Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray 2016-2017 Sezonu Genel Tartışma

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
BulletRide said:

Kaç yıllık camialar bunlar. Toparlanılıyor bir şekilde. Batmış takımın hala Dursun Özbek'e rağmen transfer yasağı yok. Uzay takımı Beşiktaş bu sene de sattığı kadar alabiliyor. Herşeyi çok kolaymış gibi o kadar küçümsüyorsunuz ki

Abi Allahını seven bunları kendi haline bıraksın ya. Şu gün geldikleri durumu 1.5 sene önce yazdık, kötü olduk. Nasreddin hoca misali başka fil yok mu diyeceksin. Gs li mentalitesi bu.
Mesaj tarihi:
ben de dun aysali savunacaktim da ugrasmayayim dedim, gereken cevaplar verilmis, altin donemimizi yasatti adam.

harcama tabii ki olacak ama o ara manchester united'in ayaklarini titretiyorduk, besiktas 5 sene daha boyle mukemmel yonetilirse o gunleri gorebilir.

burak yilmazi 20 milyona satip ertesi sene bedavaya kiralamadik diye kotu yonetim mi olduk?

https://www.transfermarkt.com.tr/super-lig/fuenfjahresvergleich/wettbewerb/TR1

biz o aralar dediklerimi yapiyorken diger takimlarin turk futboluna tek katkisi sampiyonlar ligine kalamayip bize para kazandirmakti. eminim futbol gelirlerini koyunca arada pek bi fark kalmiyordur.

gerci aysalin elestirildigi konu maaslar herhalde, burda maaslar yok ama maas butcesini + futbol gelirlerini bulan varsa son 5 yilin ona da bakalim
Mesaj tarihi:
ya adam twitter yasagini protesto etti, berkin elvan'in cenazesine celenk gonderdi, geziyi destekledi diye yediler iste. daha da geri gelmez seriat kalkana kadar.

bjkli fbliler de drogba, sneijder, melo, muslera, eboue vs. gibi bir kadro; ulkesinde, sehrinde sampiyonlar ligi ceyrek finali, RM , Juve zaferleri gordukleri icin minnettar olmalari gerekirken yine gelirse korkusuyla 'batirdi sizi, istemeyin onu geri' RP si kasmasinlar, gerek yok.

bjk de aldi ffp'den ceza, her kulup aldi. GS de alacakti Unal Aysal harcadi ya da harcamadi zaten cezanin gelecegi belliydi gidisattan. kayyum dursun'u da goruyoruz simdi. para harcamadan basari mumkun degil, ha ya da bjkli fikret orman gibi en buyuk CB yalakasi olacaksin, cok para harcamadan hakem, federasyon boostlari ile sampiyonluga oynayacaksin, arap ulkelerine sahte transferlerle FFP workaround yapacaksin vs.
Mesaj tarihi:
Ben yanlis mi hatirliyorum bize zaten asrin en kotu baskani yildirim demiroren aldirmadi mi ffp cezasini? Adam batirdi iste kulubu sonra fiko geldi feda muhabbeti basladi. ffpden bjkda ceza aldi diyip savunma yapmak nasil bir kafa ne cekiyon la (eger yanlis hatirliyorsam benimki nasil bir kafa hemen unutmusum) :D
Mesaj tarihi:
sardalya said:

ben de dun aysali savunacaktim da ugrasmayayim dedim, gereken cevaplar verilmis, altin donemimizi yasatti adam.

harcama tabii ki olacak ama o ara manchester united'in ayaklarini titretiyorduk, besiktas 5 sene daha boyle mukemmel yonetilirse o gunleri gorebilir.

burak yilmazi 20 milyona satip ertesi sene bedavaya kiralamadik diye kotu yonetim mi olduk?

https://www.transfermarkt.com.tr/super-lig/fuenfjahresvergleich/wettbewerb/TR1

biz o aralar dediklerimi yapiyorken diger takimlarin turk futboluna tek katkisi sampiyonlar ligine kalamayip bize para kazandirmakti. eminim futbol gelirlerini koyunca arada pek bi fark kalmiyordur.

gerci aysalin elestirildigi konu maaslar herhalde, burda maaslar yok ama maas butcesini + futbol gelirlerini bulan varsa son 5 yilin ona da bakalim

Ben burada linki anlamadım. E işte Aysal döneminde hayvan gibi içeri girmişsiniz ve son 5 yılda en çok transfer zararı eden kulüpsünüz? Fenerle karsilasgirdiginda tamam gelirin de var ama Beşiktaş bildiğin fark atmış size?
Mesaj tarihi:
sardalya said:

14/15'te cebimize 200 milyon liradan fazla para girmis yani.

2.70 kurdan 74 milyon dolar

kulubu batirmak bu mu?

O dedigin rakami verdigin linkten mi goruyorsun abi? Verdiginlinkte GSnin zararini goruyorum ben sadece zira. Sportif basariyla elde edilen tutarlar nerede onlari gormeden bu rakamlar anlamsiz.
Mesaj tarihi:
Aysal ile daha once de yazmistim da belli noktalara katilmakla beraber belli noktalara katilmiyorum.
Mesela ilk sene kurulan kadro gercekten cok iyiydi ve acayip paralar odenmemisti. Ancak daha sonraki senelerde sacma sapan paralar harcandi bunda en buyuk etkenlerden biri de FT. Cunku adam transferi cidden bilmiyor. Hani Chedjou'ya 8m, Bruma'ya 15m verdi klup. Drogbayi Sneijderi gectim. Hamitin kontrati filan.

Aysal modeli basari devam ettigi surece para harcamaya yonelik bir modeldi ama futbolda basariyla para her zaman dogru orantili olmuyor - bir sene patlayinca o CL gelirleri gelmeyince klup bam bam eksiye dustu. Bunda yabanci sinirlamasi o bu gibi seyler de var tabii.

Ama bu zaten sirketlerde de gordugumuz uzun vadeli dusunme mi kisa vadede basari mi sikintisini ortaya cikariyor. Zaten 3 sene sonra ortada olmayacak baskan da haliyle klubu cok dusunmeyebiliyor - Aysal bana kalirsa reklamini yapti gitti. GS'ye faydasi oldu ama GS'nin de ona faydasi oldugunu dusunuyorum. Kimsenin bilmedigi asiri zengin bir adamdi simdi herkesin bildigi asiri zengin adam oldu.

Bir de su var, 1 sene CL ceyrek finali oynayip 5 sene birsey yapamamaktansa, 2-3 sene gruplarda elenip, 4. sene son 16 ya kalmayi tercih ederim. Bugun eledigimiz Juventus o gunden beri 2. kez CL finali oynuyor, biz bir 5 sene daha gruplardan cikmanin kapisindan gecemeyiz.

O yuzden daha once de dedigim gibi Turk klupleri bir noktada kendini iyi konumlandirmali. Duzenli CL ceyrek finali oynamayi sustain edemiyorsan sportif basari olarak, o zaman gelir olarak da o harcamalari yapmayacaksin o kadar basit. Veya bunu bir sistem dahilinde 5 yillik plan icinde yapacaksin ki sonra bina cokmesin.

Spor elbette basari icin var, ama bu varini yogunu ortaya koydugun lise son sinif sampiyonasi degil. Mayis bitince Eylul ayinda ayni dongu yine devam ediyor ve bir sene once ne yaptiginin fazla onemi olmuyor basari olarak. Ama finansal olarak her turlu onemi oluyor.
Mesaj tarihi:
ütopya biraz seninki. galatasaray her sene gruplara kalamayabilir. bunu kabullenmesi lazım her taraftarın. yeri geliyor hayvani bütçelerle kurulan büyük takımlar istikrar sağlayamıyor,cl gidemiyor vs. ligde şampiyon olma ihtimali yüksek 3 takım var. bu 3'nün de 2.liği ve 3.lüğü kabullenmesi gerekiyor.

ne kadar iyi ve ucuz kadro kurarsan kur, formsuzluk,sakatlık vs bir sürü değişken var. her kadronun da miladı doluyor bir süre sonra. mecbur değişim gerekiyor. başarısızlık problem değil. ben kötü yönetime kızıyorum.

yoksa galatasaray'da başkanlık yapmış hangi başkan için her şeyi doğru yapmış diyebiliriz. bu kulüp uefa kupası zamanını çok mu iyi değerlendirdi ?

galatasaray 2 sene cl gider 2 sene avrupa ligi 1 sene de hiçbir yere gitmez. problem bu değil. köylü gibi takım yönetilmesi, evlatçılık,komisyonculuk say say bitmez.

aysal ayrıca ilk defa duyulan bir adam değil. taa 2004'te falan bir ergenken bile ünal aysal muhabbeti yapıyorduk.

bu yüzden eğer galatasaray'a son 20 yılda gelmiş hangi başkan en iyisiydi diye sorarsak ünal aysal'dır.

rahmetli özhan canaydın kılıçdaroğlu gibiydi. düzgün ama kötü başkan. adnan polat'lar faruk süren'ler miydi aysal'dan iyi.
Mesaj tarihi:
gerçekten batmış bir kulübün eren ve serdar aziz'e yılda 4m maaş vermesi normal mi sdfds.

yapmayın yani. bi de adamlar oynamıyor.
Mesaj tarihi:
ben hep ünal aysal'ın son 10-15 yılda gs'ye gelmiş en iyi başkan olduğunu söylerim ama hep aynı şeyi de söylüyorum; gs'ye kattıkları aldıklarından daha fazla değil.

mantıklı bir sportif rol model üzerine mantıksız bir girişim yaptı. tr'de tutması ip üstünde yürümekten farksız bir modelde tutunamadı takım. finansal zararı daha fazla oldu dernek bazında.

o süreçte alacağını aldı, alamadığını alamadı ama umrunda olmadı çekti gitti.

gs taraftarının aysal'ı laf ettirmeden sevmesini fazlasıyla anlıyorum ama bu kadar tapılacak bir adam kesinlikle değil. yine de onun işte süreçte en iyisi olduğu tartışılmaz. belki de normal şartlarda 10 sene şampiyonluk göremeyecek takıma kısa sürede yaptığı yatırım, genel tabloda zarar yazacak olsa da 3 şampiyonluk göstertti. ha biri ondan değil ama ondan da, daha önce bilic ve kartal'dan ama neyse asdfads
Mesaj tarihi:
UEFA finali hariç izlediğim en travma ve stres maç oydu sanırım. Son dakikalarda Baroni falan sürekli doldur boşalt oynuyorlardı, Selçuk Şahin, Bekir vs birinin bir tarafına çarpıp girecek kesin derken yenilmemiştik ya. Dia mı biri vardı Fener'de, salak bir kırmızı görüp ağır satmıştı yalnız takımı
Mesaj tarihi:
mahalle maci oynar gibi oynuyo bu anadolu takimlari ya

dun fenere nasil 3 tane atamadilar hayret ediyodum, demin bombos kacirdi antepli.

yani hali sahada doversin abi bu adamlari
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...