Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 20, 2016 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2016 E-Kitap konusunda kaybolmasin dedim, fiyatlar ABD fiyatlarinin ustunde ama Avrupa fiyatlarina denk gibi. http://www.dr.com.tr/kobo Uygun bence sonuc olarak. Yillardir nereden adam gibi e-kitap okuyucu alacagiz denip duruyor, buradan Sahibinden gibi yerler ya da bavul ticaretinin ust seviyesini yapan IstanbulBilisim gibi yerleri oneriyoruz. Sonunda iki ana okuyucudan, Kobo ve Kindle iste, biri ulkemize girdi. Olan Calibro'ya olacak tabii =( Kobo Glo HD su anda piyasadaki en alinasi e-kitap okuyucularindan, onu oneririm. Asil super olay ama D&R'in daha uygun fiyatlar Kobobooks'daki kitaplari satmaya baslamis olmasi. Bu super bir haber oldu iste =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2016 oha bu kadar pahalimiydi bu e-readerlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2016 80 100 dolar diye okuyunca yabanci ellerde sorun olmuyor da carpi 3 tl ye cevirince ..hasirt... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2016 Hacı şimdi bişi sorcam. Ben babama almayı düşünüyorum. Bundan mı alıyım? Yani türkçe kitap indirmek yüklemek için mantıklı olan bu mudur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Nisan 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2016 "Halk Kütüphanesinden aldığınız eKitapları okuyun" Halk kütüphanesinde e-kitap mı var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2016 Kuran falan vardir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Nisan 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2016 D&R'ın kitap kategorizasyonu çok çok kötü. Edebiyat, kurgu ve edebiyat, çocuk ve genç, romantizm vs vs. Doğru düzgün FICTION - NONFICTION diye ayırıp onlara alt kategori yapılması lazım. Cahil cahil işler ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Nisan 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2016 gerge topic'i dedim, yanılmadım, gidiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elan_Morin Mesaj tarihi: Nisan 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2016 TR'de glo hd satan bulamadım diye paperwhite alıcaktım 2. seçenek olarak, çok iyi denk geldi bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Nisan 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2016 e-book reader konusunu bastan mi okusam yoksa zaten yapilmis bir karsilastirma var mi kobo vs amazon kindle paperwhite icin? pati halki kindle mi kullaniyor, yoksa almaya karar verirsem kobo alip geceyim mi d&r'dan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Nisan 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2016 Sana bağlı, ben paperwhite kullanıyorum amazondan tek tıkla istediğim kitabı alıp kullanıyorum. Doğrudan yükleniyor zaten, istersem oradan almadığım kitapları da @kindle.com uzantılı mailime gönderip direkt okuyorum. Kindle'ın ışık teknolojisi farklı bi de kobodan, patentli olduğu için birebir aynı değil kıyaslayıp almakta fayda var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Nisan 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2016 bu meretleri gozle gorup alamiyoruz da en kotu seyi o, simdi dr'da koboyu gorebilicez belki ama ben kobodan once kindle'i dusunuyordum, oteki konuda kobo daha format friendly demisler. of bilemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Nisan 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2016 format friendly olduğu doğru. ama şu da var kobonun epub uzantılı kitabını calibre'de mobi'ye çevirmek 30 saniye falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2016 Kindle paperwhite'tan cok memnunum. Calibre candir. Ama kobo deneme sansi guzel tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Nisan 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2016 neutrino said: "Halk Kütüphanesinden aldığınız eKitapları okuyun" Halk kütüphanesinde e-kitap mı var? Taksimdeki atatürk kitaplığında var diye kalmış aklımda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 21, 2016 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2016 Kobo Glo HD alın direk. Ekranı daha iyi bence capacitive değilde infrared dokunmatik olduğu için. Eldivenle filan da rahat kullanılıyor ve ek capacitive layer olmadığından daha iyi görünüyor. Kobo'da Türkçe klavye, sözlük ve benim yaptığım hece ayırma sözlüğü de var. Sonuncuyu kendileri de eklerler ama sanırım. Benimki de açıkkaynak, adamlara yollayagım yeni güncelleme ile gelmezse. Şunu da düşünün, D&R getirdiği için garanti ve servis var. Son olarak, D&R Kobo'nun kitaplarını satmaya başlamamış sadece, Kobobooks'da Türkçeleşmiş ve D&R'da bulunan Türkçe ekitapları da satmaya başlamış. Fiyatlar da Türk Lirası olmuş. Cihaz içinden Türkçe ekitap alabiliyorsunuz yani. Bu noktadan sonra düşünecek çok şey yok bence. Kılıf almayı da unutmayın ama. Ebay'da ucuz kılıflar var. Kendi kılıfı da çok güzel. ABD fiyatıyla aynı bu arada o 80tl kılıf, D&R fazla fiyat koymamış yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 21, 2016 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2016 neutrino said: D&R'ın kitap kategorizasyonu çok çok kötü. Edebiyat, kurgu ve edebiyat, çocuk ve genç, romantizm vs vs. Doğru düzgün FICTION - NONFICTION diye ayırıp onlara alt kategori yapılması lazım. Cahil cahil işler ya. Kobobooks D&R'daki tüm kitapları satıyor artık. Oradan dil seçip arama yap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bajazet Mesaj tarihi: Nisan 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2016 Bu teknoloji falan da hiç iyi olmadı ha. Yok kapak tasarımı beğenmeymiş, yok font tipi kötüymüş. Hard coverlar iyiymiş de, küçük puntolu olanları rezaletmişmiş. Şimdi de geldik buna, abi resolutionu kötü onun, eng-eng sözlüğü var mıymış, yok kerning becerilememiş, epub mıymış mobi miymiş. Okuyacak adam şurdan bile okur lan. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a6/Printing3_Walk_of_Ideas_Berlin.JPG/325px-Printing3_Walk_of_Ideas_Berlin.JPG Standartlaşmanın gözünü seveyim, GUTENBERG ver ordan bakayım şu kalıplara... hmm dökeriz abi biz bunu yaparız yani. yok mu aletlere böyle movable type tipi bir okuduğunu ekrana basma teknolojisi. kindle falan kaç seridir mehterden beter ilerliyor ya. şu e-book sektörü bildiğin dram yani. otobüste dayı şekerleri kaydırıp animasyonlu patlatıyor. ama e-ink cihazlarda iki harfi yan yana estetik basamıyoruz. yüzyılın dramıdır bu ya. bu adamlar atla şehirden şehire giden adamlardı yahu, sene 1500 bile değil yani. 10 küsür senede bu kadar yayılmış. sene 2016, 2007'de kindle çıkmış. her sene yok basma tuşunun yerini değiştirdik, yok arkasına ışık koyduk, yok 123x123 yerine 123x1235 yaptık. gelişsin, standarlaşsın alayım diye bekliyorum kaç senedir kindle oasis falan nedir ya? yok %20 kenarı inceymiş, yok carta bilmem ne hd neyse. çok dertliyim bu konuda. utanmadınız mı? kaç senedir sorulan sorular hiç değişmedi. içimden yalçın küçük çıktı sizin yüzünüzden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Nisan 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2016 Kobo'nun product reviewlarında çok eleştiri var, özellikle pdf handling ve yazılım konusunda genel memnuniyetsizlik mevcut; https://us.kobobooks.com/products/kobo-glo-hd#shopify-product-reviews Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 21, 2016 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2016 Son güncellemelerle epey adam oldu yazılım, eskilere takılmayın. Typography de çok sağlam Kobo'da. Basılı kitaptan farksız işte metin. Kindle kötü o konuda, onlar da yeni enchanted typography diye bir şey çıkartıp düzeltmeye giriştiler. 300ppi Kobo Glo HD metin olarak kitaptan farklı değil. eInk teknolojisi de incremental olarak gelişiyor, ilk Kindle'dan bu yana kullanıyorum yani, bir dünya yol alındı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 26, 2016 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2016 Cihazi resetledim simdi satilacagi icin, eski Kobo Glo'mu iste, net olarak soyleyebilirim ki D&R hesabiyla bile cihaza giris yaptiginizda (D&R hesabiyla giris yapilabiliyor artik ama D&R ve Kobo epostalari ayni olmali anladigim kadariyla) D&R'dan aldiginiz kitaplar gorunmuyor. Bu durumda D&R'dan kitap almayin. D&R'da satilan her kitap ayni fiyata Kobobooks'da da satiliyor, oradan alin onun yerine derim. Bu arada kargolanacakmis bugun, paketlenmis. Siteden de on siparis kalkti. Erken gelmis bir gun urunler =) D&R'larda da gosterime koymuslar cihazi ama daha satmiyorlarmis. Yarin baslayacaklarmis ona. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Nisan 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2016 yarın ogle arasında almaya gidiyom bakalım umarım bulurum, izmir'de forum bornova ve mavibahçe d&rlara geliyormuş yarın. yarın akşam alıp kullanmaya başlamak istiyorum hemen ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Nisan 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2016 bu aletler yaşlılar için iyi mi büyük punto falan yapılıyor mu göremeyenler için ? anneme alayım bi tane. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Nisan 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2016 fontu istedigin gibi ayarlayabiliyorsun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Nisan 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2016 region lock vs var mi dr'dan aldigimizda ? said: D&R'da satilan her kitap ayni fiyata Kobobooks'da da satiliyor, oradan alin onun yerine derim. ok yok sanirim amazon disi leanpub ve makale vs pdfi var bir de, onlari da atabiliyoruz diye anliyorum, turkiyeye ozel bir engel yok ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar