Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Game of Thrones (2011) - HBO

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
madcow said:

Baya uzun = 1 hafta? 2 hafta? 3 ay?

Bilen varsa soylesin ogrenelim.

Sadece senle ilgili degilki yorumum. Senin yorumun altına yazdım diye sadece sana cevap vermek icin oldugunu dusume yani. Surekli bir ısınlanma muhabbeti var. Sanki tarihler birbirini tutmuyor gibi. Isınlanmak dedigin o karakterin orda varolamayacagı bir surede orda olmasını elestiren bir durum degil mi?

Ben de soruyorum ne kadar surede orada olması gerekiyordu da o sureden hızlı orada oldugunu dusunuyorsunuz?

harita

bak abi harita bu.kings landingden pentosa yolculukları haftalar sürüyor söylediklerine göre dizide tyrionun.hadi 2 hafta de.sonra sunspear yani dornun en doğusundan meereene olan yolculuğa bak.valyrianın ortasındaki smoking seaden geçilmediğini ve etrafından dolanıldığınıda hesaba katarsan çok uzun bi yolculuk.aynı bölüm içinde bi karakterin apayrı iki kıtada ortaya çıkması benim için ışınlanma oluyor.

aynı şekilde littlefingerında aynı bölümde bi valede bi mole's townda olma durumu vardı bir diğer ışınlanma örneği.bunları araya sıkıştırsalar bi önceki bölüm ne sakıncası olurki.hayır tamamen yokediyor zaman kavramını dizideki.euronun 1000 gemi yapıcam deyip sonraki bölüm 1000 gemi yaptık demesi rahatsız edici olmazmıydı mesela?

ayrıca şöyle bir durumda var.varys için geçerli değil ama littlefingerın durumunda en az bi aylık bi yolculuğu aynı bölümde tamamlıyor.ancak ne sansanın nede jonun arcı bir ay geçmişçesine ilerlemiyor o sırada.onun için ışınlanma deniliyor ve onun için mantıksız.
Mesaj tarihi:

tommenle ilgili

keşke kamera sabit kalmasaydı, daha şaşırtıcı olurdu bence. 2 saniye içinde anlıyorsun çünkü olacağını. takip etseydi gelip tacını masay koyup geri yürüseydi falan daha şaşırtıcı olabilirdi. veya hiç geri falan gitmeden direk atlayaydı falan.

Mesaj tarihi:

Aryanın walder frey e kendi oğullarını turta içinde yedirmesi branin anlattığı bi hikaye vardı onun gibi olmuş. Fare kral mı ne öyle bişi vardı unuttum şimdi. Gönderme var sanırım orda da.

Mesaj tarihi:
Nigger_of_the_sand said:

Varys

Tyrellerin Dorne ile ittifaka girme ihtiyaci duyacagini nereden biliyordu da sept of baelorun havaya ucmasindan gunler once Dornea gitmek uzere ayrildi?

dorne'a gitmişken o da denk gelmiştir. kuşlardan öğrenmiştir patlamayı falan o ara.

Mesaj tarihi:
bu dany westeros için biraz fazla değil mi şu anda ya bir de? dothraki + meeren etrafında zaten sahip olduğu ordular + dorn + tyrel + ejderler + iron islands falan. jon falan da buna katılabilir ileride bir de kan bağı mevzusundan.

büyük iskender gibi yürüse gitse tüm kıtaları alacak kadın. taht ufak kaldı bu güce.
Mesaj tarihi:
sanssizsansli said:

O varyslerden biri arya

Su teorilerinizi de spoiler icinde teori falan yazarak paylassaniza size zahmet. Teori adi aldinda paylasilan seyin haddi hesabi yok, boyuna pic ediyor sonraki bolumleri. Spoiler'dan farksiz oluyo kimi zaman.

edit : alintiyi spoiler'a aldim.
Mesaj tarihi:
_Rave said:

aynı bölüm içinde adamın biri bi westerosta bi slavers bayde çıkınca rahatsız ediyor beni seni etmiyorsa ne güzel.

Aynı bölüm olması değil ne kadar süre geçtiği önemli. Gemiler seyahata hazırlanana kadar haftalar hatta aylar geçtiği düşünülebilir, zaten mantıklı olan o kadar süre geçmiş olması. Dizi bu süre geçişlerini hissettirme konusunda başarılı değil ama ışınlanıyorlar denecek bir durum da yok.
Mesaj tarihi:
@di

adam teori olarak yazmamışki onu,dalgasına yazmış.zaten imkanı yok arya gidip varysi kesip suratını cep yapmadıysa.ki varys'in arya ya bi yamuğu olmadı.hem arya ne anlasın diplomasiden falan.
Mesaj tarihi:
Catze said:

Aryanın walder frey e kendi oğullarını turta içinde yedirmesi branin anlattığı bi hikaye vardı onun gibi olmuş. Fare kral mı ne öyle bişi vardı unuttum şimdi. Gönderme var sanırım orda da.

frey pies teorisi vardı manderly'nin 3 freyi bolton ve freylere yedirtmesi gibi bişi

Mesaj tarihi:
madcow said:

Narrow sea hızlı gemilerle kac gunde geciliyor bilen var mı? Ben bilmiyorum. Siz de bilmiyorsanız ısınlandıgını soyleyebilecek birsey yok.

Narrow sea değil summer sea. Dorne - slavers bay arası valyrian peninsulanın etrafından da dolanınca yaklaşık 7.000 km (world of ice & fire haritalarına göre). Yelkenli gemilerin de rüzgarı arkalarına aldıklarında ortalama 10kms hızla gittiklerini biliyoruz. Bütün yol rüzgar arkalarında olsa en az 30 gün. Ama kesin gidişte de gelişte de öyle denk düşmüştür asd.

Özetle çok uzun ve zorlu bi deniz yolculuğu, victarionun gemilerinin nerdeyse yarısı batıyor ve aylar sürüyor. O yüzden evet ışınlandılar, çünkü yeaaa bilemezsiniz yeaaa diyen izleyicileri varken dizi böyle detaylara niye dikkat etsin.
Mesaj tarihi:
zaidral said:

frey pies teorisi vardı manderly'nin 3 freyi bolton ve freylere yedirtmesi gibi bişi

Bunu destekleyen en belirgin kanıt, olay sırasında manderlynin "rat cook" şarkısını çaldırması. Karakterleri değiştirerek kitaplara göndermede bulunmuşlar yine.
Mesaj tarihi:
di said:

sanssizsansli said:

O varyslerden biri arya

Su teorilerinizi de spoiler icinde teori falan yazarak paylassaniza size zahmet. Teori adi aldinda paylasilan seyin haddi hesabi yok, boyuna pic ediyor sonraki bolumleri. Spoiler'dan farksiz oluyo kimi zaman.

edit : alintiyi spoiler'a aldim.

Heheu abi makarasına yazdım onu öyle teori mi olur. Teori saçmalayanlara ithafendi.
Mesaj tarihi:

umarım cersei kazanır serinin sonunda ya. inanılmaz bi kadın her anlamda. dany de çoook baydı artık, dany + jon vs whitewalker kapışması olsa ve ikisi de öyle yitip gitse güzel olur. yoksa bilmiyorum lannisterlar napıcak tüm dünyaya düşman oldu herifler.

ayrıca mountain'in beline kuvvet diliyorum.

Mesaj tarihi:
Bu arada hep yazıyorum ama serinin sonuna dair tahminim :

John ve Dany

Birlikte white walkerlara girişecek diye bişey yok. Dany kötü, jon iyi. Dany taht için, jon realm için savaşıyor. En azından böyle mutlu mutlu alliance kurup birlikte savaşmayacaklar, dany ancak zorda kalırsa kuzeye yürür.

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...