Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İkinci şansım olsa...

KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

meslegini sevmeyen yazilimci kotuluklerin anasidir sdsdf

birakin isini sevenler yapsin o zaman, bilmiyorum calistigin konularin icerigini ama, isini sevmeden yapiyorsan, yazdigin kodu sonrada handle edecek olan kisilerden cok kufur yersin. isini severek yapacak olan biri daha verimli olur projelerinde, yada projeleri onlara verirler eninde sonunda.
Sosyal ağlarda paylaş

işini severek yapmak =/= işini profesyönelce yapmak.

emin ol türkiye de çok az yazılımcının ürettiği dökümantasyonu üretiyorum yazılım yaparken.

yaptığım işin uml diagramı, sequence diagramı olur hep, ki çokta temiz yazdığıma inanıyorum.

ama bunları yapmak için mesleğini sevmeye gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

emin ol türkiye de çok az yazılımcının ürettiği dökümantasyonu üretiyorum yazılım yaparken.

yaptığım işin uml diagramı, sequence diagramı olur hep, ki çokta temiz yazdığıma inanıyorum.

yaptiklarinla hissettiklerin arasinda celiski var o zaman, profesyonelce yaptigina inandigin seyleri, ve isini iyi yaptigini iddia ederek isinden nefret etmen saglikli bir dusunce urunu gelmedi bana.

istemeye istemeye mi profesyonel oluyosun? türkiye de çok az yazılımcının ürettiği dökümantasyonu üretiyorum demissin, ve bunu yaptigi isten pisman olan biri soyluyor..

peki bu heves ve detaycilik nerden geliyo? bence tekrar sevip sevmedigini bir gozden gecir ;)

beduk; imla
Sosyal ağlarda paylaş

işini sevmek zorunda değil insan iyi bile yapsa. sonuçta para için katlanılan birşey oluyor o aşamadan sonra. ben sanırım hiçbirşeyi umursamadığım bir hayat yaşamak isterdim, düşünmeden yaşamak, konulara, sorunlara, takıntılara takılıp kalmamak isterdim. 26 yıldır yapamadım belki bundan sonra yaparım
Sosyal ağlarda paylaş

Drall said:

Laurelin said:

13-14 yasimda kimseyi sallamadan anti-antrojen almaya baslardim :(

Yanlış hatırlamıyorsam obezdin zaten önceden, belki bilinçli belki bilinçsiz o işe el atmışsın zaten

yok onla bir alakasi cok :P ergenligi durdururdum mis gibi, iskeletimin agzina edilmemis, 173 e kadar uzamamis olurdum mis gibi. net 60-70.000tl arasi para kalirdi cebime, onlada abuk subuk isler yapardim bol bol :3
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

İkinci şansım olsa kesinlikle sporcu olmak için direnirdim.

Katılıyorum. Çok imreniyorum spordan para kazanabilenlere. Hiçbir spor dalıyla alakam yok ama düşününce insanın kendisi için yapabileceği en iyi yatırım aslında kendi bedeni, iş işten geçtikten sonra da dönüşü zor.
Sosyal ağlarda paylaş

reyou said:

senko said:

yaptiklarinla hissettiklerin arasinda celiski var o zaman, profesyonelce yaptigina inandigin seyleri, ve isini iyi yaptigini iddia ederek isinden nefret etmen saglikli bir dusunce urunu gelmedi bana.

istemeye istemeye mi profesyonel oluyosun? türkiye de çok az yazılımcının ürettiği dökümantasyonu üretiyorum demissin, ve bunu yaptigi isten pisman olan biri soyluyor..

peki bu heves ve detaycilik nerden geliyo? bence tekrar sevip sevmedigini bir gozden gecir ;)

beduk; imla

abi soyle dusun, benim isimi duzgun yapmaya calismanin sebebi cok sevgidimden degil, verilen ucreti haketmeye calistigimdan + verilen sorumlulugu duzgun tamamlamaya calistigimdan

sevmek baska bisi, ne bileyim sevsem oturur bos vaktimde de kod yazardim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...