Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Martian (2015)

moriQ

Öne çıkan mesajlar

Lopeth said:

Gercekten marsta cekilmemis diye gitmedim ben, hic gercekcilik yokmus

Evet ya filmi narsta cekmemisler 3/10 wouldnt even pirate tier, derhal mehmet ali erbil ve sadak sezerli bir versiyon cekilmeli bence ve en azindan ayda ceksinler. Basrol oyuncularini ayda birakabilirlr nepe

Bayrak olayi guzeldi, marsta adam butun sartlara gogus ferip hayatta kaliyor, amarika ekonomistlerin uzun vade ddigi sryde bile getiisi olmiyan bir is icin trilyon dolarlar harciyor ve adami getirmek icin milyarlarca dolar daha dokuyorlar, sunu yapsinlar ruhumu amarikaya teslim ederim bayrak sallaayi gectim, asil en bos beles dahil olmus olan cinlilerdi burda. Gercekte olsa astronotu birakirlardi orda kimse oldu demezdi ole senato onayi almadan "ben senatorleri oyalarim maykil" ile olmuyor bu isler ahahahah

Trump olsa onaylamazdi misal, marsta petrol bulup alyelre satip kendi gemisini yapip kendi parasi ile geri gelsin, biz bi gidis donus bileti verdik donusu kacirmis bize ne asalaklik yapmasin derdi
Sosyal ağlarda paylaş

cidden saving private ryannin uzayda geceni olmus. butun film boyunca matt damon'nin, envanter cikarisini ve haslanmis patates yemesini izledik sdsfdsf lanet olsun sinema cikisi arkadaslar gittik kumpir yedik o kadar ozendirdi bizi lel.

onun haricinde filmde bisiler eksikti ya, nasil desem suspense yok, muzikler var ama yok, felaket kotu.

kitabini okumadim isin o tarafini bilemiyorum ama sadece filmi kiyaslamak babinda, SFYF'da yayimlananlarin bir-iki tik ustu olmus, oda butcesinin buyuklugunden ve tabii oyuncu kadrosundan kaynaklaniyor.

neyse 5/10 isler benden.

birde

martinez

nasil bir adam bu ya evli cocugu falan var olaydan kisa bir sure sonra, tekrar uzaya goreve gidiyor. ailesinden nefret ediyor galiba ahahuhahaha

Sosyal ağlarda paylaş

dün gitmiştim de unuttum bir şeyler karalamayı

film olarak güzel ama kendi başına bir film olarak baktığımda; 7.5/10 çalışır.

Kitabı okuyan biri olarak baktığımda benim için 5/10 falandır şu film.

Bir kere neredeyse kitabın yarısı yok. Kilit 2-3 olayı falan direkt atmışlar. Sonunu değiştirmişler. Gereksiz dramatize etmişler. Saving Astronaut Watney eleştirileri sonuna kadar doğru.

Ağır spo var, izlemediysen açma

- Sürekli yaptığı deneyler, hayatta kalmak için tesisi modifiye ederken yaptıkları falan es geçilmiş. Sürekli planlar yaptığı ve sürekli bunlarla ilgili ufak ufak çalıştığı kısımlar yok. Direkt McGyver rolü biçilmiş gibi karakter ortaya çıkıyor. Ekipteki herkesin iki uzmanlık alanı olduğundan ve bizimkinin mekanikçi olduğundan bahsedilse mesela her boku becerebilmesinin vs. alt yapısı olurdu.

- Çok hızlı olay akışı vardı. Hani kitabı tamamen yapamazlardı ama bir şeyleri çabalamadan, sadece basitçe yapıp geçiyormuş izlenimi yaratıyordu. Alakası yok harbi.

- Filmin sonunda sürekli sorun çıktı, hiçbirinde pes etmedim ve devam ettim diyor ama filmde o sorunların 3/4'ünden bahsedilmiyor bile.

- Yüzey aracı seyahatlerinden, deneylerinden, modifiyelerinden vs. çok çok basit bir şeymiş gibi bahsedildi. Halbuki kitabın en çileli bölümleri hep yüzey aracındaki bölümlerdi.

- Pathfinder'a kısa devre yaptırıp tekrar iletişimsiz kaldığı ve kendi kendine bir çok beladan kurtulduğu bölümleri komple atmışlar. Ares 4 MTA'sına gidene kadar iletişimsiz kalıyor ve ölümüne sebep olabilecek bir kum fırtınasını önceden fark edip, bayağı bir hesap kitapla çevresinden dolaşıyordu. Orayı mesela direkt atmışlar. Sonradan MTA'ya varmak üzereyken aracının devrilmesi ve onu düzeltmeye çalışması vs. de hiç yok. 3200km'lik yolculuk başlıyor ve sorunsuz bir şekilde bitiyor...

- Sonu zaten facia... Lewis'i direkt kahraman komutan modunda olaya dahil etmesi sonra yine kısa gelmesi kablonun falan, ardından Iron Man planı ile saçma sapan bir şekilde onu tutması... Kitapta Beck yanılmıyorsam ipsiz atlıyor ve MTA'daki koltuğundan Watney'i çekip Vogel'in yardımıyla Hermes'e çekiyordu. Ardından dünya günlüğü ile bir konuşma yapıp iş bitiyordu. Filme ekstra sahne koymaları hoş olmuş ama Beck ve Vogel'in olaydan men edilip, Lewis'e ekstra kahramanlık görevi verilmesi vs. net saçmalıktı...

Tek beğendiğim şey karakterleri harika seçmişler ve kitaptaki tasvirlere harika oturtmuşlar. Daha iyi seçimler olamazdı. Sadece Purnell'ı kafamda biraz daha farklı tasvir etmiştim ama o da olur o kadar. Özellikle NASA takımı mükemmeldi. Daha iyi rol dağıtımı yapılamazdı. Teddy ve Mitch, yani Jeff Daniels ve Sean Bean kusursuza yakındı.

edit: spark nasıl hissediyor şu posttan sonra daha iyi anladım sadfsda
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...