Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pegasus pişmanlıktır

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
low cost havayolu demek kalitesiz hizmet veren, seni isterse 20 saat rötarla bekletebilecek, her şeye hakkı olan havayolu demek değil yalnız. bazılarınız bunu anlar umarım. hadi rötar yaptı, bir keresinde bilgi vermeden insanları 5 saat uçağın içinde tuttugunu biliyorum. ama "low cost". hakkı di mi? son bir yılda pegasus dünyanın EN ÇOK rötar yapan havayolu şirketi.

ayrıca ryanair'in cartun curtun 1 euroya verdiği bileti lowcost pegasus 149dan gömüyo. bari en az yarısı kadar kaliteli hizet verse.
Mesaj tarihi:
bingildak said:

biz demiyoruz, adamların pazar konumlandırması o.

https://en.wikipedia.org/wiki/Pegasus_Airlines

bilet fiyatlandırması satılan koltuk sayısına ve sefer sayısına göre yapılıyor. eğer dolu uçuşa bakarsan yüksek fiyat olur tabii ki.

Bu nasıl bir mantık? low cost ise uçak ağzına kadar dolu dahi olsa günün sonunda thy den ucuz olmak zorunda. Yarın ucacağım Ankara ucuşuda ay sonu uçacağım İsviçre uçuşuda thy de daha ucuz olayın dolu olmakla bir ilgilisi yok.
Mesaj tarihi:
Zep said:

Masticore said:

onur air en güzeli ya... 100 tl'ye vienna bileti priceless

NERDE OKUDUN?

gitmeyin abi onur'la. yer gök barzo ya. nefretlik resmen. daha kontuarda başlıyor eziyet. atlas'la gidin illa thy/lufthansa vs harici bişeyle gidecekseniz. viyena yok gerçi ama güzeldorf ve kölün var sanırım.
Mesaj tarihi:
pegasus gayet guzel gayet memnunum ben.

sabihada 1 tane pistte tadilat var o yüzden rötar veriyor uçuşlar, bide üzerine normal rotar yaptıran nedenler eklenınce uzuyor ıste.

Benim thy 7-8 saatlik bir rötarım vardı mesela.

2-3 bayram once aynı bıletlerı thy 10 farklı kısıye falan satmıstı sdsfs havalımanında kkıyamet koptu sonra da işte onları otele falan aldılardı.

oluyo yani.
Mesaj tarihi:
ben de gayet memnunum.
uçakta su vermiyor diye ağlıyor millet, yarım saat sürüyor yolculuk zaten ne suyu.
thy ile beleşe portakal suyu içecem diye 2 kat para veremem.
Mesaj tarihi:
Mighty_THoR said:

Pegasus a niye low cost dediğinizi anlamış değilim. Biletleri pahalı, ayrıca online check in vs işin içine girdimi iyicene pahalı.

Ekim ayı içinde 2 Ankara 1 İzmir 1 Fransa 1 İsviçre uçucağım, bu uçuşların hepsi pegasus da daha pahalı.

2 sayfadır her "low cost" lafı geçince bende benzeri şeyleri düşünüyordum, ucuz olsa dahi öyle aman aman bir ucuzluk yok zaten
Mesaj tarihi:
Suark said:

Benim thy 7-8 saatlik bir rötarım vardı mesela.

2-3 bayram once aynı bıletlerı thy 10 farklı kısıye falan satmıstı sdsfs havalımanında kkıyamet koptu sonra da işte onları otele falan aldılardı.

oluyo yani.

Bunlar hep havacılık kurallarıyla belirlenen ve olası durumlar. Uçak topyekün de iptal olabilir, overbook da her zaman yapılan bir uygulama. Olay bu durumlar oluştuğunda adam gibi kabul edip, yolcuyu ekstra mağdur etmeyecek şekilde bildirisini yapıp, gerekiyorsa zararı tazmin etmek.

THY sana uçuşa 5 saat kala "kanka 7 saat rötar oldu" derse istersen ona göre gidersin alana, istersen de gider dersin ki "ben bu kadar beklemem, bana bir sonraki güne bilet verin, bu geceye otel ayarlayın, manevi tazminatımı da verin" ve mağduriyetini bir nebze giderirsin.

Overbook için de aynı şekilde. Havacılıkta gelmeyen yolcuların standart ortalaması gibi bir olay var, atıyorum her uçağın %5'ini çift satıyor adamlar. O uçakta oranın %3 denk geleceği tutarsa da ertelemek zorunda kaldığı %2'lik adamlara ciddi (400 Euro falan sanırım) tazminat ve otel parası ödüyorlar. Yasa dışı değil yani, tazminattan kaytarmak yasa dışı sadece.

Adam akıllı havayolu şirketleri böyle yapar, board'a "2 saat rötar" yazıp da seni uçağın içinde 5 saat daha bekletip zorla tazminatsız uçurmaz. Uçaklarının %80'i 5 saat rötar yaparken, board'a rötarı hileli yazdı diye "BİZ %99.9 RÖTARSIZ UÇUYORUZ" diye reklam yapmaz. Low cost olduğunu iddia edip, hem ülkenin en kalitelisinden sadece %20 ucuz (bazen daha pahalı) + nefes almak para şeklinde uygulama yapmaz.

Bariz bir ucuzluk olup bunları göze alıyorsanız eyvallah da, 50-60 TL için bu heriflerin rezilliği çekilmez açıkçası. Ona göre 4 kere falan düşünün bilet alırken.
Mesaj tarihi:
bariz ucuzluk var canım, hele puanlarla falan thy le 200 lıraya uctugun yere pgs ıle 35 lıraya falan ucuosun.

Onun dısında, ıkısıde rotar yapıyor. 1 kere sımdıye kadar ucak ıcınde bekledım ondada gerı ındırdıler, onun dısında 15 dakka beklemeler oluyor ama sıkıntı yok bındıkten sonra. Kafayı vurup uyuyosun.

Ha 5 saat bekletmek ayıptır ama her ucus ıcın hep boyle oluyormus gıbı lanse etmek yanlıs. Sureklı pgs kullanıorum ben, cokta memnunum yanı.
1 saatlik yola sandviç vericek diye 200 lira fazla para vermek,
sırf tekel diye x ülkesine 2314141TL ye uçmak da fırsatcılıgın danıskası.

Ha nedır telefonla arayınca para alması pegasusun kotu, ama arkadas mınıbus parasına ulke ıcınde ucabılıoosan, bence buna deger.

Yani bide cidden, pegasusla uctugum tum ucuslarda bakıyorum ben thy boardlarına, hep rötar var. pgs zamanında kalkıyor ( 15dk falan atıyor max )
Mesaj tarihi:
O zaman şöyle bir özet geçeyim.
İş için uçuyorsan pegasus kullanmak saçmalık.
2 ay önceden tatile gitmek için ucuz bilet aldıysan çekilebilir.

Yine her şekilde çekilmez de neyse :)
Mesaj tarihi:
buraya kadar bu konuyu yorumlamak gerekirse:

eğer pegasus yakıt olarak mevcut yakıtlara alternatif ucuz bir yakıt icat etmemişse, masrafları düşürmek için güncel kalemlerin arasında cambazlık yapması gerekir ki, zaten olması gerekende budur, ama bu sağlam bir planlama ve organizasyon vede iş takibi ile olur.

lakin, buraya kadar okuduklarım içinde, eleştirileri ve savunmaları göz önünde bulundurursak, söz konusu firmanın ya planlamada, ya organizasyonda yada iş takibinde veya bu kalemlerin her birinde veya üçte de ikisi de sıkıntılar olduğunu söyleye biliriz.

tabi eğer planlama baştan "bu eleştirileri siktir et, ucuz uçuş illüzyonu ile maraba fanatiklerimiz bize toz kondurmaz, her türlü giderimiz olur." üzerine kurulmuş ise bunun üzerine kurulacak her türlü organizasyon, çalışacak personel yetersiz olur...

bu arada, her hangi bir şeye en yıkıcı eleştiriyi yapacak olan ondan en çok faydalanan olmadıkça, demokrasi dediğimiz şey de gelişme olaz
Mesaj tarihi:
yahu öyle bi yazısounuz ki
sanki pegasus hep rötar yapıyor
thy hiç rötar yapmıyor.

İşte bunlar hep daha pahalıysa kesin daha iyidir kafası.

Apronda deve kesip, akpyi arkasına alan firmadansa
sabiha gökçeni görüp, ayağa kaldıran firmayı her türlü tercih ederim.

( bi atlas var pegasusun adam gıbı rakıbı o da her yere ucmuo yoksa koltuk arası mesafesı >3 )
Mesaj tarihi:
pegasus fakir dostudur. en çok yurtiçi uçuş gerçekleştiren havayolundan birisi zaten.
çoğu zaman da düzgün işlemekte olan bi havayolu. aksaklıklar bütün havayollarında oluyor.
thy ile kaç kere rotara kaldığımı bilirim..
Mesaj tarihi:
Nasıl fakir dostu İstanbul sabiha ankara hattına bakıyorum

Bir ay sonrasına baktım, 20 liraya bilet satıyor sonra online için bile değil, hava alanında check in için 14 lira alıyor, koltuk seçmek istersen üstüne para alıyor, yer içersen para alıyor ki ne para, üstüne bagaj verirsen para alıyor.

Aynı gün aynı saat aynı hava alınından kalkan thy online check in, istedğin koltuk, tatlısı tuzlusu zeytin yağlısı yemek, içecek, bagaj ile 59 TL

http://www.youtube.com/watch?v=g3so6AJe4UQ
  • Yeni Oluştur...