Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Star Wars: Episode VIII / The Last Jedi [2017]

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Olmamış. Olabilirmiş ama bazı noktalarda o kadar kötü tercihler yapılmış ki itinayla olmaması sağlanmış resmen. "Bu devirde ne derin hikayesi, 10 film daha çekebilelim yeter" demişler adeta.

Snoke ve Rey gibi içi deli gibi doldurulabilecek iki karakterin birine "bi bok değilsin" dendi, öbürü altı doldurulmadan öldü gitti.

Karakterlerin işlenişi ve Rey'in tepkisinden Kylo'nun yalan söylemediği gayet net verildi. Sonradan pişman olup, malzemesiz kalıp "ay yalandı şaka ihi" diye kıvırılabilecek olması bir şey değiştirmiyor.

Snoke'un ölümü biraz ortada. Snoke'un bugüne kadarki mega kudretli pazarlanışına ve Kylo'nun yetoluğuna biraz ters düştü, ama yine de filmin geri kalanı kadar batmadı.

Luke twisti bu kadar göze sokulmamalıydı. Temelde güzeldi, sonradan "pilinin bitmesi" veya görevini tamamladığına karar vermesi de iyiydi ama 3-5 faktörle birden "ilüzyon kanka" diye bağırtmanın alemi yoktu, bize de sürpriz olabilirdi gayet.

Yan hikayede Canto Bight güzel işlenmemiş, gereksiz soap operaya ve kalitesiz aksiyona dönmüş. Tokenların aşkı -> GEYMOF'taki ablayla döğüş -> Mutlu son gibi bir formülü Star Wars'ta görmek franchise'ın ne hale geldiğini ve hedeflenen kitleyi gösteriyor zaten.

Dramatik veya cool olması gereken sahnelerde B sınıfı komedi filmi gibi espriler görmek bu filmden beklediğimiz bir şey değil. Bu konuda tercihler yer yer kötüydü.

İlk filmin bence gayet elle tutulacak, yeni bir çağa temel oluşturabilecek yanları vardı da; bu filme oldu demek baya fanboyluk gerektiriyor.

Diğer yandan da Rave'in dediği gibi, zamanında bazı fikirleriyle çığır açmış ama artık modası biraz geçmiş, sırf para için sakız gibi uzayan bir seriden bahsediyoruz. Çok bir şey beklemeden izleyip geçmek lazım.

"Kaç sene geçti neden hala aynı buton var" falan diyenler olmuş, o kadar da değil, ne bekleniyor anlamıyorum. O kadarı zaten ruhunu korusun. Falcon ile Kylo'nun gemisine baktığınızda nesil farkı gayet anlaşılıyor mesela, o kadar nüans yeterli. Her yer Tron Legacy gibi falan mı olsun aradan 1-2 nesil geçti diye? Orası zaten uzay yani, dünyamızda 1990 ile 2020'yi karşılaştırır gibi sığ düşünmemek gerekiyor. Zaman çizelgesi ve teknoloji ivmesi tamamen farklı.

Olmuş diyenler için Luke bonus

... after reading Rian Johnson’s script for The Last Jedi, Hamill said, “I at one point had to say to Rian, ‘I pretty much fundamentally disagree with every choice you’ve made for this character. Now, having said that, I have gotten it off my chest, and my job now is to take what you’ve created and do my best to realize your vision.’ "

Mesaj tarihi:
ilk film bence iyiydi, hep diyordum. birkaç ciddi, ama totale vurduğunda ufak kalacak lore hatası dışında pek kötülüğü yoktu. Şu ikinciden sonra resmen şaheser kalır ilki hatta.

hani her şeyi geçtim.

poe gibi bi karakter tutturmuşsun, kafa yordun da mı yarattın bilmiyorum ama efsane olacak bi star wars karakteri potansiyeli varken onu bile şu filmde harcamışlar ya yazık cidden...

hani düzgün kullanılsa resmen bi han solo daha çıkartırlardı. daha şu filmden bile...
Mesaj tarihi:
Aynen, Poe Dameron'u heyecanlı aptal çocuk seviyesine indirgemişler.

Üstelik filmde hata üstüne hata yaptırıyorlar adama, burdan ne ders çıkaracağını bekledik ve ders çıkmadı, bir yere bağlanmadı. Filmin başında intahar saldırısı yaptırdı, kendi adamlarını boşuna öldürttü, emirlere karşı geldi.
Filmin sonunda tracking disable planını yaptı, sonunda aptal yerine kondu, yine fail'lamış oldu. O zaman niye bu karakter zorluyor kendini hep? En sonda sadece "bu intihar olur, döndürün kayan uçakları" dedirttiler adama sadece. Bildiğin 16 yaşında X-Wing Alliance oynayan ergen" profili olmuş.

Yani koskoca "tracking'i disable edelim" mission'ı ve onun için çekilen bütün sahneler çöp farkında mısınız? SOnuçta nooldu? Eski evacuation planına devam ettiler.

Mesaj tarihi:
LathspeLL said:

Üstelik filmde hata üstüne hata yaptırıyorlar adama, burdan ne ders çıkaracağını bekledik ve ders çıkmadı, bir yere bağlanmadı.

Yani koskoca "tracking'i disable edelim" mission'ı ve onun için çekilen bütün sahneler çöp farkında mısınız? SOnuçta nooldu? Eski evacuation planına devam ettiler.

Gezegene indikten sonra Dreadnought durumuna çok benzemesine rağmen ana saldırıyı iptal etme ve arkadan kaçma konularında ders aldığını gösterdiler ya işte. "Dersini aldı bu çocuk lider olacak" diye de onaylattılar Leia'ya.

Suni ve aşırı hızlı bir progress oldu evet ama olmadı dedin diye belirtiyorum sadece. İlk filmdeki karaktere de yazık ettiler, tam bir emir dinlemeyen kahraman TV ajanı yaptılar herifi filmin %80'inde.

Mesaj tarihi:

@lathspell

bir de şey komik, aslında evacuation planı mükemmelmiş, mal mal iş yapmayın biz çok taşaklı adamlarız her boku düşünürüz siz kimsiz ki olum? kafasında direkt bitirdiler karakteri.

süper planı var ama cool olduğu için kimseyle paylaşmıyor ablamız, çünkü ters köşe yapması gerek.

ha bir de madem 1 kruvazör + 1 insan ile (ki droide niye yaptırmadın, neyse.) bir filo yok edilebiliyorsa niye önceden salmadın krüvazörü vs...

çok çok ekstra şey ekleyip, o kadar şeyi kısa sürede anlatmaya çalışınca işte böyle mantıksız bir şey çıkıyor. yarattığın değeri de piç ediyorsun.

Şu filmin sonunda misal;

SONU

Finn harbi intihar saldırısı yapsa kafadan 1 puan daha artardı filmin gidişatı misal. Rogue One'da son ana kadar misal karakterler kurtulacak diye bekliyorsun ama ters köşe oluyordun. O güzeldi. Finn gibi sürekli göz önüne koyulan ve temelde korkak, bencil bir karakteri feda ettirmeye göndermeleri 10 numara hareketti ama onu da çinli kıza feda ettiler...

yok ya yok cidden, çok tepkiliyim filme. hem de şu dayı gibi değil.

http://www.youtube.com/watch?v=jIVyZzclBIc
Mesaj tarihi:
_Rave said:

iğrençti, bok gibiydi zart zurt diyenleri hiç anlamıyorum ya. sanki swnin okadar filmin içinde 4 ve 5 hariç iyi filmi varmış gibi. marvel cinematic universe tırışkalığında filmler geri kalanı işte.

film ne kürekle ölüsü dürtüklenicek kadar nefret edilecek, ne de aşk ile her karesi umarsızca savunulucak bir film değil. vasat üstü bir film. izle, geç.

Sw dediğin şey filmin sinematografisi, montajı, senaryosu, oyuncusu , karakteri, plotu değil zaten.Sw dediğin benim için filmleri bile değil hatta, evreni ve tasarımları. Dnd-lotr-WoD-Warcraft-WH gibi dolu bir tuval üstüne senin hayal gücün.

Ben sw filmlerini izlerken ne oyuncuları ne konuyu ne de diyalogları takip ediyorum. Sürekli gözüm dekorlarda, kostümlerde, mimaride, tasarımlarda kısaca yarattığı atmosferi soluyabildiğim kadar soluyorum. Eğer swden beklentiniz '' iyi film '' izlemiş olmak ise, çok şey kaçırıyorsunuz.

haklısın

insanlar fanboyism'i bırakıp biraz filmlerin tırtlıgı hakkında ses çıkarmadığı sürece böyle sürecek asıl kötüsü
Mesaj tarihi:
Öncelikle şunu söyleyim Starwars evrenini, lorunu takip etmeyen.Starwarsı ''starwars felsefesi'' diye düşünmeyen her insan beğenebilir bu filmi.Ama ne yazik ki en baştan tahmin edildiği gibi Disney 50yıllık bir felsefeyi, efsaneyi resmen katlediyor .Starwars evreni ve felsefesi açısından bakarsak o kadar kötü idiki film hiçmi kitapları okumamış senarisler hiçmi araştırmamış sadece ilk 6 filmi izleyipmi çekmişler dedirtiyor gerçi öyle bile yapsam daha iyisi çekersin neyse

spoiler

1-Snoke kim arkadaş kim bu adam 1231234234234 yıldır jedilar sithlerle savaşırken bu adam nerdeydi? sith değil diye açıklama yaptılar.E nerden geldi? nerdeydi? backroundu nedir?.Butun empire dağılmışken nası aldı komutayı.Kylo reni nası dark sidea geçirdi.Koca bir boşluk 0 resmen ya 0,0001 bile değil 0 tamam açıklamak istemiyor olabilirsin saygı duyarız ama 2 senede ekmek kırıntısı kadar bilgi ver bari.Ben söyleyim kendileride bilmiyorlar. beceremediler backroundu napalım dediler.Bulamıyoruz bişey e hadi ölsün bari bu kadar basit bir mantıkla karakter olurmu? milyon dolarlık filmde böyle bir felsefi yapıtta? Hayır bide komiklik olsun diye dili dışarda yerde gösterme sahnesi yokmu 100lerce küfürü hak ediyor.

2-Rey in aile yine aynı mantık bağlayamıyoruz hiç birşey bulamadık olmuyor ne yapıcaz? e bari hiç kimse olsun bu kızın ailesi çöpcü olsun hiç yoktan iyidir hem risksiz.Tamam riskiz güzel bi açıklama e o zmn ilk filmde verdiğin milyon tane flashbacki niye verdin neden beklenti yarattın insanlarda filmin sonunda ''koca bir hic''.

3-Gelelim şu meşhur sahneye projeksionmudur ne zikimse artık.Arkadaş adamın üstüne en az 30tane agır silahla lazer ışını atıyorlar.Adamın olduğu yerde krater açılıyor krater.Bırak kıçı kırık luku bu konuda en iyi jedi yodadır herzaman.Light saber olmadan absorbe olsun reflect olsun 20 tane yoda koy oraya 20side ölür.Hangi akıl mantıkla lukeun ordan sağ çıkabileceği düşünülüyor.Bütün first order tayfasında hiç mi beyni olan 1 adam yok.order 666'de lukedan çok daha güçlü jedi ustaları o lazer ışınının 100de birinde öldürüldüler.Mal kyro ren ilk filmde 1 tane lazer durdurucam diye kıçından ter akıodu.Bakın inip yanına yaklaşmaktan bahsetmiyorum o gemiler ateşi kestiği anda fake olduğu anlaşılmalıydı oranın.Onu geçtim anlamadın indin aşşağı zaten adamın senle aynı gezegende olmadığını hiç bakmadan dokunmadan force ile hissetmen gerekiyor.

Filmin sonu beklenen sorulara KOCA BIR 0.First orderın başına ergenin önde gideni. lore yok, bas efecti bas müziği götür paraları.Hayır ortada jedi master yada sith lordda yok kyloda padawan reyde padawan bidahi filmde nası geliştiriceksin acaba bunların güçlerini.Yazık ya koskoca efsanenin düştüğü su duruma yazık.

Mesaj tarihi:
Baggio said:

LathspeLL said:

Üstelik filmde hata üstüne hata yaptırıyorlar adama, burdan ne ders çıkaracağını bekledik ve ders çıkmadı, bir yere bağlanmadı.

Gezegene indikten sonra Dreadnought durumuna çok benzemesine rağmen ana saldırıyı iptal etme ve arkadan kaçma konularında ders aldığını gösterdiler ya işte. "Dersini aldı bu çocuk lider olacak" diye de onaylattılar Leia'ya.

Suni ve aşırı hızlı bir progress oldu evet ama olmadı dedin diye belirtiyorum sadece. İlk filmdeki karaktere de yazık ettiler, tam bir emir dinlemeyen kahraman TV ajanı yaptılar herifi filmin %80'inde.

Gezegene indiklerinde olay 3. kere gerçekleşiyor artık.
1. Dreadnought geliyor, Poe emirlere uymuyor. ilk söylenen plan olayı çözüyor, arka planda fleet kaçıyor.
2. Snoke'un gemisi geliyor, Poe emirlere yine uymuyor, ilk söylenen plan olayı çözüyor, fleet kaçıyor.
3. Gezegene iniyorlar, yine öldürücü bir silah geliyor anasını satayım. Poe saldırırlarsa öleceklerini anlıyor Kİ KARŞILARINDA İLK İKİSİNE NAZARAN DAHA AZ GÜÇ VAR, herneyse. Geri dönüp arkadan kaçmayı planlıyor.

Şu setup'ı üç kere kullanmanın gereği nedir? Poe'ya ders öğreteceksen Dreadnought'da ağır kayıplar verdir, dramayı arttır, o sahneyi biraz daha genişlet.
Snoke saldırısının dizaynı aslında çok güzel. Zamana karşı yarış, sürekli bıçak sırtı bir durum. Onun üzerinden oynasana! Gezegeni tamamen iptal et. Luke'u başka bir şekilde devreye sok. Kahramanlığını yapsın. Fleet kaçsın filmin sonunda. Snoke'un gemisi patlamasın, empire güçlü kalsın, son filme daha güçlü bir koz ile gir.

Koskoca Firt Order 2 tane şebeğin elinde kaldı şuan. Villian olarak neyi izleyeceğiz biz?

Kylo Ren'in kırılma anı olan Snoke sonrası durumunda o karakterin artık leader olması, hakim olması, güçlü olması gerekir. Yine şebeğe döndü gezegende.

Mesaj tarihi:
kujo123 said:

spoiler

1-Snoke kim arkadaş kim bu adam 1231234234234 yıldır jedilar sithlerle savaşırken bu adam nerdeydi? sith değil diye açıklama yaptılar.E nerden geldi? nerdeydi? backroundu nedir?.Butun empire dağılmışken nası aldı komutayı.Kylo reni nası dark sidea geçirdi.Koca bir boşluk 0 resmen ya 0,0001 bile değil 0 tamam açıklamak istemiyor olabilirsin saygı duyarız ama 2 senede ekmek kırıntısı kadar bilgi ver bari.Ben söyleyim kendileride bilmiyorlar. beceremediler backroundu napalım dediler.Bulamıyoruz bişey e hadi ölsün bari bu kadar basit bir mantıkla karakter olurmu? milyon dolarlık filmde böyle bir felsefi yapıtta? Hayır bide komiklik olsun diye dili dışarda yerde gösterme sahnesi yokmu 100lerce küfürü hak ediyor.

Niye bunları bilmemiz gerekiyor? Mesela orijinal üçlemenin sonunda İmparator hakkında ne biliyorduk?

Snoke'un da geçmişi hakkında bir şey bilmemiz gerekmiyor. Tabii mutlaka yan ürünlerde onunla ilgili bir şeyler anlatılacaktır ama filmler ekseninde böyle bir şeye lüzum yok.

LathspeLL said:

Gezegene indiklerinde olay 3. kere gerçekleşiyor artık.
1. Dreadnought geliyor, Poe emirlere uymuyor. ilk söylenen plan olayı çözüyor, arka planda fleet kaçıyor.

Bu tam olarak doğru değil. Dreadnought tam henüz kaçmamış gemilerden birine -muhtemelen sancak gemisiydi- ateş edecekken patlatılıyor. Yani ilk olayda Poe'nun emirlere uymaması ağır kayıplara sebep olsa da bir işe yarıyor.

Mesaj tarihi:
kitaplari okumamislarmi? :D esprisi o zaten, ilk 6 film baz alinarak yazdilar bunu kalan hersey yasanmadi, olmadi iste asdfasdf. 3 ayda zorla yazilan senaryo ile vizyona girdi ep7, adamlarin vakti bile yoktur EU calismaya

insanlarin temel gomme sebebi de bu zaten, lucasin yaptigi butun dangozluklari EU toparlamisti. hani fanlarin canon fixledigi ilk franchise olabilir bu. lucasin yarattigi her catlagi yamaladilar ve o yamalanmis evreni sevdi insanlar ki bi kismida ilk uclemeye gecti bunlarin ama lucas rahat duramayip baska sacmaliklar uretti

kotor - jedi knightda tecrube ettigim evrene asik olmustum ben, illa grim dark olmasina gerek yok hani empire strikes back seviyesinde birsey birdaha asla gelmiycek ama en azindan gunu kurtaran oyuncak ayilar, gunganlar, duvardan duvara ziplayan yodalarin olmadigi bir evren istedik cokmu :(
Mesaj tarihi:
Kujo ve lauerin hislere tercuman olmuş gercekten.

Eu yu cok cok siki takip eden biriydim ama disney koca lore u felsefeyi fast and furious seviyesine getirmeyi basardi

Oyle olunca da star wars artik benim icin hdfilmcehennemi 720p seyredilcek bir film haline geldi.

Sagda solda gordugum star wars caydanliklari da ayri bir irrite ediyor beni
Mesaj tarihi:
Baggio said:

Olmamış. Olabilirmiş ama bazı noktalarda o kadar kötü tercihler yapılmış ki itinayla olmaması sağlanmış resmen. "Bu devirde ne derin hikayesi, 10 film daha çekebilelim yeter" demişler adeta.

Snoke ve Rey gibi içi deli gibi doldurulabilecek iki karakterin birine "bi bok değilsin" dendi, öbürü altı doldurulmadan öldü gitti.

Karakterlerin işlenişi ve Rey'in tepkisinden Kylo'nun yalan söylemediği gayet net verildi. Sonradan pişman olup, malzemesiz kalıp "ay yalandı şaka ihi" diye kıvırılabilecek olması bir şey değiştirmiyor.

Snoke'un ölümü biraz ortada. Snoke'un bugüne kadarki mega kudretli pazarlanışına ve Kylo'nun yetoluğuna biraz ters düştü, ama yine de filmin geri kalanı kadar batmadı.

Luke twisti bu kadar göze sokulmamalıydı. Temelde güzeldi, sonradan "pilinin bitmesi" veya görevini tamamladığına karar vermesi de iyiydi ama 3-5 faktörle birden "ilüzyon kanka" diye bağırtmanın alemi yoktu, bize de sürpriz olabilirdi gayet.

Yan hikayede Canto Bight güzel işlenmemiş, gereksiz soap operaya ve kalitesiz aksiyona dönmüş. Tokenların aşkı -> GEYMOF'taki ablayla döğüş -> Mutlu son gibi bir formülü Star Wars'ta görmek franchise'ın ne hale geldiğini ve hedeflenen kitleyi gösteriyor zaten.

Dramatik veya cool olması gereken sahnelerde B sınıfı komedi filmi gibi espriler görmek bu filmden beklediğimiz bir şey değil. Bu konuda tercihler yer yer kötüydü.

İlk filmin bence gayet elle tutulacak, yeni bir çağa temel oluşturabilecek yanları vardı da; bu filme oldu demek baya fanboyluk gerektiriyor.

Diğer yandan da Rave'in dediği gibi, zamanında bazı fikirleriyle çığır açmış ama artık modası biraz geçmiş, sırf para için sakız gibi uzayan bir seriden bahsediyoruz. Çok bir şey beklemeden izleyip geçmek lazım.

"Kaç sene geçti neden hala aynı buton var" falan diyenler olmuş, o kadar da değil, ne bekleniyor anlamıyorum. O kadarı zaten ruhunu korusun. Falcon ile Kylo'nun gemisine baktığınızda nesil farkı gayet anlaşılıyor mesela, o kadar nüans yeterli. Her yer Tron Legacy gibi falan mı olsun aradan 1-2 nesil geçti diye? Orası zaten uzay yani, dünyamızda 1990 ile 2020'yi karşılaştırır gibi sığ düşünmemek gerekiyor. Zaman çizelgesi ve teknoloji ivmesi tamamen farklı.

Olmuş diyenler için Luke bonus

... after reading Rian Johnson’s script for The Last Jedi, Hamill said, “I at one point had to say to Rian, ‘I pretty much fundamentally disagree with every choice you’ve made for this character. Now, having said that, I have gotten it off my chest, and my job now is to take what you’ve created and do my best to realize your vision.’ "

xunn duymasın bu yazdıklarını...

http://www.gazeteulus.com/wp-content/uploads/2015/10/Sahte-Albay-yakaland%C4%B1.jpg
Mesaj tarihi:
senko said:

Kujo ve lauerin hislere tercuman olmuş gercekten.

Eu yu cok cok siki takip eden biriydim ama disney koca lore u felsefeyi fast and furious seviyesine getirmeyi basardi

Oyle olunca da star wars artik benim icin hdfilmcehennemi 720p seyredilcek bir film haline geldi.

Sagda solda gordugum star wars caydanliklari da ayri bir irrite ediyor beni

Kızılması gereken en büyük nokta işte bu sebeple George Lucas'ın kendi evrenini satması ve EU'nun yok edilmesine izin vermesidir. Burda Disney Misney hikaye, başka bir firma da alsa içine sıçılacaktı gayet. Abrams da Johnson da istedikleri kadar yırtınsın gene de bu kadar oluyor işte. Ve bu kadar olacak. Bu yüzden hala ihanet, kötü yorumları komik, zaten tüm öfkeyi 'George Lucas 4 milyar dolar karşılığı Star Wars'u' sattı anında kusmuş olması gerekiyordu herkesin.

Şunu insanlar anlayıp, bu gerçeği göz önünde bulundurarak izlerlerse bu kadar hayal kırıklığına uğradım diye ağlamazlar.

Ben EU yalayıp yutup en son New Jedi Order dönemi için hikaye yazıyordum 2009'da belki çeviri yapılır ilerde bi yerlere getirebilirim diye, ben bile yeni filmlere bu kadar ağlamıyorum. Gören de herkes eski EU'ya çok hakimdi sanacak. Sorsan Kyle Katarn bilirler en fazla aq.
Mesaj tarihi:
-Deno- said:

Şunu insanlar anlayıp, bu gerçeği göz önünde bulundurarak izlerlerse bu kadar hayal kırıklığına uğradım diye ağlamazlar.

E film kötü diyoruz, sen de film kötü diyorsun. Bu kadar "gülmekten ölüyorum ofiste" falan kasılmaları, "bunu bile beğenmeyenler bilmemne izlesin" lafları neden ki o zaman? Tamam en fan sensin, fasfansın, senarist olsan yeridir, aslansın, kaplansın, topiğin yetkilisini sen seçiyoruz.

Film kötü ama yani. Kral çıplak.

Süper olmasını zaten beklemiyorduk Disney'in satın alma anından itibaren merak etme, ama idare edebilecek bir 7'den sonra böyle rezalet bir 8 kimse beklemiyordu kusura bakma. Beklentiyi düşük tuttuk ama onu bile karşılayamadılar.

Daha iyi yönetmenlerle gayet de daha iyi bir iş çıkabilirdi, fakat başka bir firma da olsa bu devirde bu tarz yönetmenler seçerlerdi muhtemelen, doğru. Senaryoyu da, franchise'ı da bu kadar dumb-down edip maksimum hızlı tüketim formülasyon, minimum emek ve lore kasan; hedef kitleyi de buna göre belirleyen bir anlayışın işine gelecek overrated yönetmenler seçildi.
Mesaj tarihi:
Kötü demiyor bence. Beklentiniz yüksek diyor.

Deno'nun ne demek istediği bir tarafa, benim düşüncem öyle. Şu filme ve Force Awakens'a gelen kötü eleştirilerin büyük kısmı Star Wars'u çok üst seviyede bir yere koymaktan kaynaklanıyor.
Mesaj tarihi:
Komutan said:

EU`yu abarttığınızı düşünüyorum. Çok iyi romanlar vardı ama çok kötü olanlar da vardı.

Zaten shared universelerde kötü eserler çıkması kaçınılmaz.

EU butun olarak ele alinicak birsey degil zaten, genel hatlari ile timothy zahn ekolunden bahsediyoruz. lore fixleme konusunda thrawn uclemesi hani cogu yapim icin ornek teskil ediyor.

bunun yaninda temel olay zahn star warsi space operaya ceken yazar, lucasin star warsu ise fantastik bilim kurgu duzeyinde.

temel sorunda bu zaten, space operaya cekince imperiallara "kotu adamlar cisss" disinda bir kimlik veriyorsun, sithin altini dolduruyorsun filan ve takibi o yuzden eglenceli oluyor. karsinda seni dusunduren hatalari ve sevaplari ile iki taraf var, tek yonlu gitmiyor. EU nun temelinin thrawn uclemesi kabul edilmesinin sebebi bu, serinin ciddi bir derinlige kavusmasi bu adamladir ve lucasin ve diger yazarlarin sayisiz hatasini duzeltti

lucasin evreni ise iyi ve kotunun anakin uzerinde mucadelesine kurulmus. lucas misal hosuna gittigi icin bir konsepti kullanir, inconsistency yaratiyormu, gecmiste anlattigi olay orgusunu bozuyormu, plot hole olusturuyormu pek bakmaz. hosuna gideni butun itirazlara ragmen koyar, olmus bitmis olaylari kafasinda daha hos hale getirmek icin remaster cikarir milleti delirtir.
  • Yeni Oluştur...