Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Karavanla Gezen Mimarlar...

Xaero

Öne çıkan mesajlar

millet bizim millet gibi
"sabah 09:00da ofiste olacaksiniz ama ilhan bey!"
gerizekaliligina dahil olmadigi icin uzaktan calisilabilecek pek cok iste, evden, bunun gibi uzaktan vs calisabiliyor.

bizim hiyarlar ise ofiste olmaman gereken isler icin dahi her gun 3saat trafik cilesi cekmeni normal karsiliyor.

e hiyar olmak kolay degil tabii..
Sosyal ağlarda paylaş

turk insaninda calisma disiplini olmadigi icin boyle disiplin etmek gerekiyor iste oss gibi bisey. ingilteredeki gibi istedigin saat gel ama gunde 7 saat calis sistemi olsa adam saat 9da ofise gelmesi gereken bir gun yine 12de gelir amaaan nolcak diye. yunanlilarin ama bizim calisma saatlerimiz almanlarinkinden daha fazla biz daha cok calisiyoruz demesi gibi bisey. almanlarin 5 saatte yaptiklarini 8 saatte yapabiliyorlar da ondan.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

millet bizim millet gibi
"sabah 09:00da ofiste olacaksiniz ama ilhan bey!"
gerizekaliligina dahil olmadigi icin uzaktan calisilabilecek pek cok iste, evden, bunun gibi uzaktan vs calisabiliyor.

bizim hiyarlar ise ofiste olmaman gereken isler icin dahi her gun 3saat trafik cilesi cekmeni normal karsiliyor.

e hiyar olmak kolay degil tabii..

Geçen hafta bir iş görüşmesi yaptım. Bloggerlarla iletişime geçmem, bazı firmalarla mail işlerini halletmem falan isteniyordu. Remote çalışabilecek diye özellikle de belirtmişler.

Skype üzerinden iş görüşmesi yaptık. Her şey iyi güzel. Ama benden remote olarak çalışmamı istedikleri saat dilimi akşam 8-12. Her gün ofise gidecekmişim. Ofiste çalışacakmışım. Sonra eve gelip remote çalışacakmışım... Bizimkiler remote çalışma olayını ofisten sonra da evde de eleman çalıştırmak olarak algılıyorlar.

Ha bu arada ofis Bostancı'da. Sarıyer'den her gün mail atmak ve telefon konuşması yapmak için Bostancı'ya gidecekmişim.
Sosyal ağlarda paylaş

XLegolas said:

turk insaninda calisma disiplini olmadigi icin boyle disiplin etmek gerekiyor iste oss gibi bisey. ingilteredeki gibi istedigin saat gel ama gunde 7 saat calis sistemi olsa adam saat 9da ofise gelmesi gereken bir gun yine 12de gelir amaaan nolcak diye. yunanlilarin ama bizim calisma saatlerimiz almanlarinkinden daha fazla biz daha cok calisiyoruz demesi gibi bisey. almanlarin 5 saatte yaptiklarini 8 saatte yapabiliyorlar da ondan.

bu tamamen yanlis diye dusunuyorum. tamamen yanlis.

memurlar icin bir sey diyemiyorum. verimlilik negatiflerde falan adamlarda.

memurlar harici olani tamamen ego tatmini + kole sistemidir.
09:00 19:00 arasi calisilan bir is dusunelim
09:05'te gelirseniz "nukrettin bey! gelis saatimize dikkat edelim lutfen" denilirken 19:00da cikarsaniz ise "nukrettin bey! burasi memurluk mu? saat 7ye vurdugu anda kalkiyorsunuz" rahatlikla deniliyor.
la olm sabahki dakikligine ne oldu aksam? neden bedava mesai istiyorsun? denilmiyor, diyemiyoruz.

mesela ace'in dedigi de kole sisteminin farkli bir boyutu olmus.
isveren "ulkede nufus cok, sen defolup git, yenisi gelsin" kafasinda cogu zaman. halkin bir kismi zaten komple tevekkul icinde.. boynunu kessen itiraz etmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Spo

dasaaa said:

XLegolas said:

bu tamamen yanlis diye dusunuyorum. tamamen yanlis.

memurlar icin bir sey diyemiyorum. verimlilik negatiflerde falan adamlarda.

memurlar harici olani tamamen ego tatmini + kole sistemidir.
09:00 19:00 arasi calisilan bir is dusunelim
09:05'te gelirseniz "nukrettin bey! gelis saatimize dikkat edelim lutfen" denilirken 19:00da cikarsaniz ise "nukrettin bey! burasi memurluk mu? saat 7ye vurdugu anda kalkiyorsunuz" rahatlikla deniliyor.
la olm sabahki dakikligine ne oldu aksam? neden bedava mesai istiyorsun? denilmiyor, diyemiyoruz.

mesela ace'in dedigi de kole sisteminin farkli bir boyutu olmus.
isveren "ulkede nufus cok, sen defolup git, yenisi gelsin" kafasinda cogu zaman. halkin bir kismi zaten komple tevekkul icinde.. boynunu kessen itiraz etmez.

Şunu ben yaşadım ya, adam bildiğin laf söylemek için bahane arıyordu. Tabi ki ayrıldım böyle bi yerde çalışamazdım hehe :)
Sosyal ağlarda paylaş

XLegolas said:

almanlar 9 saat çalıştıkları için almanlar
Sosyal ağlarda paylaş

abi ulkenin kafa yapisi bu gibi boktanliklar ustune kurulu. degistirmek imkansiz olmasa dahi zor. e imkansiz degil dedim!

oncelikle iyi bir yonetici olacak kadar cok calismaniz, farkli bilgileri toplamaniz, gercekten isin ehli olmaniz lazim. sonrasinda iyi bir ekip kurabilmeniz bu ekibin guclu ve mutlu bir sekilde hedef odakli calismasina destek olmaniz lazim

lazim ki, yapilacak bir is olmadiginda, mesai saati biter bitmez ekibin eve gidince "seninkiler part time calisiyor sanirim" diyen patrona, mudure "benimkiler right time calisiyor, part time calisip, full time'a saat doldurmuyorlar" diyerek calismanin nasil olmasi gerektigi konusunda kulagini bukebilin.

mutsuz calisan bir ekip ile sadece zorlama-iteleme-erteleme-got sikisinca cozme-korkuyla calistirma ve buna benzer sekillerde ilerleyen igrenc bir zaman cizgisi ustunde, vasat ve sorumluluktan kacan bireylerle calismak yerine mutlu, isini seven, zamanini iyi degerlendiren, kendi saatlerini ayarlayan insanlarla calismak cok daha keyifli.

oyle iste, right time calisin.. full time degil, part time degil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...