Bahsettiğin mesajlar asla gitmedi diyemeyiz, ama gitti de diyemeyiz şu noktada. Herhangi bir suç ortaya çıkana kadar masumdur. Eğer o mesajlar da yayınlanırsa evet gitmiş der onun da cezalandırılmasını talep ederiz.

Primlerden pay almış olabilir adam, oyuncu sonuçta adama bağış yapıyor, tamamen kendi dini görüşünden dolayı çıkar beklentisiz de yapabilir, böyle sayısız dernek ve tarikat var. Bu adamlar da şu meşhur "hizmet" konseptini o boyutun en üstüne taşımışlar.

Önemli olan kural dışı bir şeyin, bir müdahalenin olup olmaması. Herhangi bir şekilde dış müdahale varsa sonuna kadar gitsinler zaten üzerine. Yani maç öncesi "rakibin kaleci de bizden, hakem de mensubumuz, merak etmeyin size hizmet edecek" falan gibi bir şey çıkarsa ortaya kovalasınlar sonuna kadar.

Bi yapılanma olduğunu zaten tüm ülkecek tahmin ediyorduk. Fettullahçı mıdır (sonradan siyasi kariyerine başlayıp safını belli ettikten sonra Hakan Şükür harici, o da dediğim gibi futbolculuk döneminde değil) emin değildim ama, belli oyuncuların dini gruplaşmada olduğunu, beraber namaza falan gittiklerini o görüşte demeçler verdiklerini okuyorduk o zaman da gazetelerde. Önemli olan o yapılanma oyuncuların yaşam tarzlarının ötesinde ligde ve sporda kural dışı bir olaya sebep oldu mu, bir şekilde haksız çıkara kazanca yol açtı mı, ona bakmak lazım. Önemli olan o.

FB konusunda katılıyorum, göz yumulan bir "şaibe" vardı, adamlar ortaya çıkarttı, muhtemelen kendi çıkarlarına bir tehdit kozu olarak kullandı, Aziz de taviz vermeyince patlattı bombayı.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben zaten oyunculari bu adama gitmis o zaman tum basarilar saibelidir demiyorum.
Ancak ister istemez soru isaretleri cikiyor ortaya ki dedigim gibi bunu arastirmak bizim isimiz değil. Tek yapilacak sey duzgun arastirilsin varsa var yoksa yok densin soru isareti kalmasin.

Cumhurbaşkanı yaverine kadar giren adamlar cok rahat mhk'ya girip istediği hakemi ayarlayabilir. Gece arif'e bir mesaj "sen yarin kendini at o penaltı calinacak,primden 5bin yolla" seklinde seylerin olmadigini. Sadece sozde din ogrenmek icin o adamin cevresinde olduklarinin ortaya cikmasi gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

zaten tek tük 'kandırıldık :(' tarzının üzerine düşmezler, düşseler ülkenin yarısından fazlasını almaları lazım. ama cemaat sadece bu eksende çalışmaz. belli ki şu gs grubu hakan ABİ'leriyle bir çeteleşme yapmış. ama şike bu taraftan olmaz, o dönemin hakemleri ve futbol yöneticileri incelenmeli. burada çeteleşip oraya adam getirmemek fetullah tarzı değil. bu incelendikten sonra soruşturma o yöne kaymalı. ehe emre, ehe ertuğrul diyenler az önüne baksın önce, hemen parmak doğrultmasınlar sağa sola. bu adamların fetullah ile ilgili olabilecek fotoğrafları bile çıkmadı henüz. önünde direk çeteleşme sabit belli ama.

fb ve şike konusu ise akp ve 17-25 aralık mantalitesiyle aynı yansıtılmaya çalışılıyor sürekli. akp bugün 17-25 aralık'ı fetö yaptı diyerek kendini aklamaya çalışıyor ancak suçunun sabit olduğunu, o dönemde suçların gerçekten işlendiğini aklı başında herkes biliyor. fb de benzer bir aklama girişimine başladı ama hiç başlamayaydı iyiydi, boşuna hatırlattı kamuoyuna her şeyi. savcının fetöcü olması, dinlemelerin yasal olmaması konusunda haklı iki kurum da ancak bunlar üzerinden suçların pratikte işlenmediğinin iddaa edilmesi ve aklanmaya çalışılması komik.

edit. 17-25 işte tarihlerle ilgili bir iş yapıyorum da şu an mesaide karıştı hatlar :)
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

Ben zaten oyunculari bu adama gitmis o zaman tum basarilar saibelidir demiyorum.
Ancak ister istemez soru isaretleri cikiyor ortaya ki dedigim gibi bunu arastirmak bizim isimiz değil. Tek yapilacak sey duzgun arastirilsin varsa var yoksa yok densin soru isareti kalmasin.

Cumhurbaşkanı yaverine kadar giren adamlar cok rahat mhk'ya girip istediği hakemi ayarlayabilir. Gece arif'e bir mesaj "sen yarin kendini at o penaltı calinacak,primden 5bin yolla" seklinde seylerin olmadigini. Sadece sozde din ogrenmek icin o adamin cevresinde olduklarinin ortaya cikmasi gerek.

Hah işte buna sonuna kadar katılıyorum. Eğer bir şüphe varsa araştırılsın zaten. Altından bir şey çıkarsa da cezası neyse uygulansın. Ama adamların oturup sohbet ettiği bir video koyup da "kulübü kapatın" diye yırtınacak olay yok ortada.
Sosyal ağlarda paylaş

@Rew

Abi o kisim tipik sosyal medya goy goyu iste ya takma onu sdfsf

Aslinda böyle yaklasimlar olayi ciddiyetten uzaklaştırıyor olmasa daha iyi. Ciddi egilmek gerek boyle konulara

İnsanlarda calinan şampiyonluklar algisi vardi, boyle seyler ortaya cikinca insanlar ister istemez parcalari birleştirip sonuca ulasmaya çalışıyor. En basta bunun önüne gecmek icin arastirma yapilmali, cunku böyle seyler ayrismayi çatışmayı körükler
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

https://twitter.com/ErdenerKaratas/status/763798577898463232

#FETÖileAlınanŞampiyonluklarSilinsin

Şu adam dünya tarihinin en boş adamı ya resmen.
Tinerle, baliyle duş alıyo olmadan bu kafaları yaşamak imfakinpossible zaten...
Ayrıca bu kadar kıskançlık 5 yaşındaki kız çoçuğunda olmaz arkadaş.
Allah kurtarsın...
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten futbolcular bazli da olmayabilir.
Adam o basari primlerinin bagislarin devamli olmasini saglamak icin basarinin devamlı olmasini saglayacak onlemler alabilir. Rakip olur hakem olur baska sey olur.

Yani dedigim gibi konu cok derin, dusununce cok sey cikabilir ortaya.

Dun duydum sanirim kayseri erciyeste 8-9 kişilik bir grup varmis primlere el koyup amerikaya yollamislar falan
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Kesin bir durum yok da, öyle bir şey de çıkabilir. İlla bir şike şaibe de göstermez.

Direkt maaşının belli yüzdesini hayır kurumuna otomatik bağışlayan insanlar var mesela, çevrenizde siz de görmüşsünüzdür. Adamlar da dinen bunu bir hayır işi olarak görüyor veya o zamanlar görmüş olabilir.

Futbolcunun ya da kulübün şike yaptığını göstermez .

Ama fetöye akan para başarıya bağlı olarak akıyorsa, fetö yapar şikeyi. Futbolcular bu durumda biz bilmiyoduk kandırıldık diyebilir yine, ki öyledir de zaten, kendileri istememiştir haberleri bile olmamıştır maçların şikeli olduğundan belki.
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

Adamların primlerinden falan fetoya bağış yaptığı kesin mi şimdi?

Galibiyet priminden belli bi yüzde flaan şeklinde gidiyosa bu bağışlar eğer, bu durumda bu maçların temiz olduğunu düşünmek ultra iyimserlik hatta aptallık olur.

abi dün cnnturkte hakan ünsal dedi evet para veriyorduk.
ama hani biri sünnet olcak yok biri düğün yapamıyor
yok kurban için para verdiğimiz oldu dedi
Sosyal ağlarda paylaş

O tarz paralar çok kişiden gidiyordur zaten o sorun değil çok.
Benim dediğim direk kulübün/oyuncuların başarı karşılığında kazandığı paradan devamlı belli bi yüzde gitmesi . Hani Arif'in 15 günde bi amerikaya para taşıdığı iddiası falan çıktı ya .
Durum böyleyse temiz maç oynatmamıştır fetö.

Daha önce dediğim gibi bunu çıkarmanın yolu da hakemlere inmek. Zamanının hakemlerini mhksını alıp, itiraf ettirticeksin. Bakalım neler çıkıcak.
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

Adamların primlerinden falan fetoya bağış yaptığı kesin mi şimdi?

Galibiyet priminden belli bi yüzde flaan şeklinde gidiyosa bu bağışlar eğer, bu durumda bu maçların temiz olduğunu düşünmek ultra iyimserlik hatta aptallık olur.

Yoo asıl senin yaptığın iftira atmak olur. Enes Kanter cemaate para vermiyor mu, o zaman Oklahoma city şike yapmış demek gibi bir şey bu.

20 yıl önce fetullah gülen şike yapmıştır diyebilecek hiçbir kanıt yok, ama kanıta da gerek yok iftira atmak için zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...