Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sunum

sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

böyle sunumlardan önceki gece seks yap. hem uyumanı kolaylaştırır hem de stresten uzak tutar. sunumu yapmadan bir kaç gün önce kendi kendine prova yap. sunumu oturarak yapıyorsan oturarak, ayakta yapıyorsan ayakta prova al. evin/iş yerin müsaitse yüksek sesle prova yap. sunumdan önce su iç, boğazın rahatlasın. çişini getirip seni sunum sırasında sıkıştıracak kadar çok içme tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

"bu kadar abartılacak bir şey yok". konuya yeterince hakimsen zaten stres de yapmazsın. 400-500 kişiye sunum yapmışlığım var. başta bayaa heyecan yapıyordum şimdi umrumda olmuyor, çıkıp şova vuruyorum. başıma saçma sapan şeyler gelmişliği de var - heyecanlanıp sunucunun işini de yapmak - , şirket ortağından herkesin önünde fırça yemek, sıkıntılı bir dönemde izleyicilere soru sorma hakkı tanıyıp "ben kullandım bok gibiydi insanları kandırıyorsunuz" tarzı bir yorum da almak gibi bir sürü saçmalık yaşadım. yine de ülkemizde sunum olayının standardı O KADAR DÜŞÜK ki, iki kelimeyi bir araya getiremeyen milyor tane adam yönetici diye sunum yapıp dolanırken, sen her halükarda o boşluğu çok rahat doldurursun diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

Yarın çok önemli bir sunumum var ya, götüm atıyor tabiri caiz ise. Vidyo konferans ile 10 tane vp ye bir şey anlatacağım. Herifler de globalin vp leri falan. Konuya hakimim ama düşündükçe net olmayan şeyler çıkıyor. İşin kötüsü aynı konuyu 3 fabrika anlatacak, türkiye yani ben de sonuncuyuz. İlk ikisi iyi olursa iyice stres olacağım şimdi. Erken uyuyayım diye yattım tavana bakıyorum pff. Community feelin'

Rahat ol. Yaparsin her turlu. Ben kendi hazirlamadigim sunumu ve cozumu sunmustum musteriye ve oncesi benim de gotum atmisti ama sure azalinca o korku geciyor ve pat kut girisip, sunuyorsun.

En son sunmak da iyidir. Yorulurlar ve cok desmezler. Klasik..

Bir de uzmanlar olacaksa sunumda. Cok specific sorulari pasla abi direk. Nolcak. Adamlar c level ise asmistir bunlari. Isine bakarlar.
Sosyal ağlarda paylaş

zamanla yaptıkça kaşarlanıyorsun

en son benim bile olmayan bir sunumla gidip ar-ge sunumu yapmıştım şirket adına, slaytları ordaki kodamanlarla birlikte ben de ilk kez görüyordum.

bir süre sonra heyecan kalmıyor zaten, yavşak yavşak anlatıyorsun. Önemli olan soruları politik biçimde cevaplamak. Hayır demeyip evet dememek.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben senelerdir sempozyumlarda sunum yapıyorum. Prof.lar, doç.lar sefil arş. gör. görünce sıkıştırıyorlar genelde.

En büyük kozum sunumu gereksiz detaya boğmamak ve sunumda yalnızca key pointleri verip açıklamaları doğaçlama yapmak.

Bu sistemin şöyle bir yararı var, olay ilgilerini çekerse seni gerçekten dinlemek zorunda kalıyorlar ve gereksiz detaylardan gelen senin muhtemelen hakim olmadığın konular hakkında konuyu dağıtacak alakasız sorular da sorulamıyor. Öte yandan anlattığın şey adamların ilgisini çekmiyorsa zaten umursamayacaklardır. Soru falan da sormayıp geçiştirirler.

Ha bir de senin durumunda pek geçerli değil ama ben sunumlarda genellikle insanların suratlarına bakmıyorum, bakıyormuş gibi yapıyorum tabii ama kesinlikle ilgilenmiyorum ifadeleriyle. Çünkü o an saçma sapan mimikler ya da hareketler can sıkabiliyor. Acaba yanlış bir şeyler mi söyledim? Sorusu akla geliyor ister istemez. Öyle olunca da dikkati dağılıyor insanın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...