Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fallout 4 #3

Sam

Öne çıkan mesajlar

ben hiç save/load yapmadım. hiç level gerisinde kalmadım. her actionda proclayabildiği için ufak ufak şeylerden bile proclasa damlaya damlaya göl oluyor. 1 kere sanırım bir görevde procladı, 1.5 level aldım. o kadar.

önemli olan int'i her zaman 1 tutmak. item, buff etc hiçbir şeyden int gelmediğinden emin olacaksın.
Sosyal ağlarda paylaş

int'i 1 in üzerine çıkartacaksan idiot almaman gerekiyor.

idiot savant has a 10% chance to activate and is reduced by 1% per INT point till its 1% at 10 INT

3'e çıktığında etkenliğini ciddi anlamda düşürüyorsun.

gamebreaker olmaz ama tam anlamıyla idiotlığını yaşayamazsın asdasd

idiotla ilgili şuralara göz atabilirsiniz : http://www.gamefaqs.com/boards/164592-fallout-4/72789567
https://www.reddit.com/r/fo4/comments/3siw35/i_tested_intelligence_idiot_savant_and_experience/
Sosyal ağlarda paylaş

Int XP alımını arttırıyor bununla ilgili hesap yapmıştı biri ve idiot ile beraber belli bir int aldınmı toplam kazancında %11 gibi bir XP kaybı olurken getirisi daha fazla oluyor perklerden galiba. Yani %153 yerine %142 XP gain olmuş adamda inti 1 vermeyince.

https://www.reddit.com/r/fo4/comments/3siw35/i_tested_intelligence_idiot_savant_and_experience/
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

int'i 1 in üzerine çıkartacaksan idiot almaman gerekiyor.
Idiot Savant is always worth it on average compared to INT. Even at INT 9, levels 1 and 2 of Idiot Savant are worth ~6% exp each, while INT levels are worth ~3%.

yolladıgın linkte bile su yazıyor abi.

Idiot savant super kesin alınmalı eger yeterli luck varsa.(ki cok levelim olsun herseye veriyim keh keh yapıcaksan save scumming yapıp tum quest returnelerde 5x toplaya toplaya ilerleyebilirsin)

Tek onemli sey var. Asla int 0 ya da negatif olmamalı(debufflar etc.). O durumda hesaplama yapamadıgı/yapmadıgı icin proclamadıgını yazmıstı yine redditte adam.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

tamam o zaman lightweight mod yapacaksın, yanına shadowed koyacaksın. (düşüyor arada sırada, düşenden de alabiliyorsun modu sanırım) armorların tipine göre ağırlıkları değişiyor. hafif olanları tercih edeceksin. metal olanlar genelde ağır oluyor. bununla birlikte balistic ve energy resistleri değişiyor. hani çok zorlandığın noktada o tercih sebebi olabilir ama benim öyle bir ihtiyacım doğmadı hiçbir noktada.

Bunu nasıl yapıyorum yani armor mod yapmadım hiç. İkisi farklı mod kısımlarında mı shadow ve ultra light armor.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

bingildak said:

tamam o zaman lightweight mod yapacaksın, yanına shadowed koyacaksın. (düşüyor arada sırada, düşenden de alabiliyorsun modu sanırım) armorların tipine göre ağırlıkları değişiyor. hafif olanları tercih edeceksin. metal olanlar genelde ağır oluyor. bununla birlikte balistic ve energy resistleri değişiyor. hani çok zorlandığın noktada o tercih sebebi olabilir ama benim öyle bir ihtiyacım doğmadı hiçbir noktada.

Bunu nasıl yapıyorum yani armor mod yapmadım hiç. İkisi farklı mod kısımlarında mı shadow ve ultra light armor.

evet farklı mod türleri, ultra light ileri tier'i, bir düşüğü ağırlık düşürüyor ama AP vermiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

http://fallout.wikia.com/wiki/Fallout_4_armor_mods

burada anlatıyor,

genelde iki farklı türü var, Material ve Miscellaneous diye

Shadowed, Material kısmına, Ultra-Light da Miscellaneous kısmına

action p. için ise misal kol zırhı: light 2ap, Ultra-Light 5ap veriyor + ağırlığı düşürüyor

bunun dışında ben Shadowed kullanmayı pek faydalı bulmadığım için kullanmadım, onun yerine yüksek zırh veren hangi materyal ise onu yaptım.

zaten onlar seni görmeden onları görüyorsun, dürbün ile nişan alıyorsun bu yüzden zaten avantaj sende, ekstra bir gizliliğe gerek yok

haa şu mod da var misal: "Stabilized: Scoped Aiming is more steady" buda belki faydalı olur ama hiç kullanmadım.
Sosyal ağlarda paylaş

işte ben onu hiç yapmadım,

50.cal ile adamı vurduktan sonra veya lazer atışından sonra hala stealth kalabiliyorsak, mod ve perki almak mantıklı denemedim, ama ben oynarken lazeri gördüler mi, direk gelen yere saydırıyorlar, balistik silahlar için ise tam kestiremiyor, biraz bakınıyorlar misal, ikinci atışı yapmaz isen zaten bulamıyorlar, çok ortada değilsen
Sosyal ağlarda paylaş

Silahlarla baya bi oynadım ama zırhlara hiç dokunmadım daha yani en hafif ve en yüksek stat veren dışında değiştirmedim bile zırhı şimdiye kadar. Mesela toplam kaç zırh ağırlığı max olmalı falan gib ibirşey var mı? Yani combat armor mesela baya güzel defence stat veriyor ama ağırlığı bir hayli yüksek. Bunu sneak için kullanmak mı mantıklı yoksa combat armorı shadow ve ultralight yapmaya kasmak mı lazım?
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Silahlarla baya bi oynadım ama zırhlara hiç dokunmadım daha yani en hafif ve en yüksek stat veren dışında değiştirmedim bile zırhı şimdiye kadar. Mesela toplam kaç zırh ağırlığı max olmalı falan gib ibirşey var mı? Yani combat armor mesela baya güzel defence stat veriyor ama ağırlığı bir hayli yüksek. Bunu sneak için kullanmak mı mantıklı yoksa combat armorı shadow ve ultralight yapmaya kasmak mı lazım?

yine şurada http://fallout.wikia.com/wiki/Fallout_4_armor_mods

şöyle diyor:

Combat chest armor:
Shadowed ⛨17 ⚡17 Improves stealth in dark areas, Damage, and Energy Resistance. w: 8.7

Ultra-Light Build Greatly reduced weight and increased AP bonus. +10 AP w:-6.4 Armorer 3

yani bu şekilde modlarsan Combat chest armor ağırlığı 2.30 gibi oluyor ki seni tatmin eder gibi geldi

ben şahsen sniper tarzı oynuyorum, ultra-light kullanıyorum, ama Polymer kullandım(⛨22 ⚡22 Improves Damage and Energy Resistance. w 10.6 (ki toplamda 4,20 oluyor)) pek sıkıntı duymadım saklanmakta
Sosyal ağlarda paylaş

chamelon iyi ama modların verdiği kadar etkili değil. chamelon hareket etmiyorken detected olmada durumundan undetected durumuna düşme süreni düşürüyor. amaç zaten detected olmamak. ondan yok diye kendini hiç üzme. stealth perklerinde 3. veya 4. levelda saçma sapan özellikler geliyor. ondan sonra pa ile süzülüyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...