Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye'de oyun bağımlılığı tedavisi


Osirix

Öne çıkan mesajlar

Merhaba.

26 yaşındaki bir ergenin serzenişi

Sekizinci yaşımda babam bana Playstation aldı. Bir-iki sene içinde (okuldaki kabadayılık sorunumun da katkısıyla) oyun bağımlısı oldum. O zamandan beri bağımlılığım devam ediyor.

Şu anda 26 yaşındayım. Zeka seviyem tanıdığım herkesten düşük. Oyun bağımlılığı yüzünden duygusal gelişimim yamuldu. Gittiğim her yerde sürekli yere bakıyorum. Kaşlarım sürekli çatık. Kimsenin gözünün içine bakamıyorum. Biri benimle konuşmadığı sürece kimseyle konuşmuyorum. Konu açmaya cesaret edemiyorum. İş yerinde yemekhanede hep yalnız oturuyorum. Öfke sorunum var. Kadınlarla ne arkadaşlığım, ne de romantik ve/veya fiziksel ilişkim oldu (yapamadığımdan değil, elde etmek istemediğimden / elde etmek için efor sarf etmek istemediğimden).

Her gün en az 3-4 saat oyun oynamadan kendimi "düzgün" hissedemiyorum. Haftada beş gün spora gitsem; hafta sonları filme, dil kursuna vs vs gitsem de bir şey değişmiyor.

Oyunlar benim için hayatımın anlamı. Başka hiçbir şey oyunlarda kazanınca hissettiğim mutlulukla kıyaslanamıyor. Öte yandan oyunlarda yenilince de o kadar sinirleniyorum ki otistik gibi ses çıkarıyorum ve bazen elime ne geçtiyse fırlatıyorum. Bu söylediklerim kesinlikle abartı değil. Fare, klavye, monitör, kulaklık, telefon kırdığım çok oldu. Hiçbir zaman da yaptıklarımdan ders almıyorum. Başka insanların hastalık, açlık, fakirlik, savaş gibi dertleri varken böyle bir first world problemim olduğu için de kendimden nefret ediyorum.

Kasım 2015'te sonunda uyandım. Oyunları bıraktım. Ama o zaman da iyice depresifleştim. Filmler, anime, müzik, kitaplar ilgimi çekmemeye başladı. Eve gelip bitki gibi internette dolaşıyordum. Sonra 31 çekip yatıyordum. 1-2 ay sonra Dota 2 streamleri izlemeye başladım. Sonra da oyunlara tekrar döndüm. Döngü tamamlandı.

Bu şekilde var olmak istemiyorum. Yaşamak istiyorum. Hayatı düzgün yaşayabilmem için de oyunları bırakmam lazım. Fakat oyunları bırakmak istemiyorum çünkü hayatımın tek memnuniyet kaynağı oyunlar. Bu döngüden çıkmaya benim gücüm yetmiyor. Ebeveynlerim ve arkadaşlarım da yardımcı olamıyorlar. Bana tedavi lazım.




Türkiye'de oyun veya internet bağımlılığını tedavi eden herhangi bir kurum var mıdır? Trollemek serbest (trollenesi bir sorun ne de olsa) ama arada ciddi cevap da olursa sevinirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu sen misin cidden? yoksa alıntı mı?

burda hepimiz oyun bağımlısıyız yanlış yerde arıyorsun cevabını.

adam gibi işine gücüne, aile kurmaya çalışınca oyun oynıcak zaman bulamıyorsun doğal olarak.

ama aile kurmak için karşı cinsle iletişime geçmen gerek, lol'den falan kız bulcan başka çare yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyun bağımlılığı gerçek hayatta sana keyif veren şeyler bulamayıp simülasyona yönelmektir. orada hayal gücünün de desteğiyle başarının keyfini, egonun tatminini, gerçek hayat sinirini & stresini diğer oyuncuların kafasına vurarak atmayı veya diğer ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlıyorsun. ne kadar kullandığına bağlı olarak aslında bir çeşit uyuşturucu (ya da mastürbasyon veya kendini kandırmaca de sen bilin). varacağımız nokta matrix olacak heralde bi 50 yıl sonra falan.

gerçek hayatta başarılı olacağın bişeyler bul kendini sorunlu hissediyorsan. öyle ya da böyle hayatın bi şekilde geçecek ve bitecek. içini oyunla doldurmak istiyosan bu yine senin tercihin olmuş olacak sona vardığında.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...