Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kadindan IT'ci olmaz, sovsen sovemezsin diyen varlik...


di

Öne çıkan mesajlar

Baslik biraz sozlukvari oldu affedin ama baska nasil acsam bilemedim.

Adi Faruk Sengun imis bu varligin. Insan diyecegim, diyemiyorum. dilim varmiyor, haliyle varlik diyorum.

Sagda solda bir suru yerde konusulmaya baslandi sanirim, bir suredir bizim de dilimizde, hatta soyle de bir repo olusturduk biz Az Mesai olarak;

https://github.com/azmesai/faruk-sengun-kinama

Haberdar olmak isterseniz ya da katkida bulunmak isterseniz repo public. Pull edip, duzenleyip, sonrasinda merge/pull request gonderebilirsiniz.

Repo anlamam ben diyenler de metinleri ya da imzalarini anlayanlar ustunden gonderebilirler dilerlerse.

Peki ne demis bu varlik derseniz hepsi repo'da ve video'larda mevcut ama TL; DR;

said:
Diger bir durum, ya simdi soyle bisi soyliyim, yazilim sektorunde sinir stres sahibi olmamak icin, kesinlikle bir sinir stres sahibi olursun. O anki karsindaki bir erkek yazilimciysa buna istedigini soyleyebilirsin ama bayana soyleyemiyorsun.


said:
Yani bu projeyi niye yapmadin? Ya iste Faruk Bey su oldu bu oldu falan, kizamiyosun bir sey de diyemiyorsun. Sonucta karsindaki bir bayan yani. Ama karsindaki Ahmet, ya sen bu isi niye yapmadin, nasil adamsin? Basliyorsun kaydirmaya, sov sayiyosun bu arkadasa. Cunku niye? Senin de bununla ilgili, karsiliginda sen bir proje almissin, bu projeyi Ahmet'e vermissin, Ahmet projeyi yapmamis veya projeyi istedigimiz seviyede bitirmemis.


said:
Melek Kocer: Ya acikcasi hani, bunun bayani erkegi oldugunu dusunmuyorum. Bu insanin hani isi on planda tutmasi ve sorumluluk almasi ile ilgili bir seydir diye dusunuyorum ben.

Faruk Sengun: Iste bu da 100 bayan yazilimci olmak isteyenler arasinda 2 veya 3 kiside belki cikabilir. Ben size soyle soyliyim, Ziraat Bankasi'nin bugun Bilgi Islem muduru bayan ama diger bankalarinki erkek. Boyle.


ve turevleri seklinde gidiyor olay...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dağdan gelen bağdakini tanımıyor. Neden şaşırıyorsunuz? Sanki adamlar 100 senelik mahalleli de saygı bekliyorsunuz. Saygı aynı ortamda uzun süre yaşayanların birbirine gösterdikleri bir davranıştır. Ve kazanılır. Şaşırmıyorum ben bunlara. Zaten tahammül eksikliği de hat safhada olduğu için doğal yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

adam aptal

israrla kadin yerine BAYAN demesinden belli aptal oldugu, bekaret ile hitap etme olayi bitmeden zaten bi bok olmaz bu toplumdan :P disardan bakinca turkce ne guzel hani, pronoun vs yok, gender neutral bir dil ama ondan bile kiz-kadin ayrimi getirmeyi basarmis bizim okuz toplum

forever a comar

egitimde alsa comar kaliyor boyle iste :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Adamın zaten savunulacak yanı yok da, şu işi kadına indirgeyen bilinçsiz feministler de bunun gibi adamların oluşmasında ciddi pay sahibi.

Burada erkeğe sövdüğün gibi kadına sövse "kadına şiddet var sövüyorlar", "erkeğe sövebiliyosun kadına sövemiyosun" dese "kadına ayrımcılık var. Vizyonları bu kadar işte, gerçek sorunu bile göremiyorlar. Hareketin nesi doğru nesi yanlış tartışmayıp sadece hedefe odaklı yorum yapmak. İşi kadına indirgeyerek zaten baştan kaybetmiş tartışmayı karşı taraf.

"Erkek olsa söversin, bi başlıyosun kaydırmaya". Sövemezsin kardeşim. Kayrıdamazsın. Erkek de olsa kadın da olsa kaydıramazsın. Sen tepkini "kadına bunu yapamazsın" ile kısıtlı tutarsan tartışma da 100 sene daha bunun üzerinde gider, sonra da "kadın erkek eşitliği bizde yok" diye ağlarsın.

Hakaret edemezsin çalışanına, hakaret eden her patron için de: Konu burada kadından IT'ci olmaz değil, konu burada barzodan patron olmaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

neden bu söyledikleri bu kadar rahatsız ediyor ki bizi?

türkiye'de klasik patron-işçi hadisesidir bu. eğer yapılan işte bir aksilik olursa, patron gider işçiye kızar. patron "iş neden aksileşti, neresinde hata yaptık" diye düşünüp çözüm bulacağına, problemin tüm yükünü işçiye atmayı tercih eder.

diğer yandan da kadınları toplumca el bebek gül bebek yaklaşma huyumuz vardır. kadına çiçek olarak yaklaşman gereklidir, kadına yer vermen gereklidir, kadına kapıyı açıp önden buyur etmen gereklidir, kadına el kaldırılmaz, sevgilisinin kadını şımartması gereklidir...

bu iki şeyi birleştirin, ortaya ne çıkıyor, tabii ki bu adamın sözleri.
türkiye şartları içerisinde anormal bir şey dememiş. patron gözüyle işçisini dövüp azarlaması gerektiğini düşünüyor ama bu sefer de kadına karşı anlayış devreye giriyor.

boşuna facebook'larda (özellikle plazalarda çalışan kişilerin) "patron ile lider farkı" şeklinde videolar ve resimlerin paylaşıldığını görmüyoruz. bu bir türkiye gerçeği, halen dungeon keeper oynarmışçasına işçimizi kamçılayınca işyerinin performansı artacakmış gibi düşünüyoruz.

adamın dedikleri hatalı mı, evet. ama türkiye'de kaç kişi "eşit şartlar" mevzusunu gerçekten destekliyor ki? feministler bile kadınlara "pozitif ayrımcılık" yapılması gerektiğini savunuyor.
peki adamın dedikleri suç mu, hayır. türkiye'de birçok işyerinin çalışanlarını azarlayan biçimde yönetildiğini gözardı edemeyiz.

peki bu mevzu neden hemen "kadınlara ayrımcılık ediyorsunuz!!!" mevzusuna çekiliyor. neden birileri çıkıp "işte bunun gibi erkekler yüzünden yazılım piyasasına kadınlar giremiyor" şeklinde konuşma ihtiyacı duyuyor?
sanırım o da yukarda bahsettiğim "kadınlara özel davranmak koşulunda" kendimizi şartlandırmış olmamızdan geliyor. hadi feministleri geç de, erkekler "SEN NASIL KADINLARA ÇEMKİRİRSİN!" şeklinde bağırma ve adamı suçlama ile kendini rahatlatma isteği duyuyor.

ama sonuçta o adamın kadınlara "dayak atılmaması gereken cinsiyet" bakışı ile bizim "savunulup korunması gereken cinsiyet" şeklindeki bakışımız aynı kapıya çıkıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Laurelin said:

adam aptal

israrla kadin yerine BAYAN demesinden belli aptal oldugu, bekaret ile hitap etme olayi bitmeden zaten bi bok olmaz bu toplumdan :P disardan bakinca turkce ne guzel hani, pronoun vs yok, gender neutral bir dil ama ondan bile kiz-kadin ayrimi getirmeyi basarmis bizim okuz toplum

forever a comar

egitimde alsa comar kaliyor boyle iste :D


bekaret ile bayan ne alaka :s
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kız mıdır kadın mıdır dememek için sayın bayan diyolar falan özet geçmiş olmak gerekirse.

kadın diyememe ezikliğinin sebebindeki kültürün gündelik dili şekillendirmesi falan uzun bi sürec

sonuç olarak 2016'da artık bayan demeyin siz, kültürsüz ve hıyar gösterir. sevgiler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...