hollwanderrr Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 http://muftah.org/wikipedias-got-a-diversity-problem/#.Vme627iLSUk A study by Oxford University published on September 15, 2015 has revealed the fact that there's serious western bias in wikipedia articles. Ben wikipedia kurulduğundan beri biliyordum, adamlar yeni fark etmiş :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Civcivhead Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 İNANILMAZ BİR ŞEYMİŞ. ALLAH ALLAH NEDEN ACABA. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hollwanderrr Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 adamlar 3 yıl harcamış, 4 milyon makaleyi taramış bu araştırma için saygı duy. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Civcivhead Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 >saygı hohoho Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hollwanderrr Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 vazgeçtim sen saygı duyma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Civcivhead Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 Buram buram aşağılık kompleksi kokuyor. 3 yıl harcamışlar bir de. İnanılmaz. >muh müzlamik mağduriyet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 sitenin batı eğilimi değilde, yazarlar batılı ve genç demeleri gerekirdi. Doğulularda yazsın hocam? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hollwanderrr Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 Civcivhead said: Buram buram aşağılık kompleksi kokuyor. 3 yıl harcamışlar bir de. İnanılmaz. >muh müzlamik mağduriyet ben anlamıyorum ne kastettiğini, oxfordun ne aşağılık kompleksi olacak western-bias ile ilgili, hindistanda mı oxford? "For those familiar with Wikipedia, this information might seem unsurprising." demiş adamlar, bakın mal değiliz bi bildiğimiz var ki araştırıyoruz diyorlar "Wikipedia’s non-Western readership seems to be slowly growing. But, even as its readership becomes more diverse, the perspectives informing the website’s content continue to be dominated by Western users." "... the average contributor to the site is “a male graduate student who programs, supports open source, plays online games, and lives in the US or Europe.” bunlar değerli bilgiler mesela, konuyu irdelemeyen insanın bilebileceği şeyler değil, bu veriler gamingle, male dominance in culture'la vs ilgili araştırmalara da veri olabilecek nitelikte. her şeyi siz biliyorsunuz arkadaş inanılmazsınız ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 Çok doğal bir şey çünkü Doğu bilgi üretmiyor. Var olan bilgileri güncellemiyor. Var olan bilgilerin kaynağının %80'i batı. Ömer Hayyam'ı meşhur edenler bile Batılılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 Yazanlar batılı olduğundan olabilir mi aceba? ::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o::o doğulu bokuyla boğuştuğundan mesela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 dogunun malligi konuya gelen cevaplarla orneklenmis, tesekkurler arkadaslar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 hollwanderrr said: "Wikipedia’s non-Western readership seems to be slowly growing. But, even as its readership becomes more diverse, the perspectives informing the website’s content continue to be dominated by Western users." bu misal, kendi başına bir şey ifade etmiyor olabilir ama farklı alanlarda farklı sonuçlara yol açacak çalışmalara da vesile olabilir. misal, buraya da paylaştığım bir kitap vardı, rus düşmanı bir macar yahudisi, rusların batılılara kapatığı asyaya gizlice girmek için, müslüman din adamı kılığına giriyor ve karşılaştığı durumları rapor edip İngilizlere veriyor. ingilizlerin buradaki amacı o zaman ki rakibi rusyanın neler çevirdiğini bulmak. ingilizler veya rapor ile muhatap olanlar düz adam olsalardı belki raporun sadece bu kısmı ile ilgilenebilirlerdi . ama onlar "doğuluların" "la bunlarda bilgimi beya, zaten biliyoruz biz bunları" dedikleri ayrıntılara girerek, anadoludan asyaya müslüman ahali ilgili önemli bilgiler elde etiler ve o bilgiler ile yaptıkları faaliyetleri yazmaya gerek duymuyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 "... the average contributor to the site is “a male graduate student who programs, supports open source, plays online games, and lives in the US or Europe.” şükrğ seni tanımlamış lan bide gundi dese tam şükrü olcakmış tanım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guncel Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 ingilizce yazmak zor ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 hollwanderrr said: Civcivhead said: Buram buram aşağılık kompleksi kokuyor. 3 yıl harcamışlar bir de. İnanılmaz. >muh müzlamik mağduriyet ben anlamıyorum ne kastettiğini, oxfordun ne aşağılık kompleksi olacak western-bias ile ilgili, hindistanda mı oxford? uk'in yarısı hindu, yarısı paki, yarısı bengladeşli, öbür yarısı da ingiliz aksanlı zenci. o yüzden might as well hindistan'da da olabilirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 @Cokomantis ne alaka ya ahaha Ayrıca wiki'de bir konunun objektifliği veya doğruluğu tartışılabilir görünüyorsa, kullanıcılar tarafından şikayet-rapor edilip o konu başlığına tag gelmiyor muydu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 Orada prof ben olsam da hintli olsa da Oxford gibi bir kurumun özellikle batıyı hedef alacak şekilde yanlış ve ırkçı bir yayın yapması zor gibime geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 cok tırıvırıymıs. anlamlı bir bilgide sunmamsılar, tahmin edilmeyen veya zaten bilinmeyen. 3 sene daha kasıp gelsinler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 2-3 sene önce de Wikipedia'yı şu büyük ansiklopedilerle karşılaştırmışlardı, Gırand Larus, Biritanika filan. Wikipedia daha kapsamlı ve güvenilir (kaynaklar, kaynakların atıfları filan gibi şeylere bakmışlardı bunda sanırım) çıkmıştı. En kapsamlı genel ansiklopedi yine de kendisi. Geçen bağış bile yaptım sussun diye. Susmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 GERGE said: Geçen bağış bile yaptım sussun diye. Susmadı. alıştırmasaydın ya sonra iş güç bulmak yerine dilenciliğe devam ediyor. benden de istedi vermedim, sen sadece vicdan mastürbasyonu yapmışsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 başkasına bilgi verecek entelektüelliğe erişmiş batılı da batılı tavrından kurtuluversin bi zahmet? körler sağırlar birbirini ağırlar dünyası hep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nosfe Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 Wikipedia evrensel insan hakkımıymış ki, batı propagandasından korkan girmez olur biter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 bilim dunyasindada western bias var! butun onemli buluslari yapanlarin azici cogunlugu batililar.... OH WAIT! dogu kendi bokuyla bogusmaya devam etsine +1 http://i.imgur.com/kw5B7MD.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 yok ole birsey esas bilim dunyasinda yahudi egemenligi var..nobellerde bile hep kendi adamlarina veriyorlar hepsi silme yahudi.. hani ole dusununce simdi ortadogunun yeni sahipleri de onlar olunca..yani esasinda cilgin bir ortadogu damgasi vurulmus bile denebilir bilim alemine.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2015 http://ecx.images-amazon.com/images/I/51Kxwl-YImL._SL500_AA280_.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar