Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

24 saat açık dişçi tavsiyeniz neresi?

Mithat

Öne çıkan mesajlar

Benim dişim hem bakmamaktan hem genetik olarak çok çabuk sıkıntı yaratıyor. Annem 48 yaşında komple söktürüp takma diş yaptırdı , babam daha 35-36 yaşında falandı porselen mi nedir onu yaptırdı , ben 25 yaşındayım şu ana kadar 6 kana tedavisi 10+ tane dolgum oldu , 2 tane 20lik çektirdim 1 tane normal düz diş çektirdim. Bu kadar şeyin tabii 2-3 tanesi geceye denk geldi.

Dün gece saat 3e kadar kıvranma sonucu barbarosta bulunan dentistanbula gittim, daha önce gün içerisinde bir kere daha gitmiştim lazım olunca o zaman çok sıkıntı olmamıştı güzeldi ama kendi dişçim var tanıdık diye habire oraya gitmek istemedim. Dün gece aklıma geldi ağrıınca hemen oraya bastım gittim anestezi iğne falan filan ama adamlar gerçekten tırt , neden kötüler kısmına girmicem ama oraya gitmek istemiyorum neticede.

Bu yüzden , istanbul avrupa yakasında bildiğiniz tavsiye ettiğiniz gece 3 bile olsa git en iyi orası dediğiniz 24 saat açık dişçi tavsiyelerinize muhtacım.
Sosyal ağlarda paylaş

abi kusura bakma da genetik dış sıkıntısı dediğin damak çekilmesi olur, kemik erimesi olur, yapısal bozukluklar olur ki onlar da çoğu zaman ortodontiye yönlendirildikten sonra eyleme dökülür.

bana çokonatın üstüne nutella basıyorsun, günde iki yerine yılda yaz dönemi ve kış dönemi olmak üzere iki kere diş fırçalıyorsun gibi geldi. nöbetçi dişçi aramak yerine işlenmiş şekeri kes bi' hayatından önce.
Sosyal ağlarda paylaş

Gece böbrekleri kaybedene kadar geralgine k falan atıp sabah doğru düzgün bi dişçiye gitmek en temiz çözüm. Ya da okmeydanına gidip antibiyotik ve ağrı kesici yazdırıp yine sabah bi yere gitmek. Gece nöbet yazıldı diye değil de kendi isteğiyle çalışan doktordan kolay kolay hayır gelmez sdf
Sosyal ağlarda paylaş

Daha düzgün bir saatte dentistanbula gittim , kanal tedavi yapıldı , yarın gidicem ilacı çıkarıp dolguyu takacak.

Dişçide hiç "lan acaba sorunlu diş bu değilde adam bunu haletti, iki gün sonra ağrı aynen devam etmesin?" diye geçiyor mu?

Kanal tedavisinde sorun yoktur güzel yapmıştır heralde dişçi için en basic iştir onda sıkıntı çok nadir olur lafım yok fakat sanki sakat diş o olmayabilirmiş gibi geliyor.

Bi de adama ben dedim o diş ağrıyor diye , adam röntgene baktı evet bu dedi vs , çok düşük ihtimal yani yanlış olması ve şuan büyük bir ağrı yok ama hala minik minik sızlıyor sol çenem. Eğer kanal tedavisi yapıldıysa neden sızlar gibi bir soru var kafamda.
Sosyal ağlarda paylaş

Mithat said:

Daha düzgün bir saatte dentistanbula gittim , kanal tedavi yapıldı , yarın gidicem ilacı çıkarıp dolguyu takacak.

Dişçide hiç "lan acaba sorunlu diş bu değilde adam bunu haletti, iki gün sonra ağrı aynen devam etmesin?" diye geçiyor mu?

Kanal tedavisinde sorun yoktur güzel yapmıştır heralde dişçi için en basic iştir onda sıkıntı çok nadir olur lafım yok fakat sanki sakat diş o olmayabilirmiş gibi geliyor.

Bi de adama ben dedim o diş ağrıyor diye , adam röntgene baktı evet bu dedi vs , çok düşük ihtimal yani yanlış olması ve şuan büyük bir ağrı yok ama hala minik minik sızlıyor sol çenem. Eğer kanal tedavisi yapıldıysa neden sızlar gibi bir soru var kafamda.

doğru dişe yapmıştır saçmalama hahahahah

sızlaması, içinde gaz birikmesinden. ağrı kesici alma işe yaramaz, dayanılmazsa iğne yaptırman lazım..
Sosyal ağlarda paylaş

ilk postunu okudum,
kimse gece sana kanal tedavisi yapmaz.
ağrı kesici iğne dışında ellemez gece nöbetçi olan zaten.

daha önce 6 kere yaptırdım diyorsun, min 2 seans sürer kanal tedavisi zaten...

+
kanal tedavisi dişçilerin en sevmediği şey.

kanal'ın içini tamamen temizleyip, sıvı/tükürük kaçırmadan ilaçlaması gerekiyor...
Sosyal ağlarda paylaş

kalıtımsal/genetik bozukluk diye bir şey var gerçekten.

mesela benim dişler sarımtrak renk olarak,
ekmek yerken bile kırıldığı oldu.
iyi de bakıyorum, çay/kahve neredeyse hiç tüketmiyorum.
kola vs içmiyorum...

5 kanal

https://en.wikipedia.org/wiki/Cracked_tooth_syndrome
Sosyal ağlarda paylaş

Dişçilik eskiden daha da abartı kazandırıyormuş sanırım. Eşimin gittiği bir doktor var. Adam diş falan çekemiyor, diş cerrahı falan değil , yaptığı bir dolgu bir kanal tedavisi işinin %90ı falan bu.

Adamın etilerde mi nerdeydi kendi yeri var, evide yine orada. Sadece normal meslek ile o kadar zengin olunan az meslek var.
Sosyal ağlarda paylaş

Bide şu yanlış diş muhabbeti o dişin yanı boş , iki yanında ki diş şuan böyle kalemle tak tak yapınca acıyor, dişçi "böyle ağrı var mı?" diye vura vura test ediyor diye bende kendim deniim dedim harbiden ağrı var. Gerçi 2-3 gün önce yoktu , acaba diyorum bu dişe kanal tedavi yaptı içine dolgu değil ilaç koydu , şimdi yan dişlere sızlama mı yapıyor?
Sosyal ağlarda paylaş

Dün tekrar gittim , dişin sinirleri falan almıştı ama oraya ilaç koymuştu onu çıkartıp dolgu koyacaktı.

Dolgu koyamadı , lezyon mu ne varmış , oraya ilaç koydu tekrar hatta galiba pamuk bile koymuş olabilir içine o an fazla gergindim anlamadım tam.

O arada perkusyon ile anlaşıldığı kadarıyla 2 tane daha dişe dolgu gerekiyor , onlar için cuma günü gidicem , bu ilacı çıkarmaya haftaya gidicem.

Daha 1 hafta daha sürecek yani işim ama ağrım azaldı. Sıfır olmasa bile azalma var. Sıfır olsun artık kurtulalım şu işten.
Sosyal ağlarda paylaş

Vallahi bende 4 tane kanal var hepsini farklı yaptırdım. Biri 1 günde yaptı, biri 2 günde yaptı önce ilaç koydu sonraki gün doldurdu. Biri 1 ayda yaptı, ilk seferde ilaç koydu 28 gün sonra gel dedi. En son yaptırdığım 3 seferde yapıldı (hala tam kapalı değil bu haftasonu dolgusunu yaptırıcam).

Anlamıyoruz diye bizi mi düdüklüyorlar acaba?
Sosyal ağlarda paylaş

Yetkili abiler daha iyi bilir tabi ama bildiğim kadarıyla canlı dişe tek seferde yapılabilir ama ölü dişe tek seferde yapılamaz kanal. En azından iki sefer yapılması gerekir bakterilerin iyice temizlenmesi için. Dişçinize sorsaydınız daha detaylı anlatırdı zaten size, beni mi düdüklüyor acaba korkusundan da arınırdınız bu sayede sdfg
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
Ya geyik cevirmisiz etmisiz ama kimse gece acik iyi bi yer bilmiyo mu?

İki dise kanal tedavisi yapildi ilk kanaldan sonra hala agri var dedigim diger dismis ikinci kanalin dolgusu sonrasi dolgu dustu daha cuma dolgu yapti pazar dolgu cikti kaldim mal gibi ortada su tirt heriflere yaptirmak istemiyorum bi de discidir bi piclik yapar diye guluyorum suratlarina mal gibi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...