Daemir Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 mühendislik odaları var o şekilde minimum ücret zorunluluğu getiren. makine mühendisleri mesela gidip şikayet edip hakkını arayabiliyor falan ama o zaman işten çıkartılıyor. şikayet edip hakkını talep etmeyen mühendis çok. ama işveren de haklı. mühendislik yapılmıyor ki. mühendis almasa da olur adam, piyasası düşük ve bol olduğundan alıyor mühendisi genelde. türkiye işçilik yoğun bir ülke olarak kalmaya devam ettiği sürece de böyle olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 ben telefonu suratına kapatırdım şahsen, sen kimsin lan ya.... diye. iş hayatı zor falan filan da, insan olmayana sırf iş verecek diye insan muamelesi yapmaya gerek yok aç susuz değilseniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 Dragonfire said: ülke neresinden tutsan elinde kalan bir ülke olduğundan çokta şaşacak bişey kalmamış. düzgün sosyalist hak peşinde koşan bir ülke olsa ben mühendisim minimum mühendis maaşı şu kadardır bunu teklif etmeniz bile şuça girer diyip çekip gidilir. ama ülke ülke olmadığından abi işsizmi kalırım abi ne olur havasından ve devlet buna karşın bir hamlede bulunmadığından bölye görüşmeler olabiliyor. iyi okullar burada devreye giriyor. iyi okul diploman varsa güler geçersin muhattap bile olmazsın bölye adamlarla. iş kaygın bu kadar olmaz çünkü. ik cı çocuğu itin götüne soktuktan sonra 2000 tl maaş verse çocuk kabul ederdi mesela. ara eleman ülkesiyiz diyen bakan çok da haksız değil işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 Sparkcaster said: mühendise ihiyaç yok ne demek ya ahahah götünüzden element uydurmayın piyasanın yarısı %60 fireyle çalışan sığır işletmelerle dolu, sanki kapasite kullanımı %100 herkes iso 9000 e geçmiş falan da mühendise ihtiyaç yokmuş ben kendi çevremi söylüyorum. inşaat mühendisi arkadaşım var, piyasada imza ve yetki sorumluluğu devlet tarafından zorunlu kılınmasa bir tane inşaat mühendisi çalıştırmaz firmalar diyor mesela. sığır işletme çok ona bir şey demem ama adamlar nereden para kazancağını bilip ona yönelmese ayakta kalamazlar. bak ne güzel hesap yapmış bağdat baharatın ik sı. bir diğer sorun türkiye de insana yatırımın olmaması. insana yatırım yapmaktan çekiniyor işveren. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 sanayiyi geliştirmez herşeyi hazır alır buna kafa yormazsan, iş yapan firmaların büyük kısmı yabancı sermayeli olursa, en çok parayı ürünü al sat yapan aracı kazanırsa gayet normal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 Sparkcaster said: mühendise ihiyaç yok ne demek ya ahahah götünüzden element uydurmayın piyasanın yarısı %60 fireyle çalışan sığır işletmelerle dolu, sanki kapasite kullanımı %100 herkes iso 9000 e geçmiş falan da mühendise ihtiyaç yokmuş %80 fire ile bile kar ediyor bizim firmalar. O yüzden gerek yok. Mesela en basitinden Soma daki madenin işletlemeciliğini yapan Holding hala kapatılmadı. Bu dediğim dışında haklısın. Bir üst kalitede ki şirketlerde işletme, ekonomi mezunu adamları alip mühendis diye kullanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 Daemir said: bir diğer sorun türkiye de insana yatırımın olmaması. insana yatırım yapmaktan çekiniyor işveren. Şu da çok doğru. İşverenler genelde tamam puşt ipne ama adamın teki giriyor işe ben sizden ayrılmam hep sizinleyim siz canımsınız vs çekiyor. işveren de adama güveniyor tamam bu aradığım adam buna işi öğreteyim diğerlerine verdiğimden fazla vereyim diyor, iki allıyor pulluyor adam 6 ay sonra başka yere geçiyor. Türk insanı da az puşt değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 burada "az bile yapmış" diyenler neyin kafasını yaşıyo yaw... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 bingildak said: ben telefonu suratına kapatırdım şahsen, sen kimsin lan ya.... diye. iş hayatı zor falan filan da, insan olmayana sırf iş verecek diye insan muamelesi yapmaya gerek yok aç susuz değilseniz (tu) Herkes senin gibi insan değil bıngılcığım. Millet menfaat düşkünü olmuş. Zaten o adamla iki muhabbet bile edemezsin görüşlerin uymaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 az bile yapmış diyenler patron hep bakma sen onlara :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 reyou said: o degil de bu ne lan dsfdsffsd https://eksisozluk.com/23-aralik-2015-irfan-home-rezaleti--4996941?a=popular Ahaha çalışanların fotoları da bunlar. hemen kaldırmışlar ama internetten hiçbirşeyi silemezsinnnn!!!! hnnnnnnn http://i.hizliresim.com/pBYoXn.png imgur backup http://i.imgur.com/QR7vFzQ.jpg bir de ben yedekliyim imgura Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 Daemir said: sığır işletme çok ona bir şey demem ama adamlar nereden para kazancağını bilip ona yönelmese ayakta kalamazlar. bak ne güzel hesap yapmış bağdat baharatın ik sı. Sen çalışanını kaliteli seçip, maaş ve gerekiyorsa eğitim olarak yatırım da yaparsan; gerek teknik, gerek çalışan memnuniyeti yoluyla verimi kat kat arttırırsın, karını da aynı şekilde katlarsın. Ülkemizde böyle bir vizyon elbette yok, orada haklısın. İşsizlik ve vasıfsız "mühendis" sayısı da o kadar yüksek ki, adam lise mezunu veya MYO'lu adama yaptırabileceği iş için 100 TL fazla verip (ya da onu bile vermeyip) mühendis alıyor. Title mühendis ama mühendislik mi yapıyor? Hayır. Zaten ülkemizde HERKES kötü. Böyle bir vizyon yok, "ucuzuyla da yürüyor işte bir sürü para kazanıyorum, idealizmi başkası yapsın" diyor. İşveren çapsız, ama çalışan da çapsız diğer yandan, değilse bile fakir ve muhtaç. Şu rezalet iş görüşmesinin sonuna kadar "sen kimsin amk ayısı" diyip kalkıp gidemeden bir umut oturuyor mesela. Es kaza muhtaçlıktan işe girse, 3 ay sonra başkası 100 TL fazla verse bu sefer ona geçecek haliyle. Dolayısıyla işveren de yatırımdan kaçınıyor kendince. Silsile, kısır döngü şeklinde neresinden tutsan elinde kalıyor. Her iki tarafı düzeltmek için de adam gibi bir yönetimle 15-20 sene gerekiyor su içinde, e o da bu saatten sonra imkansız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 Bağdat baharatın sahibi midir bu ikcısı mıdır neyse artık kıronun teki o belli. Yalnız yeni mezun endüstri mühendisi de işi öğrenene kadar gerçekten firmaya hiçbir şey katmaz abi. Ekşiye yazan eleman da anhora gibi hem iş beğenmeyip hem de az maaş teklif edilince ağlayan biri işte. Olm önce bi işi öğren, burnun biraz sürtsün, kendini geliştir sonra yaparsın artistliğini. Daha ingilizce bilmeden bir tarafı göklerde geziyor yeni mezunların, diplomada mühendis yazıyor diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 biraz daha ciddi yazayım. sizinle bu tarz konuşan adamın ağzına orada s.çıp çıkın o görüşmeden. öyle görüşme olmaz. yok oturursanız da bu tarz bir muhabbet kaçınılmaz. heee,hele bir de böyle bir yerde işe girerseniz...yandı gülüm keten helva. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valvyn Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 Şu konuda firmayı haklı buluyorum sen 6 ay adama işte 20k civarı yatırım yapıyosun falan sonra elemanlar hakkaten yok ben işi beğenmedim cart curt deyip işten çıkıyolar.Bizim memlekette bu çok oluyo o yüzden insanlar 0 dan alıp yetiştirmek istemıyo başka bi firma 100tl fazla verse bizim milletdeki kafa yapısıyla adam çat oraya geçiyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 İnsanlığın ve/veya İş Kanunu'nun dışına çıkan herhangi bir uygulama haklı bulunamaz. O yüzden yok "x süre para alma memnun kalırsak veririz" diyenlermiş, yok "bizde deneme süresi 6 ay kardeş" diyenlermiş falan, bunları haklı bulanlar inşallah aynı duruma düşerler. Diğer yandan firmada belli bir süre geçirmemiş, potansiyelini ispatlamamış adamlara fazladan yatırım yapılması tabii ki stratejik olarak kötü bir karardır. Fakat maaş bir YATIRIM değildir arkadaşlar, önce orayı düzeltin iş bilginizde. Siz adama hak ettiği maaşın veya sektör ortalamasının altında bir maaş veriyorsanız, adam da daha iyisini bulunca çıkar. O da sizin kendi çakallığınızın risk bedelidir, göze almıyorsanız ortalama+ maaş vereceksiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 Cahilin cahili beslemesi en büyük sorun. Sana adam "ben bu pozisyona liseli adam alırım" diye ahkam kesebilmesinin önünde öncelikli olarak durması gereken devlettir, stk'dır, hukuktur. Onların hepsi para akışı döndüğü sürece başka yöne baktıktan sonra işsiz için yapacak çok da bir şey yok. Biraz yüz bulsalar uzman eleman işine bile ilkokul terk amca oğlunu yapıştıracak dallama çok. Çok çünkü ortam bunu destekleyecek şekilde yapılandırıldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 sene 2009. italyan-türk ortaklığı firmada genel müdür olarak işe başladım. maaş acaip. başlayalı 9 gün olmuş. patroniçelerden birisi az önce işletmede numune hazırlayan çocuğa verdiğim filanca firma(hadi filanca firmayı da yazayım, BAHARİYE MENSUCAT)20 kg bedelsiz numune hazırlayalım talimatımı sorgulamak üzere iç hatlardan beni aradı. -bu numuneyi hazırla demişsiniz ama müşteriye malzeme satacağımızın garantisi var mı? -benim sigortaya girişim yapıldı mı? -efendim? -benim diyorum, sigorta bildirimim yapıldı mı? -filanca hanım bugün yapacaktı. -ben onun yanına gidiyorum, yapmasın. iyi günler. bir iş nasıl başlarsa öyle gider. ya taviz verirsiniz,alttan alırsınız,altınız delinir...ya da almazsınız,altınız sağlam kalır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 Kamuda bile liyakat diye söze başlayınca badem bıyık altından sırıtıyor herkes. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 neutrino said: Bağdat baharatın sahibi midir bu ikcısı mıdır neyse artık kıronun teki o belli. Yalnız yeni mezun endüstri mühendisi de işi öğrenene kadar gerçekten firmaya hiçbir şey katmaz abi. Ekşiye yazan eleman da anhora gibi hem iş beğenmeyip hem de az maaş teklif edilince ağlayan biri işte. Olm önce bi işi öğren, burnun biraz sürtsün, kendini geliştir sonra yaparsın artistliğini. Daha ingilizce bilmeden bir tarafı göklerde geziyor yeni mezunların, diplomada mühendis yazıyor diye. Kim böyle yapıyor dayı? İnsan olanların yanında bedava da çalıştık biz. Tek derdimiz para değil merak etme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 Abi şöyle de bir olay var aslında. Şimdi ben müteahhit firmayım , hatırı sayılır da iş yapıyoruz. Fakat mühendis benim işime yaramıyor abi , benim bir inşaat müh. alıp ona saha tecrübesi vermem gerekiyor. Bu adam da saha tecrübesini benden aldıktan sonra gözünü başka yerlere dikiyor dahabüyük firmalara gidiyor. (yurtdışı iş yapan firmalar) daha fazla maaş vs. alıyorlar. Bu mühendis yerine benim işimi inşaatin içinden gelmiş bir tekniker hatta aklı başında formen i kalfa daha iyi yapıyor. sadece diploma alan adam çok fazla ülkemizde, bana bile naylon staj yapmak için bisürü adam geliyor. gel şurda iş öğren diyoruz yok. tabiki hakkıyla bu işi yapan adamlar vardır ama çok çok az. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 Şurada patron/ik haklıymış diyen herkesin kafasına ayıplı yüklem uygulayayım. Anladınız siz yüklemi. Eğer "ben yeni alacağım elemanın direkt müdahalesini istiyorum" diyorsan tecrübeli adam ilanı açarsın, tabii o adam parayı da ona göre ister. Eğer adam 6 ay sonra kaçacak diye korkuyorsan ona göre adam gibi maaş verirsin, adamın gözü dışarıda olmaz. Kaçacak adam dışarıda verdiği emeğe daha iyi karşılık alıyor diye kaçar, sen o karşılığı veremiyosan konuşmayacaksın. Yeni mezuna ilan aç, mezun diye para verme, sonra yetişince de kaçabilir diye bi de neredeyse borçlu çıkar. Zaten 2 kuruş maaş istemiş adam, o da gözünde büyüyorsa ilan açmayacan zaten. Yeni mezun olsun, 2 kuruşa çalıştırayım, adam da daha insani ücret istemesin, başka yer teklif edince de gitmesin yok öyle. Kapitalizm sana çalışırken "sen gelmezsen gelecek çok adam var" diye maaş düşürürken 2 kuruşa adam çalıştırırken iyi, kapitalizm adama çalışınca o adam işi öğrenip hakettiği parayı senden alamayıp dışarıdan alıp gidince kötü. Oldu canım. Endüstri bile olsa mühendis diploması olan adama 2000 TL altı maaşı layık görenin de kafasına aynı yüklemi denkleştireyim. Neyse ki gayet memnun olduğum bir işte çalışıyorum da uzun süredir böyle görüşme mörüşmeye gitmiyorum. Bari bi tanıdık ortamında falan bu zihniyette adam denk gelse de ağzının payını versem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 mayış acayip ise kim iplersigortayı ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 komikmiş keyifle okudum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
grinny Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2015 Aslında patron küfürlü samimiyete geçince aynı oranda karşılık vermesi lazımdı mühendis arkadaşın, ama toyluk tabi geçer zamanla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar