Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bana göre her şey "Oynatalım Uğurcum" ile başladı...

KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

Futboldaki dejenerasyon bir çok kişiyi ya da eğitimli bir çok kişiyi rahatsız ediyordur.

Kendi adıma Kadıköy Anadolu Lisesi'ndeyken, 1988-1991 seneleri arasında sınıfımızdaki farklı takımlardan arkadaşlarla ve hatta yan sınıfları da alarak kalabalık şekilde Fenerbahçe Stadyumu'na gidip maç izlediğimiz günleri çok özlüyorum. 2 takımın taraftarlarının yarı yarıya stadyumları paylaştığı günlerdi. Şimdiki gibi galiz küfürlerin olmadığı, en fazla kelime oyunları ile karşı tarafa gönderme yapılan günlerdi. 2 takım taraftarının aynı tribünde maç izleyebildiği günlerdi.

Bu dejenerasyonun elbette ülkenin içinde bulunduğu sosyo-kültürel ve sosyo-politik durum ile de ilgisi var ama yine de kendi adıma bunun şu Erman-Hıncal ikilisi tarafından "Oynatalım Uğurcum" ile başladığına inanıyorum. Hakemlerin bu kadar didik didik edilmesine, anlık karar vermesi gereken hakiki futbol emekçilerinin 2 saat boyunca aynı pozisyonun ileri geri oynatılarak verdiği ya da vermediği kararların tartışılması ile futbol sahasının tartışılmaması gereken otoritesi olan hakemin, hakemlik müessesesinin çökertilmesine neden olduğunu düşünüyorum.

Ondan sonra da futbolcuların hakemi sallamamalarının neticesinde sahalarda ve özellikle büyük takımlar arasındaki maçlarda ortaya çıkan iğrençlikler, bunlar üzerinden fitili ateşleyen yönetici şovları,imamın yediği haltı görünce daha beterini işleyen taraftarlar derken ülkenin sadece futbol değil hemen tüm takım sporlarında sinir bozucu,mide bulandırıcı mevcut ortam oluştu.

Bana göre EBEDİ LALE ÖDÜLLERİ hazırlayıp Hıncal ve Erman'a vermeli Leman dergisi.

Siz ne diyorsunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

Bana göre herşey Aziz yıldırımın başkan olmasıyla başladı. Ha tek kabahatli o değil elbette ama o akımın en önemli temsilcisi. Herkes aman aziz yıldırımın altında kalmayım, camiayı ezdirmeyim diyerek ona benzemeye çalıştılar ve futbolun içerisine nefret tohumları ektiler. Nasıl toplumsal hayatımızdaki bölünmenin ve nefretin en önemli sebebi RTE ise futboldakinin de aziz yıldırımdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Tek sorumlu futbolun içinde birileri değil bence. Yani ülkede kötüye gitmeyen ne var ki futbol bundan etkilenmemeyi başarsın? Sünni - Alevi, Türk - Kürt, dindar - az dindar, namaza giden - gitmeyen, sol şeritten giden - sağ şeritten giden, arabalı - motorlu gibi HERKES kendisi gibi düşünmeyen/olmayan HERKESE düşmanken; Fenerbahçe'li - Galatasaray'lı, Emre - Melo, Aziz - Ünal falan neden düşman olmasın? Komple boktanız, o nedenle futbolumuz da boktan.

Futbol özelinde bu işin katalizörlerini düşünecek olursak ama, bence en büyük sorumlular Digiturk ve Aziz Yıldırım.

"Oynatalım" mevzusuna gelirsek, evet o seneler hakem hatası inceleme vb. devrinin en bokunun çıktığı zamanlardı. Geçenlerde yıllar sonra ilk defa stadyum dönüşü bizim maçın tartışmalı pozisyonlarını bir de TV'den izleyeyim dedim, adamlar 5-6 dakikada bütün pozisyonları çatır çatır bitirdiler. Stüdyodakilerin hepsi 1-2 kelimeyle "penaltı, değil, ofsayt" falan diyip geçtiler pozisyonları, taş çatlasa 2-3 defa izleyerek. Öyle bir pozisyonu super slow motion'da 45 dakika boyunca ileri geri alıp düşmanlık tohumları atacak yorumlar eklemediler. Baştan böyle olsa belki %20 daha iyi durumda olurduk ama hiçbir şey tek başına sorumlu olamaz yani bu derece nefretten.

Ben yan yana maç izlenen dönemlere yetişemedim de yaş itibarıyla, ama Galatasaray taraftarının gelip ayrı bir tribünde maçı izlemesini, biz arada boş bulunup komple susarsak takımlarına bağırmaya başlayıp bizi ıslık çalmak zorunda bırakmalarını falan bile özledim. Yan yana maç izlemeyi tecrübe edenlerin mevcut durumdan tiksinme seviyesini düşünemiyorum yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Futbol sevmediği halde stadyumun dibinde ev tutup "ayh futbol mu kırolar" diyen emo muydu bu arkadaş? Öyle gibi geldi de aramaya üşendim.

yoo ben değilim de emo ne alaka ? Genelde olduğu gibi futboll ile yatıp kalkanların çoğunluğunun zeka örneğini göstermişin tebrikler.
Sosyal ağlarda paylaş

burada bile kimse sporun ruhundan bi haber saçmasapan bi fanatiklik sergiliyor
maç spor konuşan yok çünkü bilmiyor, hakem şöyle hakem böyle sayfalarca konuşuyorlar
yok oyuncu kaç para almış, kime ne bonservis verilmiş sanki takımın muhasebecisi
bi spor, mücadele konuşan yok
Sosyal ağlarda paylaş

sırf galatasaray fenerbahçe için konuşayım ben. bu derbiler her zaman gergin geçmiştir evet ama son yıllarda gerginliğin tavan yapmasındaki sebep net aziz yıldırımdır. tee 5-1 lik kupa maçında "merdivenleri gördünüz mü? merdivenlerde izliyorlardı" demesiyle başlayan süreç kadıköyde ligtv kupasını aldığımız zaman stadın ışıklarının söndürülmesiyle falan devam etti.

tayyip erdoğan türkiye için neyse aziz yıldırım fenerbahçe için odur. adam yüz küsur yıllık takımın sahibi sanıyor kendini net. kendinden sonra gelecek adamı bile seçti yani.

ha hatırlamıyorum ama galatasaray'ın zamanındaki yöneticileri de yapmıştır elbet. "tebrik ederiz" demeyi bilmiyor kimse. olay bundan çıkıyor zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

süper lig maçlarını izlemiyip, spor programı kisvesi altında eğlence programı olan beyaz futbolu izliyorum ben, tavsiye ederim.
özellikle rok maymunu baya komik. adam son programda kulüpler transfer dönemi bittiğinde teknik direktör transfer edebiliyor mu diye sordu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...