Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Seboreik Dermatit


bingildak

Öne çıkan mesajlar

bilim & teknik altına giriyormuş sağlık, herhalde burası uygun oluyor.

yıllardır seborerik ciltten çeken biri olarak baya pes ettim. çünkü ne bok yersen ye çözümü olmayan lanet bir şey. bu tür cilde sahip olan arkadaşlar ne demek istediğimi biliyor.

bugün türkiye'de "supposedly" en iyi cilt uzmanlarından birine gittim. inceledi, bir sürü şey yazdı, tavsiyelerde bulundu.

o tavsiyeleri genel hatlarıyla burada paylaşacağım, yazdığı reçetleri paylaşıp paylaşmama konusunda emin değilim, sonuçta ilaç yani. birine ters etkisi falan olur.

bu sorunla cebelleşip, "iyi gelen" şeyler bulanlarda burada paylaşsın, community healing yapalım.

seborik cilt nedir?

genel hatlarıyla şuradan okuyabilirsiniz. https://eksisozluk.com/seboreik-dermatit--251668
yağlı cilt olmasına gerek yok seborik olması için, kuru ciltte de olabilir. T bölgesi, saç dipleri, tüy olan herhangi bir bölge (kaş, bıyık, sakal) bölgesinde kurulup, pullanma, kepek gibi sorunlara sebep olur. kızarıklık yapar. benim vücudumda yok ama saç, yüz etkili. kulak arkasında ve içinde de aşırı kuruluk olur.

ne zaman gider, ne zaman azar?

stress ana teması. stress oldu mu azıyor direkt. ayrıca mevsim dönümleri, cildin sıcak suya buhara fln maruz kalması da arttırıyor. stress olmadığında olmayacağı anlamına gelmiyor. sabah süper evden çıkıyorsun, 2 telefon konuşması ve kıpkırmızı oluyor. cildin hanım kız olan versiyonu, hemen alınık bozuluyor.

doktor neler dedi?
-2 günde 1 şampuan kullan (bu zaten seboreik olmayanlara da böyle öneriliyor)

-mümkünse yıkanmayı 2 günde 1 yapmak (bana gelmiyor bu)

-stress mümkün olduğunca azalt

-aşırı alkolden kaçın

-banyoda aşırı sıcak (buhar yapan cinsten) kullanma, soğuk - ılık yıkan

-kortizonlu krem kullanma (bütün doktorlar bu konuda kortizonlu krem verir gönderir, dermovat vb.) çözüm olmadığı için cildi maffettiğinle kalırsın dedi

-özel şampuan kullan fakat iyi gelen şampuanı 3 aydan fazla kullanma, cilt 3 ay sonra resetliyor, 4 ay grup bulup 3 ayda bir bunların arasında dönmen gerek

-tıraş için özel krem önerdi, sadece amerikada varmış adı Averno (veya böyle bir şey doktor yazısı babama decode ettiricem)

-2 cilt kremi verdi : 1) bioderma sensibio DS+ cream, diğerini bulamadım şimdi. birinin astar, diğerini üzerine kullanmak gerekiyormuş. >bu herkese uygun olmayabilir, kullanmayı tavsiye etmiyorum

-triod baktır dedi, eğer stress yoksa triod olabilir dedi. hiç sanmıyorum ama baktıracağım.

-saç derisi için özel formül yazdı, alchemiste yaptırıyormuşuz.

yazdığı kremleri önceden kullanmadım, onun dışında verdiği özel solüsyonu saç derisine yıkanmadan 1 saat önce kullanıyormuşuz. onunda etkisi olacak diye umuyorum. şampuanları dönüşümlü kullanma olayı da ilk defa duydum. o da yeni bir bilgi oldu benim için.

formül + 2 kalem yeni bilgi için 400 tl ücret alıyorlar bu arada asdasd. özel sağlık sigortası olmasa baya içime otururdu.

bunların hepsine dikkat edersen baya rahatlarsın dedi. deneyip göreceğiz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yediğin halde kilo verme oluyor abi, ben öncesinde yerken kilo vermiyordum dombul gibiydim asdasd. yemeği bırakınca verdim. sinir konusunda

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/18/53/b6/1853b6b8e0212ad8bedef5847e008a5f.jpg

bakalım.

ya çok tatlılar. diyor ki tatile en son ne zaman gittin. şu zaman. o zaman azaldı mı?

zannediyor ki tatile gidince stress bitiyor, iş hayatında sorumluluk alarak çalışan adamın stresi biter mi abi? tatile giriyoruz, telefon - mail vb. sorun problem tatile girmiyor ki. sürekli işin içindesin.

into the wild yapmak gerek onun için.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kahveyi sordum abi ben özellikle, hiçbir etkisi yok dedi kahve için. 2-3 yerde daha yazmışlar. bu gittiğim doçentti, kendi oğlunda falan da varmış, know-how konusunda elini öpülesi diye düşünüyorum.

sünger gibi kahve içiyorum, eğer etkiler dese azaltmayı deneyecektim. çok emin şekilde alakası yok dedi. içecek olarak alkol. yiyecek olarak aşırı acı/baharatlılar dedi. onun dışında etki etmiyor dedi.

gazlı içecekleri ben 2-3 yıl önce bıraktım. hiçbir iyiye yönelik değişim olmadı.

ps. bu arada çok iyiymiş:


geçer dersin geçmez, biter dersin bitmez.
ellerinle yüzünü kremlersin fayda etmez.
çözüm yok dense de umutlar asla tükenmez.

azalır bazen kafasına göre
rahatlama hemen yendim diye
tekrar gelecek seni görmeye
ızdırabını sikeyim senin
kaşıntı yaparsan yine

aiglenoir der ki
mantardır bu hastalığın özü
kollayın saçınızı, yüzünüzü.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bende de bu durum var ama çok aşırı değil, nasıl anlatsam jöle kullanıyorum saçı temizlemeyi 1 gün aksatsam dipleri kepekten daha kalınca bir hal alıyor. bunun dışında yüzümde burun çevresinde kızarma ve bir kaç gün sonrasında pullanma dökülme oluyor. çok illet bir durum ama dikkat ettim ne zaman yazlığa gitsem bu durumdan eser yok artık deniz suyumu iyi geliyor ne oluyor anlamadım. bayaa bir araştırdım krem vs.. kullanmadım en son head&shouldersin hayvani pahalı bir şampuanı var onu denedim oda fayda etmedi. en etkili şampuan clearin mentollü şampuanı var ama oda doktorun dediği üzere bir süreden sonra etkisini kaybediyor ama en ideali bu şampuan bence. yüzüm için bir kaç gün sirke ile silmeyi denedim fena olmadı ama oda koku yakma vs.. ne kadar dayanacaksın bilemiyorum. en son birisi ürederm lipo'yu önerdi denemedim denersem yazarım buraya. bendeki durum bu kadar azken bu kadar uğraştırıyorsa sana kolay gelsin birader :(

bu arada saç içinki formülü alabilirim bende :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yazdığı şampuanları eczanede deşifre ettirince buraya yazarım, solusyon yaygın bir şeymiş, onu da paylaşabilirim.

saçta kortizonlu şampuan kullanabilirsin dedi. yüz ile saç derisinin kalınlığı farklı, saçta yüzde korktuğumuz etkiyi yaratmıyor fakat haftada 2 defadan fazla yapma dedi. ben onu haftada 1 e düşüreceğim, malum saç derisi şakaya gelmez, kelermeyelim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu meret bende var karışımı bir kenara bırakıyorum ne olduğunu bilmediğim için ama geri kalanı bir boka yaramaz. Sensibo filan kullandım yok Head&shoulders clinical care biraz işe yarar kafanı toparlar ama bir süre sonra dediği gibi merete kafan alışıyor bir işe yaramıyor onun için vichy yeşil kapak var onu denemedim saç döküyormuş ama insanlar memnun.

Deniz tuzu(işlenmemiş) ile yıkayıp üstüne la roche posey tolarine ile temizliyorum ortadan kaldırmadı ama bir nebze kontrol altına alıyor.

Kimilerine göre bağışıklık sisteminden kaynaklanıyor, bu arala probiyotik dengesine dikkat ediyorum.

Şu meretin geyiğide bayadır dönüyor.

https://youtu.be/gkvCYV2LBtg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle bir şey söyledi bana, işe yarayan kontrol altına alan 4 ayrı formüle sahip şampuan bulacaksın, 3 ayda bir değiştireceksin. yoksa 3-4 aylık sürede cilt alışıyor ve etkisini kaybediyor. onun için şimdilik 2 tane şampuan verdi okuyamadığım. 6 ay deneyeceğim bakalım.

benim de denemediğim şampuan kalmadı bu arada. en pahalısından en ucuzuna. alternatifinden, şok rafına kadar. ondan dediği şey bana mantıklı geldi. her zaman aynı şey oluyor, iyi geliyor sonra birden kötü oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

askere gitmemiş ve bu sorun olan arkadaşlara da ufak bir tavsiyem olsun.

ben askere gittiğimde stresten hiç azmadığı kadar azmıştı, beklendik bir şekilde. böyle bildiğin kelebek izi gibi, kızarıp kabardı cilt. üstüne bir de kaşıdım onu bilerek. iyicene kudurttum. sonra doktora gittim göstermeye 10 gün istirahat verdi asdasdasd.

150 günde 10 gün yatış baya priceless.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...