Bone Mesaj tarihi: Mart 19, 2016 Mesaj tarihi: Mart 19, 2016 http://kotaku.com/sources-sony-is-working-on-a-ps4-5-1765723053 http://arstechnica.com/gaming/2016/03/report-sony-working-on-upgraded-4k-capable-ps4/ http://www.engadget.com/2016/03/18/sony-is-reportedly-developing-a-playstation-4-5-for-4k-gaming/ böyle bi takım dedikodular dönüyormuş. Playstation 4K çıkartılacak deniyor. konusu açılmamış bi tartışalım dedim. PS4 ve XBO'nun çıkış zamanında bile grafik teknolojisinin gerisinde kaldığı bilinen bir şeydi zaten. ekran kartı nvidia 480-570 ve amd 7850-6970 arasında kalıyordu http://cdn.wccftech.com/wp-content/uploads/2013/02/PS4-GPU-Performance1.gif PS4 ve XBO, günümüzün "next gen" oyunlarını, PC'ye kıyasla high-ultra arasında ancak 30 fps gibi oynatabiliyordu. bu da bazı oyun firmalarının "ama film görünümünü hedefliyoruz, daha sanatsal oluyor böyle" diye saçma sapan argümanlara yönelmesine neden olmuştu. bu oyunları 60 fps'de oynatabilmek için, 960 / 970M ayarında bir ekran kartı gerekiyor. ancak, VR gözlükleri (Sony'nin de benzeri bir gözlüğü çıkıyor) için 970 ve üstü bir ekran kartı gerektiği açıklanmıştı. aynı oyunları, 4K çözünürlükte oynayabilmek için de minimum 980Ti ve halla SLI'li 980 gerekmekte. http://i.imgur.com/CGTjDFK.png dedikodular doğruysa ilginç bir atılım olabilir. ancak güçlü bir ekran kartı kullanmak (yeni çıkacak nvidia pascal da olsa) oldukça pahalı bir konsolu da beraberinde getirebilir. 1000 dolara ps4 satarlar mı, satılsa bile rağbet görür mü, onlar soru işareti benim açımdan...
pattisliborek Mesaj tarihi: Mart 19, 2016 Mesaj tarihi: Mart 19, 2016 5 olmadı 4 nokta 5 oldu o da olumlu.
Bone Mesaj tarihi: Mart 19, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 19, 2016 5 olunca aynı oyunları oynatmayacak, farklı işletim sistemi gerekecek felan. böyle kalsın, böyle iyi.
Bone Mesaj tarihi: Mart 19, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 19, 2016 Sony, 60fps'nin altındaki oyunlara yasak koymuş. demek ki PC grafiklerine benzesin, high-ultra yapalım diye 30 fps'de oynatamıycak oyun firmaları. mecburen medium'a çekilecek grafikler.
LathspeLL Mesaj tarihi: Mart 20, 2016 Mesaj tarihi: Mart 20, 2016 O VR için. VR'da grafik kalitesi düşecektir kesin. Şuan PCVR oyunları için de geçerli bu tabi.
Oski Mesaj tarihi: Mart 21, 2016 Mesaj tarihi: Mart 21, 2016 ragbet gorur tabii ki. benim durumuma gelmis cok insan var. artik hangi ekran kartini seceyim, kac ram olsun falan ugrasamiyorum gecen msi, alienware bakayim dedim 3-4 model var, sonra onlarin her parcasi customise edilebiliyor falan. permutasyon gibi. 30 dk kurcaladim saclarim agardi. bir de bunu surekli takip etmen gerekiyor falan ki 2 yilda bir tekrar ayni cileyi yasamayasin secim icin zaman harcayacaksam kitaba, muzige, tatil icin gidecegim yere vs. harciyorum. current gen konsol al, plug&play mis gibi. vr'i da direk sony'ninkini pre order ladim kamerayla birlikte. occulus, htc falan karsilastirmak zor geldi. gogo sony
Bone Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 adı "NEO" olmuş https://www.youtube.com/watch?v=w6GLzpa5iwg
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Ben okeyim ya bu olaya. İyi bir upgrade + VR bundle falan yapsınlar alırım direkt.
serjuhan Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Abi bu kadar çabuk bir konsolun outdated olması kabul edilemez ama. Yani bunu çıkarırsa PS4 sahiplerine baya baya küfür gibi bir şey olur bu.
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 neden? eski jenerasyona ayıp olmasın diye adamlar VR trenine mi binmesin?
reyou Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Oski said: ragbet gorur tabii ki. benim durumuma gelmis cok insan var. artik hangi ekran kartini seceyim, kac ram olsun falan ugrasamiyorum gecen msi, alienware bakayim dedim 3-4 model var, sonra onlarin her parcasi customise edilebiliyor falan. permutasyon gibi. 30 dk kurcaladim saclarim agardi. bir de bunu surekli takip etmen gerekiyor falan ki 2 yilda bir tekrar ayni cileyi yasamayasin secim icin zaman harcayacaksam kitaba, muzige, tatil icin gidecegim yere vs. harciyorum. current gen konsol al, plug&play mis gibi. vr'i da direk sony'ninkini pre order ladim kamerayla birlikte. occulus, htc falan karsilastirmak zor geldi. gogo sony ++1 (tu)
serjuhan Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 bingildak said: neden? eski jenerasyona ayıp olmasın diye adamlar VR trenine mi binmesin? Valla binecekse de upgrade pack filan bir kampanya yapması lazım heriflerin :/
reyou Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Simdiden ps4 sahiplerine pompaliyolar ps4 varsa vr a hazirsiniz diye. Ole bisi olursa microsoft un windows mobile 10 lumia yalanina doner dfsxd
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 şu an ki donanımda VR desteği verirler bok gibi olur işte. adamlar napsın abi donanım yetmiyorsa. sonuçta bu cihazlar çıktığında VR diye bir olay veya gereksinim ön görülerek çıkartılmadı. indie gpu heavy olmayanları itelerler işte ps3,ps4,ps4-vr,psNEO-vr diye segmente ederek. kampanya yapabilirler belki belli olmaz ama TR'de pek sanmıyorum ehu ehu ehu middle east much.
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 http://www.giantbomb.com/articles/sources-the-upgraded-playstation-4-is-codenamed-ne/1100-5437/ Daha net detaylar gelmiş. Grafik işlemciyi çok güçlendirmişler, CPU'ya da gerekli küçük bump gelmiş. Amaçları oldukça net. 4K content sunabilmek ve VR desteğini güçlendirmek.
KillJoy Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 serjuhan said: Abi bu kadar çabuk bir konsolun outdated olması kabul edilemez ama. Yani bunu çıkarırsa PS4 sahiplerine baya baya küfür gibi bir şey olur bu. Hala PS4 satılmaya devam edecek, Oyunlarda aynı olacak. Sadece VR ve 4K desteği sadece PS4.5'da olacak. isim olarak da 4.5 kullanabilirler ciddi ciddi. bence problem yok. sence?
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Bone said: Sony, 60fps'nin altındaki oyunlara yasak koymuş. demek ki PC grafiklerine benzesin, high-ultra yapalım diye 30 fps'de oynatamıycak oyun firmaları. mecburen medium'a çekilecek grafikler. ləl yaaa.. bu arada oculus icin okumussundur da aklina kalmamistir diye dusunuyorum 90fps istiyordu. bu olayi sanki konusmustuk min 90fps gerekiyor diye. said: 30 dk kurcaladim saclarim agardi. ben de partilerde falan zaman harcamiyorum. kim kafa yoracak secim bildirgesiymis bilmem ne.. BASIYORUM AMPULE! vaktim onemli. saka lan saka. incelemekte fayda var ne olursa olsun. tuvalette falan da olsa bi goz atin iste. bu arada vr halen bana 1 senesi daha varmis gibi geliyor. nvidia pascal falan da az yayilsin. oncesinde (cok istesem dahi) sanirim vr topuna girmeyecegim. abi aslinda sadece su sinema salonu ortaminda film izlemek icin bile alasim var. minik bir yerde, kotu bir ekranda tv'den film izlemek yerine koca sinemadaymis gibi film izlemek cok hos geldi bana. bir de no man's land tarzi bisi de cok keyifli olurdu. neyse ya. sony'den guzel hamle
Suark Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 AHHAAHHA 4 leri geri alcaklarmiymis peki
Suark Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 ps4 hataydi zaten, allahtan VR var ki bi bahaneleri oldu yeni bisi cikarmak icin. Hayir anlamiorm oyunlar zaten pahali yap su mereti 200 300 dolar daha pahali koy saglam ekran kartini ne var yani bingildak said: şu an ki donanımda VR desteği verirler bok gibi olur işte. adamlar napsın abi donanım yetmiyorsa. sonuçta bu cihazlar çıktığında VR diye bir olay veya gereksinim ön görülerek çıkartılmadı. indie gpu heavy olmayanları itelerler işte ps3,ps4,ps4-vr,psNEO-vr diye segmente ederek. kampanya yapabilirler belki belli olmaz ama TR'de pek sanmıyorum ehu ehu ehu middle east much.
serjuhan Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 KillJoy said: serjuhan said: Abi bu kadar çabuk bir konsolun outdated olması kabul edilemez ama. Yani bunu çıkarırsa PS4 sahiplerine baya baya küfür gibi bir şey olur bu. Hala PS4 satılmaya devam edecek, Oyunlarda aynı olacak. Sadece VR ve 4K desteği sadece PS4.5'da olacak. isim olarak da 4.5 kullanabilirler ciddi ciddi. bence problem yok. sence? Bence problem abi. Ben mesela yakın zamanda almış olsam ciddi sıkıntı. Aslında bu hali ile bile sıkıntı. Bilsen ona göre bekleyebileceğin bir durum çünkü.
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Eskisini ver, yenisini fark odeyerek al kampanyasi yapmazlarsa buyuk ayip. Konsol almanin olayi zaten upgrade'le ugrasmamak. Kampanya olmazsa sifirdan 2k verip onu alacagima pc'mi satip yenisini toplarim o paraya. Meh
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 adamlar yeni konsol çıkartmıyor. 4k ve VR isteyenlere alternatif bir ara model sunuyorlar. neden eskisini toplasınlar? esnaf kafasıyla düşünüyorsunuz yine. yapacakları en fazla eskisini getir şu kadar indirim al olur.
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Ben de onu diyorum. Ve dedigim gibi 3 senede konsol yenilemek konsol mantigina ters zaten. Kendisi secmek istemeyen icin hazir toplanmis pc'ler de var. Dolayisiyla o da bir bahane degil. Su konsollarin exclusive'ler disinda bir numarasi kalmadi. Onlar da exclusive service olarak evrilse de kurtulsak. Edit: zaten derdi iyi donanim olan adam her yil pc topluyor. Bunu yapmak istemeyenler 6 yil omurlu diye konsol aliyor
Suark Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2016 hatali strateji izlediler, yapmalari gereken zaten eskisini getir indirimli al yenisini olmali. Urun eksik hatali cunku, gerci alan adaminda hatasi ama markaya guvenip aldi yani. Hani VR trenine siginmasa direk marka adina ciddi zarar su yaptiklari, ben tabiki gidip almadim cunku bi farki yok ps3 le ps4 un, ikiside guncel oyunlari calistirmiyor lol. ps in ciktigi zaman pc nin 1-2 sene onunde olmasi gerekiyor ki, 3-4 senelik omru olsun aletin.
Öne çıkan mesajlar