sostizm Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2017 Yoobence S04 daha uygun seçim. Tekrar: SEÇİM yani tercih. Sen daha aromatik zengin bir bira yapacaksın. US05 kullansaydın daha duru, sek yalın bir biran olurdu. Başka türlü söyleyeyim. oturup 5 tane içebilenlerdensen us05 doğru, s04 ile yaptığın bayar 1-2 şişe sonra. Ama akşamüstü bir tane çok lezzetli birayı tada tada içmek istiyorsan S04 daha doğru seçim. Tülbent de süt süzme malzemesi olarak satılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2017 Süt için tülbentim de var zaten onu da kullanabilirim ot için (tu) 8 yıldır kendi yoğurdumu yapıyorum biraz da ordan gelen bi aşinalık var bu işlere :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2017 abi bu kova lüp lüp fokurduyo ne zaman baksam, seri atıyo. 19 derece gösteriyo kova üstündeki dalga, 20 de kahverengi yanıyo. normal dimi bu durmaksızın fokurdaması Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2017 iyi bişey o. CO2 çıkıyor kovanın ağırlığı 1 kilodan fazla hafifleyecek karbon eksildikçe ve glikoz alkole dönüşecek. Kaçıncı günündesin? Hunharca fokurduyorsa sıcaklık fazla yüksek olabilir. Dert etme en fazla ester üretimi biraz fazla olur meyve tatları önde olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2017 1 hafta olmadı daha, strafor kutuyu sağlam yaptım baya 3 saat uğraştım ara vere vere, içeri sıcak hava girmesi imkansız. Kutunun içindeki ısı 23 derece, kovanın üstündeki 19 derece gösteriyo 20 de kahverengi yanıyo. Meyvemsi tad çok koymaz ama olmasınıda istemem tabi. kovanın üstündeki 21 i geçerse buzlu şişeleri dayarım kovaya artık. Şu an 2 tane 1 litrelik 1 tanede 500 ml lik buzlu şişe var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2017 herşey yolunda bırak fokurdasın :) acele etme. Şimdiden afiyet olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2017 eyw abi, irish stout kurcam bundan sonra, ona şişe şekeri olarak 1 tane 2gram atın demiş millet internette sen ne dersin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2017 Kovanın ısısı 25'i geçmedikçe sorun olmaz o meyvemsi tat olmaz diyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2017 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Eylül 5, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2017 snopy tier kamerayla şunları bi çekim dedim https://www.youtube.com/watch?v=d59UGV1t7_s kaç gün sonra atmak lazım buzdolabına, kimisi 7 demiş kimisi 10, bazısı 14 gün yazmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Eylül 5, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2017 üçe böl 7, 10, 14 yap Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Eylül 5, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2017 1 hafta sonra pek de değişmiyor. 7.gün ile 17. Gün arası çok da bi fark yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Eylül 5, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2017 Yalnız bazı biralarda (daha çok ale türü için) 2-3 ay şişede oda sıcaklığında (20-22) tutmanın berraklığı da lezzeti de iyileştirdiğini söylüyolar. Son kurduğumuz 6 kit birayı en az 2 ay bekletmeyi düşünüyorum o yüzden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Eylül 5, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2017 dayanamıyorsun 1-2 iç ama ben 2 aydan önce tüketmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Eylül 5, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2017 Standart pilsner kurdum. Çarşamba şişeledim. Ne zaman açmam lazım? Dışarıda bekletiyorum ayrıca... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Eylül 5, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2017 dışarıda derken ?????? dışarısı 30 küsür derece yav 2 hafta gibi açtım ben. 18 ağustos günü şişeledim ben, bu cumartesi maç için 1 şişe denemeyi düşünüyorum bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Eylül 5, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2017 Hacı tabikide dışarıda bekletecek adam. Bende 5 kasa bira var nereye dolaba koyayım bunları allah aşkına =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Eylül 5, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2017 off 15 gün sonra işe dönünce mesai sonuna kafa kalmamış sdafa şişeledim kısmını okumadım, kurdum kısmından sonra kapandı sistem bende dsafsa mayalanma aşamasında sandım sorry Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Eylül 5, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2017 BlackRose said: Yalnız bazı biralarda (daha çok ale türü için) 2-3 ay şişede oda sıcaklığında (20-22) tutmanın berraklığı da lezzeti de iyileştirdiğini söylüyolar. Son kurduğumuz 6 kit birayı en az 2 ay bekletmeyi düşünüyorum o yüzden. Bekletmenin olumsuz etkileri: 1- aşırı gazlanma riski 2- aromalarda ciddi azalma. Duru, sek bira seviyorsan beklet. Buram buram malt ve şerbetçiotu kokusu seviyorsanız 2-3 hafta sonra benim ideal bulduğum ayarda içersiniz. başka deyişle bi akşamda 5-6 bira içebiliyorsan 2 ay bekletilmiş biraya bayılacaksındır. baymadan keyifle içersin sek duru bir birayı. Akşam 1 belki 2 bira içiyorsan benim idealim daha keyifli olacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Eylül 5, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2017 kenara 1-2 tane atıp 2 ay bekletip tadına bakmak lazım o zaman, gerçekten çok fark olursa 2. bi kova alır bazılarını öyle aylandırıp içeriz artık fdsfsd birde 2. el extra buzdolabı şart gibi :( ucuz bira içicem diye nası bir işe girdim lan diyo insan, baya all grain e gider bu iş fdsfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Abi sorma allgarin için ekipman topluyorum. Geçen hafta hırdavatçıya paslanmaz çelik için 150tl ödedim. Sonra ben ne yapıyorum diye o günden beridir kendime soruyorum (bir yanda da fıçı sistemini araştırıyorum böyle dengesizim ashdahdh) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 sostizm said: BlackRose said: Yalnız bazı biralarda (daha çok ale türü için) 2-3 ay şişede oda sıcaklığında (20-22) tutmanın berraklığı da lezzeti de iyileştirdiğini söylüyolar. Son kurduğumuz 6 kit birayı en az 2 ay bekletmeyi düşünüyorum o yüzden. Bekletmenin olumsuz etkileri: 1- aşırı gazlanma riski 2- aromalarda ciddi azalma. Duru, sek bira seviyorsan beklet. Buram buram malt ve şerbetçiotu kokusu seviyorsanız 2-3 hafta sonra benim ideal bulduğum ayarda içersiniz. başka deyişle bi akşamda 5-6 bira içebiliyorsan 2 ay bekletilmiş biraya bayılacaksındır. baymadan keyifle içersin sek duru bir birayı. Akşam 1 belki 2 bira içiyorsan benim idealim daha keyifli olacaktır. aşırı gazlanma riski koyduğun şeker fazlaysa veya erken şişelediysen olur. yoksa olmaması lazım aromalarda ciddi azalma da bir şeylerde tersliğe işaret. ya da aroma anlayışı olmamış bira seviyorsa diğer türlü durağan hale geçmemiş, süreci devam eden birayı içmiş oluyorsun. net farklılıklar var tabi, zevk meselesi denebilir. 2 şişeden sonra mideyi rahatsız bile edebilir o şekilde bira (beni ediyor) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Evet şeker oranında problem yoksa içinde yiyecek şeker olmayacağı için yeterli gazlanma seviyesine gelip duracaktır, aşırı gazlanma riski yok uzun sure beklemelerde. Aroma konusunda da aslında bazı aromalar bekledikçe oturuyor birada. Şarap gibi yıllandırın demiyorum ama fermente içki olduğu için kapalı halde belirli bir sure geçirmesi önemli tadın oturması açısından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2017 bugün ipa kurdum, 23 litreyi hafif geçti bakalım bu nası bişey olcak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Eylül 7, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2017 Aci olmaz umarim, ipa ipa diye millete aci birayi kokluyor yerel brewerlar amerikada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar