bingildak Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Mithat said: Benim şuan yazılımla alakalı bir bölümde okumamış ama yazılımla alaklı bir işte çalışan 3-5 kişiyle konuşmam gerekiyor ne konuşmak, öğrenmek istiyorsun yaz burada gizli kapaklı konular değilse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Yazılımı zaten kendim hobi olarak yapmaya çalıştığım için istiyorum. Gerçi yazılım dediğin yaptığım şey back-end front-end bu kadar , kalkıpta php/mysql falan takılmıyorum şuan ama bir siteyi sıfırdan yaparken inanılmaz zevk alıyorum sanki resim çiziyormuş ya da ne biliim kitap yazıyormuş gibi sanatsal geliyor , bu yüzden istiyorum yazılımı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RaidenXelRu Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 diplomanin tek onemi eger yurtdisina cikmak istersen var. oda mesela isinle ilgili olmasinada gerek yok. gosterebilecek herhangi bir diploman olsa yetiyor. onun disinda gerek yok. hayatimda tanidigim en iyi programmerlardan biri lise mezunuydu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 İşte o lise mezunu vs tipleri yakalasam sormak istediğim basic 3-5 tane soru var. 1- İşe ararken ne gibi zorluklar yaşadılar? İş bulmaları çok zor oldu mu? İş aramaya başladıktan sonra ne kadar sürdü iş bulmaları? 2- İşe girdikten sonra çok geride kaldı mı ? Alaylı olmanın ne gibi dezavantajlarını yaşadılar? Terfi konusunda çok mu geri plana itildiler? 3- İşi bulduktan ve başladıktan sonra , ilk işinden ikinci işine geçerken yine ilk işte yaşadığı gibi ikinci işine geçerken diploma ile ilgili sorunla karşılatı mı? Yoksa artık tecrübesi var diye diplomaya hiç bakılmadı mı? 4- Hangi konuda yazılımla ilgili çalışıyolar? Ne iş yapıyolar? Hangi dilleri biliyorlar? 5- Alaylı olmanın maaş konusunda çok büyük sıkıntılarını yaşadılar mı? Diplomalı kişilere göre çok mu daha az maaş verilen yerlerde işe başladılar? Ne kadar süre bu devam etti? Ne kadar çalıştıktan sonra diplomalı/diplomasız farketmez seviyelerine ulaştılar? 6- Diplomasız olarak hayatlarında ilk defa yazılımla alaklı bir işe girdiklerinde ne iş yaptılar ve ne kadar maaş aldılar? (bu hepinize gelsin) 7- Saat durumu nasıl? Evde çalışırım hiç sorun değil fakat en son işim otelcilikti ve vardiyalıydı , sabahı akşamı gecesi farketmiyodu , öğlen 13te işten çıkıp gece 23te işe geldiğimi bilirim. Bu iş yine arada acil durumlar hariç normal şartlar altında insani saatli mesaileri olan bir iş mi? Kaç saat çalışacağımdan ziyade geceleri çalışmak istemiyorum , gece 23 sabah 7 arası çok acil bişi olmadıkça çalışmam gerekmez değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 mithat bence senin yapman gereken mevcut işine devam edip hobi olarak proje yapıp kendini geliştirmen. paralelde küçük yazılım şirketlerinde başlangıç pozisyonlarını zorlayabilirsin ama bu pozisyonlar asgari ücret dolaylarında ve keyifsiz işler yapılan pozisyonlar olacağı için belli bir yaştan sonra zor olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tuor_annare Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 abi git çalış öğren işte ya seviyorsan kasma bu kadar. startuplarda, orta ölçekli yerlerde baya var alakasız bölümden mezun. mesela bana göre avantajı bu adamın ben okulda sürterken çalışmaya başlamış 5 yıllık tecrübeli olmuş ben işe başlayana kadar. 2 sene çalışıp ben daha büyük şirkete geçtim, tek farkımız bu. ki bu da tercih meselesidir. maaşlar arasında uçurum yok. ama tamamen patrona vs. bağlı bu durumlar genel geçer bir kuralı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 mithat kaç doğumlusun sen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 90li Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 yaşın küçükmüş ya. raat ol o yaşta mezun olup ehi ehi diye iş arayan bir sürü adam var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Ehi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Şunu buldum , hangi dili ve niye seçmek istediğime dair sorularla dile yönlendiriyor. Pyhton hem tech firmalarda işe yarar diyor hem corporate bir işe girmek için iyi diyor hemde öğrenmesi basit diyor. Üstüne Java baya herşeyde heryerde var gibi , sanırım o da baya tercih edilen dillerden ama o zor görünüyor. Türkiyede firmalara başvururken hangi dili bildiğin çok farkediyor mu şunların arasında? Mesela pyhton bilsem 'amaaan o noob dili onu herkes biliyo git X öğren gel bebe' diip gönderme ihtimaleri yüksek mi? Eğer öyleyse hangi dili bilmek iş bulma açısından faydalı? La ne güzel MEAN kasıcaktım , MEAN türkiyede iş bulma konusunda iyi bir seviyede mi yoksa tırt mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DavidMills Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Ben o diagramı full okusam, orta seviye C++ çok rahat yazarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crawler Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Şurda topic açmayla uğraşıp, ona buna laf yetiştirmekle zaman harcamasaydın belkide şimdi programcılıkta intermediate olmuştun. Niye zamanını boş yere harcıyorsun ki? Daha en önemli şeyin zaman olduğunu anlamamışsın. Doğru söylüyorlar yani. Senden zor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 moriarty said: mithat senden bi bok olmaz. diplomalı veya diplomasız. salla o yüzden. çok hoyrat ve haşarı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 O konuda hemfikiriz zaten ya , ona şüphe yok. 7 aydır bıdı bıdı yapana kadar şimdiye start-up start-up yardırıyodum. Belki ayda 3 kişinin geleceği siteler olurdu ama olurdu. Şuan işten yeni çıkmış olduğumdan ve böyle bir fırsat elimde olduğundan biraz 'yok lan gerçek değildir birazdan uyanırım' kıvamındayım , ondan tedirgin tedirgin yaklaşıyorum konuya , böyle ince eleyip sık dokuyorum devamlı , hani iki ayakla atliim falan yok şuan , bildiğin korkuyorum 'herşey bu kadar güzel gidiyor olamaz' korkusu var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 benim diplomam var, bi ise yaramadi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 benim diploma benden ayrı işte çalışıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 aç bi çayocağı işlet ne kasıyosun programlama felan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DavidMills Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Çayocağı..5N1K Zaten programlama kasmaz adam afsfsfs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 excel biliyorsan diplomaya gerek yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DavidMills Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Ya şu çok doğru. Ortalama, VB Script bile bilmesen yardırırsın her türlü. Hele ki raporlama kas, verimlilik diye koy boss un önüne :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Onu bilsen oho.. Excel'i bilen istatistikçi diye geziyor bu ülkede zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Kimse seni X dilini bilmiyorsun diye mülakatta elemez. Python'ın yanında en azından bi tane compiled language öğrensen iyi olur. Ayrıca Big-O notation öğrenmeden bir yere başvurma, adam 4 yıllık üniversite mezunu üstüne bilmem kaç yıl çalışmış mülakatta Big-O notation ne bilmiyorum diyor. Muhtemelen çalışırken hmm bunun complexity'si neymiş acaba diye düşünmeyecek hiç ama en azından bazı kavramlara hakim olduğunu görmek istiyor firmalar. Bunları bilmek düşünce şeklini de etkiliyor sonuçta program yazarken. Kendin bir şeyler öğrendikten sonra ufak bir şirkete başvur önce orada çalışırken geliştirirsin kendini. Daha sonra yurtdışı vs. ne istiyorsan kasarsın artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 http://www.theage.com.au/ffximage/2008/02/04/steve_jobs_wideweb__430x300,0.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borastus Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 şimdi bilgisyar bitirmemek ayrı üniversite bitirmemek ayrı. bence iyi kötü bir bölümü bitir sonradan bilgisayara merak saldım durumu olur. digerlerinin de dedigi gibi elektronik fizik mat mezunu olup programlama yapanlar var ama bu arkadaşlar zaten ya iş olmadıgından ya da bir şekilde bu işe kendini kaydırdıgından yazılım yapıyor. sen ben üniversiteyi bitirmedim de işi iyi biliyorum mevzusu daha sıkıntılı olur. ben yerinde olsam javascript yardırırdım. angular knockout backbone falan inanılmaz popüler. ve bildiğimiz c java dan falan epey farklı. bütün dilleri 2-3 haftada ögrenirip diyen nice kişi ziyan oldu bu yolda. çünkü bütün mantığı async üzerine. artı npm falan ile mod ekler gibi sürekli birşeyler eklenebiliyor. 1 yılda çok şey degişebiliyor yani. he ama sen ben c veya java biliyorum dersin. backend servicelerin yazılmasında runtime-space complexcity falan mahvederler seni. çünkü bunlar okullarda ögretilen temel konular ve gerçekten mevzuların temeli. bunları ögrenmeden iyi bir yerden mezun olman zor. böyle kurslarla falan da ögrenmek zor bunları gerçekten yardırman gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar