aktiftablet Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 BulletRide said: Tolga'dan ne kadar kötü olabilir mantığıyla konuşuyorsunuz ki çok doğru bi mantık...
BulletRide Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 Wotlu Fabri övmesi gelmiş ya. Harbi Tolga bıktırmış sizi belli, ne diyeyim haklısınız. ŞG o kadar yabancı kaleci hiç kullanmam takımlarımda diyorsa şu Semih Yuvakuran'ın oğlunu yetiştirsin Donnarumma yaratsın
Stringray Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 valla şöyle söyleyim ilk alındığında ben de karşı duranlardandım zira durumun bugüne geleceğini çok iyi biliyordum. tolga illa ilk kaleci yapılacaktı isimsiz birisi alındığında. fabri iyi bir kaleci olabilir ama cibiliyeti tartışmasız kesecek, kimsenin yedek oturtamayacağı ospina, handonoviç, akinfeev vs klasmanında biri alınmalıydı. bu herif yüzünden çöpe gidecek avrupa yine, türkiye ise tartışmalı.
Aceace Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 Stringray said: taraftarları adamı çok seviyordu, kamp ve hazırlık maçları performansı da gayet iyi. ayakları çok iyi, çizgiye yapışık kalmıyor, defansla iletişimi var. acayip çevik, birkaç saniyede sağa sola yatabiliyor. stoperlerin rahat oynadığı gözlerinden okunuyor. TADAAAAAA
Natanyal Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 BulletRide said: Wotlu Fabri övmesi gelmiş ya. Harbi Tolga bıktırmış sizi belli, ne diyeyim haklısınız. ŞG o kadar yabancı kaleci hiç kullanmam takımlarımda diyorsa şu Semih Yuvakuran'ın oğlunu yetiştirsin Donnarumma yaratsın Fabri iyi kaleci ya, ama aşırı şanssız ve harcanmış kariyeri var. İki tam sezonu var. İkisi de efsanevi geçti. Biraz wota gidecek benim de ama; İlk sezonu La Liga 2 de 2010 da işte 40 maça mı ne çıkıyor sezonda, takımı yükselten bir numaralı adam olarak gözüküyor. La Liga'ya takım adapte olamayıp boktan defansla gol yiyince çomar yönetim yerine kaleci alıyor devre arası ve Fabri ertesi sene yedek bırakılıyor. 15 maç oynuyor. İşin garibi ben bakmıştım gol yeme ortalaması değişmemiş yeni kaleciyle de sdfsda 2 sene hiç bakılmıyor sonra ona unutuluyor. Sonra 2 sene önce parasızlıktan tekrar kaleye koyuluyor opsiyon yaratılamıyor diye ve muazzam oynuyor. Hatta Valencia, Sevilla listelerine giriyor ülkedeki İngiltere'de Arsenal yedek kalecisi olması için teklif yaptı vs. haberleri çıkıyor. 26 yaşındayken tekrar diriliyor bildiğin yani. Sonra işte sakatlık olayları başlıyor. Transferde olamıyor, oynayamıyor da. Öyle kalıyor. Tam anlamıyla kusursuz kulübe kalecisi diyebiliriz aslında kariyeri o yönde gitmiş hep. Sambade 2010'da birlikte çalışıyordu yanılmıyorsam. Kulüp ucuz yollu, güvenilir kaleci ararken onu alın diyor. Geçen sene kendine geldi, patlar satarız bile diyor ki onu dediğinde 26 yaşında Fabri işte.27 yaşını komple sakat geçiriyor, bu sene de 28 işte daha halen as kaleci olacak diye bekliyor. Bu arada Fabri'yi biz zorunlu aldık evet. Geçen sene ikinci kez sakatlanmadan önce prensipte anlaşıyoruz kulüple görüşürken sakatlanıyor. Transfer iptal oluyor ama Sambade çok bastırdığından prensip anlaşması resmiyete dökülüyor oyuncuyla ve sözleşmesi de yazın biteceğinden o zamandan bağlanıyor. Tek şart konuyor, kulübün sağlık testlerinden geçemezse prensip anlaşması yatar. Yanılmıyorsam 2 kez genel, 1 kezde sakat bacağından özel sağlık testine giriyor ve hepsini sorunsuz geçiyor. Sonra işte sözleşme devreye giriyor. Ben Fabri'ye çok güvenmiyorum doğruyu söylemek gerekirse ama Boyko'nun psikolojik durumu ortadayken daha iyi bir seçenek yoktu. Ben hep dedim. Bu ülkede Muslera'dan sonraki en iyi kaleci Boyko'ydu ama ŞG ve Tolga yüzünden adamı değerlendiremedik. Umarım seneye gelir ve kaleyi alır. Gelemezse zaten opsiyonla gitmiştir o da 6 milyon trink yapacak bir şey yok sdfdsfsd
Natanyal Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 Bir de Utku için ülkenin en potansiyelli kalecisi deniyor. Alt yaşlarda feci performansı varmış. Geleceği çok parlakmış. Benim de şahsi fikrim yetiştirilmesi ve kaleyi devralması. Kaleciye çok para vermek gereksiz yatırım. Boyko - Utku ikilisi olsa keşke rotasyonda 10 numara iş olurdu da bakalım. Utku'yu da bize getiren Ahmet Bulut. Anlamadığım kiralık olarak kadroya katmışlar. Burada vitrin yaptırıp Avrupa yaptırmaya da çalışabilirler. Babası sürekli oğlum Avrupada oynayabilecek çapta bir genç kaleci, Beşiktaş'tan sonra Avrupa'ya gidecek falan diyor çünkü.
Stringray Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 FİKRET ORMAN: "Aboubakar'ın bonservisini alacaktık ama FFP'den dolayı olmadı. +4 yıllık anlaşmayla önümüzdeki yıllar kadromuzda olacak." belliydi böyle bir şey olduğu bunun da opsiyonu nedir acaba. umarım 5m gibi bir şeydir, yıllık ücret buradan çıkmıştır sdfsd
khalad Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 Abubakar her türlü 10m eder hatta çok güzel rakama anlaşılmış.
applev0dka Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 Atınc ve talisca dışında gerçek kiralik oyuncu yok. Taliscayi alcak para zateb bizde yok
Llama Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 taliscada iki yıllık hiç kiralik gibi de değil ki
Tyrion Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 Kaleciye çok para vermek gereksiz mi? Muslera var gardaş bildin mi? Son şamp. resmen adam aldı, Akhisar maçında bile skor bi yana, en az 2 tane kurtardı, bi kaleci daha ne yapabilir. Geçen sene devre arası boyko, şimdi Fabri falan. Tut parayı git Adleri getir min 3 yıl başın ağrımazdı, Defansa para harcamaya kıyamadı Fiko
Stringray Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 defansa vakit kalmadı abi. sosa geç satıldı, o saatten sonra bulamadılar iyi bir stoper. umut güner denilen yetersizin suçu oldu o iş. kaleci konusunda katılıyorum. daha önce de söylemiştim bir sürü kaleci var 3,5m felan para çıkıyor kasadan hepsine. muslera 4,5m alıyor ama gs'nin %20 verimini alamıyoruz kaleden. net fail şu olay. kimsenin itiraz edemeyeceği bir isim gelip tolga'yı kulübeye atmalıydı, bu şekilde utku da türkiye kupası'nda oynamaya başlayacaktı. böyle tam bir saçmalık oldu. en iyi ihtimal fabri kaleyi alsa bile cibiliyet kupada oynayacak, utku kulübede paslanacak.
Natanyal Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 Tyrion said: Kaleciye çok para vermek gereksiz mi? Muslera var gardaş bildin mi? Son şamp. resmen adam aldı, Akhisar maçında bile skor bi yana, en az 2 tane kurtardı, bi kaleci daha ne yapabilir. Geçen sene devre arası boyko, şimdi Fabri falan. Tut parayı git Adleri getir min 3 yıl başın ağrımazdı, Defansa para harcamaya kıyamadı Fiko Araştırmayı daraltıp son 10 yılda hatta son 15 yılda kaç takım bizim ligde kaleci ile şampiyon olmuş ya da başarılı olmuş bakalım. Araştırmayı geliştirip Avrupa da son 15 yılda kaç takım direkt kaleci performansı ile başarılı olmuş bakalım. Rakamlar o kadar düşük ki zaten halen dünyanın en ucuz oyuncularının kaleciler olmasının sebebi de buradan kaynaklı. Kaleci futbolda mevkiisi en rahat dolan ve doğru sistemde kalitesini çok da aramayacağın yegane mevkii. Muslera'nın şampiyonluk getirmiş olması önemli değil, bir sonraki sezonda takım gol yeme rekoru kırdı. O zaman da çok para verdiğin, seni şampiyon yapan kaleci vardı kalede ne oldu?
applev0dka Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 Biz tolga ile şampiyon olduktan sonra her türlü tez çürütülur zaten
calimero Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 iki üstteki dark'ın argümanınaa da ne yazık ki katılamıyorum. Türkiye liginin son 15 yılına baktığında şampiyonluklarda hep kalede iyi kaleciler olmuştur. Bu demek değil ki kaleci seni şampiyon yapar. 11 kişilik bir takımda tek bir adamın seni şampiyon yapmasını beklemek saçma olur zaten. Ama iyi forveti olan takım şampiyon olur demek saçma olur. Ancak herkes gol atar bir takımda forvetin formsuzdur, ikinci forvetin atar, kanatlar atar, yan toplardan stoperlerin atar, uzak şutlardan ortasahaların atar vs vs. zaten bazı takımlarda gol yükünü ortaklaşa futbolcular çeker. Ama kalecin formsuzsa, tolga kadar formsuzsa ancak diğer futbolcuların insanüstü başarısı ve gayreti ile gelir şampiyonluk, geçen sene de öyle oldu. Muslera çok gol yemiş olayına gelirsek de, muslera yerine ortalama bir kaleci ya da tolga olsaydı gs kaç gol yerdi ve nerede bitirirdi ligi ona bakmak lazım. Kalecinin tanrı olmasına gerek yok ancak basit gol yemeyecek örneğin, defansın hata yapmazsa o zaman çok gol yemezsin. Ama kalecin defansına rağmen gol yemiyorsa, örneğin muslera, volkan babacan işte bence takımdaki en önemli başarı unsuru haline gelir, ve geliyor da.
Stringray Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 tartışmayı bitiriyorum beyler. atan ve tutan iyi olacak takımda, bu kadar.
applev0dka Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 Yarın hazirlik macina gelip mactan once sairlerde yada koyici'nde 1 bira yapalim diyen var mi. Lanet milli mac arasını geçirelim sezonun ritmine girelim
Tyrion Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 Dark ; Araştırmayı geliştirip Avrupa da son 15 yılda kaç takım direkt kaleci performansı ile başarılı olmuş bakalım. Şaka yapıyor olmalısın? hayır yapmıyorum diyorsan ciddi şüphe ederim futbol bilginden,ola ki başka bi Futbol ortamında söylersin millet mabadı ile güler sonra. ŞL de finale çıkan takımların kalecilerini aç bak bakalım nasıl kalecilermiş? Kaleciler diğer mevkilere göre ucuzmuş? kimle kıyaslıyorsun messi ile mi? Pogba ? Ronaldo ? böyle kıyas mantığı mı olur? Sanki o yazdığım da niye Neuer i almadınız ya da ospina falan dedim. Boyko 2,5 adler 3,5 ? nesini anlamadın matematiğin mi yetmedi? Lig için yeterli diyorsan sondan iki evvel ki kalecileriniz Cordoba ile Rüştü. Tolga ile aynı class da kalecilermiydi? Sonra AL yada ŞL de en önemli maçta topu kapan adama müdahale edeyim diye olurda kaleden çıkarsa, "dur la acaba kale neremde kaldı bakam" derken golü yiyince duvarları yumruklamayacaksın.
applev0dka Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 Bazi insanların ciddi üslup sorunu var ya. En basit bisey konuşurken bile hakaret etme laf söyleme çabası rahatsız ediyor
Natanyal Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 kimle kıyaslacaksın? dünyada 15+ bonservise sahip kaleci sayısı 15 bile değil halen. ekstrem örnekler üzerinden gelmeye gerek yok. 10 üstü bile son yıllarda arttı kulüplerin parası artıyor diye. ben kaleci çöp olsun, defans iyi olsun yeter argümanında da değilim zaten. tabii ki başarı hedefliyorsan kalende iyi bir kaleci olacak ama çıkıp 40 yılın başında bir çıkmış adamları gösterip "argümanın mantıksız" diye saldırıp daha mantıksız iş yapıyorsunuz. ŞL'de her başarılı olan kalecinin kalesinde de allah yok yani. valdes'le yıllarca kupa kaldırıldı. geçen sene oblak ile finale çıktı atletico ya oblak asdfsad transfermarkt açıp 16m diyip yine ağlarsınız burada da mendes kitlemesi olduğu hep konuşulan bir şeydi zaten. tek tek kaleci saymayalım da futbol dünyasının en çok romantikliğinin yapıldığı dal diye millete mevkii çok bir bokmuş geliyor. kaleciler dünyanın her yerinde en çabuk vazgeçilen ve elden çıkartılan adamlarıdır. şu oyunun günah keçileridir. 3-4 istisnayı çıkar onların kredisi zaten sonsuzda; son yıllarda mesela kaç tanesinin yüksek kredisi var bak, bayağı düşünün ama düşünmeden atlamayın sonra gelin mantıklı olarak bir daha konuşalım.
Sotto Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2016 Dunya'da +15m bonservisli kaleci olmamasi biraz futbolun sucu ya sdfs. Abi kalecinin onemini nerde anliyorsun biliyor musun? Bir futbolcu icin muhtemelen normalde en basit seylerden biri olan penalti atarken karsi takimin kalecisi iyiyse anliyorsun. Italya Almanya macindaki sacma sapan penaltilari hatirlayin. Isin stres yonu vs cok buyuk ama kalede Buffon - Neuer olmasiyla baska biri olmasi arasinda ciddi fark var. Kaleci sampiyon yapar cok net. Ama kaleci genelde iyi bir takimi tamamlayan parca olarak goruluyor. Elbette tek basina sampiyon yapamaz. Ama forvet de orta sahada tek basina sampiyon yapamaz. Kale tek mevki diye takimdan bagimsiz degerlendirmek anlamsiz. Katildigim nokta, eger Bayern Munih gibi bir takimsan Neuer gibi bir adama sacma sapan paralar verebilirsin cunku boktan kaleciyi kaldiracak luksun yoktur. Ama GS'nin en degerli oyuncusu kaleciyse o zaman takimda bir sikinti var demektir - benim de yillardir demek istedigim buydu. Muslera'dan once takimi toparlarsin, Muslera isin sosu cilegi olur. O yuzden 12m Euro degerli Muslera GS icin bence anlamsiz oluyor. Bu onun futbolculundan bagimsiz, GS'nin konumu ile ilgili. Pogba 100m ediyorken hicbir kaleci ucte biri bile etmiyorsa bir sikinti var bence. Bugun Juventus tarihi icin Del Piero ne kadar onemliyse Buffon da en az onun kadar olmali, ne bileyim yarisi degil. Eminim Ferguson Schmeichel'dan sonra cidden kaleyi emanet edebilecegi birini bulabilseydi o CL sampiyonluklari daha fazla olurdu. Bu illa kaleci hatali gol yedi de elendi demek degil. Kaleci cidden takim savunmasini belirleyen faktor oluyor. Keza Ingiltere milli takimi ve Seaman. Italya'ya bakiyorsun her turnuvada Italya. Hep iyi kalecileri olmus.
Öne çıkan mesajlar