Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Star Wars: Episode VIII / The Last Jedi [2017]

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Black-ice said:

olm sizin içiniz ölmüş sanırım. ikinci yarı eh işte falan nedir. hani malum sahnelerde hiç mi içiniz heyecan dolmadı falan. biz bi 10 kişi olarak bayıldık filme, burada gördükçe şaşırıyorum yorumları.

adam her şeyden önce force'u bize o kadar güzel gösterdi ki. ilk olarak oradan puanı bastım. hiç bir filmde bu kadar güzel force anlatılmamıştı. ne çok açıktı ne de kapalı.

sonra yoda geldi zaten eridim bittim.

rey'in patatesliği tam kıvamındaydı. üçüncü filmde siyahları çeker pro olur işte. luke'la aynı kıvamda ilerliyor olması gerektiği gibi. hatta üçüncü filmde bi şaşırtmaç bekliyorum bu konuda.

çok şey sıkıştırılmış denmiş mesela. abi inanılmaz güzel aktardı bu kadar şeyi. bvs'de nasıl bir hezimet yaşadıysak aynı konuda, burda her şey aktı gitti.

bi kere tempo sadece ilk yarının yarısından ikinci yarının başına kadar düştü. ki o da gerekliydi. sonrasında bir an bile durmadı film.

Nekro said:

Bir de şu canona sadık kalma amaclı mıdır nedir bilmiyorum, 90 oncesi cekilen filmlerdeki teknolojiyi hala bugun kullanıyorlar. Gemilerin, x fighterin vs konsollari hala cgi olmayan devirden kalma.

şunu nasıl yazdın abi mesela. hani izlerken o panellerin eskiliğini gördükçe o kadar mutlu oldum ki ben. sanki empire izliyorum dedim. nasıl bu kadar zıt düşünebiliyoruz şaşırıyorum?

filmde her şeyin ters köşe olması, aha klişeye bağlanacak deyip hiç beklemediğin şeyler olması çok iyiydi. yönetmeni o konuda aşırı takdir ettim. tek bir şey bile beklediğim gibi olmadı.

son olarak ise kylo ile rey'in snoke'un askerleriyle dövüşü muhteşemdi. silah varyasyonları, ortam ve kareografi mükemmeldi. ama en önemlisi 7 tane ışın kılıcı filmi izledik hangisinde ışın kılıcının bu kadar pratik kullanımını gördünüz. hep içinizden geçirmediniz mi abi bu alet zınk diye açılıyo biraz daha pratik kullanın diye. o kylo'nun, son adamın kafaya açıp kapayışı mesela star wars'un resmen modernleşmesinin örneğiydi. ekstra bayıldım.

beğenmediğim yönleri ise;
-lore kısıktı. snoke'un kim oldugunu öğrenemedik. en azından ışın kılıcını görmeliydik ama sanki bir sith consular sorcerer tadı vardı. öyle olması da iyiydi.

-daha çok lightsaber duel görmek isterdim.

-japon tontik kızı beğenmedim. disney'i yansıttı bana resmen.

overall 8 benim için. ama üstüne yoda'yı gördüğümde hissettiğim fan hissiyatlarımı da eklersem 9.

yalnız nasıl bir ergen tayfası vardı filmde dövecektim hepsini ya. belki 15 kere falan alkışladılar anasını satayım. ya o ışık hızıyla içinden geçtiği sahne mesela efsaneydi sessiz yapmış falan yönetmen özel olarak, adamlar orda alkışladı bütün ambiyans bozuldu ya. yanlarında getirdikleri ışın kılıçlarını götlerine sokasım geldi.

Yazdıklarının %80 i ben dürümü çok seviyorum siz nasıl sevmezsiniz tadında. Star wars evrenine olan duygusal yorumların bunlar. Objektif bakınca görduklerin degil ki.

said:
filmde her şeyin ters köşe olması, aha klişeye bağlanacak deyip hiç beklemediğin şeyler olması çok iyiydi. yönetmeni o konuda aşırı takdir ettim. tek bir şey bile beklediğim gibi olmadı.

şu mesela dogru degil gayet kilişeler var tahmin ediliyor ne olacagi.

Kylo ren in Rey i snoke a goturup snoku oldurmesi. Rey e asik olmasi. Kylo nun daddy issue lari yuzunden bunları yapmasi. Luke un resistance a yardım ettikten sonra ölmesi vs vs bir sürü sey var.

Mesaj tarihi:
benim quote spo ya. onu spoya al bence.

ya doğrudur o dediğin. tabi ki illa klişe olur. ama yine de çok fazla ters köşe vardı. bir de star warsun temelini oluşturan şeyler bunlar yok sithin ustasını kesmesi fln. klişe değil ki. bunlar olmalı bence.

cgi muhabbetin direk haksız ötesi abi. adamlar özellikle öyle yapmış onu zaten.

ben duygusalım kabul ediyorum ama sen de duygularını yitirmişsin bence.

Mesaj tarihi:
DA2019 said:

Abi gelmiş geçmiş en kötü star wars filmi olabilir.

Dün akşam izledim

1. Baştaki Hux-Poe duydun duymadın hello vs sahnesi inanılmaz kötüydü. Koskoca 1st order filosu diyosun bir tane dreadnought 3 tane star destroyer var. 10 küsür tane de fighter.

2. Supreme patates snoke. İmparatordan sonraki en güçlü sith gibi bir görünüm verdi bize, sağa sola ittirmeler, light saber bumerang vs. sonra patatese döndü.

3. Kylonun force illusion Luke ile kapışması. Hoş, Snoke da demişti eline ilk defa lightsaber alan kıza yenildin diye. O yüzden hoş görüyoruz.

Snoke flagshipin içinden geçen cruiser. Bu zamana kadar kimse niye bunu akıl etmedi. Deathstarların falan içinden kamikaze yap geçir. Niye egsoz borusu bilmemne uğraşıyorsunuz.

Daha aklıma geldikçe yazarım. Ama olmamış, çok büyük hayal kırıklığı yaşadım.

YAPPMA BE Devrim. Senin yorumlarını bekliyordum. Senin de için HOP etmiştir be olm bir sürü yerde.

2 film kırmızı biblo gibi duran imperial guardlar kıpırdayınca falan LANN demedin mi itiraf et. Bomber fleet gelince oha çohiyi demedin mi?

demişsindirrrr :)
Mesaj tarihi:
abi böyle film izlerseniz hiç bi film beğenmezsiniz ki.
hani bu beğenmediğiniz şeylerin hepsini güzel yapan 15 film fln vardır tarihte zaten.

da2019 tam bir filme beraber gitsen yanından kalkmak isteyeceğin adam tipi. filoların sayısına fln takılmış. abi bu kafalarla film mi izlenir akışına bırak biraz yani.

force illusionla kapışması nasıl batar bi insana. nihilus gezegen emince vay babam diye etkilenmişsindir ya da palpatin kendini bilmem kaç kişilik konseyden gizlediğinde. ama luke hayvan gibi range ile force projeksiyon fake'i atınca bu neden luke'un başarısından çok kylonun ezikliği oluyor ki lol. sanki force abilitilerin böyle bi limiti varmış gibi. force olayı her zaman opluklara açık bir konseptti abi.

hani adam bundan etkilenmek yerine bu ne ya fln diyor çok üzücü abi bu.

hani snoke olayında haklısın. onu ben de dedim ama diğer takıldığın yerler falan çok kötü ya. haksız vuruyorsunuz gibi geliyor.

Mesaj tarihi:
Black-ice said:

benim quote spo ya. onu spoya al bence.

ya doğrudur o dediğin. tabi ki illa klişe olur. ama yine de çok fazla ters köşe vardı. bir de star warsun temelini oluşturan şeyler bunlar yok sithin ustasını kesmesi fln. klişe değil ki. bunlar olmalı bence.

cgi muhabbetin direk haksız ötesi abi. adamlar özellikle öyle yapmış onu zaten.

ben duygusalım kabul ediyorum ama sen de duygularını yitirmişsin bence.

fighterların hud larını falan tabi ki dizaynı bozmamak adına guncellestirmiyorlar da gerek olmadigini dusunuyorum ben sadece cok outdated duruyor.

Duyguları yitirmek degil olay, fanı olup duygusal yaklasmak. Ben sw nin hayranı degilim. Film de max 6/10 benim için.

Mesaj tarihi:

Ya ona degil de Luke un bırak yoda tutma beni yakıcam herseyi moduna girip, yodanın hareketinden sonra kitapları kurtarmaya calismasi, gitti bütün jedi tarihi diye hayıflanmasına falan takıldım baya (:P)

Mesaj tarihi:

abi sen o davranışından luke'un oradaki hissiyatlarını, sinirini ve kafasının karışıklığını çıkaramıyorsan yönetmen daha ne yapsın.

filmi bu kadar düz izlemişsin demek ki işte.

Mesaj tarihi:
Black-ice said:

abi sen o davranışından luke'un oradaki hissiyatlarını, sinirini ve kafasının karışıklığını çıkaramıyorsan yönetmen daha ne yapsın.

Yahu koskoca Luke, tüm umutları bağladıkları adam, filmin başından beri bilge gibi takılan adama sadece o sahnede kafa karışıklığı verirsen anlaşılmaz tabi. Arka planda karakter gelişimini bu yönde vermeden direkt böyle bir mesaj vermeye çalışması çok saçma, ki ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Tamamen anlık bir aptallaşma anını yansıtmış, sonrasında aydınlanma geliyor zaten.

Mesaj tarihi:
Esh said:

Walt Disney has just bought 21st Century Fox Inc. for $52bn

mehehe

yalnı bu para miktarı benim algı kapasitemi aşıyor bi kıyas- bi referans gerekiyor bana. Kaç futbol sahası eder mesela öyle bişey lazım. BU NE ARKADAŞ? gelecekte belki üretibilecek ürünler için bu parayı vermiş adamlar...
Mesaj tarihi:
Holy said:

Black-ice said:

Yahu koskoca Luke, tüm umutları bağladıkları adam, filmin başından beri bilge gibi takılan adama sadece o sahnede kafa karışıklığı verirsen anlaşılmaz tabi. Arka planda karakter gelişimini bu yönde vermeden direkt böyle bir mesaj vermeye çalışması çok saçma, ki ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Tamamen anlık bir aptallaşma anını yansıtmış, sonrasında aydınlanma geliyor zaten.

abi yapma gözünü sevim. ne bilgesi. adam kılıcı fırlatıverdi. fdg
ne güzel sahneydi be.

Mesaj tarihi:
Abi bunu da mı beğenemediniz ya lol. Yeni karakterlerin hepsi güzel. Hikaye orijinal, göndermeler yerinde. İlk yarı biraz yavaș fazla durum sıkıșmak zorunda kalmıșlar gibi. Spoylersız bu kadar.
Mesaj tarihi:
nersi orjinal ya yapma.

çinli ve zencinin aynı anda başka kimsenin bilmediği teknolojiyi nasıl tahrip edeceklerini ve nasıl kurtulacaklarını bilmeleri mi? orada ki kat ve kat saçmalığa daha fazla değinmek istemiyorum.
Bu arada luke un astral projection açmasına şaşırmadım ama o zarların kendisi öldükten sonra kaybolması saçmaydı.
Madem jedi masterleri gösteriyorsun yoda geldi obiwan da gelsin quigon da gelsin.

ama hala en saçma şey snoke un altyapısını yapmadan yok etmeleri.
snoke un ölmesi dert değil, bu kadar güçlüydü madem şimdiye kadar neredeydi ve vader ile olayı ne?

Mesaj tarihi:
Dragonfire said:

nersi orjinal ya yapma.

çinli ve zencinin aynı anda başka kimsenin bilmediği teknolojiyi nasıl tahrip edeceklerini ve nasıl kurtulacaklarını bilmeleri mi? orada ki kat ve kat saçmalığa daha fazla değinmek istemiyorum.
Bu arada luke un astral projection açmasına şaşırmadım ama o zarların kendisi öldükten sonra kaybolması saçmaydı.
Madem jedi masterleri gösteriyorsun yoda geldi obiwan da gelsin quigon da gelsin.

ama hala en saçma şey snoke un altyapısını yapmadan yok etmeleri.
snoke un ölmesi dert değil, bu kadar güçlüydü madem şimdiye kadar neredeydi ve vader ile olayı ne?

Abi gözünü seveyim. Gemide 400 kişi falan var farkındasın değil mi? Bunlar standart asker, sivil lider, kaptan vs. Bu grup içinden kaç kişi savaş kruvazörünün radar kapasitesi hakkında bilgi sahibi olabilir? Sadece bir kadının bilgisi var filmi de onun gözünden izliyoruz. Başkası bilseydi onun gözünden izlerdik.

Hadi diyelim gemi vip gemisiymiş. İçindeki herkes beyin cerrahi, elit hacker ve yüksek mühendis diyelim. Herkes bu sorunu çözebilecek kapasitede olsun. Finn kızla konuşurken ölücez dediğinde kız "ışık hızına geçer kaçarız" diyor. Gemidekiler durumun ciddiyeti hakkında fikir sahibi değil o noktada. Gemi kaptanı herkesi yanına çekip "böyle bir derdimiz var, çözümün var mı" dememiş. Çözümü bilen varsa bile durumu bilmiyorlar. Kız, Finn açıkladığı için biliyor.

Peki diyelim neden bu durum herkese açıklanmamış? Zor durumdalarsa herkesin fikrini alsalardı. Hayır. Liderler zaten çözüm geliştiriyor. Küçük gemilerle kaçacaklar. Ve bu plan işe yarayacak. Planı bozan yönetime güvenmeyen Poe ve Ray'i korumaya çalışan Finn'in acele işe kalkması. Hırsızları yakalanıp filoyu ele vermese zaten başarıyla yürüyecek bir plan var. Bu nedenle rebel liderlerin kimsenin yeni planına ihtiyacı yok. Bu yüzden fikir sormuyorlar.

İhtiyaç olsa bile leia mesela asla o planı kabul etmez. Çünkü görev intihar görevi. Radar sistemiyle oynandıktan sonra rebel filosunun takip edilmemesi için 6 dakikaları var. Finn'in 6 dakikada filoya dönme imkanı yok. Bu nedenle Ray'in trackerını yanına almıyor zaten. Çünkü güvenliğe dönemeyecek.

Peki Finn niye bu bilgilere sahip? Phasma'nın kendi cümlesi var "you are a bug in the system" diyor. Finn First Order'da hayatını geçirip bütün sistemleri bilip bu bilgilerle rebellara geçen bilinen tek kişi. Geçen filmdeki death starı da bildiği gibi bu geminin de planlarını biliyor işte.

Bak bütün bu dediklerim filmde verilen bilgiler (400 kişi kalmaları, finn'in özel durumu, mürettabatın ışık hızında takip edilebildiklerini bilmemesi). Ben bunları boşluk doldurarak söylemiyorum. Film bağıra bağıra söylüyor zaten.

Bunun dışında zar gitmiş qui qon gelmemiş olayları çok küçük dertler. O zar gitmese "o zar gitmedi" diye eleştiri gelecekti, qui qon gelse "bunlar ne gerizekalı adamlar sırf aktöre para verdiler diye konuyla alakasız birini sokuşturdular" diye eleştiri gelecekti.

Snoke, o hırsızla aynı hücreye düşmeleri şans mıydı gibi açıklanmayan konular var. Bunlarla ilgili spekülasyon yapabiliriz. Ama diğer mevzu için paragraflar dolusu açıklama zaten filmin içinde var.

Mesaj tarihi:

finn plummer, hi tech radar sisteminin gizli gizli devre dışı bırakılmasını nereden bilsin allasen? en iyi tooperlardanmış, elite trooper bile değil oysa ki? gerçi eu dışında elite trooper varmı emin değilim de önemli değil.
radar sisteminin kendilerini takip edebildiğini fark ettiklerinde bu nasıl mümkün olabilir kafasına giriyorlar ama escape podların başındaki hatun tesadüfen öğrendiği ve hemen çözümünü bildiği cheesy dediğim nokta.
onun yerine zaten maz'e ulaşıyorlar daha sonrasında, bunun içinde çözüm getirebilecek daha mantıklı karakater olarak duruyor. rose bekçilik yerine (belkide mühendis kafasında orada takılıyor aslında) bunu belli etmedikleri için olmamış.

Mesaj tarihi:
Takılınan yerleri tek tek not alıp gülüyorum. Cumartesi ikinci kez gidip yazayım diyordum review da, sırf şu itin götüne sokan comment'ler için erkenden yazıcam sanırım.
  • Yeni Oluştur...