Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tanık Olarak Çağırılma


Konn

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar selamlar.

"Bir hususta" ifademe başvurulacakmış ve tanık olarak savcılığa çağırıldım. Herhangi bir şekilde uzaktan bilgi almak mümkün gözükmüyor. Savcının katibine kadar ulaştım ama nafile.

Bir de çağırılırken cep telefonu numaramı belirtmişler ve numaram ile birlikte gelmem istenmiş.

Var mıdır daha önce böyle bir konuyla karşılaşan?

Teşekkürler şimdiden ve iyi trollemeler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Avukatsız gitme, savcı isterse çok güzel yönlendirir seni 8 yıl yatarsın. Ben gezi olayları için polise dava açmıştım, savcılık ifadem de; beni hastaneye götüren, ailem gelene kadar yanımda bekleyen bir kadından bahsetmiştim. Kadının ismini ve telefonunu biliyorum bu arada sadece, daha önce bir tanışıklığım yok. Savcı daha sonra o kadını tanık olarak çağırmış. Seninde öyle birşey olabilir. Ama ne olursa olsun avukatsız gitme. Savcıya da güvenme.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben de mart ayında miras davasıyla ilgili tanık olarak mahkemeye çağrıldım benim de bi sorum var. duruşmaya gitmeden önce avukatla görüşücekmişiz o da bize ne söylememiz gerektiğini anlatıcakmış. bu duruşma şeysinde bilmediğimiz yerden soru çıkar mı? miras konusunu pek takip etmedim hakim orda falso bi soru sorarsa döt gibi ortada kalmayalım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tanık olarak ceza verdiği görülmemiştir. gidip gerizekalı gibi "ben o arada komşumu boğazlarken bilmemkim de aynen sizin bahsettiğiniz gibi dayısını tüfekle vuruyordu." benzeri bir ifade verdiyseniz o başka.

@OP: birşey olmaz, git, ne sorarlarsa bildiğini anlat çık. yok bilmiyorsan zorlama, bilmiyorum de geç. bir de olaya çok gizli muamelesi yapmayın savcının katibi tabi ki bilgi vermez. tanıksın sen. dosyanın tarafı değilsin. kavurma'nın söyledikleri de doğru işte. tanıklık korkulacak birşey değil, ayrıca tanıklık görev, kaçamazsın. askerlik görevi gibi yasal bir ödevdir tanıklık. git, görevini ifa et, gel. bedelli esprisi de yapma, aklına geldi biliyorum.

@dasBock: hakim ters köşe yaparsa diye yardımcı olmak doğru gelmiyor. yalan tanıklık mı yapacaksın? yarın bir gün ispat edildiği takdirde suç yalancı tanıklık, hapis cezası var. neyi doğru biliyorsan söyle hem yemin altındasın şerefin ve namusun üzerine yemin ettiriyorlar boş değil yani, iki dönüm toprak veya arsa ya da herneyse için hem yeminine muhalif olmaya hem de hapis yatmaya değmez yani.

not: yalan tanıklıktan hapis mapis derken, manyaan biri kafaya takıp bu yalancı tanıklık yaptı diye suç duyurusunda bulunursa olur öyle şeyler bu arada. ben şimdiye kadar görmedim hiçbir davanın tarafının suç duyurusunda bulunduğunu tanık hakkında. genelde kimse uğraşmıyor tanığı şikayet etmekle filan. sadece teorik olarak söylüyorum yani. pratikte pek zorlanan bi yol değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

adalet sistemi öyle. ona yapacak birşey yok. cumbabası öyle olan bir sistemin adındaki adalete takılıp beklentileri yükseltmek tabi ki doğru değil. anlıyorum ve katılıyorum sana @dasaa. ben de o sistemin bir dişlisi olarak çalışıyorum hatta. utandığım anlar olmuyor değil.

ancak yine de bu kavramlar senin benim gibi onlara önem verenler tarafından hala ciddiye alınıyor. yokluğu ironik bulunuyor. zaten herkes aynı şekilde ciddiye alıyor olsaydı keşke ama durum bu. elimizden gelen budur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

avukatsız gitme

savcılığa veya polis merkezine bu devirde avukatsız çay içmeye bile gitmeyeceksin.

beni de şahitlik diye çağırdılar, şahitlik diye kasıt ettikleri şey sen bu scorch isimli facebook kullanıcısını tanıyormusun diye sormak icin. evet benim ? dedim direk hop tamam alın bunu sorguya oldu ahaha


sonrasında işte o ıslak imzalı kağıdı şutladılar muhtara savcılık 2. defa çağırdı aynı terane bu sefer avukatlı gittim. aynı şekilde yönlendirme ve manipülasyon denemeleri devam ediyor.

şu an işte dava sürüyor nisan sonu 2. mahkeme olacak. sebep te işte belli kişi hakkında facebookta bişeyler demişmişim. uğraştırıyorlar işte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Beni cep telefon numarama istinaden çağırmışlardı.

Dün gittim, avukatsız. Rakam karıştırmışlar ve beni yanlışlıkla çağırmışlar. Yine de alakam yoktur, beyanım budur şeklinde yazılı ifade vermem gerekti.

Yardımlar için teşekkür ederim.

@Scorch; kolaylık versin dostum kötü olmuş gerçekten. Söylediğin şey ciddi bir durum, eğer bu mesajını önceden okusaydım avukatla giderdim sanırım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
not: gitmissin ama yazayim yine de sonradan bakacaklar icin.

Tanikliga avukatla gitmeye gerek yok ya, taniga ceza vermek diye bir sey yok hukukumuzda. Ancak savci (ceza davasiysa o da) senden suphelenirse hakkinda yeni sorusturma baslatir o da pek olasi degil yani. Avukat rehberligiyle taniklik yapmak hatta direk dert acma ihtimali olan bir sey.

Mudafinin (sanik avukati iste) sana gelip suna soyle cevap ver demesi ve onu dinlemen basini yakabilir ama, yukarda kim dedi onu unuttum ama sakin yani! Bir sey olmaz, savci yalanci taniklik yaptigini soylerse dava duracagi icin o sorun cozulene kadar neredeyse hic (hatta hic yani son care olmadigi surece) yapilmayan bir sey bu. Ayrica soylerse kendisi supheye yer birakmayacak bir sekilde kanitlamali bunu, dogruyu konustugun surece bir sey olmaz karsindaki AKP il baskani filan degilse.

Kisaca, taniklik icin gittiginde mumkunse sanik avukati ile konusma bile ve dogruyu soyle. Bunlar oldugu surece sorun cikmaz davada suca istirak ettigin filan ortaya cikmazsa.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...