Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evde Bira Tutosu


neutrino

Öne çıkan mesajlar

GONDARCENGIZ said:

abiler, bazı biraların köpüğü az veya hemen gidiyo nedendir?

buzlu pet şişe koyduydum bi ufak straforun üstüne soğutma amaçlı, ona yakın duran şişeler daha mı az köpüklü oldu banamı öyle geliyo, 2 tane 750/360 azmı geldi, kafamda deli sorular

tadı süper bu arada ona lafım yok, dibindeki tortuyu karıştırınca daha da güzel hatta fdsfsd


buzdolabında 3 gün beklettin mi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
ilk kit ile gelen pilsener bitiyor. son bir kaç şişe.

yeni kit alıp kurayım diyorum, hazır havalar da soğuk arkada kaloriferi yakmadığım oda var gayet kolay olacak soğutma işi de.

güzel bir kit önerisi olan var mi ?



https://www.butikbira.com/collections/bira-kitleri/products/cream-stout-bira-kiti

mesela bu nasıl ??

böyle kitler için ek malt falan filan almaya gerek var mı ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

ilk kit ile gelen pilsener bitiyor. son bir kaç şişe.

yeni kit alıp kurayım diyorum, hazır havalar da soğuk arkada kaloriferi yakmadığım oda var gayet kolay olacak soğutma işi de.

güzel bir kit önerisi olan var mi ?



https://www.butikbira.com/collections/bira-kitleri/products/cream-stout-bira-kiti

mesela bu nasıl ??

böyle kitler için ek malt falan filan almaya gerek var mı ?


Bunu çok beğenenler var butik bira forumlarında. Ben denemedim ama sırf merak ettiğim için sıradaki kurulumlardan biri bu olacak kesin.

Şöyle bişe demiş,

"Muntons tarafından İngiltere'de, orjinal tarife sadık biçimde ve St. Peter's gözetiminde üretilen Cream Stout bira kiti, diğer kitlerimizden farklı olarak 3 kilogram sıvı malt özü içerdiğinden şeker veya kuru malt özü eklenmeden, sadece kutu içeriği kullanılarak yapılabilmektedir. Bu kitle birlikte gelen ve Golding şerbetçi otu içeren paket ise maya şerbete karıştırılmadan hemen önce kovaya eklenmelidir."

ek olarak bence herhangi bir şey almana gerek yok, şeker veya malt özü eklemiyosun yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
butikbira yılbaşı seti yapmış

https://www.butikbira.com/collections/all/products/butik-bira-yilbasi-sepeti

BUTIKBIRA2018 yazıyosunuz "hediye çeki veya indirim kuponu" yazan yere sipariş vermeye geldiğinizde, -45 tl oluyo paket 64.90 tl e geliyo.

baya kıyak iş.

görmeyenler, bültene üye olmayanlar varsa diye yazim dedim.

kiti denemedim daha, kovada 12. gününde, 3-4 gün sonra şişelicem ama kampanya bitene kadar tadıma yetişmez, hafif bir bira yazmış millet genelde. Güzel indirim malt özlerini düşününce, extra havadan maya geliyo oda güzel cila olur başka kitlere.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Lager için önerim mümkünse soğukta yapmak ve kit mayası kullanmamak. 8-13 derece arası çalışan bir lager mayası vardı butikbira'da, onu kullanabilirsiniz.

Bir de lager yaparken kovada ne kadar beklerse, o kadar güzel oluyor. Hatta ilk fermantasyon sonunda (2-3 hafta) 20 derecelere çıkartıp, sonrasında direkt buza oturtup soğutma işlemi var şişelemeden 1-2 gün once, bunu da yaparsanız çok güzel bir lager elde edebilirsiniz. Yapmazsanız daha pilsnere yakın bir tat oluşuyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Stout yaptım, hatta biraz yorum katarak yaptım geçen sene. Şeker yerine bal, biraz da pekmez koydum. Pekmezin kokusu kaldı, deneyenlerin bir kısmı çok sevdi, diğerleri hiç sevmedi falan. Ben beğenmiştim.

Stout aromalandırmaya çok açık bir bira tipi. Kahve çekirdeği, karanfil, tarçın vb. gibi şeylerle aroma katılabilir (şişede veya şişelemeden 2-3 gün once kovada). Onun dışında şeker yerine kuru malt özü ile yapmayı tavsiye ederim, yoksa o dolgun köpük oluşmuyor. Bir de şişede 2 ay civarı bekleyince tat oturuyor, 2 aydan once birer hafta arayla içsen hepsinde farklı gelebilir tadı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...