fenn Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 Kredisini ödediğim eve kişisel sebeplerden dolayı 3 sene taşınamayacağım. Bu süre zarfında boş kalması saçma olacağından kiraya vereceğim. Hatta biriyle anlaştık, tokalaştık. Resmi hiç bir şey yok daha. 1150 tl kira, 1150 tl depozito dedim. Girdiği aydan başlamak üzere her yıl tefe tüfeye göre kiraya zam dedik. İlk defa ev kiralıyorum. Acaba unuttuğum, yapmam gereken bir şeyler kaldı mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 o evi unut Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 kontratı yaparken evi ne durumda teslim ettiğini boyasını, demirbaşını falan eksiksiz yaz. varsa kefil de iste kontrata imza atsın. resmi bişi yok derken kontrat yapmadın mı bu arada anlamadım? düzgün birine benziyor deyip sakın saçma iş yapma sdfds son giren kiracımı da araştırdım soruşturdum çalıştığı firmadan, referans aldım habersiz adamdan, oğlumu bıçakladılar kan davası için deyip 1 günde boşaltıp gitti 2 ay dolmadan. depozitonu da nah alırsın dedim inşallah götümü kesmezler aşiret olarak. kontratı da iptal etmedik bakalım nolcak sonumuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KenshinHimura Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 tahliye tahhütnamesi imzalattır ki bişey olursa ihtar çekerek direk çıkarttırabil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 Evi kiraya vermek de dert, kiracı olmak da dert Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 KenshinHimura said: tahliye tahhütnamesi imzalattır ki bişey olursa ihtar çekerek direk çıkarttırabil Şu aptalca bişey ve hukuken geçerliliği yok bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KenshinHimura Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 rezil bi kiracı ya ev verip 21415 ay kira alma ozmn konuşuruz aptalcamı işliyo mu işlemiyo mu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 Sozlesmeyi sureli yapin, 3 yil sonra bitecek diye. Yoksa adam isterse 10 sene oturur en az. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 Aynı şeyden mi bahsediyoruz bilmiyorum ama, tarih kısmını boş bırakıp çıkmayı taahhüt ediyorum diye imzalattığın kağıdın, bunu evi kiralamak için şart koştuğundan dolayı bir geçerliliği yok diyorum. Evi kiralayacağınız kişinin güvenilir olmasını tercih etmek, evin iki ay daha boş kalmasını göze alamamaktan daha doğru olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 tahliye taahhütünü ancak evi verdikten belirli bir süre sonra isteyebiliyorsun 1 ay olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 Istediginizi imzalatin abi, hukuk kiraciyi koruyo. Ancak kendin veya ailenden biri eve yerlesecek dersen tahliye davasi acabiliyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 Kiracıya taşınırken imzalatılan ve üzerinde tarih yazmayan tahliye taahhütnamesinin hukuki bir geçerliliği yok denildiği gibi. Kiracının da tipi bayağı bir bozuk değilse nasıl birisi olduğunu anlayamazsınız zaten. Şans işi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 şu çocuğum gelcek ben gelicem muhabbetiyle tahliye isteyebilmek biraz sistemin açığı gibi bence. birden fazla evi olan insan için geçerli olmayacak şekilde yada farklı bir şekilde ayarlasalar falan süper olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 valla yasalar zaten kiraciyi cok koruyor. daha da korursa ne olur bilemiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
h2s Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 şimdiden geçmiş olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 ev nerde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Peki abi vermem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 ev nerde ben tutayım yakınlardaysa :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Kiranı sigortalat. Hatta ömden mesaj at bilgilendirim seni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grego Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 kira takmış kiracı ( vermeyeceğini söylediği depozito tutarında ) olarak söyleyebilirim ki, istediğini imzalat. adam bozuksa bozar. ihtar aldım birkaç kere, cevap vermedim. çıkacağımı söylediğim zaman çıktım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 GERGE said: Sozlesmeyi sureli yapin, 3 yil sonra bitecek diye. Yoksa adam isterse 10 sene oturur en az. sen bugün çıkıp aralık 2016'da evi boşalt diye yazılı kağıt verdiğinde, hala kiracıyı mı koruyor yasalar? öle ise hiper aşırı saçmaymış ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 sözleşme zaten yıllık yapılıyor. kiracı max seni 1 yıl oyalayabiliyor sen çık dedikten sonra sen de kiracıya 3 ay önceden söylemen lazım. yoksa sözleşme yenilemezsin olur biter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 3 yillik sozlesmesi varsa sen adama aralikta evi bosalt diye resmi ihbar gonderemezsin ki..hani cok iyi tanimli durumlar haricinde-kendim oturacagim vs- evden tahliyesi bile soz konusu olmaz.. kendim oturacagim diye adami cikartirsin sonra baskasina satarsin..eski kiraci bir dava acar maddi manevi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 bLackcha0s said: sözleşme zaten yıllık yapılıyor. kiracı max seni 1 yıl oyalayabiliyor sen çık dedikten sonra sen de kiracıya 3 ay önceden söylemen lazım. yoksa sözleşme yenilemezsin olur biter. he onu diyorum işte. sözleşme 6 ay sonra bitecekken zaten, "bak 6 ay sonra sözleşme yenilenmeyecek çıkman lazım" dediğinde bile herif kötü niyetli ise 1 yıl oyalayabiliyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moonfall Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 kira ile kısaca bilgi vermek gerekirse; sözleşmenin imzalanması sırasında verilen tahliye taahhüdünün hiç bir geçerliliği yok. Yargıtay İçtihadı birleştirme kararı 6570 sayılı kanundaki boşluğu o yönden doldurmuştu. Yeni borçlar kanununda da açıkça tahliye taahhüdünün geçerliliği evin tesliminden sonra yapılmış olmasına bağlandı. Ayrıca serbest irade ile verilmelidir. Bu durumdan kaçınmak için ev sahiplerinin bazı alanları boş bırakılmış bir tahliye taahhüdü imzalattığı oluyor. Kiracı kirasını ödediği sürece evden çıkarmak zor. Kira ödemezse icra yolu ile tahliyesi talep edilebilir. bir kira yılında 2 haklı ihtar olursa kira dönemi bitimine yakın tahliye talepli dava açılabilir. ihtiyaç, tadilat vs sebeplere dayalı da tahliye talep edilebilir ama kanıtlanması gerekir. 1 temmuz 2017 den sonra 5 yılı geçen kiracıları hiç bir sebep göstermeden tahliye etmek mümkün olacak. şu anda 10 yıllık kiracıları 2014 temmuzdan bu yana aynı şekilde gerekçesiz tahliye etmek mümkün. sözleşmeye süre koyarsanız o süre sonunda ilişki sona erer. ancak taraflar halen ilişkiyi devam ettiriyorsa sözleşme belirsiz sözleşmeye dönüşür. kira bedeli 5 yıl altı kiralarda üfeyi geçemiyor ancak 5. yıldan itibaren bölgede kira bedeli rayiçlerinde artış olduysa mahkemeden bu durumun tespiti istenebiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar