Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kediden tiksinen, huylanan insanlar

yildirimokur

Öne çıkan mesajlar

niye abi gayet normal işte. ki hani 8 senedir aynı köpeğe bakıyorum ondan önce de köpek, kuş, balık, tostos gibi hayvanlara baktım. ama kedi gördüm mü dayanamıyorum yani. korkmuyorum, fakat dokunamıyorum sevmiyorum hayvanı. bizde vardı kedi, gördüğüm en şerefsiz, en göt hayvandı diyebilirim. yavruyken koynumda uyurdu, gizli gizli yatağıma alırdım falan. kevaşe büyüdü, severken ısırmaya başladı. sonrasında selam bile vermez oldu. yemeğini 10 dakika geç koyarsın ne ayakkabı bırakır ne terlik kapıda. yemeğini koyarsın, yer, sonra tırmalamaya ısırmaya başlar. bahsettiğim hayvan o zamanlar 2-3 yaşında. sonunda zaten gangbange kurban gitti.
Sosyal ağlarda paylaş

Alinti yapmayayim simdi
Is yerinden 40+ bi arkadasim var kedi kopek gelse yanina altina iser o kadar korkuyor. Kendisi de farkinda. Kizlari var bana gelsin sevsin senin kopegi de bnm gibi olmasinlar ilerde diyor. Farkinda herseyin. Yerim onu

Sokakta kopegi dolastiriyorum bazen ebeveynler geliyor aaaa sevsinler mi diyor nasil seviniyorum ya. Gecen genc bi anne geldi bebe daha yeni baslamis falan herhalde yurumeye ufacik cocuk geldi mincirdi kopegi. Ya dedim tebrik ederim super yetistiriyorsunuz böyle devam edin lutfen.

Ama bazilari da var aa kopek ham yapar zart zurt yapar diye korkutuyorlar bebeleri

Deli oluyorum yaa
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Psikolojik rahatsizligi olan kisi bunun bi rahatsizlik oldugunun farkinda olmuyor cogu zaman. Kabullenmesi vesaire cok uzun suruyor. Senin sacma olarak adlandirdigin seyin adi psikolojik rahatsizlik. Bunu "kediden korkarak nasil yasanir"a indirgeyip bunun "seni senden almasi" ise yine bu sorunun bir parcasi.

Kadini elinden tut psikolaga gotur demiyorum ama igneyi baskasina batirirken cuvaldizi kendine batir iste.

Mevzuyu uzatmamın gereği yok ama son bir ekleme yapayım. Psikolojik rahatsızlığı olması ya da olmaması kadının hayvanlardan korkarak yaşadığı gerçeğini değiştirmiyor. Bir şeye indirmem lazım değil yani, durumun pratiği bu. Bütün mahallede bütün apartmanların hepsinin bahçelerinde ve sokaklarında kova kova mama taşıyarak hayvan beslediği bir yerde oturuyorum. Sabah işe giderken bahçede 10 tane köpeğin yanından otobüs durağına kadar da 100 tane evcil hayvan arasından geçiyorum. Her gün apartmanın kapısına yatan köpek huy olarak mutluyken bile yanına gidince saldırcakmış gibi bağırıyor. Bu nedenle de burada nasıl yaşayabildiği sorusu beni benden alıyor evet. Kimsenin keyfine göre şaşıracak değilim. Ama "niye korkuyor lanet olsun" demedim. Kadını öldürmeye de çalışmadım. Burada o hayat ciddi ciddi yaşanmaz yani. Çok büyük bir handikap.

imla şeysi düzelttim.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim kız arkadaşım kedi sevmiyordu, hatta şöyle söyliyim kedi besleyen bir restoranda yavru kediler yüzünden 2 masa değiştirdik bir seferinde.

Derken benim evime gelip gitmeye başladı falan, tabii benim öküz evladı 6 kiloluk bir kaplan yavrusu olduğundan sırtını duvara vererek geziyordu kız arkadaşım evde. Kediyi her gördüğünde çığlık atıyordu, arkama saklanıyordu falan. Neyse benim velet durumu anladı; kız arkadaşım geldiğinde kafesine girmeye, o gidene kadar çıkmamaya başladı.

Sonra kız arkadaşım bu durumu farketti, üzüldü bayağı falan. Tuttum kolundan, gel dedim yoğurt verelim kediye. Parmağını yoğurda bandırıp kediye yedirdik ettik. Yavaş yavaş başını okşamaya, ensesine tokat atıp gülmeye falan başladı kız arkadaşım (evet kız arkadaşım böyle bir insan).

Şu an kendisi yanımdaki koltukta kediyle sarılmış bir şekilde yatıyor. (Bu dediklerim 3 ay gibi bir süreçte gerçekleşti btw)
Sosyal ağlarda paylaş

acaba eskiden böyle fobiler var mıydı lan ?

ne bileyim benim hanımın klostrofobisi var. işte yeni yeni uçağa bindirmeye başladım, metro falan. ama yani çok kötüydü şu aşamaya gelene kadar. misafirliğe gidiyoruz adam 13. katta, haliyle manuel tüm katları çıkıyoruz. 13 kat çıkın abi, ağustos ayında o apartman merdivenlerini çıkın...

fakat hani ne bileyim 1700 lü yıllarda da varmıymış böyle fobiler, kedi köpek kapalı alan vs.

yoksa son 50 yılda insanoğlunun şımarması sonucu mu artmıştır böyle şeyler. hep merak etmişimdir.

örümcek korkusu mesela, eskiden illa ki o ahşap evlerde bu tarz mahlukatlar vardı. o evlerdeki her insan silkerim lan böceği diip öldürüyor muydu yoksa aralarında koltuk tepesine çıkıp bğaıranlar var mıydı ?
Sosyal ağlarda paylaş

Jeeztro said:

acaba eskiden böyle fobiler var mıydı lan ?

ne bileyim benim hanımın klostrofobisi var. işte yeni yeni uçağa bindirmeye başladım, metro falan. ama yani çok kötüydü şu aşamaya gelene kadar. misafirliğe gidiyoruz adam 13. katta, haliyle manuel tüm katları çıkıyoruz. 13 kat çıkın abi, ağustos ayında o apartman merdivenlerini çıkın...

fakat hani ne bileyim 1700 lü yıllarda da varmıymış böyle fobiler, kedi köpek kapalı alan vs.

yoksa son 50 yılda insanoğlunun şımarması sonucu mu artmıştır böyle şeyler. hep merak etmişimdir.

örümcek korkusu mesela, eskiden illa ki o ahşap evlerde bu tarz mahlukatlar vardı. o evlerdeki her insan silkerim lan böceği diip öldürüyor muydu yoksa aralarında koltuk tepesine çıkıp bğaıranlar var mıydı ?

Eskiden de kötüydü. Histeri krizleri cadı avlarını bile besledi. Gerçi hala da çok var, cin girdi, şeytan girdi muhabbeti. Ama eskiye göre şuan kadınlar daha fazla iş yaşamına sosyal yaşama karıştığından bunlar azaldı diye düşünülüyor.

Evet eskiden de örümcek görünce çığlık atanlar vardı. Psikolojik rahatsızlıkların biçoğu yıllar sonra fark edilip, adlandırılmış. Mesela "Travma sonrası stress bozukluğu" çok ciddi bir rahatsızlık, her zaman vardı bu rahatsızlık. Ölümle burun buruna gelmiş, birini öldürmüş insanların sonrasında kafayı yemesi her zaman gözleniyordu. Ama ancak ikinci dünya savaşından dönen askerlerin çoğunun kafayı yemişliği duruma dikkat çekip literatüre girmesini sağlıyor.

Birde bu fobi olayı çok basit birşey. 8-12 seanste çözülür. Günlük yaşamı engellemediği sürece de gerek yok ama tedaviye.
Sosyal ağlarda paylaş

var bizde de bir tane bunun köpeklisinden. yan komşu, kadın çok korkuyor. yanında falan oturabiliyor ama dokunup-deymemesi gerekiyor. tiksinmek değil de huylanıyor gibi. küçük zıpırı var mesela, onu getirir bırakır bize biraz oynasınlar diye. tiksinme olsa çocuğunu getirmez diye düşünüyorum. denedim birkaç kere alıştırmayı ama alıştırılacak derece değil hafif yanına sokulsun kendinden geçiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

öyle hıyy huylanırım sevmem diye bişey yok da fiziksel olarak sevemiyorum alerjim var ölmekten beter ediyo 40-50 kere hapşuruyorum falan yatağa düşüyorum

2 tane kedide alerjim tutmadı ilginç bi şekilde. estonyada oldu bu da. eston kedilerinde mi var bi acayiplik bilemedim

kuzenin goldenına da var nedense

patişlerini sevmek isterdim FEKAT MOTHER NATURE beni böyle yaratmış
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de kedilerden pek hoslasmiyorum ya. Gercek bir dog person olmakla beraber kedileri cok gereksiz buluyorum pet olarak. Sevemiyorum itici geliyor karakterleri falan. Yavruyken sevimliler. Bi de bi arkadasin bembeyaz sevgi arsizi bi kedisini arada seviyorum elimin altina kafasini koyup zorla mir mir kendini sevdirince.

Tum yakin arkadaslarim kedi sevdalisi. Kaldigim tum evlerde kedi besleniyor. Ahahsd karma boyle bisey herhal.
Sosyal ağlarda paylaş

Nigger_of_the_sand said:

masa said:

Birde bu fobi olayı çok basit birşey. 8-12 seanste çözülür. Günlük yaşamı engellemediği sürece de gerek yok ama tedaviye.

Hm o kadar kolay mi? Insanlarin hayvan fobisini falan boyle kolayca tedavi edebiliyolar mi?

Evet ama yeni mezuna gitme. fobilerle çalışmış birine gitmek lazım. 8-12 görüşmeden fazla sürmez kesinlikle.
Bu arada erken boşalma da maksimum 8-12 görüşme sürer. Parası çok olanlar doğan şahine gitsin. 2 dakikadan, 3 saate çıkmak garanti.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...