Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mantık hatası için özür

sefacaNBA

Öne çıkan mesajlar

ramazanın başında havalar çok güzel serin yağmurlu olunca burada allah kolaylığını veriyo yazmıştım da tepki gösterenler olmuştu bilmem nerede 40 derecede tutuyorlar. allah onlara yardım etmiyor mu diye? kızmıştım biraz atar yapmıştım.

şimdi gördüm: http://www.ntv.com.tr/video/turkiye/yarin-en-sicak-gun-olacak,jvtb9wVYo0aMEcsKE_ZRQA

zaten 2 gündür de felaket sıcak var. hakkaten mantıksız konuşmuşum. 30 gün oruç tutuyoruz. yazın ortasında 30 gün yağmur serin olacak hali yok ama 30 gün sıcak olabilir. ama sevabı da ona göre diye düşünüyorum. yani bu mantığım hatalı onu kabul ediyorum, biraz karışık oldu ama.
Sosyal ağlarda paylaş

mantık hatası arıyorsan en başında oruç tutmanın kimseye bir getirisi olmadığını anlamak iyi olur.seni yaratan bir tanrı var ne hikmetse günümüzde putperest mısırlıların bulduğu miladi takvime göre ayarlanmış ve dünyanın geoit olduğunu hesaba katmadığı için arjantin de 9 saat-danimarka da 22 saat ama hepsi aynı farzı yerine getiriyor.

herkes istediği inanca inanmakta özgürdür ama başlık mantık hatası olduğu için aklıma bu geldi ve söyledim.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi inandığın ilah adına karar verip süre farkından dolayı daha çok sevap kazandığını mı düşünüyorsun? Bu bilgiyi sana kim verdi? Yoksa inandığın ilahın kutsal kitabında defalarca bahsettiği karar mercinin kendisinin olduğu, bunu defalarca cebrail ile takip ettiğin peygamberine ilettiği ve aksi davranışlarda bulunanların şirk koşmuş olacağını mı unuttun yoksa Allah adına karar verme yetkisine mi sahipsin? Sen Allah mısın?

O kadar dindar geçinip şirk üzerine şirk koşanları gördüğümde ve dini savunmaya çabaladıkça daha çok şirk koşmalarınız komik.

Akıl mantık lütfen... Şimdi anlamışsındır umarım inandığın peygamberin ileride ümmeti için neden imanlı uyuyup imansız uyanacaklar dediğini.
Sosyal ağlarda paylaş

5000 sevap pointte istediğimizle evlenebiliyormuşuz doğru mu?
Doğruysa hemen başlıyorum oruca

bi de mesela

hiç günahı olmayıp 10k sevabı olan cennete gidiyor
hiç günahı olmayıp 20k sevabı olan da cennete gidiyor
2.sine bi bonus vermek gerekmez mi?

bir de hristiyan nüfusun yoğun olduğu ülkelerde büyüdüklerinden türkiye arabistan vs ülkelerdeki insanların aksine hristiyan olan ve ona göre yaşayıp oruç tutmayan şarap içip paso günaha giren insanlar var onlara günah indirimi falan geliyor mu?
Sosyal ağlarda paylaş

Arap yarimadasinda yaz ile kis gun batimi 21aralik - 21 haziran arasi 2 saat farketmiyordu 1,5 filan diye hatirliyorum o yuzden ordan cikma bir ortacag dininden cok sey bekliosunuz :P muhammed kutuplari, atartikayi, avusturalyayi, kutup cemberinive ekvatoru nerden bilicek, dunyanin yuvarlak oldugu bile bilinmiyor eksen egikligini ve gunesin cevresindeki yorungeyi gectim. Kutulari gectim hollanda bile 21 haxiranda gunes 10da batiyor hani cekilicek cile diil. Mekke saati ile tutun en guzeli, ulema oyle buyurmus. Bide kutlu dogum gibi su ramazani bi sabitleseler gunes takvimine super olcak
Sosyal ağlarda paylaş

kolektifinsan said:

5000 sevap pointte istediğimizle evlenebiliyormuşuz doğru mu?
Doğruysa hemen başlıyorum oruca

bi de mesela

hiç günahı olmayıp 10k sevabı olan cennete gidiyor
hiç günahı olmayıp 20k sevabı olan da cennete gidiyor
2.sine bi bonus vermek gerekmez mi?

7 level var, sevap pointine göre level atlıyorsun

birde -7'e kadar gidiyor işte. dikkat edin impel down gibi fundamentaldan başlamayın sonra ona göre :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...