masa Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 kendisi kopya çekemediği için kıskanmış Bu senelerde Adalet bakanlığı 50li puanlarla Adalet bakanlığına psikolog aldı. Neredeyse her özel üninin psikoloji bölümü var. Ne insanlar girdi o adli tıp kurumlarına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 burası 3. dünya ülkesi malesef kendin kopya çekmeyip diğerlerine göre düşük aldığında da insanlar sen de çek o zaman diyecekler alışacaksın. aynısı benim de başıma geldi heat transferde deli bir hoca denk geldi kitap kapalı sınav yaptı, herkes sıralara telefonlara doldurdu yığınla oralardan baka baka yaptı ben göt gibi kaldım ortada ama pişman değilim, proje vs. oluyor gerizekalıların kafası en basit şeye bile basmıyor o zaman fark ortaya çıkıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasBock Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 şimdi şöyle bi durum var tasvip etmemekle beraber itiraf ediyorum ben de çektim. ama hele bi sor neden çektim? ders: işletme ekonomisi bölüm: makine müh. hoca: endüstri bölümünden derse girer girmez kibar bi diller 'siz makinacıların mna koyucam görceksiniz' izlenimi verdi zaten. e biz de aynı şeyi onlar statikten patır patır dökülünce yapıyoduk o ayrı. hal bu olunca üniversitenin son yılı 1 yıl daha attırmamak için kopya çektik. ha yanlış mı? evet yanlış. ama öğretilenlerin alayını zaten piyasada öğreniyomusun bi şirket kurmaya çalışsan? evet öğreniyosun. gelmiş adi komandit şirketini anlatıyo. sınavda bi soru sormuş sanki şirket benim yüzümden adi. olucak şey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 NoTwisT said: Asteroth said: Valla teselli olarak "O kadar kopya çektikten sonra anca İngilizce Öğretmeni olacaklar, takma" diyeceğim ama, sen de aynı yolun yolcususun, o yüzden bilemedim. off cok agir hakaret var burda 3 ay yaz tatili 15 gün sömestır tatili 10 gün rapor hakkı cts pazar fix tatil, hafta içi en az 2 günde tatil. sgk maaş memuriyet vs vs. bence hakaret yok, yattığı yerden para kazanan ve başarısızlar nasıl öğretecek muhabbetini zaten artık herkes biliyor, öyle bir meslek dalı. kebap. şimdiki aklım olsa öğretmen olurum, kendi iş yerimi açarım eşimin üzerine. meh. kutsal falan diyecek biri olursa ömden küfür edicem bekliyorum. vardır elbet benimde idealist öğretmenlerim vardı, şahane insanlardı ama, %99'u hayata bir işe yaramadan rahatça yaşamak için gelmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 ilerde üni ingilizce hocası olurlarsa en fazla kopya çekilen derslerden olduğu için döngü tamamlanmış olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 sekerim sistem insan elemeyi yada bilgi ogretmeyi hedeflemiyor ki..herseyimiz gibi egitim sistemimiz de yapmacik..her halti yaparmis gibi yapiyoruz..ole yapmak zorundayiz..simdi ders veriyorsun universitede 300 kisi sinif..kime ne ogreteceksin..tut ki idealin dibine vurdun illa ogreteceksin ..eleman oraya kadar zaten dunkof modda gelmis sen abandiginda hoca kokune kadar *** oluyor.es kaza onlari can egrisi yapip da 200 kisiyi biraksan hakkinda sorusturma acilir..napiyorsun hoca seneye 500 kisi olacak o sinif diye.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 mesela devam zorunlulugu olan derste ben ogrencilere aman aman konu anlatmiyorum oturup birseyler seyrettiriyorum onlar hakkinda konusuyoruz.. sinav yaklastiginda ne sorayim diye ogrencilere soruyorum ..tek tek bunu sorun diye sorduklari sorulari yazip tartisiyoruz..sonucta 20 30 soru arasinda anlasiyoruz onlardan 10 tanesini secip tek tek yazdiriyorum..cevaplarini da yazdiriyorum..tek tek..buna ragmen hemen her sene 30 kisi kadar butunlemeye kaliyor..evet..bu arada sinavda kopya cekmek de serbest..-sorulari ve cevaplari yazdirdigim sinavda- 30 kisi butunlemeye kaliyor.. butunlemede biri kalkiyor tahtaya soru 1-- cevap 1 yaziyor..hepsi onu kendi cumleleri ile kagitlara aktariyor geciriyorum..evet burasi bir universite.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 kopya nedir mecburi ingilizce derste, yabancı hocanın yanına tercüman koyulan okullar var. hoca anlatıyor tercüme ediliyor, öğrenci soruyor tercüme ediliyor öfff. nys. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vulga Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 µh said: burası 3. dünya ülkesi malesef kendin kopya çekmeyip diğerlerine göre düşük aldığında da insanlar sen de çek o zaman diyecekler alışacaksın. aynısı benim de başıma geldi heat transferde deli bir hoca denk geldi kitap kapalı sınav yaptı, herkes sıralara telefonlara doldurdu yığınla oralardan baka baka yaptı ben göt gibi kaldım ortada ama pişman değilim, proje vs. oluyor gerizekalıların kafası en basit şeye bile basmıyor o zaman fark ortaya çıkıyor Kitap açık vize mi varmış hem de ısı geçişi dersinde lol. Bence kitap açık sınavlardan aldığın notlarla kendini başarılı sayıp hocana veya arkadaşlarına hakaret etme gafletine düşme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 kitap açık sınavlar kapılara göre daha zor ve mantıklı oluyor genelde. Açık kitap sınavda sorduğu sorunun olayını zaten kitaba bakarak çözemezsin, dersi öğrenmiş olman gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 kitap açık sınav::o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 Lectre said: 3 ay yaz tatili 15 gün sömestır tatili 10 gün rapor hakkı cts pazar fix tatil, hafta içi en az 2 günde tatil. sgk maaş memuriyet vs vs. bence hakaret yok, yattığı yerden para kazanan ve başarısızlar nasıl öğretecek muhabbetini zaten artık herkes biliyor, öyle bir meslek dalı. kebap. şimdiki aklım olsa öğretmen olurum, kendi iş yerimi açarım eşimin üzerine. meh. kutsal falan diyecek biri olursa ömden küfür edicem bekliyorum. vardır elbet benimde idealist öğretmenlerim vardı, şahane insanlardı ama, %99'u hayata bir işe yaramadan rahatça yaşamak için gelmiş. bi göz doktoruna git kinden dolayı gözlerin kör olmuş. Öğretmenlerin yaz tatili 3 ay değil 2 aydır. temmuz ve ağustos. Rapor alsan da almasan da o müfredat işlenecektir. Rapor almak aslında öğretmene kaytarma değil işlerin birikmesi yüzünden eziyettir. Çok mecbur kalmadıkça rapor almadım ben ve 8 senelik öğretmenliğimde aldığım rapor sadece 1 gündür. Birde araba alacağım diye 2 gün izin aldım . koskoca 8 sene de 3 gün. Çocuğum hasta oldu diye de 3 saat aldım izin ve başka yoktur Haftada 3 gün kim çalışıyor ve çalışanlar yüzde kaç bak bakalım. 8 yılda hep haftada 5 gün çalıştım. Bu 6 oldu ama asla ve asla 1-2-3-4 olmadı. Sgk,maaş,memuriyet tüm memurlarda olan bir şey ki neden yazdığını anlamadım. Kin işte adamı böyle yapıyor. Cumartesi-pazar tüm memurlara tatil var genelde öğretmene has bir şey değil. Ayrıca memurun bi ay izin hakkı varken öğretmene yoktur. Ayrıca öğretmene genel olarak yemek yardımı, yol yardımı, lojman yoktur. Şahsen ben görmedim. Özellikle merkezlerde yoktur. Öğretmen evinden de herkes faydalandığı için özel bi olayı yoktur. Şu an öğrencinin sınavlarında ki düşüşlerinden hesap veriyorsun. Eğer sınav ile yazılı arasında fark olursa hesap veriyorsun. sınav 90- yazılı 60 hesap nedeni ki hesap verdim şahsen ben tutanak tutuldu bana. Bu sebeple eskisi gibi yatamazsın. Ayrıca öğretmenliğe kebap derken bir gün sınıfa ders anlatmayı denesene veya ders anlatan öğretmenin yanında durmayı denesene. Ayrıca meb dayımız değil eğitim fakültesi diplomanı al ve gir kpss ye öğretmen ol. İlave olarak söyleyeyim memurluğa geçecek bir çok öğretmen tanıyorum. Bıçak çekilen öğretmenler tanıyorum ve neler neler duyuyoruz. Bu yazıda daha anlatmadıklarımı da hesaba katarsak öyle dışardan göründüğü gibi değildir öğretmenlik. Anne babasını avutamadığı ve birbirini görünce şımarıklık rekoru kıran öğrencileri zaptedip bir şeyler öğretmek çok zor. Bir öğretmenin en büyük bedduasıdır inşallah öğretmen olursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vulga Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 Niye işe yaramasın ısı dersinde dişli çark sorusu mu soruyolar amk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
XLegolas Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 Ogretmenlik fakultelerinin genel durumu bu universiteden bagimsiz. Bu yuzden liselilerin %90i mala bagliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 fenn said: kitap açık sınav::o Şaşıracak ne var anlamıyorum, mühendislik için sıradışı bir şey değil ki open book vize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasBock Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 vulga said: µh said: burası 3. dünya ülkesi malesef kendin kopya çekmeyip diğerlerine göre düşük aldığında da insanlar sen de çek o zaman diyecekler alışacaksın. aynısı benim de başıma geldi heat transferde deli bir hoca denk geldi kitap kapalı sınav yaptı, herkes sıralara telefonlara doldurdu yığınla oralardan baka baka yaptı ben göt gibi kaldım ortada ama pişman değilim, proje vs. oluyor gerizekalıların kafası en basit şeye bile basmıyor o zaman fark ortaya çıkıyor Kitap açık vize mi varmış hem de ısı geçişi dersinde lol. Bence kitap açık sınavlardan aldığın notlarla kendini başarılı sayıp hocana veya arkadaşlarına hakaret etme gafletine düşme deneysel mühendislik metodları dersinde defter kitap açık vize final yapmıştık sınıfın %85i kalmıştı. gerizekalılıkla alakası yok. hoca sana metodu öğretiyor sonuç bekliyor. sen öküz gibi defterdekini yazarsan patlıyosun. zeki hocaların dersinden istersen ansiklopedi aç kolay kolay geçemezsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasBock Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 µh said: fenn said: kitap açık sınav::o Şaşıracak ne var anlamıyorum, mühendislik için sıradışı bir şey değil ki open book vize + yanında akıllı hesap makinesi olmayanı sınava almayan asistan bilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2015 Ben fizik mezunuyum. Fizik bölümünde kitap açık sınavlar genelde kitabın açık olmasına karşın sorunun kitaptaki formüle bakıp çözülemediği sınavlardı. Bazı sorularda kitaptaki formüller hocanın ezberlenmesini ölçmekle uğraşmadığı yan ayrıntılar oluyor. 5 sayfa integral çözüyorsun veya bir formülle oynayıp başka genel bir formülü elde etmeye çalışıyorsun. Adam ezberini ölçmüyor, hesaplama veya düşünme yeteneğini ölçmeye çalışıyor. Böyle olunca da adamlar da her soru için formülleri tek tek yazmak yerine kitap açık sınav yapabiliyor. Bu tip sınavlarda kağıt değiştirmeden kopya çekmesi zor işte mesela. 5 sayfa integral işlemi olması lazım önünde. Sınavdan önce sorunun aynısını kopya kağıdına yazmadıysan imkanı yok sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vulga Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2015 Fizik mühendisliğini bilemicem ama makina için konuşacak olursak ısı geçişi, akışkanlar mekaniği vs'de zaten dünyada okutulan belli başlı 3-5 kitap var. Bir çoğu zaten o kitaplardan alıyor soruları. Her ünitenin sonunda 100 küsür soru var siz hepsini çözüyorsunuz ama vizedeki soruyu çözemiyorsunuz o kadar zor yani öyle mi? Abi öyle aman aman kitap defter açık olmasını gerektirecek bir durum yok çıkacak sorular az çok bellidir. Ha çok konu vardır çok formül vardır aynı dönemde 6-7 baba ders alıyorsundur zaten yetişmez o kadar konu ama kitap defter açık olmasının hiçbir mantığı yok teknisyenlik yapmayacaksan. Reynoldsu, prandtlı, iletim-taşınım-ışınım formüllerini de bilin bi zahmet nusselt, ra, gr vs zaten veriliyor sınavlarda. Deneysel yöntemler dersinde bizde lab dersi deney yapıp rapor falan yazıp finale giriyorsun. Muhtemelen bizdeki ölçme değerlendirme dersi müfredatı işleniyordur sizde. Onda formül kağıdı veriliyor zaten chi-square, propagation of error, bode diagramları falan içinse kitap deftere gerek yok. Her soruyu da yapmayıverin abi bizde 3 dallı budaklı sorudan 2si bütün bu konulardan gelmişti finalde hatırlıyorum. Biri de ekg sorusuydu mühendis olsanız hangi cihazı seçersiniz falan diye kimse yapamadı zaten 2 dönemdir sormalarına rağmen. Yapılacak soru var yapılmıcak soru var yapılacak soruları da kitaba bakmadan yapın. Ha 35-45 gibi notları beğenmiyorsanız bilemem de notlarda normal olan zaten 30-60 arası almak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2015 lan okulu rendacoder'daki hintliler sayesinde bitirdim adam kopya ühüühü diye ağlamış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2015 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2015 Kitap acik sinav normal degil mi? Hukuk fakultelerinde de mesela tum sinavlara kanun kitabi ile giriliyor. Kitap kapali olunca tamamen ezbere dayali sacma sinavlar oluyor. Konuya donersek, OP kizmasin ama Ingilizce ogretmeni olacaksiniz yani, okulda bir Ingilizce bir de beden ogretmenlerinden bir sey ogrenmemisimdir. Odev yapma dersiydi o. Demek bundan oyle sacma sacma tipler oluyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vulga Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2015 Makina mühendisliğinde normal değil. Zaten herşey mantık üstüne inşa ediliyor o yüzden hayatta uygulaması olmayan hayali bir şey sorulmuyor sınavlarda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TheRiverBelow Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2015 GERGE said: OP kizmasin ama Ingilizce ogretmeni olacaksiniz yani, okulda bir Ingilizce bir de beden ogretmenlerinden bir sey ogrenmemisimdir. Odev yapma dersiydi o. Demek bundan oyle sacma sacma tipler oluyorlar. abi evet. kesinlikle bu yani. bende de öyleydi çünkü. eşit ağırlıktan mezun olup wow oynarken öğrenilen ingilizceye güvenip dilden girdim sınava. olay o yani. okulda öğrendiğim zerre birşey yok ingilizce adına. "emizar ve de sesli harfse an sessiz harfse a getiriyoruz çocuklar önüne." böyle ingilizce mi öğretilir amortisör? yemin ediyorum 5 okul değiştirdim, ama hepsinde de: beden = top oynama ingilizce = verilen kelimeleri evde 5 kere yazma müzik = helvacıoğlu flütle yılan hikayesi çalma ve insanlar bölüm soruyo mesela. ingilizce öğretmenliği diyorum. sonraki soru "hacı biz bu ingilizceyi nasıl öğrenicez" oluyo. ne bileyim lan nası öğrenicen. üç büyüklerde yaşamıyorum. haliyle çevremde dil bilen insan sayısı az. yani bölümdekiler bile tek tük. geçen yıl speaking dersinde vizeyi etkileyecek bi uygulama yapmıştı mesela hoca. olay şuydu: film getiriyoruz. izliyoruz. sonra filmi getiren ingilizce bir sınav hazırlıyor. sonra bütün sınavlardan aldığın notların aritmetik ortalamasının %10u vizeye ekleniyor. abi bütün sınavlar fill the blanks olur mu? oldu. how to train your dragonu getirdim. dedim ki sorunun birinde "would you rather kill toothless or release him like hiccup did, and why? please be honest" abi şu soruya "ingilizce öğretmeni adayı" insanların cevap verirken yazdığı cümleleri keşke taratıp saklasaydım ibreti alem olsun diye. hiç unutamıyorum bir hatunun yazdığı şöyle bişeydi: "no i dont kill him. because he is very cute. i cant help myself killing an animal when i see one" NE DİYON LAN? böyle böyle insanlar ingilizce öğretmeni olacak yarın bigün. sistem elemiyor çünkü. bölüme giren herkes bi şekilde mezun oluyor kopyaydı haydı hoydu derken. sonra özel dersler şeyler. patide ben herkesin olmasa da çoğunluğun kendini ifade edebilecek ingilizceye sahip olduğuna inanıyorum mesela. çünkü internette patiye kadar gelip üye olmuş, şurda formatı öğrenip mesaj atabilen insan bi şekilde yabancı dile de maruz kalıyodur yani. WE HAVE TO GO BACK KATE diyen jacki seyrede seyrede ingilizceye aşina olan bi nesil var nihayetinde. olay maruz kalmakta. ve şu ülkede 4. sınıftan beri ingilizceye maruz kalıyoruz, insan odun da olsa "hi, i'm wood" diyebilmeli bi süre sonra. ama yok. niye? çünkü maruz kalmıyoruz, çünkü ingilizce bilmeyen adamlar ingilizce öğretmeni oluyo. konu dil olunca çok sırıtmıyo tabi. ama düşünsenize abi, öyle integral, türev gibi örneklerle kasmaya gerek yok, basit bir fonksiyon işlemini yapamayan bir adamın matematik öğretmeni olduğunu düşünün. durum o yani. bir fizikçi olarak çocuklara "dede muz ver: d=m/v, paran varsa ne rahat: p.v = n.r.t" öğretip fizik öğretmeniyim diye geçinen insanları düşünün. ülkeye format lazım. hard. konudan saparak ağlayıp, içimi dökmüş bulundum biraz. ama bunları insanlara anlatmaya, dile getirmeye çalıştığım zaman "ÇOK KENDİNİ BEĞENMİŞ. Bİ BOK SANIYO KENDİNİ" diye katran ve tüye bulanıyorum direkt. ha belki haksız olan benim, bilmiyorum. o yüzden paylaşıyorum zaten. "haksızsın birader şöyle ve de böyle" derseniz oturur başka açılardan düşünmeye çalışırım. 0ne olur, TEACH ME YOUR BEST ENGLISH derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2015 vulga said: Reynoldsu, prandtlı, iletim-taşınım-ışınım formüllerini de bilin bi zahmet nusselt, ra, gr vs zaten veriliyor sınavlarda. ahahah sınavda convection, conduction sorusu sorup hesaplayın demiyorlar boru içinde laminar flowlu non newtonian akışkan verip yüzey arası transferi hesapla diyor, düzgün olmayan çalkalanan yüzey verip ordaki transferi soruyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2015 sınavlar mümkün olduğunca kaynaklar açık ve deneme usülü yapılmalı. bilgi sahibi olmak değil onu yorumlayabilmek kabiliyet artık. abuk subuk sınavlar dersler hocalar kopyanın tillahını hak ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar