Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evlilik ve çocuk sorunsalı

Xtreme_Chill

Öne çıkan mesajlar

Theridone said:

Xtreme_Chill said:

ben bir şekilde aldırmaya ikna ettim dün gece. yok yani abi olamaz biz kavga ederken tartışırken sonunda anneme giderim boşanalım filan yok öyle dünya, ben zaten sıkıntılar yaşıyorum bir de böyle problemler ile baş etmeye çalışıyorum, ekonomik sıkıntıları da geçtim şu durumda bu çocuk olmamalı. bir de çocukla alakalı beslendiği yerleri de öğrendim; arkadaşları. 2 tanesi daha yeni gebeymiş. nasıl bir psikoloji lan bu. sen oku, eşşek gibi derece filan yap ama zihniyet bu yani. her neyse sonuç olarak cumartesi günü aldıracağız. buna net bir şekilde ikna ettim. boşanma konusunu şuan gündeme getirmiyorum, çünkü kaldıramıyor psikolojik olarak. saatlerce ağlaması ne kadar kötü de olsak koyuyor. önce aldıralım da, onu da bir şekilde halletmeye çalışacağım. anlık duygu değişimlerine kapılmayacağım bu defa çünkü tekrar tekrar deneyerek hiç bir yere varılmıyor. kim ne ise o, kesinlikle değişmiyor.

demiştim abi. hep o kız takımı yüzünden böyle geri zekalı şeylere yöneliyolar. "bak ben sana bişey diyim, hamile kal çocuk sizi birbirinize bağlar" lafları. tam entrikacı dallas tipli adiler ya. bak gene sinirlendim.

Theridone said:

geçmiş olsun kardeşim, eski eşim de aynı seninki gibiydi. evlilik kurtulsun diye yapabiliyorlar böyle şeyleri, genelde kız kurusu kankaları akıl veriyor "korunma sakın, çocuk olursa evliliğin düzene girer" diye.

herkes "o karı" lafına takılmış da, bazı kadınlar öylesine karaktersiz olabiliyor ki "o karı" lafı bile az gelebiliyor.

sen ne zaman evlendin lan

evlenmediysen böyle ciddi bir topicde yalan söylemeye utanmıyo musun
Sosyal ağlarda paylaş

Ordaki asıl nokta çocuğu aldırmak değil, kadını bu konuda zorlamak
Eğer kadın o embriyoyu sadece anlamsız bir embriyo olarak görüyorsa aldırabilir 10. Haftaya kadar, tıp ve hukuk ona bu hakkı tanımış. Ama kadın onu bir çocuk olarak görüyorsa o artık bir çocuktur. Erkeğin bu konuda kadını herhangi bir şeye zorlaması dümdüz insan öldürmektir. Kadın karnındakini bir insan gibi gördüğü sürece o kürtajın kadında yaratacağı travma insan öldürmekten farksız olur. Atarım çocuğu aldırmak istediği için değil, kadını bu konuda zorladığı için. Ayrıca dini ya da kültürel herhangi bir bağım yok, tek inandığım kurum vicdan. Hemen kafanızdaki kalıplara oturtmadan önce farklı açılardan bakmaya çalışın
Sosyal ağlarda paylaş

Drall said:

Ordaki asıl nokta çocuğu aldırmak değil, kadını bu konuda zorlamak
Eğer kadın o embriyoyu sadece anlamsız bir embriyo olarak görüyorsa aldırabilir 10. Haftaya kadar, tıp ve hukuk ona bu hakkı tanımış. Ama kadın onu bir çocuk olarak görüyorsa o artık bir çocuktur. Erkeğin bu konuda kadını herhangi bir şeye zorlaması dümdüz insan öldürmektir. Kadın karnındakini bir insan gibi gördüğü sürece o kürtajın kadında yaratacağı travma insan öldürmekten farksız olur. Atarım çocuğu aldırmak istediği için değil, kadını bu konuda zorladığı için. Ayrıca dini ya da kültürel herhangi bir bağım yok, tek inandığım kurum vicdan. Hemen kafanızdaki kalıplara oturtmadan önce farklı açılardan bakmaya çalışın

Peçete argümanı gelmeye devam ediyor.

Tldr: mesele atmık ya da yumurta değil, kadını kürtaja zorlamak
Sosyal ağlarda paylaş

rayına oturmamış bir evlilik söz konusuyken, üstelik taraflardan biri bebek olayına 100/100 karşıyken, bebeğin aldırılması konusunda diğer tarafın ikna edilmeye çalışılması gerekir bence de. ama iki tarafın arası ne kadar kötü olursa olsun, ikna işleminin buyurganlık, hakaret, suçlama olmadan yapılması gerekirdi. sonuçta hamilelik, iki tarafın katkısıyla oluşan bir durum. tam tersine bebek olayını oturmamış bir evlilik ortamına sokmamak amacındaki kişi, bunu karşı tarafa çok büyük bir duyarlılık ve incelikle yaklaşarak halletmeye çalışmalıydı.

eşe karşı olan bu yaklaşım (hamilelik konusunda suçlama, çocuğun aldırılması gerektiği konusundaki düşünceleri sertlikle empoze etmeye çalışma, eşten ''karı'' diye söz etme, evlendiklerinin ilk aylarında evin bakımı, yemek konularında sorumluluğu paylaşmayı seçmek yerine eşi suçlama -ki iki taraf ta çalışıyor anladığım kadarıyla-, op un evliliğe hazır olmadığı, ya da eşini sevmediğinin göstergeleri bence. op un eşinin de bu birlikteliği yürütme sürecinde hatalar yaptığı ortada.

bu durumda çocuk aldırılacak olsa da, olmasa da apar-topar boşanma sürecine geçmek yerine, kendinize bir şans verip evlilik terapisi olayını da denemeniz, ilerideki olası pişmanlıkları ekarte etme açısından işe yarayabilir diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

kari da kari diye hitap edilecek bir tavirda olmasaymis.

tek sorun hitap sanki sdfsdfsdf. ha bir de anladigimiz kadari ile adam kadina 2. bir sans verirse bu durumda kendi hayatini cope atmis olacak.

kendi hayatin digerlerinden onemli bro. hele iki arkadasinin gazina gelip cocukla evlilik kurtaracagini dusunen birisinden cok daha degerli. sonrasinda ne cileler cekecegini dusun ve tavrini degistirme kesinlikle.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

said:
Kadın karnındakini bir insan gibi gördüğü sürece o kürtajın kadında yaratacağı travma insan öldürmekten farksız olur.

su "kizima erkek doktorun bakmasina izin vermem" tarzi bi kafa lan. sdfsdfsdfsdsdf

pecetelikmis

Cankurtaranlar dokunmasın diye kızının boğulmasına neden oldu

http://www.sozcu.com.tr/2015/dunya-bunu-konusuyor/cankurtaranlar-dokunmasin-diye-kizinin-bogulmasina-neden-oldu-905964/
Sosyal ağlarda paylaş

bombilo said:

dasaaa said:

said:
Kadın karnındakini bir insan gibi gördüğü sürece o kürtajın kadında yaratacağı travma insan öldürmekten farksız olur.

su "kizima erkek doktorun bakmasina izin vermem" tarzi bi kafa lan. sdfsdfsdfsdsdf

pecetelikmis

Cankurtaranlar dokunmasın diye kızının boğulmasına neden oldu

http://www.sozcu.com.tr/2015/dunya-bunu-konusuyor/cankurtaranlar-dokunmasin-diye-kizinin-bogulmasina-neden-oldu-905964/

hahahaha pecetelik iste dfsdfsdfsdf neyse kendisi dogal olmasa bile bi cesit seleksiyondur.
Sosyal ağlarda paylaş

Arada update ler yapti @OP, konusup anlastiklarini Doktor a gittiklerini, Doktor a gider yaptigini agzini burnunu kirdigini anlatti.

Ardindan Doktor'un enistesinin meger esinin kayincosunun bacanagi oldugu ortaya cikti, orda @OP e artik dank etti, hayatini kendi istedigi gibi yasamak istedigine karar verdi.

Bu thread de yasanmisliklar var dasaaa
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...