Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Turnikeye gerek yok

Xaero

Öne çıkan mesajlar

yasaklar ilgi doğurur mantığı işte. biraz da turnike olduğu için biletsiz geçme fikri cazip geliyor millete.

hareket saatini bekleyen otobüslerde falan şöför giderdi bi yere. otobüs boş, şöfor yok yine de herkes bilet basardı.

bizde de heryerde olmasa da bazı semtlerde hatlarda uygulanır gibi geldi bana.
Sosyal ağlarda paylaş

alakasi yok ya, sistem ulkeden ulkeye degisiyor cokta yerin dibine batirmamak lazim bizim comarlari :P

paris yazilmis iste, metrosu zaten les otesi

brukseldede baya serbestti ben gittigimde iste ne oldu gecen hafta gorduk

hollandada kart sistemi cok iyi, internetten order verip kapima aldim kartimi, abonman servisleri vs cok iyi zaten. hollandada yasiyan insanlar icin acayip paketleri var, ben 6 ay kaldigim halde peak hourlar disinda indirim paketi almistim baya baya tasarruf ettim biletten. gene adamlarin kontrol sistemi iyi iste, peronda gidip basiyorsun giris icin, sonra inince basiyorsun ona gore hesapliyor. amsterdamdada gayet vardi turnikeler hatta amsterdam zuid de abuk subuk arizaya takilmistik sabahin korundede gorevli bulamamistik.

milanoda bizimkine cok yakindi sistem ama bizimkinden daha sertti turnikeler, giris cikis okuyordu birde bileti

en bearbati ama acik ara bangkokta gordugumdu, cok hassas ve sertti turnike, poset varsa elinde havaya kaldirip gecmen gerekjiyordu cunki posetin hariketi algiliyinca zart diye kapaniyordu sen gecemeden. cakallik yapip iki kisi dip dibe gecme diye kasmislar iste
Sosyal ağlarda paylaş

Ya iyi de saniyo musunuz ki turnike yok diye biletsiz/parasiz biniliyo, cezai yaptirimi yok. Kontrol edene denk gelsen cat diye sokucak bilmem kac avro cezayi sana, mal gibi kalican.

Ha sallamiyodur belki yetkililer nasilsa yogunluk yok, bize giren cikan yok diye de turnike yok, binen beles biniyo, insanlar ne kadar gelismis bak diye bi olay yok. Sen elindeki gavur akbilini oraya basmakla yukumlusun. Insan oldugundan koyun gibi seni kontrol eden bi mekanizma koymuyolar, sorumluluk veriyolar, uymazsan bi yerde yakalaniyosun iste, cezasini oduyosun iste.
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

almanya'da da öyle. kendin alıp kendin basıyorsun biletini.
amaaaa.....cart diye kondüktör kontrol ediverdiğinde biletini bastırmamış ol,öttürürler adamı.100 katı mı ne ceza ödüyorsun bilet bedelinin,öyle bir şey.

100 kat değil
belediye belediye değişiyor ama 40 euro ile 60 euro arasında değişiyor
Sosyal ağlarda paylaş

Macaristanda da metroda kontrolor var bakiyo biletli misin degil misin diye. Otobuslerde falan dikili kontrolor yok, bakiyosun bi duraktan binmis adam teker teker kontrol ediyo, bazen 3 gun hic gormuyosun falan.

Degisik.

Turnike sistemi her sekilde istihdamdan daha ucuza gelir de, sirf is yaratmak icin o sisteme gecilmiyor olabilir. Arti halka guven sonsuz oldugu icin, %5!e kadar kayip, yatirim yapilacak bir sorun olarak gorulmuyodur
Sosyal ağlarda paylaş

Almanya'da da kontrolörler var şehirler arasında, şehir içinde ya da şehirler arası kısa mesafelerde gelip gelmemesi şansa bağlı.

Hatta kardeşim beni ziyarete geldiğinde etrafımdaki alman arkadaşlar dahil herkes 15 euro vermeyin 40dk mesafe için aptal mısınız burada hiç arama olmuyor falan dediler. Ben kendimi tanıdığım için aldım kardeşime bileti (bana beleşti öğrenciyim diye). 2 durak geçtikten sonra önümüzde oturanlar kalkıp bilet sormaya başladılar. Vagonda öğrenci olmayanların %60'ı patladı. Medeniyet falan, cezası olmayacağını düşündüklerinde yabancılar da kaçak göçek kullanıyor taşımayı.

Almanya'da bir de Schwarz Fahrer diye bir olay var, ki o mükemmel. Eğer üç kez mi ne yakalanırsan bir de parasıyla bile binemiyorsun toplu taşımaya sşldfkjgdsglkh
Sosyal ağlarda paylaş

E iyi de Eskişehir'de var bu?

Bizzat yakalandım hatta, kısa süreliğine gitmiştim. Tadilat benzeri bir durum var sandım. Turnikenin yanından paşa paşa geçtim. Bindim. Zannediyorum ki vasıtaya girişte basılacak(bkz: Bursa) bindim abi kimse yok, bastırtılacak yer yok. öyle oturdum.

Nasıl lan? diye düşünüyorum. Birden bir abi belirdi. Ben sandım ki herhalde bu topluyor makine ile. Meğer adam kontrolermış.

Pis pis ithamlarda bulundu adam.
Yanından geçebilince basmadınız di mi dedi.
Dedim ben turist abi, metro güzergahını bile bilmiyorum, ilk kez biniyorum, içeride basılır sandım...
Allahtan istanbul beyefendisi gibi tipli biriyim de ikna oldu indirip, basarsın sonrakine binersin dedi.

sonra 10 kere falan daha bindim ve hiç karşılaşmadım.
hep bastım tabii, bilsem ilkinde de basardım.

http://www2.estram.com.tr/Cntnt/26 faq 5.
Sosyal ağlarda paylaş

Devletin çalışan/okuyan her vatandaşa günde en az iki kere (en azından işe/okula gidiş gelişini kaç vasıtayla yapıyorsa o kadar) bedava binme hakkı vermesi gereken toplu taşımalara para vermeyi içselleştirmek sizin ayıbınız.

Bu arada "turnike yok, buna rağmen %2 basmama oranı var" mı demek lazım yoksa "%2 basmama oranı var bu yüzden turnike yok" mu demek lazım? Tavuk yumurta yumurta tavuk
Sosyal ağlarda paylaş

Almanyada, Hollanda da falan da yok.

Geçen hafta Berlin'deydim, tek yön bilet aldım. İlk gidişimdi Berline , yanlış trene binmişim, indim doğrusuna bindim. Ama doğrusu diğer tarafa doğru gidiyordu. O sırada Bilet kontrolüne adam geldi baktı biletime bunla binemezsin senin tek yönlü biletin var diyip 60 Euro ceza kesti. Abi dedim turistim yeni geldim. Yok dedi bu kurallar herkese :( GG
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:

6 boyunca viyanada biletsiz gezdim.
en son döneceğim gün yakalandım, 70 öro ceza kestiler, param yok bankaya ödeme şeysi yaz ben öderim dedim.
sonra tabi ki ödemeden topuk kehkeh.

Bi daha avusturyaya gitmen gerektiğinde havaalanında görürüm kehkeh derken görevlilere

Şaka bi yana otopark cezası yüzünden almanyada çocuğunun düğününe gidemeyen alamancı tanıdım
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

KuddusiMavra said:

almanya'da da öyle. kendin alıp kendin basıyorsun biletini.
amaaaa.....cart diye kondüktör kontrol ediverdiğinde biletini bastırmamış ol,öttürürler adamı.100 katı mı ne ceza ödüyorsun bilet bedelinin,öyle bir şey.

100 kat değil
belediye belediye değişiyor ama 40 euro ile 60 euro arasında değişiyor

ok
Sosyal ağlarda paylaş

Mortis said:

Almanyada, Hollanda da falan da yok.

Geçen hafta Berlin'deydim, tek yön bilet aldım. İlk gidişimdi Berline , yanlış trene binmişim, indim doğrusuna bindim. Ama doğrusu diğer tarafa doğru gidiyordu. O sırada Bilet kontrolüne adam geldi baktı biletime bunla binemezsin senin tek yönlü biletin var diyip 60 Euro ceza kesti. Abi dedim turistim yeni geldim. Yok dedi bu kurallar herkese :( GG

köylü kurnazı seniii
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...