Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Arıza Tip

Grego

Öne çıkan mesajlar

bugün bir arkadaşım baya korkmuş bir şekilde bana birkaç şey anlattı. herhangi bir ilişkide olmadığı, sadece konuştuğu bir eleman, yurtdışına çıkıyorum/gidiyorum diyerek en azından bir kez görmek istemiş.

stalker bu arkadaş bana anlatıldığı kadarıyla. konuşma esnasında da, sen nasıl facebooktan şunu fotoğrafını beğenirsin diye kızı tartaklıyor. sebep buymuş. konuyu bana açtığı için elbette birşeyler yapmak gerekecek.

iş gereği, ( tekstildeki borç harç alacak ofis fabrika basma geçmişinden dolayı ) illegal bağlantılar mevcut. yani benim ilk akılma gelen bu oldu, böyle bir yol izlenmesi. korkmuş haliyle, ne yapsa işi uzatacağını bir şekilde saçma bir olaya gideceğini düşünüyor. sabah karakola gidilmiş bulamamış muhatab.

daha önce böyle durumlarda konuşarak hallettiğim konular olmuştu ama ilk kez birinin başına böyle şiddete varan birşey geldiğini görüyorum etrafımda.

bu tipler için ne tavsiye edersiniz, tecrübesi olan var mı?
seçenekler,
> şikayetçi olmak, karakol, dava, sicil, para cezasına çevrilebilecek durumlar.
> illegal.
> biraz daha beklemek, duruma göre hareket etmek.

ilk 2 durumda, takıntılı bir elemansa konuyu uzatıp kızın başına bir iş açma ihtimali bulunuyor. normalde sözlü yazılı taciz olsa, bir süre sakin kal sonrasına bakılır derdim ama iş tekme tokat dalmaya gelmiş. sana bir süprizim var diye korkutmuş kızı, evinden çıkamıyor.

çözümü burada bulacağımı düşünerek yazmadım ama sıkıntılı işler, yaşayan biri varsa tecrübesini okumak için paylaşayım dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Grego said:

herhangi bir ilişkide olmadığı, sadece konuştuğu bir eleman, yurtdışına çıkıyorum/gidiyorum diyerek en azından bir kez görmek istemiş.

stalker bu arkadaş bana anlatıldığı kadarıyla. konuşma esnasında da, sen nasıl facebooktan şunu fotoğrafını beğenirsin diye kızı tartaklıyor. sebep buymuş.

hı hı evet bence de..

abi kız direk yalan söylüyor. görüşmüyorum ilişkide değilim bir elemanla gider ayak göreyim diyen elemanla niye görüşürüsün, hadi beğendi etti gönlü kaydı bi görüşeyim fena çocuğa benzemiyor dedi ben kimsenin o ilk tanışma ortamında kıskançlık kriziyle kızı tartaklayacağına inanmıyorum. o yüzü bulduysa mazisi vardır bunun kesinlikle. seri katil bile olsa ürkütmez ilk tanışmadan/buluşmadan.

erkeklik gazına gelme, bulaşma derim. bence kızla ilişkileri bi seviyede var yada kız bunu sürekli yedekte falan tutuyordu büyük ihtimalle.
Sosyal ağlarda paylaş

abi karışma bak sen beni dinle. tartaklandıysa gitsin anasına, babasına, kardeşine, dayısına, amcasına, emmisine söylesin. gitsin şikayetçi olsun, mahkemeye versin. ama yapmamış neden acaba?

böyle hem duyulmasın, hem büyümesin ama bir yandan da şuna bi ders vereyim kafasıyla sana geldiği için 2 kere şüpheleniyor insan.

karışma.
Sosyal ağlarda paylaş

bence de vardir mazisi, ya da yuz verip adami cevresinde tutmus sonuc olarak. gidiyo bulusuyo falan.
simdi sana patlayacak.

illa karisacaksan, en iyisi adami utandirmak bence. alttan almadan, olayi kavgaya da cevirmeden arayip utanmiyo musun sevgilisi olan kiza yazmaya ne bicim adamsin sen diyeceksin. ne sevgilisi falan derse tamam zaten. biz beraberiz 1 yildir. uzak dur diyip bitirirsin.
zaten baska turlu sen kimsin neyi oluyosun dedigi anda bitersin
Sosyal ağlarda paylaş

yaa çok mu kötü olduk bilmiyorum ama

1- Kıza inanmadım, ilişkisi olmadığı NET yalan
2- Korkusu bence gerçek - ödü kopmuş kızın ama facebook like olayına inanmadım
3- Senden "arkadaş olarak" yardım istediğine de inanmadım, senden duygusal/maddi/patron/hami v.b. tipi beklentileri olduğu açık
4- Becerebilirsen uzak dur ama BEN olsam uzak da duramazdım. Dikkatli olmazsan SENİN başın belaya girecek.

BEN NE Yapardım?

1- Son derece kibar bir yaklaşıma adamı arardım, ona veri vermeden ondan öyküyü almaya çalışırdım.
2- Becerebilirsem ikisini kalabalık bir yerde bir araya getirirdim, benim yanımda konuşsunlar. Mümkünse pahalı biryerde. Adam gibi davran baskısı oluşturan ağır biryerde.
3- Kendimi kollamak için gereken her tedbiri alırdım.

SAKIN adamı birilerine çektirip tartaklatmayı düşünme bile. Şiddet şiddeti doğurur kıza veya sana bişey yapabilir. Yazık kız şiddet görmüş ne hali varsa görsün banane de denmez.

kolay gelsin dikkatli ol.
Sosyal ağlarda paylaş

sostizm, ya benden bir beklentisi olduğunu zannetmiyorum. çünkü direkt sence karakola gideyim mi diye açtı konuyu, yani uzatır mı sence diye sorarak. tabi altında ufak da olsa bir beklenti yatıyor olabilir bunun. dana; konu bana patlamadı esasında, biraz zaman ver deyip geçiştirebilirim ama yazık korkmuş, güvenmiş, aramış, ne diyeceksin abi.

şüpheci olmak konusunda haklısınız ama, hani ne olursa olsun yardım istemiş birine, senin kesin mazin vardır, yada x dir y dir ondan bundan oluyordur diye sorgulama yapılmayacağı açık. birebir konuşacağım yada karışacağım bir durum yaratmamaya özen göstermek lazım imamizer in de dediği gibi.

ve de yok aileden biri değil, sevgilim değil, mazim olan biri değil, öyle düz arkadaş.

bingildak, vereceğim akıl da biraz zaman bırakmak olacak gibi duruyor, çünkü hakkaten haberlerde falan görüyorum, aptal saptal tipler kafalarında kurup kızlar öldürüyorlar vs. hayır başına birşey gelecek ben sap gibi akıl verdim olan bak vicdanını da yaşamamak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

yardım istememiş, akıl danışmış naapsam gibisinden. işte akıl ver sende. görüşmeyi kes, asla muhattap olma, iş büyürse, devamı gelirse rahatsız ederse, çaresine bakarız de kestir. hem de kıza güven vermiş içini rahatlatmış olursun da...

abi yemin ediyorum ben kızlara güvenmiyorum ya. sırf yukardaki gibi rahatlatmak için söylediğin cümleyi bile cebinde joker görüp çocuk yazdıkça bu laf yetiştirebilir, yada tekrar görüşebilir edebilir sonra da seni ortaya sürebilir asdfghjjkl
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...