Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

...ve bir başka Upgrade başlığı

Xenocide

Öne çıkan mesajlar

İşte o gün yine geldi sayın seyirciler. Bir başka hardware upgrade kafa silkelemesiyle daha karşı karşıyayım. Şimdi sağdan soldan çırptığım yardımlarla toplamak istediğim sistemi yazayım bi buraya:

-Intel Core i5 6600K Soket 1151 3.5 GHZ 6 MB
-ASUS Z170 PRO GAMING Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3400MHz(O.C.) Anakart
-Zalman Z11 Neo 700W ATX MidT Kasa
-Corsair 8 GB Vengeance DDR4 2400MHZ Ram
-Zotac GTX970 AMP! Extreme Core Edition GDDR5 4GB 256Bit
-Seagate 3.5" 2TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm

Bunların haricinde bir de monitör düşünüyorum, şu ikisi arasında kalmış durumdayım:

BenQ 24" XL2411Z 1ms/144Hz Full HD Gaming Led Monitör (1270 TL)
BenQ 24" GL2460HM 2ms/60Hz Full HD HDMI Led Monitör (580 TL)

60 hz ile 144 hz arasındaki fark, o fiyattaki farka değer mi? almışken alayım diyorum yani ama yukarıda saydığım sistem zaten hali hazırda 4-4.5 civarı bişeye patlıyor, monitörü de dahil edince 5000'lere çıkıyor rakam. LANET GELSİN AL GİTSİN de diyesim var, bir yandan da "çok uçmasam da olur aslında ya" da diyebilirim.

Tavsiyelere açığım, işlemci şunun yerine bunu al, 200 lira fazla ver bundan al, 100 lira az ver onunn yerine şunu al vesaire. Yardımlarınızı bekliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

144 hz de oynamak demek 144 fps demek abi işte. 970 top grafik ayarlarında triple a leri 60 fps e zor getiriyor. O bakımdan hayal. Ama competitive fps oynarsın cs go gibi. Grafikten kısmadan 1080 144 fps için en az 980ti gerekiyor. Yeni gelen seri ile de büyük ihtimal rahat rahat alırsın ama 970 ı ıh. 144 hz monitor aldım 55 fps de oynuyorum param çöpe gitti gibi bi olay yok bu arada. Gsync dediğin olay her fps aralığında çalışıyor. 60 fps üzeri için bir şey değil yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Zalman Z11 i tavsiye etmem , şekline bakıp aldanma , CoolerMaster den şaşma :

http://urun.n11.com/bilgisayar-kasasi/cooler-master-haf-912-advance-rc-912a-kwa750-gx750w-atx-performa-P98126712?cid=604001&gclid=COuVuI2CyssCFcFAGwod5V4Jng&gclsrc=aw.ds

Ayrıca neden gtx 970 alıyorsun ki, al bir AMD R390X ,ve AMD freesync li bir 144 mhz Monitör, paran cepte kalır. Uçar gidersin, DX12 tam destek ile Keyfine bakarsın.

Reklam gibi bir şey oldu valla.
Sosyal ağlarda paylaş

monitor konusunda ben çok kafa yordum. 1080'i terk edip 1400p e geçerek, görüntüsü kalitesi yüksek, 60hz, gsync'e karar verdim. 144 hz olayı falan çok patates geldi eğer sürekli competitive bir şeyler oynamıyorsan. division oynarken, star citizen oynarken gsyncli 60 fps bile şiir gibi zaten (tabii ki hepimiz star citizen'ın hiçbir zamana 60 fps çalışmayacağını biliyoruz lel). siyahlar güzel olsun, renkler gerçek renkleri yansıtsın, 2k olsun, tearing olmasın benim için direkt eyegasm.
Sosyal ağlarda paylaş

Zalman nın Z1 den itibaren neredeyse tüm kasaları elimden geçti,

Bildiğin su oluğu tenekesi valla. Ucuz diye fiyatlarına aldanma sakın.

Türkiyede şu anda Coolermaster HAF ve RC 690 serisi , Corsair Carbide serisi, Birde Thermaltake CORE serisini tanırım, başka tanımam.

Ayrıca CoolerMaster Scout 1 veya yeni versiyonu Scout 2 bulursan al.

Scout 1 halen kullanıyorum 2009 dan beri , kasa kasa değil tank mubarek.
Duygusal ilişki var kasa ile aramda, RC 690 II sattım onu satmadım valla.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

144hz kaymak gibi abi.

sadece windows arka plana bakarken bile böyle cok değişik hissettiriyor.

144hz gaming monitor ile averaj 60hz monitor kıyaslamasından oluyor bence o genelde. acer'ın 60hz 1400p gaming monitorleri de dediğin gibi akıyor.

olay fps'de yüksek sensivity manevraya geldiğinde 144hz her türlü eziyor ama onun dışında 144hz baya sanal geliyor bana. gpu yok abi zaten triple a oyunda 144 fps deliver edebilen. bugün division al kur, grafikten kısmadan 144 fps alamazsın. bütün triple a'ler için geçerli aşağı yukarı.

star citizen oynayacaksın veya elite dangerous atıyorum. grafik kalitesini köklediğinde 70 fps üzerine çıkamayacaksın zaten. 60 fps'in 2 tık ilerisini alırsın yani 120-140 fps aralığına çıkmak şu an ki teknoloji ile baya hayal geliyor.

en yeni örneklerden mesela:

https://www.youtube.com/watch?v=yKCWWpafHQM

doğrusu 1400p'de de stabil 60 fps veremiyorlar şu an. mesela bunun 1400p aynı grafik ayarlarında olanı 35-45 arası gidip geliyor.

ben division için iş yerindeki 1400p monitoru kullanıyorum mesela, 1080p'de stabil 60'dan, 1400'de 970 ile 45-55 arası gidip geliyorum. oyuncu gözüyle 1400p daha iyi hissediyor oynarken.

diğer yanda açıyorum csgo oynuyorum, bu ne lan diyip kapatıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ben 5ms 60hz gibi dandik bi monitorden 1ms 144hz asus a geçince devrim gibi olmuştu fark. yırtılma olayını hz den ziyade 1ms baya bi gideriyor. 5ms te vsync açmazsam aşırı yırtılma oluyordu.

144 fps görmüyo olabiliriz ama 60-100 arası görülüyor rahat. ki 60hz monitorde 65 fps e bile çıksan ağlıyor görüntü. yani 144 fps e ulaşıyo olsak zaten 144 yetmez 300hz monitor gerekir =) amaç ulaşamayacağın kadar yüksek olsun ki geçip görüntüyü sıçırtma =)
Sosyal ağlarda paylaş

Quo-Vadis said:

Türkiyede şu anda Coolermaster HAF ve RC 690 serisi , Corsair Carbide serisi, Birde Thermaltake CORE serisini tanırım, başka tanımam.

HAF 912 Combat için vatan'da en az 3-4 tane "aldım 2 ay sonra PSU'dan sesler gelmeye başladı psu güvensiz" diye yorum var ya. kurt düşürdün içime :/ 500 TL civarında bi kasa öner bari bana şimdi Zalman'a baktım ona da PSU güvensiz demişler meh. Ayrı psu alacak bütçem yok artık, psu'su güvenli 500-600 civarı kasa lazım.

monitör için de, her türlü 144 hz alıcam gibi duruyor ya. sonuçta 3 senede bir monitör değiştirmiyorum. alırım, durur, %100 performans alamasam da şimdilik, bir sonraki upgrade'de artar performansı vs.
Sosyal ağlarda paylaş

Xenocide said:

Quo-Vadis said:

HAF 912 Combat için vatan'da en az 3-4 tane "aldım 2 ay sonra PSU'dan sesler gelmeye başladı psu güvensiz" diye yorum var ya. kurt düşürdün içime :/ 500 TL civarında bi kasa öner bari bana şimdi Zalman'a baktım ona da PSU güvensiz demişler meh. Ayrı psu alacak bütçem yok artık, psu'su güvenli 500-600 civarı kasa lazım.

monitör için de, her türlü 144 hz alıcam gibi duruyor ya. sonuçta 3 senede bir monitör değiştirmiyorum. alırım, durur, %100 performans alamasam da şimdilik, bir sonraki upgrade'de artar performansı vs.

Elbette buyur Halen Fiyat / Performans Kasa Corsair 200R ,( accık daha verebilirim diyorsan 300R olanını al ), 200R de dikkat etmen gereken şey bazı ekran kartı soğutucuları mubarek eşek kadar oluyor. Uzunluk yetmeyebilir. 300R biraz daha büyük.
200R
http://www.webdenal.com/corsair-cc-9011023-ww_516615.html
300R
http://www.webdenal.com/corsair-cc-9011014-ww_469498.html

İçine de PSU şunu tak ki bunu ben kendim kullanıyorum şu an:
http://www.hepsiburada.com/high-power-element-smart-750w-mavi-ledli-80-bronze-56a-12v-power-supply-hp-ep-750s-p-BD303944

toplam 465 TL canavar gibin kasan olur.

Birde 200R incelemesi ekleyeyim şuraya, neyin ne olduğunu gör.

https://www.youtube.com/watch?v=8gpYX3mZ3eQ
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

144hz baya sanal geliyor bana. gpu yok abi

zaten triple a oyunda 144 fps deliver edebilen. bugün division al kur, grafikten kısmadan 144 fps alamazsın.

star citizen oynayacaksın veya elite dangerous atıyorum. grafik kalitesini köklediğinde 70 fps üzerine çıkamayacaksın zaten.

144fps'nin akıcılığını en iyi görebileceğin FPS oyunlarıdır. division, star citizen, elite dangerous gibi oyunları söylemenin hiç bir anlamı yok o yüzden.

http://i.imgur.com/EaPVMup.png

http://i.imgur.com/YcICBqR.png

şu iki testte görüyoruz ki, Battlefield 4 gibi modern grafikli bir FPS'de 1080p ultra ayarlarda 60 üstü çok rahat alınıyor. 150fps+ almasan bile 60hz'lik bir monitöre kıyasla avantajlı konumda oluyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...