Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Android ve BT Headphone


bingildak

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar merhaba,

burada uyarı niyetinde bir konudan bahsetmek istiyorum, şahsen 4 senedir android kullanan biri olarak ilk defa pişmanlık yaşatan bir konu oldu benim için.

bildiğiniz üzere BT headphone'lar baya yaygınlaştı müzik dinlemek için. geçen hafta SOL REPUBLIC shadow aldım. alet inanılmaz güzel, ses canavar falan. çok hoşuma gitti. yıllardır kulaklıkta şu geliştirmeyi neden yapmadılar baya şaşırıyorum falan. neyse, kulaklık tarafı 10 numara.

gelelim soruna, BT üzerinden kulaklığınızı android telefon ile pair ettiğinizde "beat skip" diye adlandırılan bir şey ortaya çıkıyor. müzik stream ederken anlık, milisaniyelik atlamalar veya seste bozuluyormuş gibi parazitler oluyor.

durum bütün android işletim sistemi kullanan cihazlarda aynı. rootlayıp da CPU sleep min. hz'ı yükseltmeden de çözülmüyor.

sorunun kaynağı telefonun uykuya geçtiği zaman cpu'yu çok yavaşlatması ve bg'da bt streaming'i etkilemesi. ekranı uyanık tutarak veya rootlayıp min. cpu hz'i değiştirerek sorunu çözebiliyorsunuz fakat bunların dışında bir çözümü yok. user friendly bir çözümü yok yani.

bu bahisle ilgili bug reportlar ve forum postları 2015 şubatına kadar gidiyor. onlarca OS update gelmiş, hala düzeltilmiş bir şey yok.

baya üzücü bir durum android için. BT headphone almadan önce dikkat edin. pişman olabilirsiniz. sorun çok minimal bir sorun ama min-max'ci adamı delirtebilir. android geliştirilmesi noktasında neden göz ardı ediliyor olması ise kocaman bir soru işareti tabii ki.

detaylı merak eden buradan inceleyebilir:

http://forums.androidcentral.com/samsung-galaxy-note-4/477341-note-4-bluetooth-skipping-audio.html
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Samsung, HTC ve LG modellerinde olduğunu biliyorum. Android sürümüyle alakalı olması daha olası. Eski model bir cihazsa en son adı her neyse o sürüme geçmediğiniz için etkilenmiyor olabilirsiniz. Kulaklıkla da alakalı değil bu arada piyasada olan her BT kulaklıkla deneyim edip paylaşılmış forumda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...