Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evlilik ve çocuk sorunsalı


Xtreme_Chill

Öne çıkan mesajlar

Isim bulamadım, uygun bir isim ile editlersiniz arkadaşlar.

Öncelikle konu troll filan değil, gerçekten akıl fikir danışmak için yazıyorum buraya. Lütfen fikir almak için yazdığımı unutmayın geyik yapmayın arkadaşlar.

Yaklaşık 2 yıldır evliyim, ilk günden beri bazı problemler sürekli devam etti fakat bu problemlerin hepsi eşimden kaynaklıydı, farkında olarak herşeyi kabul edip tekrar devam ediyorduk, özürler dileniyordu vs. ancak problemlerin ucu evi terketmelere kadar gitmişti. Bundan ötürü ben de hiç çocuk girişiminde bulunmadım, hem biraz güvensizlik vardı acabalar ile, hem de iş piyasasından dolayı ekonomik olarak hazır hissetmiyordum. Bundan bir kaç gün önce, kan testi ile 1.5 haftalık gebe olduğunu öğrendik, aldırması gerektiğini söylememe rağmen aldırmamakta ısrarlı. Hem ekonomik hem de psikolojik olarak hazır değilim, bunu üstüne basa basa söylüyorum ama anlamıyor. Hatta konunun ucu ayrılalım aldırmak istiyorsan, ben kendim bakarımlara geldi, hatta şuan boşanmaktan filan konuşuyoruz artık istemediğini, çocuğa kendi de bakabileceğini söylüyor. Hatta ve hatta karı kalkmış bir de artık ben yokum yoluna kendin devam et diyor. Çocuk olsa da olmasada istemiyormuş benimle devam etmeyi, zoru görünce kaçmışım. Ulan ne zoru? Ben yaptığın her pisliğe eyvallah çektim ben mi kaçtım zoru görünce? Zor olan şey bu mu yani, geleceğini ve kazancını garanti altına almadan çocuk yapıp ne yapıcaz, başımız göğe mi ericek nolcak ak? diyorum ki işleri yoluna sokalım ondan sonra çocuk yapalım ama yok yani bunu da anlamıyor. 3-4 gündür böyle tartışmalar kavgalar maksimum düzeyde.


Benim mantık çerçevesi içerisinde çocuğa ekonomik olarak hazır olmadığımızı söyleyince ucu buralara kadar geliyorsa peki kabul, boşanalım diye de onayladım bugün. Ancak bu karı kalkıp çocuğu aldırmaz ise? Benim kanuni olarak böyle bir hakkım varmı, onaylamadığım zaman yasal olarak birşeyler işliyor mu? Benim tutumum nasıl olmalı, gaza değil ama bilinçli fikirlere ihtiyacım var. Şuan aileye yansıtmadım, ancak bugün yarın yansıtacağım çünkü boku çıktı. Çocuk olacaksa bakacak olan da benim, çalışacak olan da benim, e çalışıyoruz ama bir yığın borcum var, zaten zor ilerletiyorum birşeyleri, allah rızkını verir diye çocuk yapmakla da olmuyor. düze çıksam zaten istiyorum ben de ama doğru zaman değil. bunu anlatamadım. anlatmaya çalışınca boşanmaktan ayrılmaktan bahsetti, istemediğini artık miğdesini bulandırdığımı filan söylüyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Xtreme_Chill said:
Ancak bu karı kalkıp çocuğu aldırmaz ise? Benim kanuni olarak böyle bir hakkım varmı, onaylamadığım zaman yasal olarak birşeyler işliyor mu?


"Bu karı" boyutuna geldiyse ayrıl zaten, doğru karar. Her evlilik mutlu mesut ölene kadar gidecek diye bir şey yok. Ölene kadar iki aktör olarak içten içe mutsuz yaşayacağınıza 1-2 yıllık bir hayal kırıklığıyla geçer gider, kısmet.

Onaylamadığın zamanki süreci maddi olarak mı soruyorsun, yani "ben istemedim zaten bu yüzden boşanıyoruz, nafaka vermeyeyim" falan? Sanmıyorum öyle bir şey olduğunu. Zaten işler o kadar çirkinleşirse o da der ki "yoo gayet istiyordu, sonra zoru görünce korktu değişti" falan, mahkemeler de kadına daha çok inanır bu durumlarda malesef.

Çalışıyorsa ve/veya anlaşmalı boşanırsanız zaten sadece çocuğa yardım bağlar mahkeme, e ne kadar istemesen de yapmışsın yani, o kadarına bakacaksın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle eğer karınla konuşurkende "bu karı" tarzında konuşuyosan onu bir düzelt önce bence. çünkü hiçbir şekilde tartışmalarınızın sonucu gelmeyecektir bu şekilde konuştuğunuz sürece.

kendim bakarım falan diyorsa hiçbir şekilde bir hakkın yok bildiğim kadarıyla. doğurmak istiyorsa doğurur. istersen sen kendin reddedersin çocuğu ama vicdanın el verir mi onu sen biliceksin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çocuk sen istemiyorsun. doğum kontrolü kadına bırakıyorsun.

bilmiyorum mantık hatasını görebiliyor musun.

en klişe durum değil mi zaten kadının evlenmenin kırılma noktasında hamile kalması. hani kadın kasıtlı da yapmamış gibi anlattıklarına göre ama akıl fikir yani. ne kadar random yaşıyorsunuz hayatı.

üzüldüm valla. ama en az sana üzüldüm.

hukuk falan bilmem ama senin üstte çıkman ve çocuğu aldırmaya zorlaman gibi bir dünyanın olduğuna inanmıyorum. "korunmamış o gün" üzerine kurulabileceğin bir şey değil. zaten süreç başlatsan bile süreç olgunlaşana kadar gebelik ilerlemiş olacak her türlü gg olacak.

sabır diliyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi malum hukumetin iradesi aldirmama yonunde..

yani devlet hastanelerinde bu isi yaptirmaya kalkarsaniz genelde yok cekiyorlar ..arti her 2 tarafin da rizasi lazim..yani hadi aldir dersen sana degisik bilekten bukmeli hareketler yapabilirler..

cocugu veren allah rizkini da verir..simdiki aklim olsaydi 17 18 yasinda cocuk yapardim evlenirdim..

ekonomik istikrar ve guvence konusu goreceli..kimi 2 ev 1 yazlik araba olarak niteler kimi de kadrolu is memuriyet..kendime bakiyorum..valla hep daha fazlasi isteniyor sonu yok..ha aileye giren para 1000 tl nin altindaysa biraz zorlar ama ucuz bez kullanir mamasini kendiniz yaparsiniz yine bakmak isteyen bakar..

genelde bayanlarin ilk gebeliklerinde dusuk yapma olasiligi yuksektir o yuzden bir sansin daha var..

bu kadar tatava yapiyorsaniz keskelerle dolu bir hayatiniz varsa bosuna bu misyonu cocuga yuklemeyin .. cocuk evliligi kurtarmiyor.yazik el kadar cocuk ortada kalmasin..

.kurtulmayacak evlilik yoktur sadece bencil insanlar vardir..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi şu bi gerçek ne kullanırsanız kullanın %100 gebe kalmıyor diye bir olay yok, ben sonradan öğrendiğim hamile olduğu çünkü biz normal şartlarda korunuyorduk, e kalkıp bana da olmuş işte allah rızkını verir mantığıyla gelmesi daha çok sinir bozucu, benim çocuk gibi bir beklentim olsa zaten korunmayız ama korunuyor iken bir şekilde olan çocuğa kalkıp hadi yapalım bakalım demesi ki gerçekten ekonomik olarak sıkıntılarım var, çocuk yetiştirecek konumda değilim kesinlikle değilim. bununla ilgili olan tartışma nasıl boşanmaya kadar uzuyor onu da anlamış değilim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:

cocugu veren allah rizkini da verir..

ha aileye giren para 1000 tl nin altindaysa biraz zorlar ama ucuz bez kullanir mamasini kendiniz yaparsiniz yine bakmak isteyen bakar..


Sokak kedisi mi bakıyorsun abi, karnını iyi kötü doyurup bezini değiştirebilmek yetiyor mu çocuk büyütmeye? Hayat kalitesi diye bir şey var, her şey "ölmemek" ve "karın tokluğu" değil yani.

Sen çekiyorsan intihar edecek halin yok diye çekiyorsun, yaşayacaksın sonuçta bir şekilde. Fakat çocuk yapmak kendi iraden, senin çektiklerini onun da çekeceğini bile bile kedi köpek gibi kontrolsüz üremenin anlamı yok ki. Senden daha rahat ettirebileceksen, düzgün bir gelecek verebileceksen yapmak lazım.

İlla maddi boyut da değil, sen 17-18 yaşında ne biliyorsun, kendi kişiliğin ne kadar oturmuş, ne hayat tecrüben var da kalkıp çocuk yetiştireceksin? İnsanın manevi olgunluğa da ulaşması gerekiyor çocuk yapmadan önce.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nerden tutsan elinde kalıyor gerçekten. Nişanlıyken sorunlar gördüysen zaten evlenmek hata, neden çözsün evlilik herhangi bir sorunu; üstüne daha fazla getirebilitesi var.

Karı olayı vurgulanmış zaten, senin için de biten bir ilişkiyi uzatmanın manası yok, çocuğu aldırmak adına da yapabielceğin hiçbir şey yok, anne ne isterse o. Birde, ilişkideki sorunların tamamen eşinden kaynaklandığını söylemişsin ama yok öyle bir şey, sana sorun çıkaran kadın başkasına melek olabilir, belli ki uyuşmuyorsunuz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@nosfe, stalklamaya gerek yok, piyasalar şuan çok sıkıntılı, evet evimde pc sistemim var güzel de bir para harcadım ona ancak herkesin her günü birbirini tutmuyor. çünkü şuan ekonomik olarak garanti altında değilim, firmadan çıkma ihtimalim çok yüksek, dijital baskı sektöründeyim, malum tekstil genelde dışarıya çalışıyor ama işler 0, kepenk kapatan arkadaşlarım var, ben önümüzdeki 1-2 yılı garantilemeden iyi çocuğa onay veriyim salarız sokağada kendi kendine büyür zihniyetine mi girmeliyim?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi burada senin davranışı ,düşünceni kimsenin eleştirmeye hakkı yok. Ben nacizane sana fikirlerimi söyleyeyim belki yardımcı olur.

Çocuktan korkmamak lazım öncelikle , hayatta bir insanın başına gelebilecek en güzel şey çocuk sahibi olmak. Bugüne kadar yaşadığın hiçbir mutluluk , zevk , heyecan bunun yanına bile yaklaşamaz. Eşinin hamileliğin etkisi ile bu şekilde tepkiler vermesi normal , zaten aranızın çok iyi olmadığını söylemişsin. Çocuk sahibi olacakken ,seninle heyecanını paylaşacakken senden bu şekilde bir tepki alınca tırnaklarını çıkarmıştır haliyle. Üzmeyin abi birbirinizi , ben biraz daha gelenekci bir adamım benim görüşüm , çocuk bazı şeylerin düzelmesine yardımcı olabilir , onun paydasında birleşebilirsiniz. Masrafı filan da yok abi çocuğun o kadar korkma , okula filan başlayana kadar çocuğun masrafı ayda 500 lirayı geçmiyor. bi de inanmıyorsun belki ama zaten kendin harcamıyosun çocuğa harcıyorsun , allah gerçekten veriyor bir şekilde onun rızkını.

biraz sakin olmakta fayda var , olay çok taze gidipte aile büyüklerini sokmaya gerek yok olayın içine , fakat lafına sözüne önem verdiğin ;mutlu bir evliliği olan kişiyle konuşman sana fayda sağlayabilir.

bunları yüzyüze konuşmak istedim şuan , gerçekten üzüldüm duruma inşallah iyi bir sonuca ulaşırsınız.

bir de şöyle birşey var ; illa doğuracağım ben çocuğu diyorsa , bekleyin bakalım bi doğsun çocuk sen bi al kucağına bak çocuğa biraz vakit geçir. Önceden konuşun bunu " evet biz boşanacağız , fakat şu çocuk bir doğsun biraz bakalım durumlara filan diyebilirsiniz.bu konuda en masum kişi çünkü o yavru , anası babası ayrı olarak dünyaya gelmeyi hakedecek birşey yapmadı çünkü.

yakıp yıkmak kolay , aklı başında adam gibi duruyorsun biraz daha uğraşmak gerekebilir bu evliliğin üzerinde , belki profesyonel yardım bile alınabilir durum bu şekilde izah edilip.

allah yardımcınız olsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Xtreme_Chill said:

hayır zikko, görücü değil bildiğin flirt ettik 1.5 yıl, 1 yıl nişanlı kaldık, nişan süresince problemler başladı aslında ama evlenince geçer diye düşünmüştüm, geçmedi, tek düzelttiği şey hatalarını farkedip özür dilemesiydi,onunla da ikinci yıla kadar gelebildik böyle.


Yani...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...