Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evde Bira Tutosu

neutrino

Öne çıkan mesajlar

Yoobence S04 daha uygun seçim. Tekrar: SEÇİM yani tercih. Sen daha aromatik zengin bir bira yapacaksın. US05 kullansaydın daha duru, sek yalın bir biran olurdu.

Başka türlü söyleyeyim. oturup 5 tane içebilenlerdensen us05 doğru, s04 ile yaptığın bayar 1-2 şişe sonra. Ama akşamüstü bir tane çok lezzetli birayı tada tada içmek istiyorsan S04 daha doğru seçim.

Tülbent de süt süzme malzemesi olarak satılıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

1 hafta olmadı daha, strafor kutuyu sağlam yaptım baya 3 saat uğraştım ara vere vere, içeri sıcak hava girmesi imkansız. Kutunun içindeki ısı 23 derece, kovanın üstündeki 19 derece gösteriyo 20 de kahverengi yanıyo. Meyvemsi tad çok koymaz ama olmasınıda istemem tabi. kovanın üstündeki 21 i geçerse buzlu şişeleri dayarım kovaya artık. Şu an 2 tane 1 litrelik 1 tanede 500 ml lik buzlu şişe var.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
BlackRose said:

Yalnız bazı biralarda (daha çok ale türü için) 2-3 ay şişede oda sıcaklığında (20-22) tutmanın berraklığı da lezzeti de iyileştirdiğini söylüyolar. Son kurduğumuz 6 kit birayı en az 2 ay bekletmeyi düşünüyorum o yüzden.

Bekletmenin olumsuz etkileri:

1- aşırı gazlanma riski
2- aromalarda ciddi azalma.

Duru, sek bira seviyorsan beklet. Buram buram malt ve şerbetçiotu kokusu seviyorsanız 2-3 hafta sonra benim ideal bulduğum ayarda içersiniz.

başka deyişle bi akşamda 5-6 bira içebiliyorsan 2 ay bekletilmiş biraya bayılacaksındır. baymadan keyifle içersin sek duru bir birayı.

Akşam 1 belki 2 bira içiyorsan benim idealim daha keyifli olacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

sostizm said:

BlackRose said:

Yalnız bazı biralarda (daha çok ale türü için) 2-3 ay şişede oda sıcaklığında (20-22) tutmanın berraklığı da lezzeti de iyileştirdiğini söylüyolar. Son kurduğumuz 6 kit birayı en az 2 ay bekletmeyi düşünüyorum o yüzden.

Bekletmenin olumsuz etkileri:

1- aşırı gazlanma riski
2- aromalarda ciddi azalma.

Duru, sek bira seviyorsan beklet. Buram buram malt ve şerbetçiotu kokusu seviyorsanız 2-3 hafta sonra benim ideal bulduğum ayarda içersiniz.

başka deyişle bi akşamda 5-6 bira içebiliyorsan 2 ay bekletilmiş biraya bayılacaksındır. baymadan keyifle içersin sek duru bir birayı.

Akşam 1 belki 2 bira içiyorsan benim idealim daha keyifli olacaktır.

aşırı gazlanma riski koyduğun şeker fazlaysa veya erken şişelediysen olur. yoksa olmaması lazım

aromalarda ciddi azalma da bir şeylerde tersliğe işaret. ya da aroma anlayışı olmamış bira seviyorsa

diğer türlü durağan hale geçmemiş, süreci devam eden birayı içmiş oluyorsun. net farklılıklar var tabi, zevk meselesi denebilir. 2 şişeden sonra mideyi rahatsız bile edebilir o şekilde bira (beni ediyor)
Sosyal ağlarda paylaş

Evet şeker oranında problem yoksa içinde yiyecek şeker olmayacağı için yeterli gazlanma seviyesine gelip duracaktır, aşırı gazlanma riski yok uzun sure beklemelerde.

Aroma konusunda da aslında bazı aromalar bekledikçe oturuyor birada. Şarap gibi yıllandırın demiyorum ama fermente içki olduğu için kapalı halde belirli bir sure geçirmesi önemli tadın oturması açısından.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...