bingildak Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 düzeldi responsi time'ı normale alınca (tu) before afterı anlatılmaz yalnız ya şu geçişin. fazla iyi hele bf1 de falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2016 goldbären said: asuslarda kalite kontrolde baya sorun var bu arada, ips tn kavgasından bağımsız olarak şanssız batch'e gelmemenizi dilerim. (ki ips zaten nedense teknolojisi gereği bol backlightbleed ihtimali sunuyor) https://www.youtube.com/watch?v=mje_fmayu0k neyse konuya dönersek adam yazmış ihtiyaca göre diye, olay zaten tn ghostingin ips'ten daha düşük olması, akıcı hızlı oyunda bunun önemli olması. bir sağa bir sola kaykılarak oynamaktan daha çok batıyor ghosting kimine de. shitpost kısım İPS ÇIKTI YENİ KIRAL İPS HERKES İPS ALSIN ALMAYAN APTALDIR argümanıyla geliyorsunuz, adam ben memnunum ihtiyaca göre isteidğinizi alın diyince APTALSIN GÖREMEMİŞSİNDİR diyosunuz, cevabı yiyince de KIÇÜSTÜ OTURUP AĞLIYORSUNUZ!!! bitanesi sinirden tendonlarını koparmış hatta. of özlemişim paticikte monitör seçiminden bile hate speech, politik kavga gibi kavga etmeyi. dileyenler satış topiklerimde acımasız baltalarla yeni cephe açabilirler :) şansıma baya iyi geldi benimki, hiç bleeding yok neredeyse. diğer söylenen sıkıntıların da hiçbiri yok. bir önceki asus yandı diye bunu iyi yollamışlardır belki... ghosting de önemli değil nasıl olsa insan gözü 5 fps'den fazlasını algılayamıyor. aralarındaki fark baya az ya ghosting olarak, tftcentral'de baya incelemişler. overshoot ghosting diye de bir şey var ayrıca, ips'te yaşanmayan bir sıkıntı. ama iki taraf için de önemli bir fark yaratmıyor iki durum da. o ms farkına rağmen pratikteki -olmayan- fark şu yani: http://oi65.tinypic.com/29dcxlg.jpg şundan, görüş açısından daha fazla rahatsız olabilen varsa tebrik etmek istiyorum sdfkljs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ekim 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2016 sabonis hakli bu arada tn paneller ve sorunlari ile ilgili yazdiklarinda, dunyada bu panellerin ureticisi 2-3 tane oldugu icin ve kullanilan teknoloji ayni oldugundan tum sorunlari beraberinde tasir. yani birinde varsa sorun digerinde de olur. aynen ips deki sorunlar gibi. yani tn panel aliniyorsa renkler daha kotu olur, aciyla renklerde degisim gorulur.. daha ucuzdur ve ms daha iyidir gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cabiria Mesaj tarihi: Ekim 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2016 ips, ucuz. https://www.amazon.com/Acer-R240HY-bidx-23-8-Inch-Widescreen/dp/B0148NNKTC/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1477210616&sr=8-3&keywords=ips+monitor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ekim 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2016 Kanuni said: sabonis hakli bu arada tn paneller ve sorunlari ile ilgili yazdiklarinda, dunyada bu panellerin ureticisi 2-3 tane oldugu icin ve kullanilan teknoloji ayni oldugundan tum sorunlari beraberinde tasir. yani birinde varsa sorun digerinde de olur. aynen ips deki sorunlar gibi. yani tn panel aliniyorsa renkler daha kotu olur, aciyla renklerde degisim gorulur.. daha ucuzdur ve ms daha iyidir gibi. yok öyle deme aman derim. bıngıla göre bütün TN üreticileri farklı teknolojiler uygulayarak TN'lerini VA veya IPS'E benzetiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2016 tn=görüş açısı leş, renkler daha kötü/soluk, response time daha iyi. ips=görüş açısı perfect, renkler daha iyi, response time daha kötü, ips glow az-çok illaki var. ekran simsiyah olmadıkça belli olmuyor aşırı sıkıntılı bir tanesi denk gelmediyse, gold'un koyduğu videodakiler baya bi sorunlu. ips'te backlight bleed daha sık görülüyor genelde. bunların kaçarı yok abi, objektif gerçekler yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bathory Mesaj tarihi: Mart 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2017 Selam beyler. Monitor almam lazim. Butce cok yok. 500-550 civari butce var. Hic ama hic anlamiyorum bu konulardan. 5msmis ips'mis falan biseyler gordum ama hic bisey ifade etmiyor. Bulduklarim su asagidakiler. Lg 23 asus 23 Sanki Asus daha iyi gibi. Ama hani 600 ona vermisken git sunu al cok daha iyi falan derseniz onu alayim. Bi yardim pls. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Mart 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2017 iki ürün karşılaştıracaksan (bunun için firmanın kendi sitesindeki spec'lerden bakmak en doğrusu) bari aynı satıcıdan karşılaştır. mediamarkt'ın 500 dediğin monitöre vatan 570 diyor. hop bi anda aynı monitör oldular fiyata anlamında. bi de kimi site kontrast oranını yazmaz, öbürü "düşük tepkime süresi!" der geçer, kaç ms olduğunu yazar ama max hz'i yazmaz falan saçma sapan şeylerle uğraşırsın. en iyisi git kendi sitesinden bak. hani bi elektrik süpürgesinin özelliklerine migros'un, öbürününkine bim'in internet sitesinden bakmak mı, yoksa her ikisinin de kendi official sitelerinden bakmak mı şeklinde düşünebilirsin. migros ney la, ne anlar elektrik süpürgesinden. hangi özellik ne işe yarıyor falan konusu da youtube'da 30 dakkanı alır max. çok sağlam tech kanalları var. linus tech tips ve techquickie (yapanlar aynı zaten), newegg, jayztwocents ilk aklıma gelenler. hani geçen yaz sırf youtube vidyosu gömüp + pati'ye sorup kasa topladım sıfırdan. ki "oha lan millet nasıl takıyor bunları, soğutucu falan değiştiriyorlar allahım bu nası nerd'lük. ben beceremem la bunları" diyordum. (gerçi kasa önü usb'lerini anakarta takarken bi tanesinin pin'lerini ezdim, ön i/o'da 1 usb 3'üm çalışmıyor :D) tn: yüksek hız, dandik görüntü. kenardan/üstten bakınca renklerin içi geçer. ama oyun internet youtube film şeklinde takılacak insana tn öneririm kesinlikle. hani fiyatları araştırmadım ama 5ms tn'in 5ms ips'ten daha ucuz olduğunu varsayıyorum. ips: biraz daha düşük ama yine de iyi hız, fiyatına göre değişmek üzere: daha iyi/çok iyi/4 bin lira verdim ama bunu dokuyan çocuk kör oldu kalitesinde görüntü. grafik tasarımıyla falan uğraşan insanlar kullanır çünkü ekranda gördükleriyle kağıda bastıkları renkler birbirine tn'e göre YÜZ BİN KAT FALAN daha yakın olur. hani geçimini bu işten sağlayan, özelde 2 çocuk okutan, ev kredisine girmiş birine tn versen kafana atar falan sanırım. youtube https://www.youtube.com/watch?v=zNc2fKuVnGU https://www.youtube.com/watch?v=ER1YV42iqrE https://www.youtube.com/watch?v=YCWZ_kWTB9w https://www.youtube.com/watch?v=vecsubZrpfs https://www.youtube.com/watch?v=YC-KHOKM7ck hepsini linus'tan bastım da daha böyle bilal'e anlatır gibi anlatıyor gibi geliyor bana. edit: thumbnail'lerin hepsi birbirinden kötüymüş yalnız sdfds oyun oynicam, ama hardcore csgo turnuvasına katılmicam diyorsan 4-5ms'lik, orta'dan biraz daha iyi bi tn panel işini görür. orta'dan iyi'den kastım tamamen şu an uydurduğum skalaya göre 120hz. aşağısı meh, 144 iyi, üstüne bence gerek yok çünkü human eyes can't percieve more than 30 fps anyways :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
totemic Mesaj tarihi: Mart 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2017 yukarıdaki kasayı toplamayı düşünüyorum uygun 1080p 24' monitör lazım ne önerirsiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Mart 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2017 Cokomantis said: çünkü human eyes can't percieve more than 30 fps anyways :P 24 fps o yanlışın var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bathory Mesaj tarihi: Mart 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2017 Cokomantis said: iki ürün karşılaştıracaksan (bunun için firmanın kendi sitesindeki spec'lerden bakmak en doğrusu) bari aynı satıcıdan karşılaştır. mediamarkt'ın 500 dediğin monitöre vatan 570 diyor. hop bi anda aynı monitör oldular fiyata anlamında. bi de kimi site kontrast oranını yazmaz, öbürü "düşük tepkime süresi!" der geçer, kaç ms olduğunu yazar ama max hz'i yazmaz falan saçma sapan şeylerle uğraşırsın. en iyisi git kendi sitesinden bak. hani bi elektrik süpürgesinin özelliklerine migros'un, öbürününkine bim'in internet sitesinden bakmak mı, yoksa her ikisinin de kendi official sitelerinden bakmak mı şeklinde düşünebilirsin. migros ney la, ne anlar elektrik süpürgesinden. hangi özellik ne işe yarıyor falan konusu da youtube'da 30 dakkanı alır max. çok sağlam tech kanalları var. linus tech tips ve techquickie (yapanlar aynı zaten), newegg, jayztwocents ilk aklıma gelenler. hani geçen yaz sırf youtube vidyosu gömüp + pati'ye sorup kasa topladım sıfırdan. ki "oha lan millet nasıl takıyor bunları, soğutucu falan değiştiriyorlar allahım bu nası nerd'lük. ben beceremem la bunları" diyordum. (gerçi kasa önü usb'lerini anakarta takarken bi tanesinin pin'lerini ezdim, ön i/o'da 1 usb 3'üm çalışmıyor :D) tn: yüksek hız, dandik görüntü. kenardan/üstten bakınca renklerin içi geçer. ama oyun internet youtube film şeklinde takılacak insana tn öneririm kesinlikle. hani fiyatları araştırmadım ama 5ms tn'in 5ms ips'ten daha ucuz olduğunu varsayıyorum. ips: biraz daha düşük ama yine de iyi hız, fiyatına göre değişmek üzere: daha iyi/çok iyi/4 bin lira verdim ama bunu dokuyan çocuk kör oldu kalitesinde görüntü. grafik tasarımıyla falan uğraşan insanlar kullanır çünkü ekranda gördükleriyle kağıda bastıkları renkler birbirine tn'e göre YÜZ BİN KAT FALAN daha yakın olur. hani geçimini bu işten sağlayan, özelde 2 çocuk okutan, ev kredisine girmiş birine tn versen kafana atar falan sanırım. youtube https://www.youtube.com/watch?v=zNc2fKuVnGU https://www.youtube.com/watch?v=ER1YV42iqrE https://www.youtube.com/watch?v=YCWZ_kWTB9w https://www.youtube.com/watch?v=vecsubZrpfs https://www.youtube.com/watch?v=YC-KHOKM7ck hepsini linus'tan bastım da daha böyle bilal'e anlatır gibi anlatıyor gibi geliyor bana. edit: thumbnail'lerin hepsi birbirinden kötüymüş yalnız sdfds oyun oynicam, ama hardcore csgo turnuvasına katılmicam diyorsan 4-5ms'lik, orta'dan biraz daha iyi bi tn panel işini görür. orta'dan iyi'den kastım tamamen şu an uydurduğum skalaya göre 120hz. aşağısı meh, 144 iyi, üstüne bence gerek yok çünkü human eyes can't percieve more than 30 fps anyways :P Sagol cokomantis biraz baktım gönderdigin linklere ve iyice kafam karıstı aljshdf Neyse söyle bir seye karar verdim. Bugün yarın sipariş veririm heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2017 60hz monitör niye alıyorsunuz abi oyun için. sene 2017 oldu artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mart 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2017 baturay zaten gözüm tutmamıştı biraz saf birine benziyordun. ABİ 60 HZ ALMA SAKIN ALMA. bak bir kere 144hz alınca gelecek olan aydınlanma bambaşka. ilk kez ssd takıp "oha ne hızlı açıldı windows!" dediğin zamanki gibi bir atılım olacak çünkü. üstelik hem göz sağlığına hem de oyun keyfine her daim katkısı var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bathory Mesaj tarihi: Mart 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2017 Abi iyi almıyım da, 24 inc 144hz'lere bakınca da fiyat masallah özel okul taksidi gibi bişey oluyo :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2017 verdiğin farka değiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Mart 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2017 cidden şu an monitör alacak olsam (ki düşünüyorum) kesinlikle 60hz almam. yani en basit örnek olarak mesela skyrim'de 64hz bug denen bişey var, monitör 60hz ise sürekli bi stuttering oluyor vs. böyle salak sorunlara takılmamak ve ilerde rahat etmek için paraya kıyıp 144hz falan neyse almak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Mart 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2017 peki 144hz 1080 mi 2k mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2017 paran ve donanımın ne kadara yetiyorsa o kadar k Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Mart 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2017 ne bilyim yani hz olarak 2017 de 60 mı alınır ulan deniyor ya, aynı şekil "2017de 1080 mi alınır keko" diye bir durum var mı merak ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
totemic Mesaj tarihi: Mart 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2017 herkes zengin değil gencler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mart 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2017 Bathory said: Abi iyi almıyım da, 24 inc 144hz'lere bakınca da fiyat masallah özel okul taksidi gibi bişey oluyo :( 1100 1200 liraya var, olmadı ikinci eli var. cidden 600 liralık 60hz alacağına 400lük al bari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mart 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2017 samaella said: ne bilyim yani hz olarak 2017 de 60 mı alınır ulan deniyor ya, aynı şekil "2017de 1080 mi alınır keko" diye bir durum var mı merak ettim. yok oyunlar hala 1080 optimize. oyuncuların da çözünürlük %60 falan böyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Mart 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2017 ben de bi soru sıkıştırayım bari araya şöyle bişey buldum mesela, iyi midir şimdi bu? freesync sanırım nvidia özelliği di mi, amd gpu varsa bi işe yaramıyor yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2017 samaella said: ne bilyim yani hz olarak 2017 de 60 mı alınır ulan deniyor ya, aynı şekil "2017de 1080 mi alınır keko" diye bir durum var mı merak ettim. paran varsa alınmaz tabii ki ama 1080'den 1440p'a geçiş sadece monitor ile olmuyor. 1080 alırken 60hz almak yerine 140hz almanın gpu eski değilse bir tasası yok, bir sürü artısı var. 1440p a geçeceksen onu taşıyacak high end kart gerekiyor 1080 e 140hz almak gibi değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2017 Saeros said: ben de bi soru sıkıştırayım bari araya şöyle bişey buldum mesela, iyi midir şimdi bu? freesync sanırım nvidia özelliği di mi, amd gpu varsa bi işe yaramıyor yani? tam zıttı freesync amd gsync nvidia Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar