Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

igdaş - aralık faturaları

bingildak

Öne çıkan mesajlar

Drall said:

Ben hep 50 liralık yakıyorum

dendi mi?

Küfretceksiniz biliyorum ama geçen ay gaz için 53 lira verdik. Evet Aralık ayında 50 liralık gaz yaktık. Bu ay da 76 gelmiş. Karda kışta doğalgaz açmak istiyoruz ama açamıyoruz. Ev bayaa sıcak.

Üst katımızda 2 tane küçük çocukları olan (ilkokul galiba) bir aile var. Sürekli açık tutuyorlarmış. Alt katımızda ise henüz anlayamadığımız yaşlıca bir teyze var. Teyze kombiyi kaçta yakıyor bilmiyoruz ama apartman girişi dahi hamam gibi oluyor. Öyle böyle değil. Bir de akşamları buz gibi hava olmasına rağmen oturma odasının penceresini açıyor. Belki sigara içiyodur. Koku gitsin diyedir. Tam olarak bir fikrimiz yok.

Biz de alttan üstten ısınmak suretiyle gaza para vermiyoruz. Veremiyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Aceace said:

Drall said:

Ben hep 50 liralık yakıyorum

dendi mi?

Küfretceksiniz biliyorum ama geçen ay gaz için 53 lira verdik. Evet Aralık ayında 50 liralık gaz yaktık. Bu ay da 76 gelmiş. Karda kışta doğalgaz açmak istiyoruz ama açamıyoruz. Ev bayaa sıcak.

Üst katımızda 2 tane küçük çocukları olan (ilkokul galiba) bir aile var. Sürekli açık tutuyorlarmış. Alt katımızda ise henüz anlayamadığımız yaşlıca bir teyze var. Teyze kombiyi kaçta yakıyor bilmiyoruz ama apartman girişi dahi hamam gibi oluyor. Öyle böyle değil. Bir de akşamları buz gibi hava olmasına rağmen oturma odasının penceresini açıyor. Belki sigara içiyodur. Koku gitsin diyedir. Tam olarak bir fikrimiz yok.

Biz de alttan üstten ısınmak suretiyle gaza para vermiyoruz. Veremiyoruz.

aynı geçen seneki bizim ev, alt katta seyfi doğanay(bacımsın) oturuyordu ( ARE ) gavur şeysi gibi sıcak geliyordu alttan. bütün kış 60 70 tl ile geçirmiştim utanıyordum da herkese 300 gelirken yaksam mı yakmasam mı bilemeden geçmişti kış, herkese anlattım işte şöyle güzel ısınıyoruz böyle güzel ısınıyoruz derken adamcağız vefat etti bu sene ev soğuk baya pek yakmıyorlar galiba :(
Sosyal ağlarda paylaş

Yörünge ötesinden bilgi geldi eşe dosta;

İgdaş yıl başında SAP entegrasyon projesini canlıya almış, ama hem kendi çalışanları hem de ucuz yollu olsun diye seçtikleri SAP proje ofisinin çalışanları dandik olunca baya hata dolu bir geçiş olmuş, sırf deadline yetişmiş olsun diye işte.

O yüzden hatalı faturalar çıkabiliyormuş, yani 2016 zammından öte saçma bir faturayla karşılaşırsanız (bireysel 300k çıkan fatura var deniliyor) bir önceki sayaç vs. karşılaştırıp bir hesaplayın, gerekiyorsa itiraz edip düzelttirin.
Sosyal ağlarda paylaş

KillJoy said:

ginaly said:

cosa mı alsak?

bu enteresanmış, yalnız evden çıkarken kombiyi kapatmak kadar doğru bi hamle yok. bu harekete yanlış demiş. gerçi ben bi çıkınca 12 saat sonra geliyorum. deneyen var mı acaba bunu?

evin cephesi, alt üst yakma durumu ve neme göre değişir. Ben denedim, ev kuzey cephe ve alt daire boş olduğundan bir boka yaramadı. Bi de kombi balkonda, götüm dondu her gün aç kapa.
Sosyal ağlarda paylaş

>Yoğuşmalı kombileri 50 derece altında çalıştırın(kombinin üzerinde yazan derece, kombinin su sıcaklığını belirtir)
>12 saat evde kimse olmayacaksa kesinlikle kombiyi kapatın.
>Hatta hava sıcaklığı oturduğunuz bölgede çok düşük değilse(bkz. İzmir) gece de kapatabilirsiniz, yoksa minimumda çalıştırın.

Basitçe açma-kapama olayı sıcaklık çok düşücekse sorun olur. Alt-üst cayır cayır yakarken rahatça açıp kapatabilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...