Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İşten fena baydım


monoscope

Öne çıkan mesajlar

slm,

frontend dev'im artık bayma noktasına geldi bazı şeyler, işin işleyişi olsun iç yapı olsun hiyerarşi olsun sıkıldım ve bunaldım. normalde yapmadığımız birşey olarak çok sıklıkla haftasonu da gelmeye başlandı. Bir de üstüne yetmiyormuş gibi kendileri kalmaya devam ediyor diye benim haftasonu onlardan önce çıkıp gitmem karşılığında laf edilmesi artık canıma tak etti.

bilmiyorum ne yapmam gerekiyor katlanabildiğim yere kadar katlanayım diyorum ama performansım düşüyor ya beni kovacaklar ya da ben çıkacağım. Aynı işi yapmaya devam edicez el mahkum bildiğimiz konu sonuçta.

İş dünyası çok enteresan geliyor, esneklikleri kaldıramıyorum. Bir işyeri 9-6 çalışıyorsa yarım saat öncesinden işe gidip tam saatinde çıkarım ama sektör bunu istemiyor. Yükselmenin de buna bağlı olduğunu düşünmeye başladım artık. Çok çalışma konseptine karşı değilim ama karşılığında kısa vadede aldığım şeyler tatmin etmiyor beni.

Buradaki vadem dolunca ya freelance takılıp sürüneceğim ya da başka bir yere geçip aynı şeyleri yaşayıp ordan bayana kadar devam edeceğim. Yazın ve iş dışındaki hayatımda yaşananların da etkisiyle baya bunaldım artık.

Ne yapmalıyım ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

geçende bir arkadaşın arkadaşı ile çay içmek durumunda kaldım
bu arkadaşın programlama bilgisi echo "selam"; dan öteye gitmiyor

herneyse bir tane ofisi var güzelde kurumsal bir internet sitesi var eleman paket site yapıyor
1199 Tlye kurumsal site hazırlıyor wordpress teması gönderiyor günde 1-2 sipariş fln alıyor bu şekilde büyük firmalardan 4 tanede çalısanı var sürekli tema çaldırtıyor themeforesttan fln veya başka sitelerden çaldırıp satıyor çaldırıp satıyor lisanslayıp

güzel iş genelde bu adamın iş yaptıgı kişiler yeğenim bize bir internet sitesi yapsana şirkete neyseveririz parası saolasın yiyenim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Esnek çalışma saati mevzusu zaten büyük problem resmen kölelik. İşin belli giriş-çıkış saati olur çok ekstrem durumlarda kalırsın,bir fedakarlık (oda kişinin şahsi tercihidir) yaparsın. Sorun çalışma saati değil çalışma saatlerinin düzensiz olması,birde her halükarda sözleşme metninden bağımsız fazla çalıştırmaları. Sermayesi olan çalıştıracağı adamı gerizekalı yerine koymaya çalışıyor. Bu yüzden herkes memuriyetlere başvuruyor,memur maaşı özel sektörden düşük olsa yine başvurulur çünkü çalışma saatleri düzenli,önünü görebilme opsiyonun var,tatillerin belli,işten öyle kolay kolay çıkartamıyorlar. Herkes işinden isyan etme noktasında ve herkese hak veriyorum. Avrupada adam 8 saatlik dilimden sonra kalem oynatmıyor,gönül rahatlığı ile işten çıkıyor,bizde ise adeta insan yıpratma savaşı var.Ben bu kadar para veriyorum adamın yağını çıkarmalıyım mantığı resmen insana küfür.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

avrupada da oyle bir kalem oynatiyorlar ki 8 saatten sonra, onlarda yok mu saniyorsun esnek calisma saati. yeri geldi amerikali kanadali demeden it gibi 20 saat durmadan calisiliyor.

adam deadline'i koyduysa, deadline'dan sonra cezaya geciyorsan sirket bakar mi zannediyorsun 8 saate.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...