Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bira Mmh

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ben Tuborg Amber'e taktım bu aralar. Çok güzel gidiyor. Dün hatta biranın yarısını içmeyi unutup yatmıştım. Akşam eve gelince içtim, sıcak sıcak da iyi gitti.

Ölmem umarım :(

Şimdi yemek siparişi verdim gelsin, yanında bir Amber'im daha var.
Mesaj tarihi:
Fistan said:

estrella tıkamıyorsa onlar da tıkamaz

Abi siz iyi kazanıyorsunuzdur Varuna'lardan; Kütahya'ya şube açıp birazını kaybetsenize. Voodoo diye bi yer var, rock bar, Yıldız Tilbe çalıyor prime time'da.
Mesaj tarihi:
Mal said:

sağol teşekkürler.

şarapta olduğu gibi biranında yemekle iyi giden özel bi türü varmıdır acaba merak ettim şimdi. mormalde yemekle bira içmem ama güzel oldu şimdi.

Hoegardeen baya basarili. Her yemekle, kahvalti da bule gidiyor oyle guzel vir icimi var. Kafa yapmaz ama, hep belli bir seviyede tutar.

Hamallik nedir lan bu arada koca adam oldunuz halen birayi sarabi insanlarin direk kafa olayim diye ictigini mi zannediyorsunuz.
Mesaj tarihi:
Mal said:

şarapta olduğu gibi biranında yemekle iyi giden özel bi türü varmıdır acaba merak ettim şimdi. mormalde yemekle bira içmem ama güzel oldu şimdi.

aslında şarap'tan da çok, biranın böyle bir olayı var. farklı yerlere, yemeklere ve saate göre bira seçtiğin zengin bir bira kültürü var. ama bu türkiye'de yok tabii. bomonti içmekten ibaret bir ortam.

barların da sıkıntısı tabii. nereye gitsen efes pilsen ve bomonti. böyle tuborg olsun, leffe olsun, blue moon olsun böyle biralar bile her yerde bulunmuyor.

şöyle bir resim var, bir fikir sunabilir sanırım sana:

http://static1.1.sqspcdn.com/static/f/482333/26848048/1455066725980/Beer+Pairings+Simplified.jpg
Mesaj tarihi:
deadwoll said:

Fistan said:

estrella tıkamıyorsa onlar da tıkamaz

Abi siz iyi kazanıyorsunuzdur Varuna'lardan; Kütahya'ya şube açıp birazını kaybetsenize. Voodoo diye bi yer var, rock bar, Yıldız Tilbe çalıyor prime time'da.

sen kütahyayı terket bence en kısa zamanda
Mesaj tarihi:
Ben 2013te geldim Yildiz Tilbe iyi bile. Hiyarin teki var, geldiginde sacma sapan arabesk pop falan caliyor. ilk geldigimde guzeldi bu arada; garsonlar falan da iyi cocuklardi. Sonra mahfettiler.

Bi kac seneye Eskisehir'e ya da Istanbul'a tasincam zaten ben. Ya da komple ulkeyi terk ederim bilmiyorum.
Mesaj tarihi:
KillJoy said:

yav said:

Ben de bu ara yerli isli biralara taktim, biri pera digerini hatirlamiyorum siyah etiketli bisi. Tuborg oncesi iciyorum 1-2, hosuma gidiyo cok isli bira

Eskiden ta bebek'te taps vardi denk getirdikce orda iciyodum simdi bakkalda falan var smoked negzel. Gelisiyo ulke.

o.O taps yok mu artık?

taps kapandı demedim yav, smoked bira sadece orda içebiliyodum eskiden şimdi bakkaldan alabiliyorum negzel dedim sadece

ha bu arada 3-5 yıl önce efes-tuborg türevi dışında bira ne bakkalda ne barlarda vardı, artık 5-6 çeşitten çok daha fazlasının olduğu bir sürü bar ve market var. çok hoş değil mi
  • 1 yıl sonra ...
Mesaj tarihi:
hoegaarden, kronenbourg blanc, efes while ale gibi neyimiz var? buğdaya dadandım bu ara. hoegaarden best bana göre, onu ortaya dikiyorum. daha düz / daha aromatik neler konabilir sağına soluna?
Mesaj tarihi:
deadwoll said:

Ben 2013te geldim Yildiz Tilbe iyi bile. Hiyarin teki var, geldiginde sacma sapan arabesk pop falan caliyor. ilk geldigimde guzeldi bu arada; garsonlar falan da iyi cocuklardi. Sonra mahfettiler.

Bi kac seneye Eskisehir'e ya da Istanbul'a tasincam zaten ben. Ya da komple ulkeyi terk ederim bilmiyorum.

artik sacma sapan insanlar calisiyor demek.
bir zamanlar kapanis sarkisi buydu
[video]https://www.youtube.com/watch?v=GqHSrJ2mLo0?feature=oembed" width="459">

hakan abi "herkesin bir ozel hayati var" diyerek insanlari kovardi.
Mesaj tarihi:
şundan getirmişler migroslarda falan satıyorlar
https://scontent-sea1-1.cdninstagram.com/vp/a8b6e4620130c47ab2584b221f11e5f3/5B0414E7/t51.2885-15/s480x480/e35/20968524_114874675807026_6441593234736021504_n.jpg?ig_cache_key=MTU4MzQ4NDI5NjI0MzU5MDM1MA%3D%3D.2
Mesaj tarihi:
Gladiator, Navigator, Maximator falan içmiyorsanız çoğu ithal bira güzeldir zaten ya. Ne tip bira sevdiğini biliyorsanız gittiğiniz herhangi bir pub'da öneri üstüne ilerleyin. Tabii Türkiye'de gastropub'lar vs. arttı ama her birayı bulmak zor oluyor.
Mesaj tarihi:
Cokomantis said:

hoegaarden, kronenbourg blanc, efes while ale gibi neyimiz var? buğdaya dadandım bu ara. hoegaarden best bana göre, onu ortaya dikiyorum. daha düz / daha aromatik neler konabilir sağına soluna?

kronenbourg kolpa aslında, düz versiyonu bildiğin sidik blanc ını merak ettim.

buğdaya dadandıysan ve belçika sevdiysen:

blanche de namur hoegardeen e baya yakın, biraz daha yoğun aromalı.
blanche de bruxelles var, portakl yerine daha çok narenciye aromalı denebilir.

bunlara çok benzer, portakal&narenciye arası gidip gelen, hafif ale acılığı da olan blue moon önerebilirim.

hakiki buğdaylara gelirsek zaten acılışı sike sike weihenstephaner hefe weiss ile yapmak zorundayız. onun haricipaulaner hefe weiss hafif muz&portakal aromasına kaçar onu da beğenebilirsin benzerlerden.

schneider weisse ları deneyebilirsin, tap 7, tap 4, tap 1 güzeldir.

weihenstephaner vitus tavsiye ederim kesinlikle yüksek alkollü ama muhteşem bir tadı var.

sanırım bunların hepsi türkiyede vardı en son.

ulan başlığı gördüm yine bira siparişi veresim geldi ya
  • Yeni Oluştur...