TheRiverBelow Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 tamam çok önemli bir sayı. çünkü uzaylılar ve piramitler, hatta ilüminati. ama diyelim ki bugün elinizde pi sayısının 20 basamağı ile 5 bin yıl öncesine gittiniz. ne yapabilirsiniz? ihtimaller neler? bu bilgi bize neler sağlıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 bilim ve tekniğe açabilirsin bunu matematikçi arkadaşlar ilgilenecek şimdi ama ben harold'un matematik dersi videosunu bekliyorum şimdi burada. Hadi kim yapıştıracak önce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Lisede hoca polinomları fonksiyonları türevi falan anlatırken hocam pazarda elma alırken mi kullanıcaz bunları sanki karşımıza çıkacaklarda diyen çocuk sen miydin lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 tohum,kök falan yerim ben direk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TheRiverBelow Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 abi evet bilim tekniğe açmak aklıma geldi de, şimdi yani sıradan insanlardan duymak istedim ben olayı. zira bilale anlatılır gibi KARDEŞİM BAK ŞİMDİ diye girilmedikçe cümleye ben anlamıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 5binyil oncesine gitmeden cevap verilemez bu soruya. Gidin! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 ot mu içtin yine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TheRiverBelow Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 ot içmek ayıb mı öğrenmemek değil mi ayıb mı eyler otu içen içib de öğrenmeyen öğrenib de otmayan otup da sıjmayan işmedim :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 pi sayısı ilginc kılan bir kaç nokta var; 1. bunlardan en başta gelen hiç bir zaman kendini tekrarlayan bir seri olmaması, bu da sonsuz varyasyon üretmesini saglıyor yani 3,1415... diye giderken hiç bir zaman hiç sag tarafda benzer şablonlar oluşmuyor, kendini tekrarlamıyor, sanki her seferinde yeni bir şey söyleyen/üreten bir canlı organizma gibi. 2. çember dedigimiz şey aslında sonsuz bir çokgen'dir. çokgenin kenar sayısı sonsuza gittikce cevresinin uzunlugunun yine cevresi üzerinde birbirine en uzak olan iki noktanın birbirine olan uzaklıgına bölünmesi de yukarıda dedigim gibi sonsuz varyasyon olusturuyor. Bu yukarıda sıraladıgım 2 maddeden ötürü hiç bir çember ideal olarak bilgisayarda veya herhangi bir elektronik ortamda ya da elektronik olmayan ortamda modellenemiyor, bu da çemberin aslında varolup olmadıgı gibi bir felsefi soru getiriyor. 3. Her çemberin çevresinin çapına bölümü her zaman için aynı sayıyı (pi sayısını) verir. Bu çemberin boyutundan bagımsızdır. Bu da bir diger ilginc nokta. 1-2 tane daha vardı bildigim ama unuttum. İrrasyonel sayılarla ilgiydi galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 mesela çanta toplıcaksın ve valizin sığmıyor. Ama sen pi sayısını biliosun ve hemen kafada bi hesap yapıosun. silindir tshirt hacim = pi * r2 ( r= h/2 olsun optimal )*h küp tshirt hacim = h * h * h yani şimdi ne oldu küp h*h*h silindir pi*h*h*h/4 e bu durumda pi/4 < 1 oluyor, haliyle silindirin hacmi daha ufak oluyor. Çantana sığdırıveriosun. Ha katlarken tam h/2 yapamazsan iş değişir :p. Al SANA FAYDA DAHA NE OLSUN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 pi sayısının virgulden sonra 20 hanesiyle 5 bin sene öncesine gitsen ulan adam yazıyı bulmus yetmemis matematiği keşfetmiş helal olsun diyip sana bi geyik atarlardı önüne ama çakmak götür çiğ çiğ yeme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 uzaylılar piramitler pi değil lan fi sayısı. altın oran yani. pi'yi boş ver, 5000 yıl önce fi daha çok işine yarar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 "nutella yerim" said: pi sayısı ilginc kılan bir kaç nokta var; 1. bunlardan en başta gelen hiç bir zaman kendini tekrarlayan bir seri olmaması, bu da sonsuz varyasyon üretmesini saglıyor yani 3,1415... diye giderken hiç bir zaman hiç sag tarafda benzer şablonlar oluşmuyor, kendini tekrarlamıyor, sanki her seferinde yeni bir şey söyleyen/üreten bir canlı organizma gibi. 2. çember dedigimiz şey aslında sonsuz bir çokgen'dir. çokgenin kenar sayısı sonsuza gittikce cevresinin uzunlugunun yine cevresi üzerinde birbirine en yakın olan iki noktanın birbirine olan uzaklıgına bölünmesi de yukarıda dedigim gibi sonsuz varyasyon olusturuyor. Bu yukarıda sıraladıgım 2 maddeden ötürü hiç bir çember ideal olarak bilgisayarda veya herhangi bir elektronik ortamda ya da elektronik olmayan ortamda modellenemiyor, bu da çemberin aslında varolup olmadıgı gibi bir felsefi soru getiriyor. 3. Her çemberin çevresinin çapına bölümü her zaman için aynı sayıyı (pi sayısını) verir. Bu çemberin boyutundan bagımsızdır. Bu da bir diger ilginc nokta. 1-2 tane daha vardı bildigim ama unuttum. İrrasyonel sayılarla ilgiydi galiba. ilginçmiş cidden. Sonsuz kenarlı çokgen olarak hiç düşünmemiştim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 ama dikdörtgenler şeysi olarak katlarsan tabi daha ufak olabilir silindirden bilemedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TheRiverBelow Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 fi fibonacci mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TheRiverBelow Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 ALTIN ORAN Pİ DEĞİL Mİ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 HAYIR YA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 fi fibonacci evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Hocam pi yi 3 alabilir miyiz??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 pi ile ilgili en ilginç okuduğum şey doğada karşına çıkması. mesela nehirlerin kıvrımlarını baştan sona ölçüyosun sonra da nehirin başladığı noktadan bittiği noktayı ölçüyosun. bu iki sayıyı oranlayınca 3,14 çıkıyor mesela. böyle şeyler olunca bazı adamlar da diyor ki lan acaba matrix gerçek mi. biz de beyinleri geliştirdikçe içinde yaşadığımız yazılımın kodlarını fln farketmeye başladık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 su yolları yaparken hesaplamada lazım mimariyle uğraşırken hesaplamada lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 5000 yıl önce ikisi de bi işine yaramaz. Hatta senin şimdi de işine yaramaz. Gerzek herif. 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TheRiverBelow Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 abi bütün hayatım yalanmış şu an. altın oranı pi sanıyodum. gg easy "nutella yerim" said: 1. bunlardan en başta gelen hiç bir zaman kendini tekrarlayan bir seri olmaması, bu da sonsuz varyasyon üretmesini saglıyor bide bu nasıl mesela? neye göre üretiyo kendini ki o? son rakamları toplayıp bişeye mi bölüyon sürekli? öyle bi sistem mi? yoksa allah ve hikmet? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Dragonfire said: tercüme edeyim, böyle daha kolay anlaşılır http://api.ning.com/files/rdMRwbf1-UDieVVWykXO8nWDsbN2KehH06PuavMAHikE7RxGkiC19ob1BW58PYsR4vKixsNHEV5v2BEGAznxOZdXHHB0BgeT/FibonacciSpiralGirl.jpeg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar