Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedilerimi nasıl eğitirim?


DRaGoN_SLaYeR

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,
Drall'ın başlığa biraz benzese de tam olarak aynı şey değil.

2 kedi sahiplendim, bi teyze kendi evini kedi evi yapmış ordalardı, 20+ kedi 4-5 yavru köpekle birlikte yaşıyolarmış aldığımda. Anladığım kadarıyla yemek olayları çok sıkıntılı geçmiş o kalabalıkta =) kuru mamada pek yapmıyorlar da günde 2-3 kere ıslak mama ya da tavuk veriyorum makineden geçirip, onu getirdiğim zaman çıldırıyolar.

Yemeklerini ayrı 2 yere koymam gerekiyor yoksa birbirlerine hırlıyolar, hafif küçük olanı tam mazlum, yiyeceği biraz biraz tabaktan alıp kaçırıp köşe bucakta yemeye çalışıyor. Şimdi bi kutunun içinde veriyorum ona da o kaçırma işini yapamıyor artık.

Yemeğe başladıklarında da arkalarından kovalayan varmış gibi acele acele yiyolar. Bir de bunlardan yerken az bişi elini yaklaştır hemen hırlamalar, yemeği alıp başka yere kaçırmaya çalışmalar falan =(

O 20+ kedili evde yaşadıkları travmaları atmalarını istiyorum, tavuk ya da ödül maması verdiğimde rahatça yesinler birisi gelip önümden çalacak mı diye korkmadan falan :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iyi oldu bu konuyu gördüğüm benim merak ettiğim Tuvalet konusu ya
ARkadaşın kedisi arada gidip yatak odasına işiyip sıçıodu filan.

Kızınca yada masus yapıo arada diyordu doğrumu bu ?
Ben şimdi bi yavru kedi sahiplensem apartman dışında.
Tuvalet eğitimini nasıl vericem internette bisürü şey yazioda güvenemiyorum bokta çıkabilir :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim kedi başlangıçta yanımıza bile yaklaşmıyodu, şimdi ikimize de birer tokat atıp yatağa çıkıp bağırarak bizi yanına çağırıyo, gidiyoruz bi sevgilimin suratına yatıyo bi benim guruldaya guruldaya. Kumuna girdiğinde banyoya girersek direkt kaçıyordu mesela, artık gözlerimin içine baka baka yapıyo ne yapcaksa sdf. Daha böyle bir sürü örnek verebilirim, kıssadan hisseye zamana bırak, yavaş yavaş alışacaklar şu anda nereden ne gelicek bilmiyorlar, tedirginler dolayısıyla. Ama hala herhangi bir misafire kendini sevdirmiş değil bizim minnoş, sadece bize yanaşıyo
Sokakta rekabete doğmuş kediyle evde mindere doğmuş kedi çok farklı oluyo yani
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sokaktan aldığım kedide de aynı sorun vardı, yemeğine ek yapacam vs hemen hırlıyordu. En güzeli yemek yerken sen ona yaklaşma rahat rahat yesinler. Tabağı da boş kalmasın (abartmadan). Her gittiğinde yemek bulacağı için ve artık hırlamasına gerek olmadığı için zamanla geçecektir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Melihin dedigi gibi ac kalma korkularını kırman lazım birincisi ikincisi yemek verirken rahat bırakmak da olabilir tam terside olabilir.Azar azar sürekli elinden besleyedebilirsin.Ama ne yaparsan yap düzelmeye de bilir.Cunku bunlar kedi ve aslında bu yaptıkların hosuna gitmiyorsa hiçbir zaman kabullenmicetir.Zaten o yüzden kedi besliyorsun :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kedi karakterleri çok farklı ama zamanla alışıyorlar.
http://i.imgur.com/TpLxfhr.png


Büyükte küçükte ilk geldiklerinde çok korkak ve insana alışık değillerdi.

Büyüğü annesi bakmamış barınak bebesi, süt annelik yapsın diye yeni yavrulamış kedi arasına atmışlar o da dışlamış o yüzden hep bir eziklik içindeydi ilk 1-2 yıl bütün bu yemekler benim mi şimdi????!!? Surat ifadesi ile bakıp çatlayana kadar yiyordu hani kabı kaldırırız korkusu ile.

Ama hep bir metanetli sakin cins model bişeydi

Sonra yağmurlu bir kış günü 2 numara kapılandı eve. Ağlaya ağlaya, yemek fln verdik baktık içeri niyetleniyor aldık içeri ama meğerse hayvan hiç susmadığıiçin anası senin gibi evlat olmaz olsun diye bırakmış sdfds.

Özetle 2 numara da tam tersi çirkef susmayan doymayan her şeyi sahiplenen ve daha 1 yıl olacak yeni yeni bize kendini sevdirmeye tenezzül eden bi tip çıktı.
Karakterleri farklı olsada bir süre sonra seninle yaşamaya alışıo kediler zaman tanı hayvana. O alışkanlıkları zamanla geçio yeter ki yemek kabı boş kalmasın. Panikliyorlar sen evde yokken yemek kabı boşalınca.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benimkisi yalvariyorum yesin diye, yemek yemiyor lan. kilo verip duruyor, ozel kalorili mamalara abaniyoruz, bu sefer alerjisi nuksediyor, haydii don hipoalerjenik mamaya. kaptaki yemek hep yari dolu.

odul mamasi koy onune, bos bos suratina bakar. iki koklar, ceker gider, yemez.

kedi dedigin cins cins iste.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bende şöyle bi sıkıntı var, rendelenmiş tavuğu ana öğün olarak görüyolar fdsfs. İlk geldiklerinde biraz cılız oldukları için günde 3 öğün veriyodum tavuk, şimdi ikiye düşürdüm, mamayı öyle çerez niyetine yiyolar arada bi gelip dsf.

Acaba tavuğu da öyle sık sık azar azar mı versem? elimle vermeyi denedim elimden de alıp kaçırıp bi yere koyup öyle yiyo şerefsiz. Eskisi kadar hırlamıyo gibime geldi de daha hala deniyoruz bakalım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...