Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Babalar...


Rotweiler

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Biraz içimi dökeceğim. Şimdiden kusura bakmayın.


https://eksisozluk.com/babalarin-garip-huylari--549152?p=108

Şu başlığa denk geldim az önce. Oturdum 1 saattir okuyorum bilmemkaçıncı sayfadan. Biraz bamtelime dokundu sanırım. Çok uzun zaman oldu babamın burada yazılanlar gibi huylarını görmeyeli. Yurtdışından döndüğümüzden beri babam babam değildi zaten. Evet sertti, evet asiydi ama, babamdı sonuçta. Varlığı yeterdi. Sonra başka alemlere daldı, neye bilmiyorum. Hoş bilsem de, kendisi halen inkâr ediyor. Sonrası klasik, boşandılar vs işte.
Yurtdışı bozdu babamı, artık ne "oğlum" diyor, ne "hanımım diyor" ne de "kızım" diyor kardeşime. Bizimle beraber yaptığı her şey zulüm, her şey işkenceymiş gibi. İnsan oğlunu alıp iki kelam etmez mi? Arabada sohbet etmeye çalışan çocuğuna nasihat vermez mi? O "sus tamam" tavırları o yaştaki(15) bir çocuğu ne kadar rencide eder?
Kaç tane arkadaşım var baba? Üç tanesinin ismini saysana bana? Sayamaz mı bi' insan?

Sanki yularından tutmuşuz gibi davranışlar. Eve gelmemeler(klasik), çocukları ile ilgilenmemeler, kısacası ATM babalık yapmalar.
Baba tarafı da zaten psikolojik sorunları olan bir aile bana göre, ancak babamın gün geçtikçe onlara benzediğini görmek, küçükken alıştığım "aile" kavramının çürüdüğünü gün be gün gözlemlemek çok koydu bana. Anlatamam bunu. Oturur ağlarım anlatmaya kalksam. Durduramadım, benimle aşık atıştı. Beni tersledi, bana çıkıştı. Beni karşısına aldı. Rakip gördü. Niye ki? Oysa ki ben senin ayak izlerinin üstünden yürümeye çalışıyordum? Zaten hayatım boyunca babamın eksik bıraktığı tüm sorumlulukları yaşım kaç olursa olsun aldım. Gün geçtikçe omuzuma yük yükledi, ban yılmadım. Bugün bu kadar direniyorsam, bu kadar güçlüysem onun sayesinde. Burdan birtek bunun için teşekkür ediyorum sana.

Ne vardı elalemin babası gibi kumanda elinde uyuyakalsan? Evdeki tek tartışman annemin o güzel yemekleri olsa? "Onu şuraya koyma, şurdan alma" desen de razıydım. Ne vardı gece "uyumadın mı sen?" diye kapıdan gelip gıcık etsen. Bayramlarda elini öpsem? Arabayı sen sürerken seni izlesem, biraz daha öğrensem? Trip atsan gönlünü alsam? Sen çok anlatsan, ben çok dinlesem? "Eyvah!"larım geldiğinde sana koşsam ne var? Ne vardı nişanımda elin 40 kat yabancısı gibi 3 metre ötemde değil de, omzunu bana dayamış annem gibi yanımda olsan? Borç yapsam sağa sola, sen ödesen? Sonra ben sana zamanım gelince gönül borcumu ödesem? Ulan yanlış bişey yesem de, "onu yeme o sağlıksız" diye başımda gestapo kesilsen. Ne var beraber "Şurada şu yazlığı mı alsak lan?" diye kafa yorsak. Bugün tüm kazandıklarım senin olsun, ben razıyım.
Mürvetimi adam gibi görsen de, "ne zaman lan torun eheheh" diye takılsan, utansam, gözlerine bakamasam. Ne vardı mutfaktan yeni gelmene rağmen bana seslenip "su" istesen yine?Söylene söylene de getirsem, başında beklesem bitir diye? Allah belamı verse de söyleniyorum diye, yine razıyım!!! Yeni öğrendiğim bişeyi koşa koşa sana anlatsam? Sen bilmediğin teknolojik şeyleri bana sorsan? Bigün de sen benim için utansan be baba? O kadar çok utandım ki senin için son 13 yıldır. Yoruldum... Yoruldum senin eski sen halinin çekip gitmesinden baba.

Bugün ölsem bi köşe başında. Ya da bir arkadaşımın evinde, cesedimi bulamazsın. Kiminle takılırım bilmezsin. Arkadaşlarım iyi insanlar mı, yararlar mı, yaramazlar mı bilemiyorum baba. Kaç yaşıma gelirsem geleyim bir "baba"nın "Oğlum o arkadaşını pek gözüm tutmadı"sı gibi olur mu? Seni tüm dostlarıma değişmezdim. Yemin olsun.

Diğer iki çocuğu ile halen iletişimin var ancak, en büyük korkum onlarla da kopması. Çünkü hissediyorum. Büyük olanı kaybetmek üzere, küçük olan da bişeylerin farkında. Zaten o yüzden en çok ona sarılıyor. "Tek oğlum o benim" diyor açık açık. Kulaklarımla duydum =)
Merak etme baba, senin şu geçen hafta oğlunla geçirdiğin arda arda 5 günü sadece kıskandım. Bu konuda hissettiklerim senin bildiğinin ve sandığının aksine nefret dolu değil, sevgi dolu. Onu sarıp sarmalamandan, eve geri bırakırken "oğlum" diye kucaklayıp öpmenden hiç tiksinmedim. Gurur duydum; sevindim baba. Çocuğun "babam merak eder pencerenin önünde bekliyor"" diye konuşup, koşup pencereden sana el sallaması beni sadece mutlu ediyor. Olsun olsun en fazla kıskanıyorum baba. Kötü hiç bir şey yok içimde.

Kimseye haber vermeden dışarılarda bile gezmek koyuyor insana biliyor musunuz? Aksine insanlar dışarı çıkarken bana haber veriyor. Bu baba rolünü senelerdir taşıyorum. Evin her şeyi ile ilgileniyor, her şeyden haberdarım. Her şeyden de sorumlu...

Sırf bu yüzden bahar festivalinde sarhoş olan çocuk olamadım. Üniversiteden hayatımı kuramadım. Arkadaşlarım ile geride bıraktıklarından kaygısız dağa taşa tırmanamadım. Üniversiteye gittim ama, genç olamadım. Liseye gittim çocuk olamadım. Disiplin suçu işleyemedim. Koleje gönderdin Belçika'da, karnemden korkup senden kaçamadım. Kısacası "şuursuzca" "kaygısızca" "arkama bakmadan" "sağlıklı" bir çocuk olamadım...
Bitürlü seninle olamadım baba...


Babalarınızın değerini bilin oğlum. Bilmezseniz sizden büyük eşşek yok.

I2m out.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ne olurdu şöyle yapsan kısımlarının hepsini babam bana yapıyor şu an ve inanılmaz hoşnutsuzum. Gittiğim her yer için ona hesap vermemi istiyor ve ben de bunu kırmaya çabalıyorum. Yediklerime karışıyor, 25 yaşındayım bana karışma diyorum. Tatile gittik, açık büfeden bir şeyler istedi ama taksit taksit. "Ben de senin gibi tatile geldim, tek seferde söylesene in çık in çık yapmayayım" dedim, baya bozuldu.

Bende de biraz eşeklik var sanırım. Dokundu yazın. Göt. Kaybedince kıymetini anlarım herhalde. Yaptığı çok yanlış şeyler var. Acayip gözüme batıyor. O yüzden sevimli bulamıyorum hareketlerini. Ama yine anlattığın şeylerin yerini kimse dolduramaz, haklısın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sevimli bulmana gerek yok abi ya.Ben babamla ölmeden 2 hafta önce kavga ettim hayvan gibi.3 saat sonra barıştık.2 hafta sonra öldü.Şimdi çok pişmanım diye yazmadım bunu.Böyle geçiniyorduk babamla.Birbirimizi çok iyi anlardık.Sürekli iyi geçinmiyorduk ama bazen onu getir şunu yap dışarı çıkmalardan büyük sıkıntılar oluyor içinde.Hangisi benim için doğru diye kafaları yediğin.Başkasına sormak istemediğin.O zamanlar doğruyu söylemese bile yanlış yaptığında en azından kızacak birinin var olduğunu bilmek iyi oluyor.

İçini dökmek zor şey, tebrik ederim.Umarım rahatlatmıştır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Wishmaster said:

Ne olurdu şöyle yapsan kısımlarının hepsini babam bana yapıyor şu an ve inanılmaz hoşnutsuzum. Gittiğim her yer için ona hesap vermemi istiyor ve ben de bunu kırmaya çabalıyorum. Yediklerime karışıyor, 25 yaşındayım bana karışma diyorum. Tatile gittik, açık büfeden bir şeyler istedi ama taksit taksit. "Ben de senin gibi tatile geldim, tek seferde söylesene in çık in çık yapmayayım" dedim, baya bozuldu.

Bende de biraz eşeklik var sanırım. Dokundu yazın. Göt. Kaybedince kıymetini anlarım herhalde. Yaptığı çok yanlış şeyler var. Acayip gözüme batıyor. O yüzden sevimli bulamıyorum hareketlerini. Ama yine anlattığın şeylerin yerini kimse dolduramaz, haklısın.




aga 25 yaşında babayla tatile gitmek hata bence

sen bi ADAMSIN o ayrı bi ADAM , anlaşıp geçinmeniz kolay değil
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bende 18 imde kaybettim. Şimdi olsa adana yapmanın inceliklerini öğretirdi. Belki balığa falan giderdik diyorum. Amaan ne biliyim 12 sene oldu. Şimdi annem ve kardeşimi tatile çıkardım. Takılıyoruz. Babası olmayıp baba rolüne geçen erkekler güçlü olur. Ailesine daha bağlı daha hakim olur. Bu saatten sonra bir beklentin yoksa sktrret. Sen olanı biteni gördün, kendi çocuğunla son gününmüş gibi yaşa hergün.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Köpeketi erken yaşamış abi o olayları. Babası baştan itibaren bu şekildeymiş zaten. Çocukken buna göre adapte olmuş.

Benim babam ben çocukken iyiydi, şimdi andropoz kafalarına cozuttu baya. Kontrol çılgınlığı da var adamda. Dedem erken vefat etmiş, babam da ailenin büyük erkeği olduğu için baya korumacı bir yapıya bürünmüş. Her şeyi kontrol etmek istiyor. Her konuda paranoyaya varan aşırı bir temkinlilik var. Sıkılıyorum.

Köpeketinin dediği köstek olma noktasına her ulaştığımız vakit resti çekiyorum zaten. O üstümüze yerleştirmeye çabaladığı kabuğu kırmadan gerçek bir adam olamayacağımı düşünüyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu kadar yazıya garip gelebilir ama ben çok memnunum babamdan.

Bi kere ilgilendiğini bilmem, hayatım boyunca ne dersimi sormuştur, ne kayıt hariç okullarıma gelmiştir (ki 12 okul değiştirdim). 14 yaşındayken annem öldü, 2 sene aynı evde kalmaya devam ettik. 16 yaşından sonra görüşme oranımız 2 senede 1 falandır. O da denk geldiysek. En son evlenirken gördüm, 2 sene oldu.

Maddi hiç bi desteği olmadı liseden sonra (ondan öncesi de barınak, karnımın doyması ve aslında kendi ilgisinden dolayı erken bağlanan internet ve bilgisayar), maneviyat olarak zaten ikimiz de tınız.

Şuan iyi kötü bi şeyler başardım hayatta, bunlarda onun etkisinin çok olduğunu düşünüyorum. Arkamı yaslayacağım kimse olmadığı için hem kafama göre yaşadım, hem de bi şeyler için uğraşmam gerekti. Şimdi sağda solda benle gurur duyuyormuş, ehehe.

Ha bi de bizde genetik olabilir bu durum, babası da aynıymış. Öldüğünde arkasından "iyi oldu ya kurtulduk" falan dedi, hatunun tek korkusu benim de ileride böyle olma ihtimalim ama ben giriş, gelişme ve sonuca bakınca bi sakınca görmüyorum gibi gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Wishmaster said:

Abi anneme, yengeme ve kuzenlere destek olmak için gittiydim. Babamla aralarında bi tampon görevi üstleneyim dedim. Her zaman direkt olarak onla muhattap olmasınlar istedim. Baya eğlendirdim hepsini, enerjiyi yükselttim. Tatilleri nispeten daha iyi olmuştur diye düşünüyorum.



tam bir görev adamı
+rep
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

maddi yükümlülükleri yerine getirdiyse, fazla sorgulamamak lazım babaları ilgi sevgi konusunda falan. dünyaya getirmiş, ayakların üstünde durmanı sağlamış falan işte daha ne olsun.

muhtemelen kendi babasından 1-2 level iyidir babalık konusunda, sizde ona göre daha iyi olursunuz 3-4 nesil sonra baya iyi baba dolar piyasa :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...