Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

MAKOOOOO REYİİİSS

hattok

Öne çıkan mesajlar

idilik said:

paparnoz said:

7 - 8 yaşında çocuğun boynuna yapışmak iğrençlikten başka bir şey değil.

aynen.

ilk çocuk dayılanınca bunlar gülüyor. ilk çocuktan dayak yiyen 2. çocuk, ortamın yumuşamasının ve dayak yemekten kurtulmanın rahatlığıyla abilere 1. çocuğun gösterdiği tavrı gösteriyor, hatta küfür bile etmiyor yamulmuyorsam. amacı yalnızca ona da gülünmesi, ortamın daha da yumuşaması. ama dengesiz sayko çocuğun boynunu sıkıyor.

küçük bir çocuğa şiddet gösterilmesini onaylayanlara gerçekten hayret ediyorum. ne kadar empati yoksunu, linç ve şiddet kültürünü giderek benimseyen leş bir toplum olduk.

ülkedeki herkes sizin gibi olsa yüksek ihtimal pamuk şeker ihracatında tavan yapardık ya. çok marjinalsiniz çok tatlısınız panpikler.
Sosyal ağlarda paylaş

Bunun marjinal bir tavırla alakası yok baya bildiğin çocuk tecavüzüne giren manyakça bir hareket. Tokat atsa sinirle itse hak vermesem de anlarım o anda herif rahatsız olmuştur ve çocuk olduğunu düşünmeden odunsu bir hareketle itmiştir, uzaklaştırmıştır. Bu yani ciddi ciddi çocuğun boğazına yapışıyor. Tatlı su hümanizmi ile alakası yok, çocuklara yapılan her işkence benim midemi bulandırıyor. Yapan çocuk değil yetişkin bu korkunç bir şey. Bu adam ileride arabayla çocukta ezer, ne olacak bir pislik temizlendi der geçer.
Sosyal ağlarda paylaş

Olaya yargılarla bakıyorsun birde olayın kendisine direk bak. Bir çocuk var göt kadar birde karşısında kazık kadar herif var, herif çocuğun boğazını öyle bir sıkıyor ki anlık çocuğun gözler kapanıyor. Cidden korkunç bir şey. Ders böyle bir şey değildir.

Diğer taraftan sizin düşündüğünüz gibi Çocuk bundan ders almaz yarın aynısını başka çocuklara yapma ihtimali fazlalaşır. Çocuk aklı ben kötü bir davranış sergiledim karşımdaki adamda boğazımı sıktı o zaman yapmayayım şeklinde çalışmıyor. Böyle çalışsa zaten durum daha da beter olurdu. Bu kör şiddet dahi değil canavarca hisle öldürme isteği ile yapılan bir saldırı. Bunun böyle alkışlanması durumu dahada mide bulandırıcı hale getiriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir klasik Ziya Paşa cümlesi kendi içerisinde mobbing ve şiddet barındırıyor. Eski bir söz, eski algılayışı anlatan bir söz ve günümüzde geçerliliği olmayan bir söz.

Okullarda uygulanan şiddet minimize edildi gelecek 10 yılda okulda şiddet namına hiç bir şey kalmayacak. O kadar okul temalı çizgi filmleri izledik bir tane çizgi filmde o kadar yaramaz çocuğa dayak atan öğretmen figürü var mıydı ? Madem bu doğru bir çizgi madem dayak insanların uslanmalarını sağlıyor niye müfredatta yeri yok ? Şiddetle eğitim olmaz. Hele böyle sinirle çocuğun boğazını sıkmanın hiç bir mazereti olamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu tip çocuklar karşınıza gelip ağıza alınmayacak küfürler, elindeki taşı kafanıza atmalar, yanınızdaki kız arkadaşınızı elindeki suyla ıslatmalar falan yaptığında siz çocukların başını okşar, neden böyle yapıyorsun dersiniz. Bu gibi bir durumu ben de yaşadım, hatta o kadar sinirlendim ki kız arkadaşımı taksiye bindirip çocuğun tehdit ettiği abilerimi getiricemi de bekledim. Esnaf bekleme olm dedi, bekledim. Geldiler, abisini de tartakladım ama pıçaklıyordu az daha. Dövsen de anlamıyorlar, şimdi bu dayak yedi gidip hırslanıcak, akıllanmayacak. Sonra gücü yetmediği ana kadar bıçak vs taşıyacak. Bok ülkenin, bok halleri bu başka bi şey değil.
Sosyal ağlarda paylaş

paparnoz haklı.

askerde muhasebe önü kimseyi almama nöbeti tuttum 15 gün. kısım albayının çocuğu sardı bana. 9 yaşında falandı. acaip şımarıktı. vuruyodu, falan küfür ediyodu. hiç bişey yapamıyodum. telefonumu gördü bi kere şikayet edicem dedi. söyledi hatta da yerime bak diyip bi arkadaşa kaçmıştım. baya büyük bi problem haline gelmişti. 9 yaşında bi çocuk 27 yaşında koskoca adamı ne hale getirmişti. askerlik böyle bişeydi işte.

şimdi bana o çocuğu verseler. iki elimle bacaklarından tutarım. dönerim dönerim gülle gibi böyle babasıyla tam kafa kafaya çarpışacak şekilde fırlatırım.

ama paparnoz yine de haklı.
Sosyal ağlarda paylaş

Tepki denilen bir şey var ve tepki insanın ümüğünü sıkarak gerçekleştirilmiyor. Kızgınlığını belirtir, kelimelerini dile dökersin ve çocuk bundan anlar. Bende sokakta defalarca yaşıyorum, bir tane suriyeli çocuk geldi dilencilik yapılıyor tuttum bunu bakkala soktum istediği her şeyi aldırdım, bakkala da tembih ettim geri iade etmek isterse alma diye çocuk sarıldı bana sonra arkadaşlarını çağırıp yedi bunları.

Bir diğeri bir yerde otururken geldi para istedi vermedim, sırtıma vurdu (hissetmedim bile) arkamı dönüp kötü bir bakış attım, muzır bir gülümse ile kaçtı. Çocuk yahu bunlar. Çocuk. daha 10 yaşına bile gelmemişler. Bu verdiğim iki örnek daha onlarca örnekle karşılaştım bir gün geldi 10 tane çocuk sıkıştırdı beni para istiyorlar, vermezsen fena yaparız falan diye tehdit ediyorlar etrafıma topladım bunları konuştum dilencilik çocuk işi değil dedim, sizin top oynamanız lazım, siz çocuksunuz dedim çocuklar büyük bir iştahla dinlediler beni, gittim top aldım kendileri hayatlarını anlattılar kiminin annesi seks işçiliği yapıyor ama evladına temizlikçilik yapıyorum demiş kimisinin annesi ölmüş, babası işsiz abisi ile beraber sokaklarda çalışıyormuş. Vs. Say say bitmeyecek örnekler.

Bakın bunlar dramdır. Ancak bu çocuklar kendilerine bakıp ay yazık demiyorlar, o hayatı direk olarak yaşıyorlar, hemde akıl almayacak bir metanetle. Çocuk dediğin her şeye adapte oluyor. 16 yaşına gelmiş tiner çeken elinde kelebek ile dolaşan adama çevirir bu yanlış hareketler. O sokaklarda böyle çocukların ümüğünü sıkmak yerine bir el uzatan olsa durum daha farklı olur. Mesele budur.
Sosyal ağlarda paylaş

Çocukla güzel güzel konuşup onun derdine ortak olarak o çocuğu değiştiremezsin çünkü hergün aynı şeylere maruz kalıyor, ertesi gün gene gidip birini rahatsız edecek. onun yerine çocuğu döversen bir daha kolay kolay kimseyi rahatsız edemez çünkü en aptal hayvan bile canını yakacak eylemlerden kaçınır. mümkün olduğunca insanları rahatsız eden dilencileri, ayakkabı boyacılarını, peçetecileri dövmeliyiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Her gün aynı şeylere yaşarken bir gün bambaşka bir muameleye maruz kalıp kendini iyi hissederse, o iyi muameleyi özler ve ister. İnsan pragmatik bir yaratıktır, haz duygusuna göre hareket eder. Bir işten haz alıyorsa sürekli o hazzı tekrarlamak ister. Aynı şarkıyı 10 kere dinlemek gibi, beğendiğin oyunu tekrar tekrar oynamak gibi.

Şiddet ise bir insanı tecavüze yaklaştırır çünkü tecavüz hem zevk hem şiddet içerir ve yüksek tahakkümün bir ifadesidir. Tecavüzcülerin tecavüz ederken zevk almadığını söyleyemeyiz. Şiddeti ve hazzı içselleştirmiş insanlar tecavüzcü olmaya yatkındırlar. Toplum niye böyle dediğimizde binlerce sebep sayabiliriz, işte bir tanesi mako'nun çocuğa yaptığı hareket ve sonrasında aldığı destektir. Bir hareketten bir çocuğun hayatı değişmez diye bir şey yok. Bir insanın çocukluğunda çok fazla kırılma anı var ve çocuk için buda bir kırılma anı olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

paparnoz'a inanmak, onun düşüncelerini paylaşmak istiyorum ama yapamıyorum çünkü böyle bir olay benim başıma geldi ve para vermedim diye küçücük çocuk tarafından koca koca taşlarla taşlandım arkamdan. ki taşlardan bir tanesi enseme gelerek tüm dengemi bozdu, elimde olan onca yükü düşürdüm. şimdi bu çocuğun boynunu sıksaydım ilk başta, bunlar olur muydu peki?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...