Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fotoğraf makinası tavsiyesi

monoscope

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar,

Profesyonel değilim ama başlamak adına beni 1-2 sene götürebilecek bir makina arıyorum.

1500-2500 tl bandında alınabilecek en uygun hangi makinayı almamı tavsiye edersiniz acaba ?

şu nasıl mesela ?

http://www.vatanbilgisayar.com/nikon-d5200-18-105-vr-kit-241-mp-3-dijital-slr-fotograf-makinesi.html?OM.zn=alternative_products-2&OM.zpc=VBA350K005
Sosyal ağlarda paylaş

Nikon d90 +35mm f1.8 lens var 17-18k shutterda, ilgilenirsen fiyat konuşalım

35mm lens çok kral bişey dx makinede, düşük ışıkta bile hızlı netlemesiyle sokakta hiç yarı yolda bırakmıyo sümüklü çocuk ya da yaşlı dede çekerken. Şaka bi yana bi seneye bi de 10-20mm tadında bi geniş açı aldın mı kuş falan çekmediğin sürece başka lens aramazsın baya süre. Belki günün birinde bi de 85mm f1.8 alırsın. Ne alırsan al sakın 70-300 gibi, 10-75 gibi büyük aralıklı lensler alma, keskinlik çok düşüyo. iphone fotoğrafı gibi oluyo

(Tavsiye satış aynı anda sdfg)

Mesela 18-55 ve 70-300 lensle herhangi bir makine alacağına iphone 6s al hakkaten
Sosyal ağlarda paylaş

şu anda bende zaten 6s plus var fakat çok hissiyatlı olmuyor, resim çekmeyi, an yakalamayı çok seviyorum biraz daha profesyonel olmak istiyorum o fiyat aralığında daha iyi bir basamağa atlayabileceksem atlamak istiyorum. ikinci el pek düşünmüyorum o da psikolojik sıfırcıyım :)
Sosyal ağlarda paylaş

monoscope said:

şu anda bende zaten 6s plus var fakat çok hissiyatlı olmuyor, resim çekmeyi, an yakalamayı çok seviyorum biraz daha profesyonel olmak istiyorum o fiyat aralığında daha iyi bir basamağa atlayabileceksem atlamak istiyorum. ikinci el pek düşünmüyorum o da psikolojik sıfırcıyım :)

esim (Patice) eos1100d ile basladi. Su anda profesyonel işler yapıyor ve mark3 5d aldık.

Ben çok anlamıyorumda yinede 1100d ile gayet güzel fotolar çekiodu yani.
Hatta summonlayayım gelsin yazsın bi ara.
Bide lens almıştık bitane portre çekim için gayet güzel olmuştu.

al bitane 1100d ele oturuyor hem o çıkırt sesini falanda duyuyon, her türlü ayarı bi seviyeye kadar var zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

İlk önce crop bir DSLR ile işe başlayacaksın. Sonra daha geniş bir çekim özgürlüğü için lens peşinde olacaksınç. Lensleri aldıktan sonra da makinanan sana yetersiz gibi gelecek ve FF makina arzulayacaksın. Elindeki crop makina+lensleri zarar ederek elden çıkartıp FF makina alacaksın. Bu sefer de FF için lens kovalayacaksın...

Ben ağırlıklı olarak çocuklarımın fotoğrafları için Canon 400D ile başladım. Sonra Nikon D600'e geçtim. 50mm f1.4 ve 70-200 f4 lensler aldım. Kapalı mekan çekimini daha iyi hale getirmek için SB700 flash aldım. Makinamı ilk çıktığında almıştım. 3 seneyi rahat geçti ve shutter sayım <12bin.

Profesyonelleşecek zamanım ve sabrım asla yok. Ama çektiklerimden memnun olduğum sürece sorun da yok diye düşünüyorum. Hevesin varsa al. Bu işe "mantıklı yatırım" logic'i ile yaklaşmamak gerekli. TÜm hevesler gibi bütçe ile sınırlı bir iş :P

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 6 ay sonra ...
konusundan sorayım. öyle pek hevesli değilim. doğa yürüyüşü veya ailece gezmeye gidince güzel fotolar çekebileceğim bişey lazım. mesela 2. el nikon d5100 nasıldır ? shutter 8k. vuruğu çiziği yok. üzerinde orjinal lensi var. fiyatı 700 tl. bu cok eski midir mesela alınır mı ?
Sosyal ağlarda paylaş

Drall said:

Ayrıca önemli olan lens, makineyi ne alırsan al özellikleri eskicek, fotoğrafı çekense hep lens olacak

su yanlis ya.

simdi kim cikip "yok abi m43 ile ff arasinda hicbir fark yok. onemli olan lens!" diyebilir ki.

m43'ten ff'e gecince bariz "sdfssgfsdfg oha bu ne amk" oluyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

Drall said:

Ayrıca önemli olan lens, makineyi ne alırsan al özellikleri eskicek, fotoğrafı çekense hep lens olacak

su yanlis ya.

simdi kim cikip "yok abi m43 ile ff arasinda hicbir fark yok. onemli olan lens!" diyebilir ki.

m43'ten ff'e gecince bariz "sdfssgfsdfg oha bu ne amk" oluyorsunuz.

Orası öyle de düşük bütçede ff alsan lens alamıcan paraları sıfırlayınca o sıkıntı
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi para transferi burda sıkıntılı
siparişi verin, kasımda hanım dönecek irana gelirken parayı getirir, sonra ben gelirken makinayı getiririm.

ne istionuz
3k tl falan farkettirmişti mark3
xunn said:

Suark said:

en basicini al, bak bakalım seviomusun
eger devam edecek gıbıysen onu satarsın ben gelırken sana burdan bitane kallavisinden getiririm.

aralıga kadar karar ver ama

İnsan gelirken xunn kardeşine de parça alır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...