Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Game of Thrones (2011) - HBO

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Simdi izledim. Genel olarak begendim lakin;

1 - Yanyana dizilmis tek sira askerler ve vagonlar varken askerleri degil de vagonlari yakan salaga daenerys targaryen densin bundan sonra.

Vagonlar yerine dizilmis tipleri aliverse, kendi askerleri kalanlari daha cabuk temizleyecek, ejderhasi da vurulmayacakti.

Insanlik etti diyeceksiniz belki ama onlar insan da Dothraki'ler patlican mi afedersiniz? Onlari kesmedikce Dothraki'ler indi pitir pitir mizraklarla.

2 - Olm ejderha lan bu. Jet motoru degil. Ne diye alcaktan ucarken jet motoru gibi iz birakiyo suda?

Mesaj tarihi:
Emaleth said:

leake dayanamayıp bakmıştım, akşamına eniştenizle bir daha seyrettim, şimdi high-res de seyrettim. akşam da bi daha eniştenizle seyrederim.
neden? çünkü hayatımda daha iyi bişey seyretmedim!
....
bla bla bla üç bölüm sonra çürüyecek teoriler
....
sadece bunlar olsa bile iyi bölümdü. ama o son 15 dakika yok mu, baya bağıra çağıra seyrettim, hatta sesim kısıldı, bakın lafın gelişi filan değil, çığlık attım diyorum. bunca senelik izleyicilik hayatımda böyle bir şey ilk defa yaşıyorum, şapka çıkarıyorum...

ya hadi bunlar pleb. Z kuşağı falan. size noluyor. yüzlerce film izlemişsin, kitap okumuşsundur, şu dizi bölümüne kalkıp daha iyi bir şey izlememişimdir dört kere izledim demişsin. lütfen bir daha böyle şeyler yazmayın çocuklar kötü etkileniyor...
Mesaj tarihi:
goldbären said:

Emaleth said:

leake dayanamayıp bakmıştım, akşamına eniştenizle bir daha seyrettim, şimdi high-res de seyrettim. akşam da bi daha eniştenizle seyrederim.
neden? çünkü hayatımda daha iyi bişey seyretmedim!
....
bla bla bla üç bölüm sonra çürüyecek teoriler
....
sadece bunlar olsa bile iyi bölümdü. ama o son 15 dakika yok mu, baya bağıra çağıra seyrettim, hatta sesim kısıldı, bakın lafın gelişi filan değil, çığlık attım diyorum. bunca senelik izleyicilik hayatımda böyle bir şey ilk defa yaşıyorum, şapka çıkarıyorum...

ya hadi bunlar pleb. Z kuşağı falan. size noluyor. yüzlerce film izlemişsin, kitap okumuşsundur, şu dizi bölümüne kalkıp daha iyi bir şey izlememişimdir dört kere izledim demişsin. lütfen bir daha böyle şeyler yazmayın çocuklar kötü etkileniyor...

Om Ema'ya laf yok lan. O diyorsa, yanlış bile olsa doğrudur.
Mesaj tarihi:
@ tim

spo..

abi agzindan ates cikartiyorsan dumani da bir yerden cikmali tabi..bilemiyoruz ejderha taksonomisi nedir gevis getirir mi filan da 3 dakika dusundum de..benim de agzimdan o kadar ates ciksaydi herhalde ardimdan da havai fisekler patlardi diyorum..

kici kirik bir okla bile off olmasi bence dusundurucu..greyjoylarin butun donanmayi yaktilar ates toplariyla buna da salla 5 10 tane iniversin..

bu arada savas da epik filan degildi af buyrun ama..zaten bolum 50 dakika maks onun da son cevreginde 10 dakika filan aksiyon..std bir bruce willis filminde bile daha cok figuran telef oluyordur..

Mesaj tarihi:
Savaş sahnesini açtım tekrar izledim, çok iyiydi.

Ama Arya vs Brienne kısmı çok çok daha iyi ya. Sparring kısmını 50 dk verseler hiç sıkılmadan izlerim. Ama çok kısa, tekrar tekrar izledim yetmiyor.

Tim said:

2 - Olm ejderha lan bu. Jet motoru degil. Ne diye alcaktan ucarken jet motoru gibi iz birakiyo suda?

Ya şimdi malum, ejderhalar pek aerodinamik değiller. Aşırı büyükler. Uçamamaları lazım normalde. Ağırlık arttıkça kanat boyu genişliğinin orantısal olarak daha da artması lazım.
Hesabını kitabını yapamadım ama örneğin kuşlarda;

Serçe: kendi boyunda hatta birazcık daha küçük kanatlarla uçabiliyor
Güvercin: kanatları gövdesinden biraz daha büyük
Kartal: kanatları gövdesinin birkaç katı genişlikte

Örneklere bakarsak gelişmenin polynomial olması lazım, hatta exponential bile olabilir (Kütle hacimsel, kanat yüzeyi alansal olarak arttığı için muhtemelen polynomialdır)

Fil kadar ejderhanın uçabilmesi için boyutunun kat kat kat büyüğü kanatlara ihtiyacı lazım. Burada wingspan/body oranı en fazla kartal kadar filan gözüküyor. O yüzden uçabilmeleri saçma.
...tabi kanat çırpmasıyla uçuyorlarsa saçma.

Diyeceğim şu ki; evet, jet motoruyla uçuyor olmaları bayağı mantıklı aslında...

Mesaj tarihi:
Haftasonu boyunca arkadaşların illa izle illa izle ısrarlarını Bursadayım diye savuşturdum, dün eve geldim kuzen indirmiş sızanı. İlk iki açtığı leşti sonradan düzgün birşey bulduk. Keşke bu akşamı bekleseydim.

Bir boku beğenmeme timi olmak istemiyorum ama abartıldığı kadar da değildi be. Ok savaş güzeldi falan da, yine de o eski seviyeyi yakalaması için çok uğraşması gerek dizinin (dedi torrentten izleyen adam)

Randyll ve Rickon ne oldu belli mi bu arada?

Bir de bu Dany'nin ilk meydan savaşıydı değil mi? Önceden hep arka kapıdan adam yolla kapıyı açtır ya da şehri savun tarzıydı diye hatırlıyorum. Ne dualar ettim en azından bir ok falan gelse (ballista sıyıdır gerçi) ya da düşse bir yerini kırsa da BORU DEĞİL mesajı gelse diye.

Bir de hafiften yine bir ordunun ışınlanması durumu yok muydu?

Mesaj tarihi:

olm hype yaptırdınız kaç gündür de bişi yok la sahnede. Şoparlar gelmese de 2 dragon zaten orayı piknik alanına çevirirdi.

Klasik durağan bölümlerde aksiyon arayıp, tek aksiyonda adamların tuzağına düşmüşsünüz :D

Arya sahnesi güzeldi. Ama kadıncağızı madara etmeseydi keşke.

Mesaj tarihi:
bilmem kac sezondur sikko 2 kilic sakirtisindan baska birsey gormeyince ne cikarsa epik tabi..1 bolume verdiginiz parayi plastik zirha yatirsaydiniz 10k lik savas gorurduk..
Mesaj tarihi:
şimdi izledim.

oh lan güzel bölümdü.
abi ne zaman adam gibi ejderin savaştığını gördük. khaalesi yandır yavrum dedikçe ohhhşş olduk işte o yüzden baya iyi geldi bölüm.
ejder daha görünmeden gelen sesi felan, vermişler müziği de oh.
milletin haberi olsa da heybeti karşılarında canlı görünce şöyle oluyorlar.

[video]https://www.youtube.com/watch?v=dUwy9FO1CNc?feature=oembed" width="459">

konvoyu yakacağına soldan 10 metre taziklese ordu bitecekti. kabahat ejderde değil khaalesi konvaya aim alıyor. ejdere çıplak binip dikenlerinden tutuyor, lan olm savurur lan o. hadi onu geçtik bi medium armor felan giy, beline bi hançer tak, götüne ilk yardım çantası bağla, bak gidiyodu civanım ejder pansuman yapardın.

altınları taşıyan atlar şehre girdi gibi bişey dendi de sanki yananlar arasında o da vardı he ?

boşuna kan kaybetti lililili dothraki cingenleri ama olacak o kadar.
daha o balistalardan kaç tane var acaba.
ejderin ameliyatlı yerine gelirse vahim.

Aryanın sahneler de çok güzeldi. brienne iyi abandı arya güzel kıvırdı, faceless train kadar syrio forel havaları da gördüm. o hanceri güzel bir yerde kullanır artık.

ruhsuz ergen üç gözlü kuzgun oldun da noldun, herşeyi görüyon diye diyarın bütün mallıklarını mı emdin nettin.

serceparmak sana kabaran bir şey var yiğidim.

Mesaj tarihi:
bikaç yıl önce yabancı bir internet sitesinde okumuştum. grrm'nin 1980 yılında çıkmış the ice dragon diye bir çocuk romanı varmış. Bu sitede romanın agot dünyasıyla aynı dünyada geçtiği kabul edilerek (ki galiba gerçekten de öyle) bir teori paylaşılmıştı.

romandaki baş karakter adara uzun kış döneminde, gelmiş geçmiş en soğuk dönemde doğmuş ve doğumda annesini kaybetmiş. yaşadığı yerin civarında da efsane buz ejderi yaşıyormuş, herkes tırsıyormuş kaçıyormuş falan. Ha bir de bu buz ejderinin sadece kışın ortaya çıktığı veya ortaya çıktığı için kışın geldiğine inanılıyormuş.

Neyse bu kız (adara) 4 yaşındayken bi şekilde buz ejderinin yanına gidip, ejdere dokunmuş. Ejdere dokunduktan sonra teni ay kadar beyaz ve buz kadar soğuk, gözleri de mavi yıldızlar kadar masmavi olmuş. Agot dünyasına dönecek olursak night's king yani 13. lord commander da duvarın ötesinde aynı fiziksel özelliklere sahip bir kıza aşık olmuş, ruhunu ona vermiş ve olaylar gelişmiş.

tekrar the ice dragon'a dönecek olursak, ejderle belli bir iletişim kuran adara buz ejderine binerek köyüne musallat olan 3 ateş ejderini yeniyor, köyünü kurtarıyor falan.

Ateş ejderleriyle olan efsane kapışmasında buz ejderi kendini adara için feda ediyor. İnanışa göre ateş ejderlerinden aldığı yaralar sebebiyle düşüyor ve düştüğü yerde eriyerek bir göle dönüşüyor. Teoride bu göl winterfell'deki dua ettikleri ağacın yanındaki göl olarak belirtiliyor.

http://www.imgim.com/winterfell_godswood(1).jpg

Teoride benim için ilginç olan ve hoşuma giden şey, bu buz ejderinin adının winter olması ve buz ejderinin düştüğü yerin adını ejderin düştüğü yer olarak yani winterfell olarak alması. Ayrıca starkların sözü "winter is coming"in de bu olaylarla bağlantılı olduğu söyleniyor. sembolizmi çok seven grrm için bu teori baya mantıklı geliyor. Hatırlarsanız şu sahnede bran'in kurdu summer'ın ölmesiyle yazın bittiği, kışın başladığı efsane bi şekilde gösterilmişti.

Teoride ayrıca adara'nın(night's queen) stark soyundan olabileceği, night's king'in de onu aramak-yeniden canlandırmak için winterfell crypt lerine yürüdüğü belirtilmişti.

Okuduğum yerde konuları birbirine çok iyi bağlıyordu ama detayları tam hatırlayamadım, tekrar aynı siteyi bulamadım da. o yüzden bazı şeyler havada kalmış olabilir ama ana hatlarıyla böyle birşeydi teori.
Mesaj tarihi:

4.bolum baya guzeldi sonlari ozellikle
ama ilk sezonlarda hadi herkesi oldurelim olayi artik, aman kimse olmesine donusmus sanki
hele son sahnelerde hep bi saga sola atlayip atesten kacmalar vs yakismadi got'a sfd

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...