Quo-Vadis Mesaj tarihi: Mart 14, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2016 G synclisini de gördüm sanki Amazonda ama emin değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 14, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2016 baktım da gsync versiyonunu bulamadım. amazondan alamam zaten ya monitoru ondan tr'de olan modellere bakıyorum. 1-2 tane aradığım speclerde monitor buldum 2k altında ama hepsi freesync. bir tek rog ekranları var gsyncli yakın olan o da 3k civarı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mart 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2016 Gsync de kullandım şimdi vsync de takılıyorum fark göremiyorum :) 60hz de gerek yok sanki.. 32 inch asusdayim baya memnunum öncesinde Asus swift vardı su anki daha iyi zevkime göre. Pb328q 75 hz 32inch amva Monitor renkler vs muthis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Mart 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2016 Kanuni said: Gsync de kullandım şimdi vsync de takılıyorum fark göremiyorum :) 60hz de gerek yok sanki.. 32 inch asusdayim baya memnunum öncesinde Asus swift vardı su anki daha iyi zevkime göre. Pb328q 75 hz 32inch amva Monitor renkler vs muthis. bi ara gaza gelip 27 ve üzeri araştırmıştım, şu monitör hepsini donunda sallıyordu. ama sonra 32 ve hatta 27 koyacak yerimin bile olmadığını farkettim :D VA panel siyah konusunda en iyisi, renklerde baya iddialı, input lag yok gibi bişey. Tek kötü yanı PWS diyorlar ama ondan da herkes rahatsız olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mart 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2016 Abi pws nedir aradım bulamadım açılımını? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Mart 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2016 Kanuni said: Abi pws nedir aradım bulamadım açılımını? pms ile kombolamışım da ondan :D pwm olacak. pulse width modulation. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mart 15, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2016 Tamamdır thx. Yok bunda o sistem sanırım bulamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ekim 19, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2016 TN - IPS olayını ben baya araştırdım. bir kere kanuninin verdiği örnekler baya gerçek dışı. pc başında otururken "kıpırdandım" görüntü değişti tarzı bir şey kesinlikle yok. kullandığı monitor bozuk veya duruşunda baya sıkıntı var. 20-30 derecelik açı değişmesi gerekiyor ki öyle bir farklılık olsun. benim monitor gelince her türlü denedim, hiçbir şekilde fark edilebilir bir görüntü değişimi yok. dik dururken veya "kaykılmış" pozisyonda görüntü birebir aynı. TN - IPS konusunda okumak isteyene binlerce kaynak var. günün sonunda herkes aynı sonuca varıyor. amacın gaming ise TN al. media device + gaming olarak kullanıyorsan IPS al. IPS renklerde daha iyi sonuçlar veriyor ama kıyaslamalar genelde hep yanlış, modeller birbirine denk değil. iyi TN panel ile iyi IPS arasında fark var ama benim için satın almayı tetikleyecek kadar yok. diğer yanda hızlı geçişlerin olduğu oyunlarda IPS input lag ı hissettiriyor. özellikle competitive fps oynuyorsan overwatch gibi hızlı bir oyunu mesela. o zaman IPS, TN e göre daha kötü bir deneyim sunuyor. renkler daha güzel ama ghosting is real. TN - IPS sorusunun yanıtı benim gördüğüm kadarıyla ilk olarak ikisinin de kalitelisi. TN veya IPS in ucuzu (ki ülkemizde ucuzu yok zaten, teşekkürler 3. dünya ülkesi) her bakımdan kötü. eğer bu bokun altına girecekseniz boğazınıza kadar gireceksiniz. ikincisi çoğunlukla kullanım amacınız. mesela home office çalışıyorsanız veya evde PC monitoründe dizi/film/media/PS etc izliyor veya kullanıyorsanız IPS daha iyi bir seçim. benim gibi sadece başına oturup, oyun.exe basıp competitive oyunlar oynuyorsanız TN daha iyi bir seçim. hele ki FPS seviyorsanız. IPS-TN farkını performans olarak wow'da hissetmezsin ama BF1'de hızlı tepki verdiğin yerlerde hissedeceksin. bu yüzden zaten pahalı monitorler alıp 120+hzlere gidiyoruz, bu geçişlerdeki sorunları hissetmemek için. ondan ben gözüm kapalı TN panel bastım. renkler inanılmaz, performans inanılmaz, 2k inanılmaz. ilk defa donanıma verdiğim paranın bu kadar hissedilebilir farkını yaşadım. IPS-TN konusunda sorularınızı aynı tier iki türü kullanan kişilere sormakta yarar var. o adam hem IPS'de hem TN'de csgo oynadığında farkı hissediyor. en hızlı oynadığı oyun wow olan adam size aradığınız yanıtı veremez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 tn aynı söylediği gibi kıpırdanınca değişiyor gayet. azıcık aşağı çöksem monitörlerden birinin üst kısmı kararıyor resmen. biri ips biri tn anlayacağınız. ikisi de dandik monitörler değil, top-notch. zorlamak falan gerekmiyor bu ayrımı fark etmek için. çok net aradaki fark, özellikle de gündüz. 2k ips vs 2k tn farkını renk ve görüş açısı yönünden çok net hissedersiniz ama response time açısından pek bir şey hissedemezsiniz, öyle söyleyeyim (monitörlerin ikisi de 144hz, asus rog pg278q vs pg279q). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 Hmmm buraya yazmis bingil. Ben arastirdim ve sonrasinda uzunca ikisinide kullandim, arastirmayla ne anlayabilirsin gozun gordugu farkli. Pg278q kullandim aynen yazdigim ve prudentin onayladiklarini yasadim delirdim, ozellikle gunduz onu atlamisim. Simdi pg348q kullaniyorum arada korkunc fark var hele ki gunduz. Ki bunlari uzun sure oncede yazmistim buralara. neden yazdiklarim yanlis oldu onu cozemedim, baska nickle yazacagim bundan sonra :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 tn panel'lerin vertical viewing angle rezalet canım. 10-15 santim aşağı yukarı kaydığın zaman bile renkler bi anda delicesine farkediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 Aynen, hele bir de takinca kafaya... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 monitorden monitore değişiyor demek ki. benim kullandığım dell'ın modelinde böyle bir şey yok. değişim sadece sağdan veya soldan bakmaya başlarsan tilted bir şekilde fark ediyor. onun dışında monitor karşısında oturduğum açıda aşağı yukarı kaymışım falan en ufak bir fark yok göz görünen. karşısında dururken ekranın en tepesinde değişim görmem için kafamı marka logosu (alt bezel) seviyesine indirmem gerekiyor. bu arada chromeda biraz sıkıntı yaşıyorum. oyunlarda falan hiç sıkıntı yok ama chromeda sanki böyle ghosting var gibi. forum sayfasında mesela aşağı doğru scroll yaparken textin bıraktığı beyaz gölgeyi görebiliyorum gibi. browser 144hz ekranda 60hz çalışıyor diye öyle oluyor falan diye bir şeyler okudum ama tam bilgi bulamadım. yok mudur bunun çözümü? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 TN panelli ise monitörden monitöre pek fazla değişmez. Beyaz, çok açık gri, açık gri falan bunlar 10-15 santim yukarı aşağı oynadığında direk aynı renk gibi gözüküyorlar. direk "oha 10 santim yükseldim hiçbişi göremiyorum" değil olay yani. renk tonlarının boka sarması.. hangi model monitörün bilmiyorum ama TN panel ise aç google'da çıkan ilk 10 review'ı oku, 10 taneden 9'u hatta 10'u viewing angle kısıtlı diye yazmıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 yine klasik bir sabonis postu olmuş das. ben okumamıştım kardeş satın almadan önce. paylaşım için teşekkürler. renklerin değişip değişmediğini de gözüm seçmiyor zaten. ben görüntü kapanıyor mu diye bakıyordum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 ya okumamışsın ya önemsememişsin ya da seni rahatsız etmiyor. ama kalkıp TN'ler arasında fark var belli ki, benimki taş gibi demek mantıklı olmuyor. sen rahatsız değilsen TN'in leşo görüş açısıyla eyvallah ama milleti yanlış yönlendirme yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 asuslarda kalite kontrolde baya sorun var bu arada, ips tn kavgasından bağımsız olarak şanssız batch'e gelmemenizi dilerim. (ki ips zaten nedense teknolojisi gereği bol backlightbleed ihtimali sunuyor) https://www.youtube.com/watch?v=mje_fmayu0k neyse konuya dönersek adam yazmış ihtiyaca göre diye, olay zaten tn ghostingin ips'ten daha düşük olması, akıcı hızlı oyunda bunun önemli olması. bir sağa bir sola kaykılarak oynamaktan daha çok batıyor ghosting kimine de. shitpost kısım İPS ÇIKTI YENİ KIRAL İPS HERKES İPS ALSIN ALMAYAN APTALDIR argümanıyla geliyorsunuz, adam ben memnunum ihtiyaca göre isteidğinizi alın diyince APTALSIN GÖREMEMİŞSİNDİR diyosunuz, cevabı yiyince de KIÇÜSTÜ OTURUP AĞLIYORSUNUZ!!! bitanesi sinirden tendonlarını koparmış hatta. of özlemişim paticikte monitör seçiminden bile hate speech, politik kavga gibi kavga etmeyi. dileyenler satış topiklerimde acımasız baltalarla yeni cephe açabilirler :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 4 google araması araştırmanı ve engin kişisel deneyime dayalı gözlemlerini bizimle paylaştığın için teşekkürler. bu paylaşımınla birlikte bütün TN panellerin aynı olduğuna inandım (tu) üreticilere de gerekli bilgilendirmeyi yaparsan sevinirim, salaklar tn panelden tn panele farklı şeyler yaptıklarını zannediyorlar hahaha neyse, soruma dönersek : bu arada chromeda biraz sıkıntı yaşıyorum. oyunlarda falan hiç sıkıntı yok ama chromeda sanki böyle ghosting var gibi. forum sayfasında mesela aşağı doğru scroll yaparken textin bıraktığı beyaz gölgeyi görebiliyorum gibi. browser 144hz ekranda 60hz çalışıyor diye öyle oluyor falan diye bir şeyler okudum ama tam bilgi bulamadım. yok mudur bunun çözümü? var mı bu konuda bilgisi - deneyimi olan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 ips'i savunanların yarısı kalibrasyon diyince aklına mermi gelen herifler. sanki TNyi biz satıyoruz, insanları ynalış yönlendirmeyin!!! kazıklamayın !!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 acaba "overdrive" gibi bir ayar var da onu mu kökledin? acerlarda var ghostingi azaltıyor ama köklersen de overshoot denen reverse ghosting oluyor (siyah gölge yerine beyaz artifactler, erken renk değştirme vs) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 responsive time'ı normalden fast'e çekmiştim, onu bir normale döndüreyim bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 tavsiye edip aldirmissin bi de ustune car car car... Uzucu :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 Btw normale cekince cok yuksek ihtimal duzelecek sorunun bingildak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 goldbären said: ips'i savunanların yarısı kalibrasyon diyince aklına mermi gelen herifler. sanki TNyi biz satıyoruz, insanları ynalış yönlendirmeyin!!! kazıklamayın !!! hem ips hem tn kalibre edersen yine de ips'lerin daha yüksek olacaktır contrast ratio'su da color production'ı da. ama IPS'lerin görüş açısı baya daha iyi o kesin. IPS her amaca hizmet ediyor gibi esasında ama TN ile VA'nın yaptığı yapamadığı şeyler belli. IPS'in patenti dedemde, milyor dolar kazanıyoruz biz, ondan IPS savunuyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2016 IPS güzel ama o kadar para verilmez. TN alın. Eyyorlamam bu kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar