GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Eylül 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2017 ipa kurduydum, og 1047 bugün 13. günü 1008 görmüş, fazladan 200gram şeker attıydım, 1004 leri beklim mi şişelim mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Eylül 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2017 GONDARCENGIZ said: abiler, bazı biraların köpüğü az veya hemen gidiyo nedendir? buzlu pet şişe koyduydum bi ufak straforun üstüne soğutma amaçlı, ona yakın duran şişeler daha mı az köpüklü oldu banamı öyle geliyo, 2 tane 750/360 azmı geldi, kafamda deli sorular tadı süper bu arada ona lafım yok, dibindeki tortuyu karıştırınca daha da güzel hatta fdsfsd buzdolabında 3 gün beklettin mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Eylül 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2017 bekletemiyom abi 3 gün, dayanamayıp açıp içiyom fds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Eylül 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2017 GONDARCENGIZ said: ipa kurduydum, og 1047 bugün 13. günü 1008 görmüş, fazladan 200gram şeker attıydım, 1004 leri beklim mi şişelim mi Ben olsam beklerdim biraz daha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Eylül 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2017 3 gün daha beklim o zmn, bi ölçüm daha alıp şişelerim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Kasım 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2017 Yazdan kalma açılmamış pakette EvilDog kit'i var, kurulur mu acaba, sıkıntısı var mıdır? 20-26 derece arası bi sıcaklıkta kuru yerde bekledi (bildiğin arka oda) Bir de kışlık bira kit önerisi olan var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Kasım 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2017 üstünde son kullanma yazıyor ama kurulabilir, sıkıntı olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lord_gorthaur Mesaj tarihi: Kasım 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2017 bende başlamak istiyorum. sene sonu handmade bira ile gireyim diyorum. ekipman nerden alıyorsunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Kasım 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2017 butikbira Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Kasım 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2017 https://www.butikbira.com/products/premium-lager-bira-kiti?variant=36443897031 50 liraya alabiliyonuz şu an. üyelikle girip sipariş verirken "hediye çeki veya indirim" yazan yere BULTEN15 yazınca 15 lira indirim yapıyo. Alın tükenmeden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Aralık 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2017 ilk kit ile gelen pilsener bitiyor. son bir kaç şişe. yeni kit alıp kurayım diyorum, hazır havalar da soğuk arkada kaloriferi yakmadığım oda var gayet kolay olacak soğutma işi de. güzel bir kit önerisi olan var mi ? https://www.butikbira.com/collections/bira-kitleri/products/cream-stout-bira-kiti mesela bu nasıl ?? böyle kitler için ek malt falan filan almaya gerek var mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Aralık 2, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2017 Bunu denemedim ama ben amber ale biralari cok seviyorum. Bambaska bi aromasi oluyor; https://www.butikbira.com/products/coopers-amber-ale-bira-kiti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Aralık 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2017 applev0dka said: ilk kit ile gelen pilsener bitiyor. son bir kaç şişe. yeni kit alıp kurayım diyorum, hazır havalar da soğuk arkada kaloriferi yakmadığım oda var gayet kolay olacak soğutma işi de. güzel bir kit önerisi olan var mi ? https://www.butikbira.com/collections/bira-kitleri/products/cream-stout-bira-kiti mesela bu nasıl ?? böyle kitler için ek malt falan filan almaya gerek var mı ? Bunu çok beğenenler var butik bira forumlarında. Ben denemedim ama sırf merak ettiğim için sıradaki kurulumlardan biri bu olacak kesin. Şöyle bişe demiş, "Muntons tarafından İngiltere'de, orjinal tarife sadık biçimde ve St. Peter's gözetiminde üretilen Cream Stout bira kiti, diğer kitlerimizden farklı olarak 3 kilogram sıvı malt özü içerdiğinden şeker veya kuru malt özü eklenmeden, sadece kutu içeriği kullanılarak yapılabilmektedir. Bu kitle birlikte gelen ve Golding şerbetçi otu içeren paket ise maya şerbete karıştırılmadan hemen önce kovaya eklenmelidir." ek olarak bence herhangi bir şey almana gerek yok, şeker veya malt özü eklemiyosun yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Aralık 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2017 edit: iyice acemi olduk ha :)-D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Aralık 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2017 bol bol yapsanız da bize de satsanız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Aralık 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2017 stout şişede çok geç olgunlaşıyo, hakkını vermesi için 2 ay bekletmek gerek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Aralık 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2017 butikbira yılbaşı seti yapmış https://www.butikbira.com/collections/all/products/butik-bira-yilbasi-sepeti BUTIKBIRA2018 yazıyosunuz "hediye çeki veya indirim kuponu" yazan yere sipariş vermeye geldiğinizde, -45 tl oluyo paket 64.90 tl e geliyo. baya kıyak iş. görmeyenler, bültene üye olmayanlar varsa diye yazim dedim. kiti denemedim daha, kovada 12. gününde, 3-4 gün sonra şişelicem ama kampanya bitene kadar tadıma yetişmez, hafif bir bira yazmış millet genelde. Güzel indirim malt özlerini düşününce, extra havadan maya geliyo oda güzel cila olur başka kitlere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lord_gorthaur Mesaj tarihi: Aralık 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2017 Bu haftasonu ilk birami acicam. 1 ay doldu :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Aralık 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2017 Afiyet olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Aralık 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2017 1 ay nası sabrettin abi hll fds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lord_gorthaur Mesaj tarihi: Aralık 26, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2017 dun ilk siseleri actim, benim ofis elemanlarina paylastirdim birazini. herkes cok begendi. ilk acilista ne cok gazlanma vardi, ne de kopurme. herseyi yerinde, tati biraz efes extra gibi olmus. kokusu biraz fazla kesinkidi ama emegime deymis dogrusu. 2 denememde lager olayina giricem, hayirlisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Aralık 27, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2017 Lager için önerim mümkünse soğukta yapmak ve kit mayası kullanmamak. 8-13 derece arası çalışan bir lager mayası vardı butikbira'da, onu kullanabilirsiniz. Bir de lager yaparken kovada ne kadar beklerse, o kadar güzel oluyor. Hatta ilk fermantasyon sonunda (2-3 hafta) 20 derecelere çıkartıp, sonrasında direkt buza oturtup soğutma işlemi var şişelemeden 1-2 gün once, bunu da yaparsanız çok güzel bir lager elde edebilirsiniz. Yapmazsanız daha pilsnere yakın bir tat oluşuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Aralık 27, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2017 stout yaptın mı holy ? onun için böyle tecrübeye dayalı tiplerin var mı ? 2. kitimi stout yapayım diye düşünüyorum sayfanın üstlerinde de koymuştum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Aralık 27, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2017 Stout yaptım, hatta biraz yorum katarak yaptım geçen sene. Şeker yerine bal, biraz da pekmez koydum. Pekmezin kokusu kaldı, deneyenlerin bir kısmı çok sevdi, diğerleri hiç sevmedi falan. Ben beğenmiştim. Stout aromalandırmaya çok açık bir bira tipi. Kahve çekirdeği, karanfil, tarçın vb. gibi şeylerle aroma katılabilir (şişede veya şişelemeden 2-3 gün once kovada). Onun dışında şeker yerine kuru malt özü ile yapmayı tavsiye ederim, yoksa o dolgun köpük oluşmuyor. Bir de şişede 2 ay civarı bekleyince tat oturuyor, 2 aydan once birer hafta arayla içsen hepsinde farklı gelebilir tadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lord_gorthaur Mesaj tarihi: Aralık 27, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2017 Lager olayına bende baktım dün. Soğutma olayı zor bende şuan. Stout olayı biraz daha kolay gibi. onu araştırıcam şimdi. Birde balı nasıl çözdürdün usda? Petek bal mı kullandın yoksa kahvaltılık fabrikasyon bal mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar