BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 samaella said: abi o siteye baktım da 46 şişe çıkıyor diyor 3 hafta bekle diyor. napacam lan evde 46 tane şişeyi? Bunun 5 şişelik versiyonu yok mu? fena mı ne zaman istesen evde hazır bira var :) bu biraz gönül ve merak işi, 5 şişe için uğraşılmaz.
samaella Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 evde o kadar yer yok bre 46 şişenin boşunu bile saklayamam :D
Bathory Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 Ben de bu topici bi kez daha görünce gaza gelip aldım bi starter kit hemen. Yaptığın odanın sıcaklığıyla alakalı dikkat etmem gereken bişey var mı bu arada? Gerçi bu illa ki konuşulmuştur, diğer mesajlardan bulurum ben :>
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 20-25 derece arası ideal ona dikkat et sadece yeterli.
imamizer Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 ya şunun küçük versiyonunu yapsınlar ya 10 20 şişelik falan.
Bathory Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 NolaxThensbane said: 20-25 derece arası ideal ona dikkat et sadece yeterli. Benim aslında yapmayı düşündüğüm odada kalorifer çalıştırmıyoruz biz. Tahminimce o oda 20-25'den düşüktür diye düşünüyorum. Sıkıntı olur mu?
Holy Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 neutrino said: Ya ne zamandır koyacağım fırsat olmadı bir türlü. Bira işi tamam, lezzeti falan güzel oldu, şişeler şöyle; http://imgur.com/e0vXTq8.jpg http://imgur.com/if5dSiy.jpg Burdan summonlayayım. Arpa maltı ve şerbetçiotunu direkt fermantasyon marketten mi aldın? Bir de kaç kg malt ve ne kadar şerbetçi otu koyuyoruz?
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 https://www.instagram.com/p/_PXpYxxbeB/?taken-by=sahiciaraba said: When in doubt, dring a stout
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 Bathory said: NolaxThensbane said: 20-25 derece arası ideal ona dikkat et sadece yeterli. Benim aslında yapmayı düşündüğüm odada kalorifer çalıştırmıyoruz biz. Tahminimce o oda 20-25'den düşüktür diye düşünüyorum. Sıkıntı olur mu? bazı derecelerin altı sıkıntı oluyor mayaların çalışması için mesela 17derecenin altı sıkıntılı. termometre koy odaya ortalam sıcaklıgını cıkar.
neutrino Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 Holy said: Burdan summonlayayım. Arpa maltı ve şerbetçiotunu direkt fermantasyon marketten mi aldın? Bir de kaç kg malt ve ne kadar şerbetçi otu koyuyoruz? Malti fermantasyon marketten aldim, serbetciotunu butikbira'dan. 5kg bir batch icin fazla fazla yeter, yapacagin biraya gore degismekle birlikte internette cok fazla tarif var miktarlarla ilgili. Serbetci otunu istersen aktarlardan da alabilirsin, pellet seklinde olmaz ama daha ucuza gelir. Serbetciotu onemli bi aroma verici ama, o yuzden butik biradan almistim ben. Ufak bi torba dolusu yetiyor kaynatirken.
sostizm Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 Holy said: sostizm said: Ben birer birer deniyorum. Vardığım en önemli sonuç: Muntons dışında kit birası yapmam. En iyi muntons bira da bildiğin pilsner onu yakın takip bock beer izliyor.Ben normal arpadan yapıcam ama özel bir arpa çeşidi var mıdır? Nerden temin edebilirim? Şerbetçiotu için de bira için özel bir şerpetçi otu tipi satılıyor mu türkiye'de? Nerden alınabilir? Aktarda falan normal çay gibi yapılan şerbetçiotu var ama biraya gider mi bilemedim. All grain - yani malttan yapma işi daha birkaç yüz litre kit yaptıktan sonra başlanılan bir seviye. Arpadan malt üretmek ise yıllarını bu işe vermişlerin harcı. uygun çift sıralı arpayı bulacaksın çimlendireceksin doğru kurutacakasın belli bir yüzdesini kavuracaksın da malt olacak. Sonra o maltı mayşeliyceksin, uygun iki üç şerbetçi otunu kullanarak şırayı hazırlayacaksın,doğru mayayla doğru sıcaklıkta mayalıyacaksın, şişede gazlandıracaksın bira olacak. Bol bol deneme yanılma tat/koku gelişimi ne yaparsan ne sonuç alacağını kestirme zaten yılların işi. Evde bira yapacaksan ÖNCE birkaç tür birayı yorumsuz kitle yap. tatlarını öğren. Bakkaldan aldığın biranın LEŞ olduğuna ikna ol sonra malta geçersin. Arpaya evde geçen pek yok zaten, bu aşamaya geçenler çiftlikte arpalarını yetiştirmeye de ayni anda geçiyorlar, o kadar diyim sana. Bir iki etiket paylaşayım. http://forum.butikbira.com/uploads/db1140/original/2X/1/1307614c76e9d7d6e43340e0db55c39f87c296dc.jpg http://forum.butikbira.com/uploads/db1140/optimized/2X/c/cc63d941cf0ce5e727a551981e3b1260c26a4dda_1_409x500.png http://forum.butikbira.com/uploads/db1140/optimized/2X/7/763aed96039abd0c454a9679ecca96560f11e59f_1_567x500.png
Deathblade Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 https://cdn.shopify.com/s/files/1/0732/0991/products/brewmaker-pilsner-bira-kiti_1024x1024.jpg?v=1466750143 Biz bundan yaptık ama pek hoşumuza gitmedi. Asitsiz kola gibi oldu. Not: Büyük ihtimal biz beceremedik. Önerebilceğiniz kitler neler? Market birası olarak Tuborg, Becks içiyorum. Kendimi şımartmak için Weihenstephaner, Paulaner alıyorum.
sostizm Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 1- https://cdn.shopify.com/s/files/1/0732/0991/products/Pilsner1-90_grande.jpg?v=1431099190 + https://cdn.shopify.com/s/files/1/0732/0991/products/spraymalt-opt-90_grande.jpg?v=1453446911 + 600 gr şeker 2- https://cdn.shopify.com/s/files/1/0732/0991/products/Bock1-90_grande.jpg?v=1431099553 + https://cdn.shopify.com/s/files/1/0732/0991/products/koyu-kuru-malt-ozu-malt-ekstrakti_grande.jpg?v=1470324213 + 800 gr şeker + 20lt su (24lt yapınca çok düz oluyor az su daha gövdeli bira veriyor) Bu ikisi şaşmaz. Sonra Wherry, Red ale falan çeşitlendirebilirsin.
Deathblade Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2016 Coopers'lara güzel diyorlar. Onları dene şansın oldu mu sostizm?
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Aralık 14, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2016 ben şu ana kadar Lager, Stout ve Weiss yaptım, hepsini çok beğendik. Stout belki bir yerden sonra baydı da Lager ve Weiss daha çok modifiye edebileceğin türler. Misal Weiss'a limon suyu kattık, portakal likörü filan kattık, ekşileştirmeye çalıştık filan. Pilsner filan almayın, daha aromatik olan farklı seçeneklere gidin derim.
sostizm Mesaj tarihi: Aralık 14, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2016 Deathblade said: Coopers'lara güzel diyorlar. Onları dene şansın oldu mu sostizm? Deneyenlerden tattım. Kötü değil. şu https://www.butikbira.com/collections/bira-kitleri/products/coopers-india-pale-ale-bira-kiti sürekli satan ürünü mesela.
Lopeth Mesaj tarihi: Aralık 14, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2016 şurdan yetkili bir abi bolca şişe getirtse de dağıtsa bize parayla https://turkish.alibaba.com/trade/search?SearchText=beer+bottle&selectedTab=products
sostizm Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 Deathblade said: Coopers'lara güzel diyorlar. Onları dene şansın oldu mu sostizm? Bu mesajın gazıyla da olabilir, şunu kuruyorum kova boşalınca: http://i.imgur.com/bXLWkSZ.jpg bi hoped bi normal DME aldım http://i.imgur.com/7kfUpcF.jpg İki maya ile birden kuracağım iki maya da Lager maya biti kit mayası diğeri bu http://i.imgur.com/fQTo23r.jpg Sıcaklığı 10-14 C arası tutmaya çalışacağım ve 3 hafta gibi kovada bekleteceğim. Hayalimdeki gibi olursa epey bi sek acımtırak pilsner/lager melezi bir bira olacak of of offff...
Xaero Mesaj tarihi: Aralık 25, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 25, 2016 https://www.youtube.com/watch?v=i1-arKnxGGc
Creus Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Beyler Ocak başında ben de giriyorum evde bira işine. Global/Yerli tutorial'lar var ise ilk böylr dummy niyetine daha önce yapmış ve tuto gibi anlatan birinin yaptığı ı bire bir yapma niyetindeyim. Sonrasonda devam edecek motivasyonum olursa kendimce seçici davranayım diyorum. Var mı bu işe girip alnının akıyla çıkanların galaksi rehberi :)
miyaw33 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 su minibrew cok iyiymis,1-2 yil sonraya fiyati duserse almak lazim.Acaba icindeki birayi ne kadar saglam tutabilir alet.
Holy Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Valla ben baya kaynak araştırdım, çok fazla guide bulabilirsiniz kolay ve kit ile brewing için. En sağlam kaynağın ise internette pdf'i de çok dolaşan how to beer isimli kitap. Bu işin anayasası gibi kitap gerçekten. Tamamını okudum, iyice gaza getiriyor ve şu an baya arpa yeşertmeye kadar girmek istiyorum işin içine ama step by step tabi bu işler. Şimdilik malt aldım, bir sonraki biramı da kit yapıp ekstra olarak şeker yerine kırılmış malt koyucam dry olarak. Bir de farklı şerbetçi otu tipleri ülkemizde bu kadar pahalı olmasaydı keşke ama iki farklı tip kullanarak dark bir ürün elde etmeye çalışacağım. Muhtemelen 2 hafta sonra koyarım, video çekeceğim tüm işlemi. Bitince atarım buraya.
Creus Mesaj tarihi: Aralık 27, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 27, 2016 Çok saol Holy, yapışayım hemen how to beer'a ^^ Ocak'ta başlayıp ben de tüm süreçleri çekip-yazıp paylaşıcam. Şöyle adam gibi biralar elde edince herkes biralarını getirsin de bir gün zirvesini yapalım bence xD
Holy Mesaj tarihi: Aralık 27, 2016 Mesaj tarihi: Aralık 27, 2016 Promenader said: Arpa satayım abimeValla güzel çift sıralı arpa bulabilirsen neden olmasın? Çimlendirmeye henüz girmek istemiyorum aslında daha böyle 4. 5. fermantasyondan sonra düşünüyorum ama kaynak bulmak güzel olur. Şu an hazır munih ve viyana maltları aldım, önce münih kuracağım yılbaşından sonra. Caramalt ile de tatlandırmayı düşünüyorum.
Öne çıkan mesajlar