Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Game of Thrones (2011) - HBO

di

Öne çıkan mesajlar

sanssizsansli said:

Ben bunları zamanında baya bi okudum ettim zaten.İşim gereği de bilmem gerekiyordu. En basit anlatımıyla; bir sahneden sonra hangi sahnenin geleceğini belirlemeye kurgu deniliyor. Bu da montaj içeriyor bir nevi.
Detayları da şurda. Merak edip tekrar baktım hatta hızlıca. Hala bahsettiğin şeyi göremedim.
https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Kurgu_(sinema)

Daha da yazmıcam bununla alakalı. İstersen haklı çıkar kendini. Konu derail olmasın.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Kurgu

daha kısa urllisi var bi okursun vaktin olduğunda.
Sosyal ağlarda paylaş

µh said:

çekim olarak çok güzel bir bölümdü
kurgu 5 para etmez ama

abi bi de bu meereen kuşatmasında sırf dothrakiler de gözüksün diye surun dışında katledilen masum insanlar ne komikti ya. lan şehire ateş topu yağdırıyorlar, o insanlar orda ne arıyor asdsdf

Büyük ihtimalle şehrin kapılarını düşmana açacak sabotaj timi falandı.
Sosyal ağlarda paylaş

Beylişle Sansa mevzusu

Bu arada Baelish ile Sansa bu savaşı çok ama çok önce planlamış gibiydi. Ben Baelish'in son anda kuzgundan mesaj alıp yetiştiğini düşünmüyorum. Tee Cercei radikallerin eline düşmeden önce Boltonları indirip Kuzey'in koruyucusu ben olayım dedi. Tabi Boltonların kontrolden çıkması için bir sebep lazımdı orada da Sansa'yı kullandı.

Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız o edebiyatta ve kurulan hikaye bütünüyle alakalı. Sinemada kurgunun karşılığı değil. Biyografi değil de kurgu dersin mesela gerçek değil şeklinde. Bilim-kurgu dersin mesela kısmen kurgudur çünkü hikaye. Hikaye içerisinde geçen kısmi olaylara kurgu denmiyor bütüne deniyor.
Amaan neyse uzatamıcam daha fazla. He
Sosyal ağlarda paylaş

hadi onda at vardı. denediler atı öldürdüler. sonra jon arkasındaki atlıları görmese d e ramsey gördüğü için atlıları gönderdi.

bi de kalisinin artık kaybetme zamanı geldi. çok fazla kazandı kazandı. westerosta tecavüzcü varoşlarını da çüksüzlerini de patates edecekler inş.

Sosyal ağlarda paylaş

sanssizsansli said:

Ben bunları zamanında baya bi okudum ettim zaten.İşim gereği de bilmem gerekiyordu. En basit anlatımıyla; bir sahneden sonra hangi sahnenin geleceğini belirlemeye kurgu deniliyor. Bu da montaj içeriyor bir nevi.
Detayları da şurda. Merak edip tekrar baktım hatta hızlıca. Hala bahsettiğin şeyi göremedim.

Daha da yazmıcam bununla alakalı. İstersen haklı çıkar kendini. Konu derail olmasın.

hem sinema terimi olarak kurgu var hemde hikaye anlamına gelen kurgu var.bknz.bilimkurgu
Sosyal ağlarda paylaş

_Rave said:

sanssizsansli said:

hem sinema terimi olarak kurgu var hemde hikaye anlamına gelen kurgu var.bknz.bilimkurgu

iyice boku çıkmasın diye cevap vermedim cücenin mesajına falan. ama gidin bakın yahu tdk'dan.
"çekimler iyiydi ama savaşın kurgusu kötüydü" dendiğinde, buradan tek bir anlam çıkarılabilir....

burada kimse 5 metrelik ceset yığınının mantıklı olduğundan bahsetmiyor. veya wunwun'un niye kalkan duvarını dağıtmadığının mantığını da savunmuyor (gerçi sonra dağıttı da). ama zaten bu tip 1-2 şey haricinde de yine muhteşemdi savaş sahnesi..

kim yazmıştı hatırlamıyorum da, sonda wunwun yerine snow'a niye atmıyor mesela oku, asıl şu eleştirilir yani ahah. hakkaten düşününce aşırı büyük saçmalık o.
Sosyal ağlarda paylaş

ceset yığını ve wunwun

açıkcası wunwun ne kadar dev de olsa armor yok silah yok. bi sauron'un trolleri değil yani dsfs. hani orda mızraklara bodozlama dalsa gövdeden 5 tane öyle koca mızrak girse gg. diğer devi 5-6 tane adam kapıda harcamıştı duvarda.

ceset yığını ise ramsey'in o savaş için baya taktik mekan vs kastığı belli. ayrıca sırf ceset yığını oluşsun diye kendi adamlarını da harcıyor okçular ile.

Sosyal ağlarda paylaş

wunwun 2 tanesinin içinden girse oraya yan taraftan koşa koşa gider gayet ya. o mızrakları da kolay kolay çeviremezler wunwun'a. mızlakları çevirseler içeridekilerin yarması lazım vs.

ramsey'nin oku jon'a atmaması değil de içeride ramsey'nin adamlarının neredeyse hepsi temizlenmişken ve böyle içeriden yeni gelenleri bile oklarla direk indiriyolarken falan kabak gibi duran ramsey'ye o oku nasıl attırıyorlar asıl saçmalık o bence.

Sosyal ağlarda paylaş

Şu bölümdeki savaş sahnesine "mükemmel" diyenler ilk defa savaş sahnesi görüyor sanıyorum, bugüne kadar hep Kavak Yelleri falan.

Kitaptan tamamen kurtulmanın verdiği şımarıklıkla zaten yeterince "osur osur ipe diz" Hollywood kokan bu sezonun, HER YERİ AĞZINA BURNUNA KADAR KOMPLE HOLLYWOOD DOLU bu 9. bölümünü esefle kınıyorum abi bu ne ya. Bir bölümde her şey mi tahmin edilebilir klişe olur lan.

Gelecek bölümde de komple Daenerys + Cersei izleriz işte, bitti gitti. En az 8-9 sezon da çekerler suyunun suyu. Kitap serisi bitmeden de paragöz dede ölür, GoT (Game of Thrones) gibi kalırız.

Bütün kontrolü senaristlere veren Lucas-tier paragözlüğün yerin dibine batsın GRRM.

Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...