Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Seboreik Dermatit

bingildak

Öne çıkan mesajlar

@aiko

abi zaten seboreik dermatit'in olayı biraz bu, saçlı ve yağlı deri, işte burun kenarı, kulak içi arkası ama özellike saçlı+yağlı deri.

ve bir yerde çıktığı zaman diğerlerini de direkt tetikliyor. o yüzden senin saça odaklanman lazım, çünkü saçtakini kurutamazsan direkt diğer yerleri de kurutamazsın tamamen. geçer ama yine çıkar. selsun denemediysen selsun al.

selsun'u kullandığınız zaman ama bu arada saçlar hayvan gibi yağlanacak haberiniz olsun, uzun saçta sıkıntı biraz. o da selsun'un suçu değil, bu seboreik dermatit yağlı deride çıktığı için yağı göstermiyor. e seboreik dermatit olmayınca direkt yağ ortaya çıkıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

bıngıldak dene abi lan şu selsunu, yeminlen hepinizi hamama kitleyip zorla selsunlatıcam. çok iyi abi :P

karsim ben vichy kullanyorum soldersin selenyum sülfidli onanini.
ikiside iyi geliyor. tilinin dedigi gibi kötü kokuyor ama umrumda degil. bu selsun da da selenyum sülfid var sanirim. kokusu nasil?
bide kulak ici ve burun yanlari icin ne kullaniyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

saçsız deri için ben prednol kullanıyordum, prednol-a hatta sarı olan. ama bir yerden sonra saçma bi şekilde geçirmemeye başladı. advantan ilk kullandığımda kötü gelmişti bırakmıştım yıllar önce. doktor dayıma vermiş, o da bana da almış, ben kullanmadım önce kardeşim kullanmış, ona iyi gelince ben de kullanmaya başladım (hikayeye gel)

şu anda advantan losyon kullanıyorum, süper geliyo. ama krem veya pomad değil, losyon olmalı o da krem tüpünde.
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:

@aiko

abi zaten seboreik dermatit'in olayı biraz bu, saçlı ve yağlı deri, işte burun kenarı, kulak içi arkası ama özellike saçlı+yağlı deri.

ve bir yerde çıktığı zaman diğerlerini de direkt tetikliyor. o yüzden senin saça odaklanman lazım, çünkü saçtakini kurutamazsan direkt diğer yerleri de kurutamazsın tamamen. geçer ama yine çıkar. selsun denemediysen selsun al.

selsun'u kullandığınız zaman ama bu arada saçlar hayvan gibi yağlanacak haberiniz olsun, uzun saçta sıkıntı biraz. o da selsun'un suçu değil, bu seboreik dermatit yağlı deride çıktığı için yağı göstermiyor. e seboreik dermatit olmayınca direkt yağ ortaya çıkıyor.

selsunu hiç kullanmadım, denemeyi düşünüyorum. eczanelerde satılıyor mu ?

ilk başta burun çevresinde başlıyor. sonra göğüs çevresinde daha çene ve kulak çevresi öyle gidiyor. bu bölgelerin hepsini tek bir krem ile yıllardır geçiriyorum ama saça birçok farklı şampuan denedim hiç sonuç alamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

bende de var maalesef bu illet, biraz uykusuz kalırsam veya uyku düzenini bozarsam hemen parlıyor. bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla doğrudan alakalı gördüğüm. olabildiğince uykunuzu almaya çalışın.

bir de dermovat gibi kortizonlu kremleri sadece parladığı anda geçene kadar kullanmak, hemen bırakmak lazım.

bu arada saçta en iyi performansı ben head & shoulders ile aldım, hastalık mantarla alakalı olduğu için direkt kurutuyor kökünden. yüz için parladığı anda dermovat ve tetikleyici şeyi (stres, uykusuzluk) kesmek. 1-2 gün düzgün uyuyunca hemen geçiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...